Igralci: Michael Cudlitz, Shawn Hatosy, Regina King, Ben McKenzie, Michael McGrady, Kevin Alejandro, Arija Bareikis, Clifton Collins Jr.
VE?
Ben izve, da so iz zapora izpustiti posiljevalca njegove mame. Ker se ne more sprijazniti s tem, se odlo?i, da bo vzel pravico v svoje roke in se ma??eval. ?al pa ga kmalu po njegovem obisku posiljevalec to?i zaradi nadlegovanja. Lydia in Josie se spore?eta zaradi motorne ?age, ki jo je morilec morda uporabil pri nedavnem umoru, Sammy pa se mora soo?iti z ?enino izdajo
Na?i o?etje
2005
Our Fathers
06.09.2012 ( 21:35- 23:40 )
Primerno za vse starosti
Sezona: 1
Igralci: Christopher Plummer, Ted Danson, Brian Dennehy, Daniel Baldwin, Ellen Burstyn, Kenneth Welsh
Re?iser: Dan Curtis
VE?
Film prikazuje resni?no zgodbo o tem, kako je bostonsko nad?kofijo pretresel nezasli?an ?kandal. Pedofilski duhovniki, ?e posebej John Geoghan, so ve? desetletij spolno zlorabljali de?ke. ?eprav je bil kardinal Bernard Law seznanjen z zlo?ini, se je postavil v bran svojim duhovnikom in zlo?inov ni prijavil oblastem. Ko so nato ?rtve same spregovorile o zlorabah, se je zgodba zna?la na prvih straneh ?asopisov. Toda kljub temu arogantni kardinal in nad?kofija nista bila pripravljena priznati svoje napake. :ne vem:
we live in strange world ...
Wait ... Think ... Breathe ... Concentrate ... Put the car in gear ... Floor the throttle ... Burn the rubber ... ZooM-ZooM !!
?e bi nekateri ljudje padli z vi?ine svojega ega, na vi?ino svoje inteligence, padca zagotovo ne bi pre?iveli
Vam bom ?e nekaj povedal, ?eprav vem, da se ne boste strinjali z mano, kaj naprimer jaz mislim , zakaj dana?nja mladina ni za nobeno rabo in za nobeno resno delo;
Mladina je zani? zato, ker dana?njo mladino pa? nih?e delat ne nau?i. Dana?nja mladina ne obvlada niti najosnovnej?ih opravil. Sami levaki. ?e riti si ne znajo obrisat. Dana?nji star?i, kao, "nimajo ?asa" svoje otroke u?it delat niti vzgajat, saj so skoz, kao, v slu?bi. In pol ti "blazno zasedeni" star?i svojga froca, z ne?em zamotijo, pa ga porinejo v nek kro?ek al pa kak?no ?portno dru?tvo ?ogo brcat. ?oga ja. Zelo koristna zadeva. In takega mladega in "talentiranega" fuzbalerja potem u?i in vzgaja nek ?portni trener fuzbala, ki je po mo?nosti ?e nekje od dol pr?u, ker tud ta trener, ?e dol ni znal itak ni? delat druzga kot ?ogo brcat. Zato je tudi postal fuzbaler. Pa smo tam kjer smo Ni? od ni?.....Pa internet. Internet je dana?nja vzgojna ?ola dana?nje mladine.
Ajde u?gite po Lojzu zdaj, k je spet nekaj za vas sila "gre?nega" povedal
Vam bom ?e nekaj povedal, ?eprav vem, da se ne boste strinjali z mano, kaj naprimer jaz mislim , zakaj dana?nja mladina ni za nobeno rabo in za nobeno resno delo;
Mladina je zani? zato, ker dana?njo mladino pa? nih?e delat ne nau?i. Dana?nja mladina ne obvlada niti najosnovnej?ih opravil. Sami levaki. ?e riti si ne znajo obrisat.
jest se pa tle na en na?in kar strinjam, ok ja zdej bote rekl kva pa en 22 mulc ve povedat ... ?e mal naukol pogledam svoje vrstnike oz kolege, biu?e so?olce iz osnovke in sredne ?ole lohk re?m da je 3/4 ljudi preve? razvajenih ... doma so jih pa itak skos govoril hod v ?olo da bo? meu 1x dobro slu?bo kjer ti nebo treba ni? delat in bo? imel veliko pla?o ... mam ogromno primerov iz osnovne ?ole ... ljudje pri 22 letih sploh nevejo kaj to pomen delat ker so mel uso podporo pa potuho doma in jim nikol ni blo treba ni? delat ... folk dobesedno misle da bojo na stol?ku sedel pa da jim bo iz lufta dnar dol letu ... jest k sm pa sredno poklicno naredu so se mi pa usi smejal ?e? kva si to eno brezvezno poklicno delu k je " ?ist kmot za naredit " ... sam ?e ?e dons potegnem ?rto oni so ?e zmer nesposobni za delo k men ni problem poprijet za kar kol ...
uglavnem kaj sm hotu povedat ... mularija ma dons doma preve? podpore pa potuhe pa ?e tastari jim skos nabijajo da nej velik sole nardijo da jim nebo treba delat za velik dnarja ... zato pa je tko kokr je ...
Wait ... Think ... Breathe ... Concentrate ... Put the car in gear ... Floor the throttle ... Burn the rubber ... ZooM-ZooM !!
?e bi nekateri ljudje padli z vi?ine svojega ega, na vi?ino svoje inteligence, padca zagotovo ne bi pre?iveli
g. Lojz, najte?je je sploh kako resno curo najdit,otroke zdele v teh ?asih met pa predstavla spet kup stro?kov... (se preselit al pove?at bivalne prostore, ?e se preseli? se pove?ajo polo?nice, itd.)
+1
jst ?e 4ure...pa bi danes mogu bit frej k delam samo od pondelka do petka, ampak je konc mesca in "lovimo" plan
@canyon: sej nebi imel od vikenda ni? pametnega, od tega de?ja
ubistvu bi ... sam doma bi lohk kej naredu tko ... ?e ne druzga morm spet ra?unalnik popucat pa sformatirat pa mobitel si morm na novo ROMat pa ?e kej bi se tko najdl po bajti za na rest ... pa k bi se saj konc mesca kej pr pla?i tkole poznal se ?e to ne ... ?e jim pa rata ?e zakon sprejet da nebo ve? malce med delovnim ?asom se bomo pa ?e za malco pod nosom obrisal ...
V glavnem zdej ne vem ve? a je kriva pozabljivost, da se psu tako pogosto ime menja, ker v dolo?enem trenutku se pa? zaradi dejstvovanja ?marnice pozabi kako je psu ime ali pa da je pa? Lojz ena sama la? in da tudi cucek pa? ne obstaja tako, da ga bo Canyon te?ko imel za kotlet. :ne vem:
lojzy nej sam pove kje je doma pa da vidmo kakna je ta zverina ?eljust kot ji pravi pa sploh kolk mesa bi kej mesa bi kej iz njega dobil sevede ?e sploh obstaja, spotoma mu poka?em kaj sta 1. in 2. stopnja dirka?ke stopnje in s tem zorjem dvori??e pa njivo da bo meu kam kromper pa ?ebulo posadit, 3. in 4. stopnjo bi prakticeru na kk?ni ko?uti ki je na dveh nogah pa da spada v kriteri ki sem ga par postov vi?je navedu pol pa ni va?n al je to h?erka, vnukinja, ne?akinja, soseda ... neki se bo ?e najdl, pa ?e cvi?ek bi mu prnel k je iz prvega piknika ustou
No Canyon je omenil h?erko pa ni Lojz ni? rekel, da je nima. Ima? pa prav, verjetno bo ?e bolj vnukinja atraktivna.
jest nism kej prou preve? zbir?en ... fajn je da ma tam od 18 let pa ke do max 33 recimo ( tud milf scene so dobre ) pa fajn je ?e ma f*k ro?ke da lohk fajn zagrab? k ukajla?
@canyon, pozablja? da imam jaz hudega psa doma, ki mu je ime ?eljust.
kr nej bo hud ... sam k jest mem pridm mu bo ime Kotlet na ?aru ... sam zobe ti bom pa vrnu da jih bo? meu za spomin na no?ni omarci sam bo? mogu merkat da jih nebo? iz svojo protezo zamenju
pozor, nadaljnji 2 fazi je za?eljeno ?e jih ne prakticirate (da ne bo ?ebule v to?lu, hehe);
3. te kipne
4. ga ukajla?.
sej res ...
ej ej lojz 11 pa 2. fazo fi lohk pridm izvest pred bajto da oziroma ti grem lohk mal nivo orat ... 3. pa 4. fazo bi pa sam uporabu ?e ma? kk?no lu?no h?erko
Trolololol buster ... Se kar ni odgovora ... ti si lih tak kokr bi nase politike poslusu ... En kup enga govorjenja pa nabijanja nakonc pa sploh noben neve o cem je debata tekla ...
hehe, a si ziher, da ti bo po resnici povedal? Glede na to kako manipulira z izjavami (tudi svojimi), kjer lahko vsi beremo ?rno na belem pa vseeno trdi, da ni tako napisano, potem ni niti najmanj?e mo?nosti, da ti bo povedal kaj po?ne v resnici.
ma mudel tok nabija da ?e kr sam seb vrjame ... provocira pa tud skos ... od za?etka mi je ?u mudel na ?iuce iz svojim provociranjem ... zdej se sam ?e smejim negovim postom ... g. Lojz ... Trolololooooooo
Ej Lojz ... jest pa teb ?e 1x predlagam da se vpi?e? v avto ?olo in varno vo?njo ( baje bo ?e kak?en popust na vranskem za mazda klub ?lane ) pa da te mal podu?ijo kako se zadeve dons odvijajo na cesti pa kako je treba volan sukat, pa to k prav? je bol? mal bol po?as it ... aha k bi ti vidu mojo in?truktorco k sm jo poslu?u ?e sm prepo?as vozu sploh pospe?evanje na pospe?evalnem pasu in potem vklju?evanje ... aja pa k si reku da se nakoncu pospe?evalnega ?e skoraj ustavi? ... zarad takih so najhuj?i karamboli na avtocesti ... ?e se do konca pospe?evalnega pasu vklju?it v promet pa? ?e mal pelje? in pospe?uje? po odstavnem seveda je treba pazit da ni kdo na njem ( jest jih nism ?e nikol vidu tok bliz izvoza oz dovoza stat na odstavnem ) seveda je treba ?e lepo nakazat z smerokazom da se ho?e? vklju?it spremlat dogajanje okoli sebe in ko ti drugi vozniki nardijo lukno se vklju?it ne pa kot nekateri k ?e preden da smerokaz ?e kar sko?i med ostale avtomobile brez da bi se prepri?al ?e je varno ...
Saj sem reku. Takih modelov na AC sploh ni. Taki modeli so samo v va?ih divja?kih glavah.
Pa tud ?e bi bil, on bi pa? bil s to svojo brzino70km/h. Kaj ve?, mogo?e mu je glih avto riknu pa se ?e ni uspel umaknit. Nimajo vsi ljudje mazde, ki delajo brezhibno. A zdej, ?e nekomu avto crkne na AC se morjo vsi avti za njim zaletet?
?e ti avto rikne se lepo ustavi? na odstavnem pasu nadene? varnostni brezrokavnik in gre? postavit varnostni trikotnik in lepo pokli?e? avto vleko ... ?e pa vid? da ti je avto riknu pred AC pa sploh nima? kej delat na AC ...
sam v prej?nem postu sem govoru o nekem mudelu ki misli da vozi varno s tem da vozi 70 km/h in se tudi vklju?i na vozni pas z hitrostjo 70km/h brez pogleda v vzratna ogledala ( ker pa? eni jih majo samo za okras oziroma nekatere zato da se ?minkajo pa pedenajo ... ) in po pol?je pospe?uje ?e sploh pospe?uje ... vidu sm ?e take primere na avtocestah ... pa pravm da hvala bogu da ni nikol u?gal ker smo bli usi drugi tok bl prpravleni na kk?nga tazga bedaka za volanom pa opazoval situacijo pa zmanevreral tko da se je use lepo iz?lo ... predstavli si da en tak " varni" voznik zapelje pred nekoga ki vozi 130km/h in ?trca po radiju oz i??e kaj na sovoznikovem zicu in za 1 - 2 sekunde ni ve? tok pozoren na cesto ... in pride do karambola ... pol smo pa usi drugi divjaki pa norci k vozmo 130km/h zato k ti en kreten brez pogleda v vratno ogledalo kar zapelje na vozni pas in sploh ne ve kaj se mu pribli?uje ...
sm meu tud ?e sam primer v meng?u na prvem rondoju ko pride? z kamnika gor ... rondo je dvopasovni in en clio se pelje za mano na kar se jaz postavim na zunanji pas on na notranjega me po notranji strani prehiti in ?migava ali kakr?nega koli opozorila zavije pred mano v izti izvoz kot jaz, ?e nebi tega predvidevu in na polno za?lajfu bi meu takrat lahko zlo grd karambol ... fora pri tistem rondoju pa je ?e si na notranjemu pasu gre? smer dom?ale/trzin ?e si na zunanjem pasu gre? menge? center in nima? kaj iz notranjega pasa sekat zunanji pas in zapeljat v izvoz ...
Evo vidi?. To je klju? do varne vo?nje. Bravo. Varnostna razdalja in prilagojena hitrost. Kon?no si pogruntal.
kokr mal ?asa mam ?ele izpit napram vam sm eden tistih k smo v svojih parih letih ki imamo vozni?ko dovoljenje naredil ?e tok ogromn kilometrov pa mars kej vidl na cesti pa tud razni manevri so se ?e izvajal ki so se vel al mnkrat zmer iz?li ... je pa res da se mi kadar niso iz?li ... hvala bogu da je biu zmer sam moj pleh in ni? druzga, take stvari pa? ?tejem med izku?nje ki so me parkrat kar dobr ko?tale ... zaklju?ek je pa tak ... nisem 100% voznik brez napake ... tud jest jo naredim, priznam, tud omejitve kadar prekora?im ... priznam ... tud naumnosti sm ?e naredu ker nism razmi?lu v naprej do ?esa lahko pride ... ampak z vsako izku?njo ve? sm se neki nau?i ni dons lahko re?m da sem voznik ki lahko normalno sledi tempu ostalih vozikov, se prilagajam situacijam na cesti in se varno vozim po na?ih cestah ...
