Enostavno ne razumem folka,..resni?no,..in ko ?e mislm, da me n? ve? ne more ?okirat,..ugotovim, da sem pa nekje globoko globoko v podzavesti ?e vedno naivna...
Hja, ve?, pravijo, da je Previdnost mati Modrosti. Ker pa o?eta nikjer ne omenjajo, o?itno tudi Previdnost ni bila vedno previdna. In potem se ti "?udi?", ?e te kdaj kaj preseneti...
Presneta re?, koliko krat sem ?e rekel, da raj?i posodim ?eno kot pa avto. Ali pa prikolico. Pa me zmeraj nategnejo.
?e kdo ?eno preve? pritisne, bo ?e sama cvilila. ?e pa kdo prikolico preve? nalo?i, pa ne bo prikolica ni? stokala.
In tako v?eraj posodim prikolico. In me danes policija obvesti, da je bilo vozilo, ki je vleklo mojo prikolico, udele?eno v prometni nesre?i. Da pa je prikolica nepo?kodovana in naj jo pridem iskat. In sem ?el. Ko sem zagledal prikolico, mi je bilo pa vse jasno. Na prikolici je bil dober kubik zemlje (1 kubik rata, ?e je poravnano s stranicami. On pa je nalo?il s kupom). ?e se ne motim, je to okoli 1500 kg tovora. Pa ?e 220 kg je prikolica te?ka, pa smo na 1700 kg skupne te?e. Listnate vzmeti je ?e v drugo smer krivilo... Ni ?udno, ko je pa prikolica predvidena za 750 kg.
Vse skupaj pa pripeto za 8 let starega Berlingota. Ja, saj je peljal. Saj sploh ni problem peljati. Problem je ustaviti. In to?no to se je zgodilo. Ko je pripeljal po stranski cesti in hotel ustaviti pred kri?i??em, ga je prikolica pririnila na glavno cesto...
Policaji so pa itak geniji. V zapisniku pi?e, da je pri?lo do prometne nesre?e zaradi neprolagojene hitrosti...
In ko smo to kon?no prikljukali za Mazgo, mi je po nekaj kilometrih na prikolici po?ila guma. Zdaj pa dvigni tako te?o, pa menjaj.
In potem me je mo?akar grdo gledal, ker sem vi?ek zemlje kar z lopato zmetal na kup ob cesti in tam pustil. In ?e bolj grdo me je gledal, ko sem mu pokazal ra?un za gumo. Kaj vse sem bil potem, ne bom niti pisal, denarja za gumo mi ni vrnil, je pa zahteval, da grem pobrat tisto zemljo, ki sem jo zmetal s prikolice.
Ja, to?no tako. Je lopata zapela, se je mo? skril v hi?o in grozil, da bo poklical policijo.
Tudi jaz nisem najbolje razumel kdo je imel rde?o (avtomobilist ali mali pe?ec).
Bolj kot to mi ne gre skupaj to, da na za?etku pi?e, da je svetila rde?a lu?, na koncu pa pi?e, da je bil semafor v okvari. Ponavadi je ali eno ali drugo. Vsaj meni se tako zdi...
Ja, vsekakor pa je to katastrofa za vse udele?ene: za malega pe?ca, za ostale, ki so bili takrat na tem prehodu in okolici, za star?e tega otroka, za voznika, pa tudi za re?evalno ekipo...
Cesto je pre?kal v trenutku, ko je bila na semaforju rde?a lu?.Vanj je tr?il 64-letni voznik. Hudo po?kodovanega de?ka so prepeljali v UKC Maribor, kjer je podlegel po?kodbam. Test alkoholiziranosti je bil pri 64-letniku negativen. Semafor pa je bil v ?asu nesre?e v okvari.
Ja, vem, sem kmet in s hribov doma, ampak tega pa res ne razumem.
Pr familiji brez te?av zdaj delujejejo samo ?e obe Mazdi, Hyundai in oba Fiata!?!?!
Kolikor imam izku?nje, so to avtomobili, ki delajo.
Mazda je itak Mazda in kot taka zanesljiva.
Korejci so skoraj tako zanesljivi kot Mazde, a pol cenej?i (vsaj v?asih so bili...)
Fiati pa sicer ?e kmalu za?nejo ?venketat in ?klopotat in veter piskat in pihat skozi vse ?pranje, ampak motor se pa vrti. In bolj ko ga goni?, lep?e te?e. In bolj ?venketa in ?klopota...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Hja, ve?, pravijo, da je Previdnost mati Modrosti. Ker pa o?eta nikjer ne omenjajo, o?itno tudi Previdnost ni bila vedno previdna. In potem se ti "?udi?", ?e te kdaj kaj preseneti...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani