Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano

Liderpnevmatik dostavi v treh delovnih dneh

To je izgleda informativno, guma je pri meni ?e od ponedeljka, je pa tako da sedajle motogum ni za pri?akovati na zalogi v bli?ini, le v centralnih skladi??ih. Za nove M+S gume za motor pa bo kot ka?e trajalo 5 dni - ?e vedno super za romunsko firmo in moto gume decembra. M+S za motor nima veze z letnim ?asom ampak off road profil.

post-2637-0-72948200-1545330832_thumb.jpg

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Napisano

Pa ?e na temo izolacije. Moja star?a imata olje v monta?ni marlesovi bajti (salonitne plo??e) iz leta 80, lesena dvokrilna okna....itd takrat standard pa ugodno s Kardeljevim kreditom.

Olja je ?lo ve? kot 2000L letno pa ogrevata samo klju?ne prostore. Jeba te bajte je tudi da je dvoprekatna, sredina hi?e o celi vi?ini so samo ?tenge...

no lani pa sta investirala v okna dnevne in kuhinje, ki sta povezana. LEtos je ?lo samo 900L olja, ker kuhinja sama segreva dnevno (toplota se zadr?i) in s tem tudi ne vklaplja termostata tako pogosto. 6 oken pa taka razlika. ?e pomisli? ?e da je streha stara, fasada original, verjetno ne ve? kot 5cm.........

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kowkele ?e je prav napisal je to za eno leto....ne vem zakaj potem 24 postavk (2 gospodinjstva?)? ?E je za eno leto potem je normalno - 1400?, na kvadrat popolnoma enako kot jaz, ?e pa je za dve leti pol pa ma en kabel k sosedu speljan :)

Pri ponudnikih za elektriko jaz dosti ne kompliciram. Kdor je v danem trenutku najcenej?i, s tistim sklenem pogodbo o dobavi. Ko pote?e obdobje, za katero mi je ponudnik zagotavljal nespremenjeno ceno, pa ponovno pre?ekiram cene pri vseh. 

tako je za tiste cente se ne da je...ker je vedno vezava tista s katero te drzijo/dobijo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Vcasih pri kaksni salabajzerski firmi zadevo zasustrajo in ti posljejo opomin... in moras pac potem dokazovat, da si ze poravnal znesek ... 

To je res, sam mora? pa res ?alabajzar ?e bit....Zmaj ti kot staromodne? si pa ?e s cashom pla?al verjetno?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

ni? od ni? od snega

ob 2.43 tovorno vozilo tr?ilo v odbojno ograjo in se prevrnilo na bok.

no comment

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Eh, ne najdem potrdila o pla?ilu polo?nice in jezen sam nase, ker bom zdaj v strahu ?akal morebitni opomin. Znesek pa ni majhen :)

?e si jo pla?al, so prejeli in ni debate. Ne razumem zakaj mora? kazati potrdila???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Klime so seveda dobra alternativa. Se posebej za manjse prostore, pri vecjih pa rabijo malo vec da 'distribuirajo' toploto po vsem prostoru, pa vsa vrata morajo biti odprta po sobah :)

Za stanovanje - 2 klimi pa el bojler. To ke to.

Na morju dve leti v najemu 2,5 sobnega stanovanja sem imel 3 elektricne konvektorje pa klimo. Ponoci jo ravno ni fajn lavfat, so konvektorji neslisni :)

?zmeden?

Ti pla?uje? elektriko okoli 200 ? na mesec?

In potem se jaz prito?ujem, ko Elektro Primorska po?lje polo?nico za 50? na mesec...

Aja pa se to, vzel si zimski mesec...povprecno je 150 na mesec komplet vse, in v desetih letih niti 1? Stroska z samo pecjo, dimnikarji....(razen mi?je ?kode na kablih).

Ker pa sem odvisen od elektrike, kot vsak, sem ze omenil da mam na podstrehi zibrota na petrolej za vsak slucaj.

Pri nas pralni in pomivalni stroj lavfata vsak dan, luci so LeD, indukcijska se nima casa ohladit...

Resno mislim da nima prav nobenega smisla dajati se kake celice al whatever za bajne desettisoce evre ker je elektrika (zaenkrat) enostavno poceni. Ko bo pa treba kriti investicijo v el vozila bo pa najeb

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz mam v neizolirani hi?i dve nadstropji, elektrike pla?ujem cca 50-60? mese?no, vodo in ogrevanje mam pa na kurilca in to me pride letno 2000-2500?.

Vem, da je elektrika cenej?a od kurilca, ampak v neizolirani hi?i bi verjetno moral met precej po?astno T?, da bi to vredu funkcioniral, ne?

Te?ko pa predvidevam, kolk bi potem pla?al letno elektrike.

V vsakem primeru ima? izgubo, vendar bi vseeno imel manj?o (ne izgubo ampak porabo) s T? ker se krmili vremensko vod 35-45C, medtem ko na olje ali plin ?ge vedno tja na 70C ne glede na zunanjo v kurilni sezoni. Pa mamo dizel vs plin vs elektrika temo  :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Zanimiva tema ratala :). Ja moje ozvocenje je tudi LG.

Za muziko s telefona ali podobno pa tole uporabljam priklopljeno na ojacevalec. Dela lepo, je tudi za avto in ljerkoli drugje. Najbolj pride prav za zurke doma ala novo leto, pa da otroc svoje sopajo.

https://www.mimovrste.com/bluetooth-prenosni-zvocniki-zvocniske-postaje/tp-link-bluetooth-glasbeni-sprejemnik-ha100

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Bolha - technics 70?. To je to :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Pa oba ga biksala, kar je se bolj vzpodbudno, je rezerva.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz mam od 50 do 70 ojrov mese?no elektrike pa povpre?no letno 900 ojrov kurilca...

Je pa bolj mala bajta...

I??em pa ideje s kom ogrevati dislocirano gara?o ki je v planu spomladi?

Nekaj kar prepre?uje zmrzal in pa nekaj da hitro ogreje ko kaj dela?...

Potem sva na enakem skoraj razen da mas manjso kvadraturo.

Za garazo pa keramicni el grelnik ima termostat, zakuri takoj pa tudi funkcijo proti zmrzovanju

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ma sem iskal samo frsterker ker tuje radije pa poslusam preko neta - ker 10 istih komadov na uro pac ne prebavljam

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

haha zanimivo, da so to tudi meni ponujali tale BT zvocnik za pod televizijo. Pa sem isto reku, da se to nemore primerjat s klasicnimi dobrimi zvocniki k so lepo razporejeni po celi sobi. Mogoce se kaksen sub pa je to to...

jaz mam sub. Pod tv levi in desni zvo?nik + centralec, nad glavo nad kav?em pa levi in desni surround. Poslovil se je pa fr?terker... :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO KOTIČEK
Napisano

Naro?il M+S Adventure gume  :jupiii:  :jupiii: Ne toliko zaradi zime, ampak zato ker gremo Marca na bombasti?no otvoritev! Ni v Evropi.

In katera guma je povsod na prvem mestu za vse Offroad  variante? Mitas (Sava) !

http://www.mitas-moto.com/en/mitas-moto/products/motorcycle--trail--tires/e-08

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Financni trgi in investicije preko borze
Napisano

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

S prodajalcem v bigbang nikakor nisva pri?la skupaj, bolj ko sem mu razlagal da i??em oja?evalnik za 5.1, mi je prodajal bluetooth soundbare, brez?i?ne zvo?nike, itd itd.

Bolj kot sem govoril, da imam prostorski zvok, in da to ne pride v po?tev, manj je razumel kaj ?elim in celo dodal da mislim da nekaj 5.1 mamo pa za ra?unalnik in je ful poceni. Njegovo vpra?anje, ja kako boste pa glasbo iz mobitela predvajali potem tudi pove vse.

Ma nisem jaz po bajti kable napeljeval, da bom sedaj imel en bluettoth zvo?nik pod TVjem. Ne more? primerjat takega zvoka nikakor. In potem naj bi mene ?as prehitel :)

Itak, bolha, zaklju?eno....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?zmeden?

Ti pla?uje? elektriko okoli 200 ? na mesec?

In potem se jaz prito?ujem, ko Elektro Primorska po?lje polo?nico za 50? na mesec...

Mislim da nisi dojel poante....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Eto jaz lahko dam cifre za 2018, res da ?e ni ra?una za december ampak ve? kot 200? ne bo glede na izku?nje. To je elektrika, kar pomeni poleg ogrevanja, tudi voda, klime, vso gospodinjsto, razsvetljava...vse tud Wifi in ogrevana ko?a psa :)

post-2637-0-72383400-1545165658_thumb.png

?e dam ceno na m2 dobim 0,78? na m2 mese?no

80m2 pritli?je s svojim termostatom, ogrevanje s konvertorji + talno v predsobi in wcju 

80m2 1. nadstropje s svojim termostatom, radiatorji + talno v kopalnici 

40m2 zimski vrt oz moja pisarna

P.S. septembra sem se zmotil pri vnosu od?itka zato sem naslednje mesece pla?eval manj kot treba.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Timeline kamerca
Napisano

Je opcija. Thx

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Timeline kamerca
Napisano

Timelapse milsi??

ja saj res sorry :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Timeline kamerca
Napisano

Ali zna kdo priporociti majhno kvalitetno kamerco, ki bi snemala 2 tedna timeline video? Da ne grem sedaj ravno kupovat goproja za en video.

Telefon odpade ker bo v uporabi, enako kaka Sw resitev na laptopu. Ker gre z mano v Azijo je fajn da je majhno.

Thx

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV - modna muha?
Napisano

V Alhambro al pa xxxxxx se se lazje vsedes :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV - modna muha?
Napisano

Zadnja AMZS revija - ene 15 testov od tega 11 suvjev. Vsi novi modeli.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.