Skoči na vsebino
Pivo mi paše
Napisano (urejeno)

Mene pa bo Miklavž obiskal.

20230729_204359.jpg

Samo ko je bolj močen kot vino 😀

Slabo se vidi. Tripple bock, 14% vol.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DonFelipe-jeva tema za smetenje
Napisano
pred 9 urami je Boss napisal:

Drugač pa Q8 ne prodaja goriv pri nas in tud motornega olja se ne da dobit te znamke, jajčka pa raje kupujem L klaso, ker M klasa so mi premajhna in moram zato pojest štiri namesto treh, da sem enako sit. Ampak še vedno ne vem zakaj te to zanima? :nevem:

Q8 je v Beltincih 😉

Samo kot Truck Service, ampak dizl pa le prodaja pri nas.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)

Evo še jaz popišem naš dopust na Sitonijo (Halkidiki).

Nagradnega smo dobili 14 dni pred odhodom. Morali bi odleteti okoli 15. ure, a nam je Ryanair prestavil let na 20.05. In ker se ura zamakne, se je začela telefonjada z grki.

Klical sem na rent-a-car, da ga bomo dvignili kasneje. Prav tako sem tudi opravil par klicev s hotelom, saj se recepcija zapre ob 23.30.

Hotel, je imel 7 "enot". Tako so nam 1 teden pred odhodom ponudili, če bi se selili v 5* za isto ceno. Pet zvezdični je bil sredi ničesa, na plaži kamni in tudi 20 min bi se dalje vozili do njega.

Uspel sem se dogovoriti, da nas pustijo pri miru. Saj nam ustreza hotel v mestu (Nikiti) in tudi plaža nam je tam dosti bolj všeč.

Tudi na letališču v Zagrebu so nas lepo "pocartali". Nas so po urniku dali v tunel do stopnic, letalo pa še niti pristalo ni. Tako da smo v tem tunelu ždeli 3/4 ure. Zrak je postajal vedno slabši in vedno bolj nam je bilo vroče.

Ko smo prispeli tja, smo prevzeli naš avto na letališču:

IMG-48d02dc6378ec754c4643bff2956b58e-V.jpg

i30, atmosferc, samo 20k km prevoženih (2. v vrsti).

V hotel smo prispeli ob 1h ponoči.

Voda je zelo topla. Tudi celi dopust ni bilo kaplje dežja.

Plaža v Nikitiju:

20230702_164031.jpg

Kopija Zlatnega Rata. Seveda parking zastojn:

20230703_112100.jpg

20230703_113656.jpg

20230703_113258.jpg

Zapeljali smo se tudi do Thessalonikija, kjer smo se tudi povzpeli na rdeči stolp in občudovali razgled.

DSC09279.JPG

Smo se tudi povzpeli nanj in občudovali razgled.

Ogledali smo si tudi rojstno hišo Ata Türka:

20230706_130152.jpg

Tam smo bili mi in sami turki. :)

Bili smo še na par plažah. Gužva je bila dejansko samo na Karydi Beach. Plaža me je najbolj spominjala na Lopar na Rabu ali Susak. Mogoče ni bilo začetne ultra plitvine, je pa bila dolgo plitva in tudi namesto finega peska je bila mivka, ki jo težko očistiš. Seveda parking gratis.

Skupaj smo s i30 prevozili 602km. Tankali smo samo enkrat preden smo ga vrnili. Točne cene se ne spomnim, nekje med 1,8-1,9€/L.

Promet je dobesedno Teksas. Tudi preko dvojne polne črte, če je na drugi strani Lidl in podobne zadeve.

Generalno je bil vrhunski dopust.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)
pred 5 urami je sportman333 napisal:

Meni osebno za raziskovanje je bil za enkrat daleč najboljsi Samos...ful zelen otok, razgiban teren, ne prevelik, tako da top destinacija👍

Samos je bil top.

Bil sem konc septembra. Res da je bla voda ledena ostalo pa super.

Domače, malo turistov. Celo sem se fural z lokalnimi busi. Avtobusna je bila taka, da si busu pomahal in ti je ustavil.

Imaš občutek kot da se je čas ustavil.

Edit: samo za info, to je ca. 12 let nazaj. Pa ne verjamem, da se je kaj spremenilo.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2 2008 +
Napisano

Iz moje strani zelo zelo težko.

Predlagal bi poiskusit na odpadih.

- Atokomplet Pintarič (mb)

- bivši Šerbinek (zg. al sp. Kungota, blizu Šentilja)

- Avtoende (sv. Ana v Slovenskih Goricah)

S prvim in zadnjim sem kar nekaj posloval in je bilo ok.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 6 urami je Slivka napisal:

Kolikor sem ujel, je bil za 0,9 km/h hitrejši od zasledovalca...

Koliko "moči" pa ima en tak kolesar? Dvomim, da kaj bistveno več kot 400W ne spravi na pedala... Če torej dobi pomoč iz 12V baterije kapacitete 7Ah in jo koristi pol ure, dobi 40W dodatka, kar je 10%...

Sicer nisem pozorno spremljal, a tudi avto, ki vozi ZA kolesarjem, lahko precej pomaga kolesarju - sploh, če ima na strehi naloženih nekaj koles. Ker ustvarja zračni upor in pred seboj rine gmoto zraka, ki zmanjšuje zračni upor kolesarju...

Stage 13 (2.UWT) ... (Apparently, pidcock did 590W average over the last minute, 700W peak, 9w/kg,

CYCLINGUPTODATE.COM

Tom Pidcock continues his consistent and good run of form at the Tour de France...

Za info. 🙂

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Evo, značilno za te "nizkocenovne"zavarovalnice. 😉

Plačaš manj a toliko tudi dobiš, ko je kaka škoda vmes. 😊

Če je pa to bilo popolnoma "čisto", potem  pa res ni zemljan. 😉

Sava je nizkocenovna?

Kr dražja od Generalli, Grave, Alianz,...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 13 minutami je Bini napisal:

Koliko pa tole stane,če sam plačaš🤔

600 lukenj je leta 2016 stalo 1900€ zavarovalnico. 14 ur dela.

pred 24 minutami je Boss napisal:

Hočeš rečt, da mi bodo luknje zalil al kaj? :(

Sem poslal še eno tono slikic, kjer so hoteli še stanje števca, prometne, vozniške in še nekaj dodatnih slik, da je Mazda 6 res lep avto. Čakam še, da bodo rabili moje slike z morja, Bohinja in pa sliko kroksic s spodnje strani, kjer je odtisnjena številka z velikostjo. :nevem:

Tudi cenilec slika vozilo zunaj. To je za detektive. Če bi kaj mučkal kdaj. Se lahko vidi, da je že te bil poškodovan.

Števec in šasija se tudi vedno slika.

Vozniška, če je bil vozen. Če je parkiran, ni potrebe.

Saj mojster, ki ti bo točo na plehu popravljal, bo vse označil in peljal na docenitev.

Zadnja leta obstajajo sodobni programi, ki sami preštejejo. Kolko se uporablja, pa ne vem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Evo počelo... zdaj bi še slike spredi zadi, notri pa poškodb. Bolj k jim razlagam, da so udrtine relativno majhne in da se vidijo pod kotom in odsevom bolj bi radi mel slikce. Ma da ti pamet stane pa tale Zav. Sava.

Pri avtu nikoli ne delaj spletne cenitve.

Sem jo na M2, so rekli šipo zalit.

Sem pelal tja kazat na docenitev. Paxsmo rekli menjava original.

Na cenilnem mestu ima taki loparčkek, kot zebra. Pa se vidi v odsevu avta, kje so luknje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)

45€ je nizka cena ja.

Jaz sem dal pri Thrifty-ju 62€ na dan z polnim zavarovanjem pri zunanji zavarovalnici, ki je cenejša, kot pri njih.

Samo zaradi malih otrok in pristanka ob 23h, sem iskal "in-terminal".

Hotel pick-up ni prišel v opcijo, glede na to, da sem bil 86km stran.

Zadeva je relativna, vedno iščeš najceneje, glede na svoje pogoje,....

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 2 urama je skritikrt napisal:

bom mogoče kaj malega napisal...da vidim,če res dobimo Kio-Stonic...imam rezervirano za vseh 9 dni...da vidim,kako se pelje🙄

Jaz sem imel 7 dni i30 na Halkidikiju.

Pač atmosferc, gonit ga treba, da ni nepremičnina.

Podvozje zelo solidno za običn avto. Focus seveda boljši. Menjalnik, ročni, boljši kot večina avtov, slabši kot Giulietta ali Focus.

Priznam, da me je pozitivno presenetil. Me zanima kaj boš povedal o Kii.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 32 minutami je Jest napisal:

Zanimivo je to, da smo predragi, tako kot pri juznih sosedih… a vseeno je gneca na cestah precejsnja… Torej je tezko reci, da ni turistov… taksnih ki se primnas ustavijo in taksnih, ki samo potujejo proti dragi Hrvaski ali se nizje…

Vedno in povsod se najdejo drage in poceni storitve… Vidis pa tiste, ki jih zelis videti… 

Tako je, če ti kaj ne paše pa greš drugam.

Če je res predrag, bo spustil z leti ali pa crknil.

Pa to velja za vse države ne samo za Slovenijo in Hrvaško.

Isto kot pri viskiju, če misliš, da je predrago ne kupit. Če kupiš, potrjuješ, da ni predrago in bo naslednjič še dražje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.