Skoči na vsebino
Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

Da ne bomo preve? za?li s TEME

Torej, nemci tud poznajo termin neprilagojena hitrost, kot vzrok za nesre?e.

Spet ne razumem - skos nam ponuja? tujce kot najbolj varne in urejene voznike z ogromno vozni?ke kulture. Mi smo pa klele po tvoje eni divja?ki balkanski nekulturne?i. Sme?no a ne, kolk tvoja prepri?anost kako ima? vedno prav, konstantno pada in kako se tvoje teorije izkazujejo kot neresni?ne. A te to ni? ne nervira, k vidi? kako nekaj izjavi? pol se pa izka?e, da ni res?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@Boss, ?e se namerno ne dr?i? hitrostnih omejitev, to pomeni, da ?ivljenja drugih, ogro?a? NAMERNO.

A ho?e? povedat, da ti po nesre?i ali po pomoti vozi? hitreje kot je dovoljeno?

Spet neke ?udne izjave, ki so kontradiktorne tvojim preteklim izjavam. A se spomni?, ko si dejal, da vinjeni vozijo bolj previdno saj se zavedajo, da so alkoholizirani? Se pravi namensko so sedli pijani za volan in ker vedo, da so pijani in kljub temu, da kr?ijo zakon vozijo bolj previdno - ne mi to negirat, ker to so tvoje izjave.

In zakaj zdej dvojna merila, ko je hitrost vpra?anje? Se pravi, jaz se zavedam, da grem ob?asno tudi malo hitreje kot so omejitve in to le tam, kjer ne ogro?am nikogar. Se pravi se zavedam tega in sem tudi bolj pazljiv pri po?enjanju tega. Bolj z mislijo pri vo?nji kot na drugi strani en tempomat voznik (kaj je to lahko pri sebi pogleda?), ki avtomatizirano vozi ves ?as z enako hitrostjo ne glede na omejitve po cesti, ki jo prevozi vsak dan vsaj 2x.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Moja star?a sta delala po?as, pa sigurno!

Ker celo pregovor pravi; Naglo storjeno, gotovo ska?eno!

In kaj je ?lo pol pri tebi narobe, da je zdaj stanje tak?no? :ne vem:

Sicer pa vi, ki se po?vi?gate na omejitve in ostale prometne predpise, s tem ?alite vse ostale voznike. Vi s svojim nesramnim obna?anjem, ko no?ete vozit po predpisih, ?alite vse po?tene voznike, ki se dr?ijo predpisov in reda. Ne samo da jih ?alite, celo namerno jih ogro?ate!

To si se ti zmislil pa ?e ves ?as tolk la?e?, da ?e seb verjame? - hje o?itno so tele te?ave z osebnostno motnjo precej huj?e kot smo najprej mislili. Loj-Zi, dej dovoli da ti pomagamo prebrodit inteligen?no krizo - sej ne boli sam alkohola se bo? moral odpovedat - a si pripravljen na tak korak?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slovensko pape?tvo
Napisano

Km Il Jan?a. In razgla?evanje nasprotovanja dvigu DDV-ja je bil eden glavnih poudarkov njegove predvolilne kampanje in marsikateri glas je na ra?un tega padel v njegov ?akelj. Nategne pa?.

?ist smo presene?eni, not.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slovensko pape?tvo
Napisano

Odvisno za kaj?Valjda da ne za vse povprek? :whatever:

Da ne bo? presene?en ... sam temu bodo bolj strokovno rekli krizni davek, da je ne bi Zokijeve ideje reciklirali.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

O psihi?nem bolniku lahko spet debatirava. Ti si celo nekaj dni/tednov nazaj napopal tvoj lastni psihi?ni problem, katerega je opazila celo tvoja ?ena. Saj ve? zasvojenost taka in druga?na... Kar spomni se malo nazaj....

Samo potrjuje? kar sem napisal in da ne lo?i?, kdaj je hec, kdaj je satira, kdaj se zafrkavamo od tistega, ki je resno argumentirano zapisano z namenom ?irjenja kredibilnih informacij, pol je res bolje, da se ne pogovarjamo ve?.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne Boss, spet lapa?.

Ti si tisti, ki tukaj prodaja? ?ank debate, oziroma debate ve?ine foruma?ev, ki so/ste po ve?ini tudi prehitri vozniki, ne jaz. Ti si tisti, ki ne verjame? statistikam ne jaz.

Jaz res ne vem, zakaj vse vas moti samo ta hitrost, nikogar od vas pa ne moti; nepravilni premiki z vozilom, nepravilna stran vo?nje, neupo?tevanje pravil prednosti, neustrezna varnostna razdalja, nepravilno prehitevanje itd.....

A je to mogo?e kaj v zvezi z va?im obna?anjem in va?im lastnim delanjem doti?nega prekr?ka oziroma vzroka?

Oprosti, ampak a ti zadnje ?ase pozablja? vzet redno dozo tablet? Ker tole je pa rahlo noro ratal. Zdej nam o?ita? stvari, ki jih ves ?as poudarjamo. Ne resno, zdej je pa konec heca - kaj je narobe s tabo? Glej povej nam, da si pa? psihi?ni bolnik pa te pustimo pri meru, ker iz bolnikov se res ni lepo norca delat. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slovensko pape?tvo
Napisano

In dr?ava je zmagala: ?e bi bil davek manj?i bi se marsikdo odlo?il in dr?ava bi nekaj dobila v svoj mo?nji?ek tako pa marsikdo opusti tako idejo in dr?ava ne dobi NI? ?isto NI?.

Sicer pa glede na to, kar je en predstavnik vlade razlagal pred kratkim glede podra?itev oziroma dviga nizke stopnje davka za nekatere proizvode in storitve kar za 135%: ?e ljudje nimajo se bodo pa odpovedali kak?niod teh storitev ali produktov.

No to je bil en lep primer kako mo?ne mo?ganske truste premore tale vladajo?a garnitura, ki so ji ekonomska razmi?ljanja tako tuja kot, da bi pri?la iz drugega planeta. Torej je bolje, da raje pobere dr?ava 0 davka, kot, da bi ga vsaj 8,5%.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Nimajo vsi sre?e da postanejo stari in senilni. Marsi kdo, ki je moral mlad umret zaradi divjaka ali zaradi svojega lastnega divjanja, bi se mogo?e tud raje postaral in postal senilen, kot pa mlad umrl.

V sosednji vasi ve?krat vidim fanta, ki sedi na balkonu in nemo gleda na cesto al pa kar nekam v daljavo. Fant je bil star 22let, ko se je s svojim golfomGTI, ZARADI PREVELIKE HITROSTI, skantal in prevrnil v enem grmovju. Fant je dobil te?ke po?kodbe glave in nikoli ve? ne bo vozil avta in tudi divjal ne bo ve?. Reve? je ?e v svojih rosnih letih postal senilen.

To?no tako, Loj-Zi tudi taki obstajajate, ki se morate sami u?iti iz svojih napak. Enim se izzide, drugim pa ne. In edina skupna zna?ilnost takih je, da imate svoj prav pa ne glede kako bebast je, ne poslu?ate ni?esar, ste prepri?ani da ste najpametnej?, da veste ?isto vse, se ne pozanimate, ne poslu?ate argumentov, ve?jo veljavo imata ?ank debata, kot leta in leta znanj razli?nih ljudi.

Take ljudi nima smisla prepri?evat v nekaj, nima smisla jim karkoli dokazovat, dajat primere, osvetljevat razli?ne gledi??a, ponujat znanja. To ste tipi ljudi, ki MORATE PROBAT, morate iti z glavo skozi zid in ?e rata se nekateri ?ele zaveste kako neumni ste, ?al pa vsem ne rata in posledice so lahko nepopravljive.

?e se Loj-Zi najde? v tem pisanju ni naklju?je in tudi ni nenamerno. Si pa pa? eden tistih, ki jim je uspelo z glavo skozi zid brez nekih huj?ih posledic, ti dam pa plus, da te je vsaj to streznilo, ?eprav si iz ene skrajnosti za?el v drugo ?isto kontra skrajnost. Ve?, nobena skrajnost pa ni dobra, niti ni bila niti ne bo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

PRVI zadetek ko napi?e? najpogostej?i vzrok za nesre?e, vr?e tole.

Ti tomacuki pa krpej, krpej, krpej.....Cajta ma? o?itno dost.

Dokler ne bo? svoje lastne butice stolkel zarad prevelike brzine, verjetno ne bo? verjel.

A ti zna? prebrat tud naprej - ne samo prvi odstavek v "tvojem" linku. Beri Loj-Zi (cool ime - ti pristaja :hudicek: ) . Sej lepo pi?e sam prebrat je treba in razumet napisano.

Naslednji izredno pomemben dejavnik je alkohol. ?e posebej eksplozivna in uni?ujo?a je kombinacija alkohola in mladostne drznosti.

Neprilagojena hitrost vo?nje.

Nepravilni premiki z vozilom.

Nepravilna stran vo?nje.

Neupo?tevanje pravil prednosti.

Neustrezna varnostna razdalja.

Nepravilno prehitevanje.

Tako je - neprilagojena hitrost - hitrosti ne prilagodijo situaciji. Ta je lahko v dolo?eni situaciji tudi bistveno ni?ja od omejitev ali pa tudi bistveno vi?ja. Res je znak ali splo?ne omejitve omejujejo hitrost in to ravno zaradi budal in omejencev, ki brez navodil ?e fla?e skoraj ne znajo odpreti. Zato je potrebno napisati neke okvirje omejitev, ker eni bi resni?no vozili brez glave. Potem ima? pa takole - omejitve postavijo na osnovi slab?ih prometnih pogojev - mokra cesta, gume in avtomobili slab?e kakovosti in starej?ih letnikov, podpovpre?nega znanja upravljanja vozila.

Torej, ?e je cesta suha, vremenski in cestni pogoji ustrezni, psihofizi?no stanje voznika ustrezno, gume dobre, znanje upravljanja vozila ustrezno se ne bo zgodila nobena drama, ?e bo kdo vozil 10km/h ali 20km/h ve? od omejitev (ne govorimo o omejitvah znotraj naselij). ?e vedno je to PRILAGOJENA hitrost ?etudi je NAD omejitvijo. Glej tukaj se ne dotikam sploh vpra?anja a je to kr?enje zakonov ali ne, ker na cesti jih kr?i? dnevno tudi ti pa se verjetno sploh ne zaveda?, da jih. A se ustavi? pred STOP znakom? Se nato pomakne? neprej v prvi prestavi in se ?e enkrat ustavi? na to?ki, kjer ima? situacijo v vidnem polju? A za vsako spremembo smeri da? smerokaz? Da? vedno ?tiri ?migavce, ko zapelje? vzvratno? Se vedno postavi? v kri?i??u dovolj globoko v samo kri?i??e? Prehiti? po?asen traktor pri hitrosti 20km/h le tam, kjer je dovoljeno prehitevanje pa ?etudi bi moral voziti za njim 5 kilometrov in bi ti to pobralo ?etrt ure ?asa?

Tole lahko na?tevam v nedogled in vse te male kr?itve prometne varnosti ne zmanj?ujejo, ?e so le narejene po pameti brez, da bi kogarkoli ogro?ali. Isto velja za majhne prekora?itve hitrosti, ?e so narejene tako, da ?e vedno govorimo o PRILAGOJENI hitrosti. To ne bo zmanj?alo prometne varnosti jo pa zmanj?ujejo resni?no tisti, ki gredo v ekstremna kr?enja ampak takih prekr?karjev (resni?nih divjakov) je relativno malo glede na celotno vozni?ko populacijo oziroma populacijo vseh udele?encev v prometu.

Pa ?e nekaj Loj-Zi, ker te beremo kot odprto knjigo. V tvojih mlaj?ih letih si bil o?itno precej brezobziren voznik (to se ti pozna v tvojih tekstih ?e danes, ker ti ego ne dopu??a nobene empatije) in precej nevarno neprilagodljiv. Naredil si nekaj pizdarij in kot ka?e so se ti vse sre?no iz?le saj si danes ?e vedno med nami. Ne more? pa nikakor tega tvojega obna?anja valit na druge ljudi, ?e?, da so vsi tak?ni kot si neko? bil sam in da ?e si bil neko? kot mlaj?i en tak divjak to ne pomeni, da so tisti, ki so danes teh let enaki. Vidi? tu je tvoja najve?ja napaka, ker vse ljudi sodi? po svoji podobi (skoraj se ima? za boga pa nisi, verjemi) in res velika ve?ina ljudi je hvalabogu resni?no druga?na in gre skozi ?ivljenje tako, da se u?i iz napak drugih, da se jim zato ni treba u?it iz svojih, ker jih ne po?enjajo.

Ko bo? enkrat presegel tisto zagamano govedarsko samov?e?no ego podobo in bo? znal pogledati ?e iz o?i drugih oseb bo? neko? mogo?e doumel, da je svet precej druga?en kot si ga slika? v svoji mali glavi v svojem omejenem poznavanju sveta in med?love?kih odnosov. Morda takrat enkrat bo? razumel, se pa bojim, da bo prepozno saj glede na tvoja leta se to nikoli ne bo zgodilo, ker en lep pregovor pravi "starega psa ne nau?i? novih trikov".

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Boss, a nisem jaz teb ?e vsaj miljav?entkrat povedal, da seveda obstajajo tudi drugi vzroki? Ampak prevelika hitrost je NAJPOGOSTEJ?I vzrok. Vsaj 70% nesre? pri nas, V SLOVENIJI, ?e ne celo ve?, se definitivno zgodi zaradi PREVELIKE hitrosti. Nekje 30% so pa ?e drugi vzroki.

In res ne vem, zakaj tukaj zmeraj ka?ete in primerjate najpogostej?e vzroke nesre?, katere se dogajajo v drugih razvitej?ih dr?avah, kjer je kultura vo?nje na MNOGO MNOGO vi?jem nivoju kot pri nas.

?e ti tukaj na?teva? najpogostej?e nesre?e iz drugih civiliziranih dr?av, potem tudi vozi tako. Ti bi rad vozil po balkansko, primerjal bi se pa z civiliziranimi skandinavci.

Ve? Boss, ni slovenska statistika napa?na, napa?ni so/ste slovenski divjaki.

Ni res Lojz, dobesedno ni res in nehaj ?e kon?no navajat neko svojo resnico, ki je nastala v tvoji betici. ?e enkrat z virom, ker tole tvoje budaljenje gre pa res ?ez vse meje. Neprilagojena hitrost je vzrok za 32% vseh mrtvih lani. Alkoholiziranih povzro?iteljev je bilo recimo 20% za primerjavo.

http://www.policija.si/images/stories/Stat...jan-dec2011.pdf

Je pa bilo letos v prvi polovici leta 10 ?rtev manj. kar pomen 11% zni?anje je pa zaskrbljujo?e, da Lojzevi varni alkoholiziranci so povzro?ili 9 nesre? s smrnim izzidom ve? kot lani v istem obdobju, kar pomeni 53% pove?anje!!!!

http://www.policija.si/images/stories/Stat...jan-avg2012.pdf

Pa Lojz, kon?no bi lahko dojel, da je razlika v tem, da ti navajam podatke iz relevantnih virov ti pa bluzi? nekaj na pamet, kar si slu?ajno sli?al za ?ankom ali pa v rumenih bombasti?nih medijih zraven se pa ?e ves ?as la?e? in zavaja?.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Boss-an?ek, ti si en velik la?niv?ek ve?!

Jaz sem napisal ?tevilo mrtvih na miljon voznikov ne na miljon prebivalcev. To ni isto. In cifra 150 je ena okrogla cifra iz povpre?ja nekaj let. Kak?no leto ve?, kak?no pa celo manj.

Ve? Boss-an?ek, to si nisem jaz izmislil, to sem sli?al pri v?eraj?njem dnevniku 24kur.

Tisto moje prehitevanje v megli si se pa spet zlagal. Kar pejd brskat po smeteh za par let nazaj!

Ti Boss si en la?njivi kljukec. A teb zadnje ?ase kaj nos raste?

No kdo la?e glede prehitevanju v megli lahko vsak preveri sam, a ne Lojzek. Baje si to napisal sam pa noben Boss ti ni dr?al pi?tolo na glavi.

Moj primer: Sicer nikoli nisem vozil kaj dosti ?ez omejitve, pa vendar, sem svojo neumnost spoznal in se streznil, ko sem s celo familijo v avtu prehiteval tam kjer nebi blo treba. Zaradi slabe vidljivosti (megla) sem letel v ?karje in za las u?el nesre?i. Potem sem spoznal kako bedast sem takrat bil in zakaj je tisti pred mano vozil tako po?asi. A mi je res blo treba ogo?at moje otroke, ?eno in tiste, ki so bli takrat na cesti in okol mene?

Zame je bla to velika ?ola. K sre?i se je kon?ala sre?no.

Toliko o la?nivcu pa pejmo naprej.

Vsi statisti?ni podatki, ki jih navajam za Slovenijo so uradni in pobrani iz www.policija.si. Ni? se nisem zmislil kot namiguje? in ni? nisem potvarjal, kot to dela? ti. Preveri sam, ?e ne verjame?. ?tevilo mrtvih v prometnih nesre?ah se na globalni ravni vedno meri na ?tevilo prebivalcev in ne na ?tevilo voznikov, ker je tukaj cel kup nesre? s krivdami pe?cev, kolesarjev, mopedistov, motoristov, ki ni nujno, da sploh imajo vozni?ka dovoljenja.

To je zato, da lahko rumeni mediji tipa 24ur bolj dramati?no kri?avo razlagajo kaka kako grozno je. In ker se gleda vedno leto za leto in se ocenjuje izbolj?anja je jemanje nekih povpre?ij ?ez dalj?a obdobja ?ista neumnost oziroma le v igri navajanja slab?ega stanja kot je v resnici.

Sicer pa najbolj?o sliko dobi? iz letnega poro?ila IRTAD, kjer si lahko podrobno za vsako dr?avo in regijo prebere? kako in kaj in bo? kot zanimivost ugotovil, da v regiji imajo skoraj enako varnost Avstrija, Italija, Slovenija, malce slab?a je Mad?arska in ?e slab?a Hrva?ka.

http://internationaltransportforum.org/irt...IrtadReport.pdf

Da, ne bo kdo preve? iskal, so podatki o Sloveniji na strani 280 primerjalni grafi pa od strani 14 naprej.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Volitve 2012
Napisano

Kaj pa napovedujete za II. krog? Jaz bi rekel nekako 60:40. :D:jezicek:

A za T?rka? :hudicek: Naj se ?e tako sme?no sli?i ampak mislim, da bo le zmagal uglajena diplomatska ?ola pred nastopa?kim igranjem tipa "gostilna i??e ?efa". ?eprav v tejle situaciji bi v na?i slovenski gostilni res rabili ?efa. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Men se ne zdi tako malo nesre?. Glede na ?tevilo prebivalcev je slovenija procentualno v vrhu po ?tevilu nesre?. Denimo, v Angliji je 50 mrtvih na miljon voznikov. V Sloveniji je pa 150 mrtvih na miljon voznikov.

Spet la?e? in zavaja? pa ?e ne vem kolikokrat smo ti povedali, da to ni res ti pa vedno eno in isto. Tipi?en desni?arski cerkvenjak, ki konstantno ponavlja eno in isto la? v upanju, da postanejo resnica.

V Sloveniji smo imeli lani 141 mrtvih in kar nas je dva milijona to pomeni 70,5 mrtvega na milijon prebivalcev. Slovenija je tranzitna dr?ava kar Velika Britanija nikakor ni, zato za znatni del mrtvih je tudi krivda tranzitarjev tako med Slovenskimi dr?avljani kot med samimi tujci. ?e bi lahko odstranili ?e ta faktor bi bili na nivoju Velike Britanije ali pa celo na nivoju skandinavskih dr?av zato vseeno ni tako slabo

Vsaj 70% nesre? se zgodi zarad divjanja. Raje ve?. Mariborski radarji so to dokazali. In ti spra?uje? zakaj ni ?e ve? nesre? kot jih je?

Tudi to je la? - po zelo konzervativni metodi, kjer vsaki?, ko ne najdejo vzroka to pripi?ejo neprilagojeni hitrosti je takih bilo lani 32% (45 mrtvih) zaradi neprilagojene hitrosti.

Da ni ?e ve? nesre? kot jih je ?e, se je treba za to zahvalit izklju?no tistim, ki vozji/mo po predpisih in po pameti. Tisti, ki vozimo pametno in po predpisih, vsakodnevno re?ujemo nevarne situacije katere delate in katere povzro?ate divjaki. To je nekako tako, kot z otroci doma ali v vrtcu. ?e na otroke, ne bi pazili star?i ali vzgojitelji in jih re?evali iz nevarnih situacij, bi se otroci v parih dnevih vsi pobili.

Torej tisti, ki ?e sicer vozijo/mo previdno, morajo/mo vozit ?e toliko bolj previdno, da kolikor se da, re?ujemo ?e nevarne situacije, ki jih zaradi objestnosti in norosti povzro?ate divjaki.

Tak?na je resnica, ve? Tomacuki!

To je tvoja resnica in ne realno stanje. In to "resnico" razgla?a? to?no ti, ki si v preteklosti prehiteval v megli v ?karje ter skoraj povzro?il ?elno sre?anje. :whatever:

Tomacuki, na tak "radarski" na?in so u?timali divjake, v Britaniji, Franciji, Nem?iji, Monte Carlu itd....Na vsak hi?ni vogal so na?raufal radar s kamero, in divjaki zdaj vozijo lepo ko bubice. V Ameriki, Kanadi itd....so pa to ?e davno napravli. Zato tam tud ne vidi? veliko polcije, ker na divjake pa? pre?ijo radarji. Pa vozni?ka kultura je tam tud taka, da polcije sploh ne rabi bit na cesti, ker tam so se vozniki ?e davno civilizirali.

Tud ti se bo? moral, n? bat, samo potrpi malo!

Z va?im divjanjem bodo omejitve samo ?e stro?je. Ne bodo milej?e.

A dej nehi no ... se pravi bi morali v teh dr?avah izkoreniniti smrtne ?rtve na cestah (vsaj po tvoji teoriji, da je hitrost kriva za skoraj vse) pa so ostale na nivoju kot jih imamo pri nas. nekaj ne ?tima pol v tej teoriji "radarje na vsakem koraku". O?itno so torej ?e neki drugi vzroki, ki jih pa? nekateri vidimo drugi jih pa zavestno zanikate.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Volitve 2012
Napisano

Jaz tudi.Zaenkrat je zmagal na? (silom prilike) kandidat. :bravo:

haha lol - kak?na tola?ba :prstgor: Sicer pa ?e dobro, ker z Zverom v drugem krogu pa res ne bi imeli nobenih ?ans :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Saj pravim, pijanci, drogera?i in divjaki mate vsi enak feti?, to je potreba po prehitri vo?nji. Boss, v zanimivo dru??ino spada?.

Eee, what... samo linke iz ?rne kronike sem ti nalimal ti pa mene ?e zraven tla?i? v to dru??ino.

Men ?e vedno ni jasno kako lahko tak divjak kot sem jaz (po Lojzevih besedah) naredi z enim kompleom letnih gum 75.000km (?e vedno 2,5mm profila) in prvi? menja zavorne plo??ice pri 120.000km. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bli?a se velik praznik
Napisano

Kako se pa ta igrica gre?

A bi se dalo to na martinovo igrat?

A v tej igrici lahko tud dekleta sodelujejo?

.........

Seveda lahko sodelujejo - igra se pa takole, da mladenki neprekinjeno zre? v jo?ke. ?isto pri meru morata bit in ?e se njena jo?ka premakne si zmagal, ona pa zmaga, ?e se za?ne? prej slinit. Simpl a ne?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

U?ivam v branju komentarjev pod Volilno tematikov v?eraj?njega dne;

http://volitve.24ur.com/clanek/aktualno/no...rvi-polcas.html

Komentarji so v ve?ini itak na nivoju preprostega sloven?ka. ?e nekaj ne razume, pol mora to blatit, ker je ziher zani?. Ne razumejo diplomatske govorice, ne razumejo dr?avni?kega na?ina govorjenja, kot se ga govori sre?anjih na najvi?ji ravni. Tako je nastopal T?rk in to se mu ma??uje - sloven?ki rabijo kregarski na?in govora, rabijo povzdigovanje glasu, rabijo srepe poglede proti sogobvorniku. Zadovoljni so, da nekdo nekoga nadere, poni?a, ker jim vse skupaj deluje kot nek reality show.

?e dolgo mi ne bomo imeli nivojo kulturne, nivoja obna?anja na visoki ravni - ?e smo ?e mislili, da smo se znebili hlap?evstva in smo postali gospodarji na svojem nas ?edalje bolj dohiteva senca preteklosti, tista senca katere se neuspe?no otepamo.

Bo pa zanimivo kako bodo izgledala soo?enja zdaj. Ali bo Pahor uporabil isto retoriko s katero je Zveru "ukradel" dovolj volilcev ali se bo prilagodil spremenjeni situaciji.

?e bo T?rk ?elel premagat Pahorja bo verjetno moral spremeniti nivo komunikacije in se spustiti na nivo, kjer pa verjetno ne bo dorastel. Pahor je moral v preteklosti ?e tolk enga dreka pojest, kar je bilo T?rku prihranjeno in se je vedno lahko "izmazal" po diplomatski poti in z dr?avni?kim nastopom.

Mo?no so pa ?isto vse teorije tako za nazaj kot tudi za naprej:

- Pahor je namensko v ve?ini napadel Zvera, ker je bil v tej bitki naj?ibkej?i. Udaril je tako kot imajo desni volilci radi zato jih je kar nekaj pridobil. V drugem krogu s tako taktiko ne bo mogel proti T?rku. Nima ga za kej dr?at, kar pa bi lahko pomenilo, da lahko pozabi na glasove desnih volilcev in s tem bo pora?en.

- tudi levi volilci so nekako slutili, da bo T?rk sigurno v drugem krogu in so marsikateri glas raje namenili Pahorju, ki ga druga?e ne bi, da bi ja izlo?ili Zvera iz borbe, kar se je izkazalo, da je Pahor dobu celo ve? glasov kot bi jih rabil le za uvrstitev v drugi krog.

- Desni volilci so uvideli, da Zver je pre?ibak in ker jim je Pahor bli?je so v ?elji, da bi celo bil izvoljen v prvem krogu namenili tudi toliko glasov. Taki bi mu lahko namenili tudi v drugem krogu dovolj podpore za morebitno zmago saj bi se jim pridru?il ?e kak?en od Zverovih volilcev, ki je zdaj ostal brez svojeg kandidata. ?e bodo le pri?li na voli??e.

- bo pa Pahor izgubil nekaj levih glasov tako, da bi znalo iti tesno.

V glavnem so mo?ni ?isto vsi scenariji, ampak bo pa prvi?, da se bosta v drugem krogu pomerila kandidata, ki na?eloma nagovarjata isti krog volilcev s tem, da eden pa? ni tako na?elen in nagovarja tudi tiste, kateri so ga ?e pred dobrim letom tako grdo zmerjali in ?alili. Slovensk politi?na ?orba je ?edalje bolj brez okusa, ?e ga je sploh kdaj imela.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Saj sem nekaj gledal po novicah, pa nisem zasledu....

A pol to pomeni, da ta petek in to soboto ni bilo pijanih voznikov al kaj? In to glih za Martinov petek in Martinovo soboto jih ni bilo?

Hja, ?e je pa tako, bi blo dobro met pa ?e ve? takih praznikov.

oh ja... eden bolj krvavih vikendov ampak vseeno si eni zatiskajo o?i samo zato, ker je martinovo, da ja slu?ajno kdo ne bi pijan?evanja povezal s hudimi prometnimi nesre?ami.

11.11.2012

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/vo...vo-in-umrl.html

10.11.2012

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/31...ju-nesrece.html

9.11.2012

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/na...-stopnisce.html

8.11.2012

http://www.24ur.com/v-izlakah-umrla-peska.html

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jebemti?a pa tale pijanski praznik pol mamo pa take na cest

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/na...-stopnisce.html

Lojz bo siker rekel, da alkohol ni kriv za tako objestno vedenje in da bi druga?e smrkavc vozu ?e hitrej ampak ?el je realnost taka, da alkohol pri nekaterih ?e tisto zadnjo mejo poru?i pol mamo pa take paciente.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.