Ma n? ni mo?na, pravim da v primeru nesre?e vsakemu ki nima zajeten kos pleha pred se slabo pi?e.....in ponavadi majhni avtki tipa; mazda 121, twingo, matiz, yaris, getz itd....za moje pojme dejansko niso za drugo kot za do trgovine in nazaj in ?e to v naselju kjer naj bi bile hitrosti malo manj?e (pa ?e tam je lahko 50 km/h v tak?ni ?katlci preve?).
?e pa se misli? vozit malo dlje, po mo?nosti vsak dan (tako kot jaz) pa ti dejansko kar kar je pod 4m sploh ne more predstavljati avta(varnost, udobje....).
Mx-5 je druga?e super "fun car" u?itek v vo?nji je 100% ve?ji kot pri kateri koli limuzini, bognedaj da se pa malo bolj zaleti?
Zanimivo je kako je ?lovek sposoben v takih situacijah ob mo?nem zaviranju zapeljati na sam rob vozi??a (vendar ne s ceste), brez da bi pogledal kam pelje oz. kje to?no je (pogled cel ?as na vozilu ki prihaja nasproti).
Spozna? da je ?lovek zmo?en veliko ve? kot si sam misli da je..........in hvalabogu da je tako
Ko sem svojemu mnenju prilo?il sliko neke prometne nesre?e (ki jo je bilo razumeti kot simboli?no), sem v pojasnilu navedel, da gre za kr?itelja prometnih predpisov, ki je ?alostno kon?al. ?al pa obstaja velika verjetnost, da je na tej fotografiji ?rtev kr?itelja, ki mu se je zaradi objestnosti nevestnega voznika v drugem vozilu, na tem mestu, ni? hudega slute?emu, pred?asno kon?alo ?ivljenje.
Zato forumovci tudi zaradi takih nedol?nih ?rtev, pamet v roke.
V prometu razmi?ljajte kaj storiti v posameznih mo?nih situacijah. ?e vas "napade" nasproti voze?e vozilo na va?em pasu, je velikokrat pametneje usmeriti vozilo s ceste, kakor sodelovati v ?elnem tr?enju. ?e obstaja varianta ?elno tr?enje, ali tr?enje v vozilo pred sabo, izberite slednje. ?e bi vam lahko na?teval, ampak prepu??am to vam, da tudi sami malo razmi?ljate. Vo?nja po na?ih cestah je, namre?, postala ruska ruleta... :hohoho
jeb** sam res, ravno v?eraj sem skoraj bli?nje sre?anje z nasproti po mojem pasu voze?im norcem. Povem vam da se je koooomaj komaj iz?lo , u bistvu tako da bi tako malo manjkalo ?e nisem do?ivel
Tako da PO PAMETI, da se ?e na kak?nem sre?anju vidmo
Jaz pa pravim da se je treba prilagajat razmeram v prometu:
-?e si kao "baby ?umaher" nogo dol z gasa ni furat pribli?no tako kot ostali udele?enci oz.
-?e si "tejk it izi?" ko vidi? da se je za tabo nabralo par vozil varno ustaviti ob robu in vozila spustit naprej
?eprav mam v?asih ob?utek da je ta tadruga alineea bolj pobo?na ?elja kot pa realnost, ?eprav sem to ?e par krat do?ivu (al pa se je "tejk it izi?u" pred mano glit takrat pokvaru avto )
Aja, pa ?e si sam u avtu pol ne re?em ?e si ?lovek da malo du?ka, drugo je pa ko ma? u avtu ?e par ljudi, pol pa ajd po gasu da vidjo usi kak?en "đek" sem.......kreten!
Sicer pa smo sloven?ki ?e vedno (dvomim da kdaj ne bomo) balkanci, in prometna kultura je temu primerna!
Aja, pa da nebo kdo reku da pametujem......sam se imam namre? za povsem enakega kot je povpre?en balkan?ek/sloven?ek za volanom........velikokrat prehiter in nestrpen.......jebiga :ne vem:
Mislim da bi bilo na mestu da se tako kot sem to ?e prej omenil tale tema po?asi zaklene (in ?e kak?na bi se na?la) ker tole vse skupi po?asi ve? nima smisla!
Ja fant s ?tajerske, men in ?e marsikomu se zdi forum prov ok, komur se pa ne, pa ga niti ne rab obiskovat!
Ne vem kako da zmeri glih teb neki ne ?tima, al ti je v otro?tvu kej manjkala materinska ljubezen, mogo?e te mati ni dovolj ?asa dojila ali pa si bil v ?ivalskem vrtu prvi? ?ele pri 19ih letih?! Tko kot zadnji? ko si na?ega Nisdeja napadel na temo Lantre, velikrat razna negodovanja in ?e marsikaj bi lahko na?teval in mam tega poln ku...!
?e si nezadovoln sam s sabo, nismo za to drugi krivi in s tem se pa? mora? sprjaznt, pa raj? ne pametuj preve? in lahko kdaj za spremembo kak?no stvar tudi pohvali?, ?e ti je pa forum tako bedn, pol pa itak kdo te sili??? :ne vem:
Ponavadi je tako, da ?e se nekdo nad vsakim in vsem prito?uje, je problem "prej k pa ne" v njem samem in ne v celotni okolici!
Lep pozdrav, pa brez zamere, sem pa? napisal kar sem mislil napisat ?e zdavnaj, pa me nikol ni tok zamikalo napisat kakor prav zdaj!!!
Saj ne ?tima samo njemu,tudi meni recimo...kurc,pa? je forum ratal otro?ki vrtec in peskovnik.
No saj lepo,da si kaj tak?nega napisal,ampak ker pa? na?ega Mazdo 323 pozna? samo preko neta lahko blodi? tja v tri dni in pametuje? kolko ti pa?e.
Ti pa lahko sam zagotovim,da ziher ni problem v njemu,temve? kve?jemu kje drugje & glede da smo vsak teden ne pija?i ?e nekak nisem zasledil nezadovoljnosti v njem.
Seveda pa lahko ti preko neta to ziher bolj?e presodi?, kot pa nekdo,ki ga osebno pozna,a ne.
Se do neke mere strinjam z vukom, res je da s mogo?e dolo?ene teme malo off, vendar ?e se ne motim je tole rubrika KRNEKI, in potemtakem bi tole spadalo sem :ne vem:
Tistega ki pa to moti pa ni treba da te topice sploh bere in na njih replicira.........oz. replicira na ta na?in kot je mazda323.........?ivi in pusti ?iveti
Aja, in borut isto velja zate........?ivi in pusti ?iveti!!!
najbolje da mderatorji zaklenejo tle in podobne teme in bo...........po vzoru ameri?ke demokracije
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
vse tanartabu?, pa pohnu pirhu
Povezava za deljenje
Deli na druge strani