Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Težava je v tem, ker se je za to odločalo 1% kupcev in ni bil showstopper, če tega ni bilo.

Pol pa dajmo šparat.

Tak jaz razumem pogled na ta svet.

Tudi mene jezi, kak da Focus nima hlajenega predala, kot da je to čudo tehnike.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 14 urami je Slivka napisal:

Saj sem že. Poglej prejšnjo stran. Mazdo 5 je zamenjal Fuckswagen...

Me pa čudi, kako pada nivo opreme.

Na Mazdi 5 smo imeli električni pomik drsnih vrat. Fenomenalna zadeva za družine z majhnimi otroci.

Zdaj, ko smo iskali, tega ni nikjer. Nihče nima električnega pomika drsnih vrat. Nihče! Čeprav povsod v reklamah trdijo, da so njihova vozila brezkompromisna, smo morali sprejeti kompromis in smo s seznama črtali električni pomik drsnih vrat. Vsaj drsna vrata imamo... Smo pa rekli, da bi radi električni pomik vseh stekel. Ker otroci včasih radi kaj odpirajo, pa pri električnem pomiku imaš možnost to blokirat. Če pa že odprejo, pa lahko zapreš. Ta avto tega nima. Pri nobeni opremi. Ni! Ne obstaja! Sprednji stekli to imata, zadaj pa ni možnosti električnega pomika stekel. Je ni opreme, da bi to imela. Dobro, pa smo spet sprejeli kompromis. Ampak rezervna guma pa mora biti, ker v hribih so ceste kakršne so in se rezervna guma rabi. So me gledali kot da bi rekel da hočem masažno banjo namesto šoferjevega sedeža... 

V glavnem, ljudje, kupujte slaba vozila. Ker potem lahko kupiš naslednjega, ki je malo boljši. Če imaš enkrat tako dober avto, kot je Mazda 5 TX plus z dvolitrskim turbo dizlom, po trinajstih letih "razvoja" avtomobilske industrije ne moreš dobiti niti približek takemu avtu in moraš kriterij prepoloviti, pa še težko dobiš nekaj, kar bi bilo vsaj približno nekje tam...

Bom pa malo spremljal porabo, pa bom videl, če je vsaj z ekološkega vidika kaj napredka pri vsem silnem "razvoju"...

Rezervno so Focusi imeli samo v Business variantah. V Nemčiji se je morala vedno doplačat.

Imam tudi to, da ko šipe zaklenem zadaj, se tudi aktivira otroška ključavnica. To sem uporabil samo enkrat.

Generalno pa je tako kot praviš.

Isto se dogaja s telefoni. Naprimer Samsung S9->S10 cena ista, izgubil HR senzor, nima audio jack-a. Pa še marsikaj se je izgubilo skozi generacije. Tudi zelo pogreša. FM audio. To je ta kaki apartma blo top.

pred 22 urami je Boss napisal:

Hehe, po naključju mi je brat poslal ravno zdaj slikce tega nesrečnega Lantrinega zadnjega mosta. Tole ga je samo še morala skup držala.

Fotografija016.jpg

Fotografija015.jpg

Tudi na naši 1997 letnik, se je zadnji most posedal, ko je šla na odpad pri 13h letih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Parket - zaključne letvice
Napisano (urejeno)

Jaz imam hrast, lamelni, angleški vez, extra klasa (brez ene grče), pol mat (30% svetleč) poliuretanski lak.

20230805_080012.jpg

Če bi imel viška €, bi pa imel oljko, klasičnega, na angleški vez.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Tipkovnica. Uuu

Samo meni je delala kišta ok 2 leti, tak da ni menjava CPU-ja kriva.

Dajmo času čas. Če in ko crkne rešujem naprej.

GPU pa rabim novi ja. Samo me denarnica boli. Bo verjetno proti koncu leta. Gledam kak TUF 4070.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
Pred eno uro je samSimon napisal:

Oh, luštn PSU! 👍 A pa uporabljaš Edge drugač za privzet brskalnik? Sej teb zmrzne tut v namizju, če nimaš Edga pržganga ane? Vseen mislm, da usb driver ni problem, ker bi ti potem tut z usb ključkom sralo verjetno.
Ampak, ko mi rečeš 8 let in vmes si menjal že 3/4 komponent na istem operacijskem sistemu. Menju si CPU in plato... Ok, sklepam, da maš taprav bios za tvoj CPU, ker nek neznalec nisi... Vseen pa bi blo pri menjavi procesorja zelo priporočljivo na novo naložit operacijski sistem.

Še vedno lahko inštaliraš frišne windowse na drug disk in frišne driverje, pa bootaš tega in boš vidu, če ti bo tut zmrzvalo. Boš kr komplet software lah izloču iz diagnostike 😁 Pa ne kakih krekanih zadev, snam normalen windows, ker je zastonj, samo aktivirat ga ne morš in ti bo pisalo v kotu skos. Tolk, za čas testiranja bi blo ok.

A maš 4 ploščice rama al 2?

2x 16GB ddr4 Crucial Ballistix 3200

Windowsi so original licenca Professional (prenosni licenca).

Imam še eno na zalogi, ki stoji, ker nimam trenutno druge mašine.

Ženi zmrzuje, ona je Edge tip.

Jaz pa googlu podatke krčim in na primarnem brskalniku nisem prijavljen in imam zelo restriktivno politiko za piškotke.

Edge uporabljam za gmail in YT.

Bluzi ene 3-4 mesce. Meni mogoče 1x na mesec, zadnje čase bolj pogosto, ženi več.

Bom videl kaj bo sedaj po vseh operacijah.

PSU pa sem mrko gledal, ko sem ga kupoval. Prejšnji je bil 600(nekaj več, ne vem kolko) Super Flower, kabli so se še šraufali, ni blo na klik. Tokrat sem zategnil pas in si ga nisem privoščil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Hudiča, pa sem le izvedel nekaj novega.

Samo Critical, da sem ga "ubil":

The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

pred 3 urami je NevLado napisal:

Zato je zmer met fajn še en disk. Lahko tistega primarnega odklopiš, mirne duše sformatiraš na drugem in diagnosticiraš.

Imam NAS. Tako da je vse pomembno tam.

Je pa res, da sem menjal že disk, CPU, rame, plato in še marsikaj, pa nisem formatiral in če le bog da, ne želim formatirat. Menda laufam že 8 let sedaj to instanco.

pred 5 urami je samSimon napisal:

Kater 800W Corsair pa je to in koliko je star? Ne skrbi me, da bi mel nasplošno premajhno vatažo, bolj to, da je nihanje napetosti preveliko.  Kaj imaš pa zaen procesor? Koliko ploščic rama maš notr in ali so vse identične? A operacijski sistem je licenčen in vse normalno lahko posodabljaš? A je slučajno v kak usb 3.0 port karkoli vklopljeno, ko ti zmrzne? Verjetno imaš miško / tipkovnico usb, če ne druzga. A imaš slučajno M.2 SSD disk. Si kdaj spremljal kaj temperature?
In pa še en potencialni predlog:

V device managerju imaš kake rumene klicaje? Jst bi poskusu ročno zbrisat usb 3.0 (3.1) driverje v device managerju in potem inštaliral prov z AsRockove strani zadnji chipset driver, za začetek. Mal nenavadno, ampak sem zasledil, da v redkih primerih je biu nek problem z napajanjem povezan s tem in rezultat je biu direkt random zmrovanje, ko sistem ni biu obremenjen. Če bi se v tem primeru problem ponovu, bi probu ventilatorje za čas testiranja dat na višje obrate in vidt a se ravno tko ponovi. Vem, mal smotano, ker bi blo bistveno glasneje, ampak bi vsaj vidu a je stvar v kakem prekomernem gretju, ko procesor momentalno kaj poskoči s frekvenco samo. Pri polni obremenitvi ti ventilatorji skos laufajo na večjih obratih in ne pride do tega recimo.

Corsair HX850 (5 let)

i7-11700K

Imam M.2. Ampak pogosto odleti v prvih 5 minutah.

Sem pa res pregledal vse in je bila miš (G604) na USB 3.0. Sem jo dal na 2.0.

Klicaja v Device Manager ni. Driverji so iz ASRock strani. Bom jih znova nameščal, ko naslednjič odleti. Dajmo zdaj rezultate počakat.

Kišta se ne pregreva, vse je mirno in tiho. Temperatura/obrati ventilacije, se ne dvignejo.

AMD Legacy driverji na X64. Izredno pazim, da vse kar lahko dobim, dam na x64.

Ker osebno sumim Edge, sem izbrisal vse "kukije" in temp fajle na mašini.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Jaz še imam Mazdo.

Za enkrat še.

pred 32 minutami je Slivka napisal:

Ford.

Je pa lep čakalni rok. Moj je bil narejen v dveh mescih, potem pa še skoraj 1 mesec čamil v Kopru.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Slivka napisal:

Še nič... 

Še čakam.

Potem pa bom vprašanje drugače postavil. 😉

Kaj čakaš?

Lahko tudi bolj na dolgo:

Za keri avtomobil si vplačal aro?

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

800w Corsair, bi moral to gutat.

Med obremenitvijo nikoli ne zmrzne.

Bom pogledal za driverje. Čeprav mislim, da so x64.

Plata je AsRock.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 33 minutami je Scr3am napisal:

Kako pa ves da gre za hardware issue in da ni kaj softwersko ? Se komp samo ugasne, frezne, bluescreen?

Frezne. Menda sem 2x napisal. 😉

Vedno so lahko tudi driverji.

Blue screena ni.

Predvidevam, da je hardware iz preteklih izkušenj.

pred 28 minutami je samSimon napisal:

In predvidevam, da nisi kaj undervoltal procesorja, oziroma spreminju v biosu kake core offsete v minus...

Sem popravljal frekvenco ramov. Samo je to delalo že pred tem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Komplet ode. Nima veze z FB, ga ne uporabljam.

Oba slota sta isto hitra. PCIe 16x 4.gen. Grafa je 3.gen.

In še to na legacy gonilnikih.

Imel sem že podobno zadevo pred leti. Se je druga Creative zvočna tepla z starejšo ATI grafično. Ko sem slote zamenjal je bil mir.

Tudi driverji pridejo na vrsto, samo mam 99% vedno up to date.

Celo sumim, da bi lahko Edge bil kriv.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Ni tak. Čisto frizne. Nič ne morem. Pa random. Al dela 2 dni skup, pol pa po 5 min odleti.

Saj bom delal diagnostiko naprej.

Grafa ven(vklop cpu/gpu), druga periferija ven, itd...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 9 minutami je Slivka napisal:

Pa še motorka je krepala!

Ta teden se pa res vleče in vleče...

Kaj si z motorko htel red it na občino delat?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.