Iz konteksta sem razbral da ti pa kao vozi? pravilno?po ?em to sklepa??ker se dr?i? omejitev?ker te ostali prehitevajo kot za ?alo?!?!?!o dragi lojz ?e si star ma?ek,kot pravi? sam, se v ?ivljenju nisi kaj dosti nau?il o vo?nji...preko telih tvojih izjav mi deluje? kokr ena ?ena nose?nica za volanom, ki ji ni ?isto ni? prav...?ALOST!
Sej zato pa govorim Boss...takoj ko ni imel ni? za nazaj povedat je pa za?el ?alit...mislm obna?anje ma kot 13letnik!!
lepo povedano ... +1
Neumnost. V tem primeru si bolj nevaren TI kot pa un ki vozi 70. A ti sploh gleda? pred sabo ko vozi?, al se raje namesto vo?nji posve?a? mobitelu in podobnimi igra?ami?
Tisti, ki vozi pred tabo 70 je, kot si ?e sam napisal, mogo?e ovira na cesti. Ampak ti to "oviro" vidi?. ?e na dale? jo vidi?. Vsaj moral bi jo. Ukrepaj v skladu s tem in bremzaj, al pa varno prehiti! Na avtocesti vidi? vsaj 300 in ve? metrov dale?, zato tukaj ni problem. Men v takih situacijah ni problem, ?e oviro ?e na dale? vidim, pa sem, kot vsi pravite, ?e star. Star sem, pa kot ka?e bolje vidim kot vi tamladi. ?e je tebi na 300m problem ocenit situacijo, pa si ?e mlad, pol se vozi z avtobusom al pa vlakom, z mamico, o?kom, teto dedkom itd...Sicer pa itak naklada? otro?je pravljice, da kar smrdi. Takih, ki bi v lepih razmerah in dobrih pogojih po AC vozili 70 ni. Razen avtov v okvari. Jaja, vem kaj bo? reku, ti vsak dan vidi? enih 10 takih "nevarnih"po?asnetov. Boss jih vidi pa ?e 11 al pa 12. Vama se marsikaj prikazuje.
Pol so po tvoji logiki na cesti nevarni tud vsi te?ki kamioni, ki jo komaj pihajo v hrib, pa kolesarji, pa pe?ci, traktorji itd......Te "ovire" gredo tud veliko po?asnej od tebe. A vse te "ovire" ti kar povozi??
Boss, teb se mi pa ne da odgovarjat, ker si dosadan in nezanimiv brezveznik. Uboga tvoja ?ena, ?e jo ma?.
kaj ma mudel iskat na AC-ju z hitrostjo 70 km/h ??? na vklju?evalnem pasu more minimalno nabrati hitrost 80 km/h in ko se vklju?i na avto cesto mora pospe?iti na 130 km/h, saj tko so mene u?il v avto ?oli pa mislm da so use ostale isto ... ?e pa seveda folk ni sposoben sledit tempa na cesti pa po mojem mnenju sploh nima kaj iskati na cesti ... in ?e se en tak inbicil ki vozi 70km/h znajde kar na enkrat na voznem pasu AC-ja pa dajmo re?t 50 m pred tabo zato ker ni pogledu v vzratno ogledalo, ker smatra da je "varen" voznik zaradi niske hitrosti in usega ... ti ma? pa v ?tric na prehitevalnem pasu ?e en avto in par avtov ?e za sabo in na ?tevcu 130km/h ... kam bo? zaviu ?? a bi se v takh razmerah sploh ?e dal ognt nesre?i ?? pol bo pa spet un k je zapelu na avtocesto z 70km/h klev use ostale voznike ki vozijo 130km/h da so divjaki in kreteni in nevem kaj ?e use ... pa sm tud jest ?e kar nekaj takih podobnih primerov vidu na AC-ju ... res pa da ni nikol po?lo pa so ble razdalje malo ve?je pa mal bolj prilagojene hitrosti ... hvala bogu ...
kar se pa ti?e ?leparjev in dopustnikov so pa razred zase ker oni majo pa spet mal svoje omejitve pa v hrib majo ?e svoj vozni pas da ne ovirajo ostalega prometa ... aja nima? vinjete ... pol najvrjetneje ?e nis vidu kako zgleda vrhni?ki klanec ...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani