Ali LED dnevne lu?i res toliko pomagajo pri manj?i porabi?
Motor?ek z 1,4 litri delovne prostornine ima okoli 70 kW mo?i. Koliko se pove?a poraba za "pogon" ?arnic, ki imajo 0,1 kW mo?i? Saj so LED dnevne lu?i nekajkrat dra?je, kot pa privar?uje? goriva... Vsaj po moji kme?ki pameti je to pravzaprav samo teoreti?no var?evanje, v praksi pa zanemarljivo. Ali se pa? motim?
Smo imeli ravno debato o ne?em podobnem, pa bi imel tu eno vpra?anje:
- baje da ima vozilo najmanj?o porabo, ?e vozi? v obmo?ju najve?jega navora.
?e je to res, potem imajo vsi sodobni avtomobili najmanj?o porabo pri 130, ker imajo tam obrate motorja v najve?jem navoru. Vsaj pri moji Hondi in sestrinem Fordu opa?am, da je pri hitrosti 130 km/h motor na 3000 o/min, kar so tudi obrati najve?jega navora. Ali je poraba res toliko manj?a, ?e vozi? 100?
Lava, trgovina Peki je kje? Ne spomnim se, da bi jo kdaj videl. Vsaj ne pri nas (Nova Gorica z okolico).
Mi je pa Allyssa poslala link na nek film, ki prikazuje, kako sam izdela? prasca iz marcipana. Si jutri dopoldan ogledam potem pa po trgovinah po nakupih. Upam, da vsaj marcipan in farbo dobim.
?e ne pa kar Bo?i?ka nasadim na torto, pa je... Pa kaj, ?e je do Bo?i?a ?e ve? kot dva meseca. Ne, ma res so nori.
Eden mi je dal nasvet, da pogledam po teh trgovinah, tudi po tisti, kjer se ?e pripravljajo na Novo leto. Nato pa je obolu, da ne bi kak?na lopata pojala...
I??em okrasek za torto, ki bi jo imeli v soboto. Navadni trije pra?i?ki. Po mo?nosti iz marcipana, ki ga vsi obo?ujemo. Pa bi prej na?el vesoljsko ladjo kot pa okrasek za torto.
V Mercatorju imajo samo pikapolonice in neke princeske.
V Sparu imajo Spidermana, Strelo McQueen, Po?asti in ro?ice.
V Hoferju imajo Bo?i?ka in zvezdo repatico. Pa ljudje Bo?ji, do Bo?i?a je ?e ve? kot dva meseca!
V Spinu so me pa samo trapasto gledali in samo eni trgovki se je sanjalo, o ?em govorim, ker je to enkrat neko? videla na neki torti iz sla??i?arne...
Taki vele super mega centri, pa ne dobi? navadnih treh pra?i?kov iz marcipana. Dobi? pa Bo?i?ka dva meseca pred Bo?i?em... Pa ravno danes sem lopato pustil doma. Bi jih bilo kar precej za prelopatat...
Sem bil prepri?an, da je labioplastika zgolj nek teoreti?ni poseg, za katerega se v praksi nobena ne odlo?i. Danes pa ugotovim, da obstajajo tako zakompleksane ?enske, da se resni?no odlo?ijo za labioplastiko - ?eprav stane 1100?.
Pono?i lepo spal in ?e dopoldan sem bil prav krasne volje. Sanjal sem, da sem sre?al Bossa in v rokah sem imel lopato... Ostalo si lahko predstavljate sami.
No, dobra volja me po?asi mineva, ker sem za?el popoldansko izmeno...
Nek model me je danes spravil na obrate in sem se hotel tu malo "spihat". Ko pa sem videl vse te "lopatarje", sem se toliko nasmejal, da me je vse minilo...
Res mora tale lopata dobiti poseben status tu na forumu in svoj prostor med smajliji na levi strani...
Obstaja dr?ava v Evropi, pod Alpami, ki meji sama s seboj in na Balkan. Tam ?ivijo najlep?e ?enske, toda nataliteta zelo upada. Tam zaposleni najve? delajo. Tam ?ivijo ljudje na najbolj plodni zemlji, ki pa je neobdelana. Tam vlaki ?e vedno vozijo po?asi in po cestah morajo voziti zelo po?asi. V tej dr?avi vsi igrajo nogomet, smu?arji imajo svetovne ?portne dose?ke in rekreacija jim je prioriteta. Vsi hitijo v slu?bo, a vsi zamujajo. Osemurni delavnik traja deset ali ve? ur. Zdravstvo je brezpla?no, ampak zdravljenje obvezno drago pla?a?.
Tam so svobodni novinarji, ki napi?ejo in poro?ajo, kar se jim uka?e.
Tam je svetovna kriza dobila dr?avljanstvo in domicil. Javna naro?anja so skrivnost, a dr?avne skrivnosti javne. Tam vojne ?e ni konec, je zgodovina in boj ?e traja. Tam nepismeni pi?ejo zgodovino in najbogatej?i so tisti, ki nikoli niso delali...
Zato pa pravim, da bi morala ta lopata dobiti poseben status... Uporabna za vse: za pomiritev ?ivcev, za ureditev medosebnih odnosov, za moderatorja pri pogovoru - ?e posebej, ?e je treba nekomu trdoglavemu kaj dopovedat,...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
A lahko prosim za podnapise?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani