Že tako vsi po vrsti pametujejo in bi se šli igrice "zame pa tole me velja".
Tako, da mora biti vodenje množic zelo na "trdo", če je potrebno tudi z kako palico. Pač ljudje (na tej zemljepisni dolžini) so večinoma vzgojeni v stilu
dajmo opehariti državo. Seveda mora biti tudi demokracija v istem hipu.
Kar se tiče pametnih mest pošteni ljudje nimajo problema s tem. Tudi s tem, kaj bom gledal na tv se ne obremenjujem.
Itak lahko operater v vsakem trenutku vidi, ali Janez ali Boss gleda kako oddajo za odrasle. Še dobro, da ni več kamer na sprednji strani tv.😉
Sam itak vedno prekrijem z lepilnim trakom kamero na prenosniku. Nikoli ne veš, kdaj se ti bo kak Janez priklopil na kamero. 😊
Kar preštej, kolikokrat šaltaš, ko se voziš po obali. 😃
Potem pa to preslikaj v mestni promet (že LJ bo dovolj, kaj šele kako drugo resno mesto) ali pa v poletno kolono na AC ...
Meni je jasno, da ima Mazda fantastične ročne menjalnike, ampak mi je jasno tudi, da je to preživeta tehnologija za današnje cajte. Saj tudi katodni televizorji prikazujejo barvno sliko, pa smo jih vse na smetišča spravili ...
Kaj pa če nekateri enostavno uživamo ob ročnem menjavanju? Ni lepšega, kot to, da preden se vključiš na recimo hitro cesto menjaš v drugo, nabiješ obrate kolikor si ti želiš in do hitrosti, ki jo ti določiš, nato šaltaš v tretjo, takoj četrto... In si zelo hiter... 😊
V bistvu sam kontroliraš , kako bo avto pospešil. Ti si šef avtu in ne on tebi. 😊
Ni zatonj ročni menjalnik hitrejši kot avtomatski. 😉
Te legendarne oddaje navdušeno gleda še moja žena. 😂 Ni mi čisto jasno zakaj? 😃
Tudi moja. Neverjetno. Najbolj ji je bila všeč oddaja, ko so kupili in popravili porsche 911 cabrio.
pred 4 minutami je dvorjan napisal:
@Boss: Ne vem, če to v praksi drži.
Poglejmo zakaj - moje razbijanje mitov:
a) So preveč potratni napram ročnim menjalnikom?
- V idealnih/tovarniških pogojih. V praksi je zelo majhna razlika, saj niso vsi "top vozniki". Marsikdo ima z ročnim menjalnikom višjo porabo od enakovrednega avtomatika, ker rad posluša motor. Ali pa nima posluha.
- Pri dvosklopčnih pa to že v izhodišču ne drži, saj so bolj učinkoviti pri prestavljanju od povprečnega voznika.
b) Tudi vzdrževanje je dražje.
- Uradno ni, saj ne potrebujejo vzdrževanja. 😃
- Šalo na stran: menjava olja v avt. menjalniku enkrat ali dvakrat v življenjski dobi vozila je bistveno cenejša od menjave sklopke, vztrajnika in olja v menjalniku pri ročnem menjalniku (sploh pri "hudonavorskih dizlih"). Da ne omenimo stroškov v primeru uporabnikov, ki hote ali nehote poslušajo sinhrone.
c) V glavnem, avtomatik je pač dražji za nakup.
- Ja, je. Logično. Udobje stane. Se pa dolgoročno zagotovo splača. Si bolj spočit v vožnji itd.
Udobje stane? A te tistih par menjavanj v eni vožnji na par sto kilometrov utrudi?🤔🤔
V Ameriki dosegajo športni avtomobili z ročnim menjalnikom do 20% večje cene. In so veliko bolj iskani. Ravno v"eraj sem na enem ameriškem forumu mazda miata prebral, da, se je tip odpravil 800 km daleč z avionom po nakup mazde mx5 le zato, ker je imela ročni menjalnik. Pa dražja je bila za 3000$😊
Ta teden sem prvič na Dunaju. Ne maram ogromnih mest, ampak arhitekturo imajo pa fino. Pa pozitivno sem presenečen nad mestnim prevozom. Iz Celovca sem prišel z vlakom, s taxijem do hotela, z avtobusom do centra, s podzemno nazaj in danes za foro še tramvaj 😀 vlak je 50€ v obe smeri, za 8€ pa je še mestni prevoz (tramvaj, avtobus, podzemna). Totalno brez stresa, edino taksist je šel po daljši poti do hotela. Čisto kontra kot LJ "metropola", kjer živčnega fašeš, ko čakaš pol ure na trolo, potem pa še stoji v prometu 😀
Ta moj mali servis pomeni, pregled vezi, pregled Robnikov in fino popravilo teh, če je bil v snegu kak kamen, zaščita drsne obloge in glancanje. Po nekajkratni smuki jih dam pa na pravi servis v Celje kjer mi na neko fino swis mašino obrusi robnike z drsno oblogo vred.... 👌
To ni najbolje delati vsako sezono. Se hitro stanjša drsna površina in robniki. 🤔
Vmes, ob začetku sezone je dovolj, če niso robniki poškodovani seveda, da se potegne stranske robnike z fino pilo in na koncu še z finim diamantnim kamnom. Na koncu (repe smučk okoli 15 cm in prav tako spredaj na špici smučke) pobereš iglo, da ne grabijo preveč in lepše pelješ v zavoj. To zadostuje za nekje od 6-8 dni smučanja, odvisno od zrnatosti in trdote snega. Če je ledeno, meni zdržijo le 4-5 dni. Zato imam vedno s seboj na smučanju ročni kotnik z diamantnim kamnom, da nabrusim, če je potrebno.
Sedaj pa mali servis Ski opreme, da bo prštimana za naslednjič..... 😉👍
A sam delaš servise? Bi ti bilo veliko lažje, če bi imel ski wise (primež za smuči). 😊 Jaz sem si svoje lesene primeže sam izdelal. Drugače si pa že desetletje pripravljam smuči v lastni režiji (v bistvu celi familiji in prijateljem).
Tudi na najnovejših salomon smučeh od hčere sem "popravil" kote, tako na drsni ploskvi kot robnikih. Je pa res, da moraš imeti kar nekaj pravega orodja(grobih in finih pil, kamna, robnikov, likalnika,krtač in drugih pripomočkov) za pravi "tuning" smuči.
Če koga morda zanima, bo 19.04. 2023 prodajalna smučarske opreme Tesma sport organizirala v Kranju tečaj priprave alpskih smuči.
Napiši dialog me lastnikom Mazde dizel in lastnikom bencinske Mazde
Dialog med lastnikom Mazde z dizelskim motorjem in lastnikom Mazde z bencinskim motorjem bi lahko potekal takole:
Lastnik dizelske Mazde: "Hej, lep avto imaš! Ampak zakaj si se odločil za bencinski motor namesto za dizelskega?"
Lastnik bencinske Mazde: "Hvala! No, izbira je bila precej enostavna zame. Bencinski motorji so bolj zanesljivi, manj občutljivi in bolj prijetni za vožnjo kot dizelski motorji."
Lastnik dizelske Mazde: "Ampak dizelski motorji so bolj učinkoviti in imajo boljši navor, kar pomeni, da so bolj primerni za daljše vožnje."
Lastnik bencinske Mazde: "No, ampak meni ni treba veliko potovati in se vozim predvsem po mestu, zato mi bencinski motor bolj ustreza."
Lastnik dizelske Mazde: "Razumem. Meni pa dizelski motor bolj ustreza, saj pogosto potujem na dolge razdalje in mi je pomembno, da imam dober izkoristek goriva."
Lastnik bencinske Mazde: "Ja, to razumem. V končni fazi pa je odločitev odvisna od osebnih potreb in preference. Vaša dizelska Mazda je prav tako lepa in zelo zmogljiva!"
Lastnik dizelske Mazde: "Hvala, tudi vaša bencinska Mazda izgleda super in verjamem, da je zelo zabavna za vožnjo."
Lastnik bencinske Mazde: "Seveda, zagotovo se boste lahko kdaj usedli za volan moje Mazde in se prepričali sami!"
ChatGPT Feb 13 Version. Free Research Preview. Our goal is to make AI systems more natural and safe to interact with. Your feedback will help us improve.
Mislim, da ne bi potekal pogovor glih v tem stilu. 😄😄
U, boljšega teksta še sam ne bi mogel spisati o CX-30. Sicer pa ima Boss prav, takšen hvalospev so namenili cx30 že v sami mazdi. Je pa tale chatgpt en navaden plonk mojster. 😊
Tole pa je spesnila o CX-30. 😊
Niti ni tako slabo. 😄Bo potrebno to zadevo uporabiti pri pisanju kakega besedila. 😄😄
ChatGPT
06:53
Mazda CX30,moj ponos in veselje,
Elegantna in zapeljiva, nenadkriljiva.
S svojimi drznimi oblinami in osupljivimi
vrlinami, varno me vsakič domov pripelje.
Vzame na dogodivščine me, blizu in daleč,
Vožnja je gladka, kot vožnja po zvezdi,
Udobni so sedeži in prostorna je kabina,
Vem, da bom varen, kamor koli se ozrem.
Ko prestavljam med ročnimi prestavami,
Se počutim živ, brez skrbi in strahu,
Njena tehnologija preseneča,
Na mojem obrazu neprestano sreča,
Vem, da se vozim v stilu,
Vsakič prisluhnem srca bilu.
Zatorej pridite vsi n se zapeljite z menoj,
V moji prelepi Mazdi CX30,
To je več kot le avto, je način življenja,
Ja fantje, takole to gre. poklici, ki smo mislili, da bodo večni so zdajle na prepihu zaradi UI. Tale ChatGPT že zna programirat, ve več od povprečnega zdravnika splošne medicine, ućitelja in še marsikoga z družboslovnimi znanji. Tako da tole je res že rahlo strašljivo.
Ne, 24 l, kupil sem ga 17 let nazaj v Interdiskontu za 100€. Za moje potrebe je OK, za spihat kakšen računalnik ali dopumpat gume. Enkrat sem z njim lakiral konstrukcijo nadstreška - za to je pa prešvoh. Je pa še vedno neprimerno boljši kot kompresorji v obliki kovčka - enkrat sva s kolegom zamenjala in s tistim niti računalnika nisem mogel spihat.
Ja, za osnovno lakiranje potrebuješ najmanj 50 litrskega. Sem oa ptelakiral kitaro tudi že z 25 litrskim. Samo moraš imeti primerno pištolo za to.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Se strinjam z Janezem. Red mora bit.
Že tako vsi po vrsti pametujejo in bi se šli igrice "zame pa tole me velja".
Tako, da mora biti vodenje množic zelo na "trdo", če je potrebno tudi z kako palico. Pač ljudje (na tej zemljepisni dolžini) so večinoma vzgojeni v stilu
dajmo opehariti državo. Seveda mora biti tudi demokracija v istem hipu.
Kar se tiče pametnih mest pošteni ljudje nimajo problema s tem. Tudi s tem, kaj bom gledal na tv se ne obremenjujem.
Itak lahko operater v vsakem trenutku vidi, ali Janez ali Boss gleda kako oddajo za odrasle. Še dobro, da ni več kamer na sprednji strani tv.😉
Sam itak vedno prekrijem z lepilnim trakom kamero na prenosniku. Nikoli ne veš, kdaj se ti bo kak Janez priklopil na kamero. 😊
Povezava za deljenje
Deli na druge strani