Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano

Danes bil ve? na zraku zunaj kot skupaj s spanjem v bajti :bravo: . Vi?ek ve?ear pa je bila sa?a Lendero v Lj...jao jutri pa Cetinski, zoran je mal tole narobe naredu....

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Kdor ?e ni jedel pijane neveste (po na?inem zagorskem receptu) zamuja bistvo ?ivljenja!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Kdo bi si mislil?

Razdalja med tra?nicama pri tirih na ameri?kih ?eleznicah je natanko 4 ?evlje in 8,5 palcev.

Zakaj ravno toliko?

Zato, ker je taka razdalja med tra?nicama na angle?kih ?eleznicah.

Ker so ameri?ke ?eleznice za?eli graditi Angle?i, so tudi v Ameriki uporabili isto mero.

In zakaj v Angliji uporabljajo tako mero?

Zato ker so prve vagone v Angliji izdelovali v delavnicah, kjer so pred pojavom ?eleznice izdelovali ko?ije. Za ?elezni?ke vagone so porabili kar enaka podvozja, kot so jih prej rabili za ko?ije.

Zakaj pa so za podvozja ko?ij uporabljali prav to mero (4 ?evlje in

8,5 palcev?

Zato, da so bila kolesa na ko?iji prilagojena kolesnicam na starih evropskih kolovozih, ki so imeli to mero.

Zakaj pa so imeli kolovozi to mero?

Zato, ker so kolovozne poti napravili stari Rimljani med svojimi osvajalskimi pohodi. Njihovi dvokolesni vozi?ki za konjsko vprego pa so imeli to mero.

In zakaj so imeli vozi?ki ravno tako mero?

Zato ker so vprego konstruirali tako, da je sta vanjo natanko pasali riti dveh konjev.

Kon?no:

Ameri?ki space shuttle ima 2 rezervoarja za gorivo (SRB - Solid Rocket Booster), ki jih izdeluje firma Thiokol v zvezni dr?avi Utah.

In?enirji, ki so projektirali rezervoarja so ?eleli napraviti ?ir?a, ampak so bili omejeni s ?irino tunelov na ?eleznici, po kateri so rezervoarja transportirali. ?irina tunelov pa je bila seveda primerna ?irini ?elezni?kih tirov.

Sklep:

Najbolj napreden primerek ameri?ke tehnologije je zgrajen na osnovi ?irine riti rimskega konja!

Rezime?

Vse poti vodijo v Rim!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Pi?mo na morje na kosilo za silvestra :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

A ni logi?no, da pri v?aganem, da te ne zebe v roke, k mena? :P

pa obenem o?ivlja :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Evo kon?n spet usi 4 cilindri lavfajo, poleg zani? kablov (me je veselo rukalo k sem ?latal) je bla tut ena sve?ka kaput :P

ja a si ti menjal pri upaljenem :huh:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

MX-5 ima sedaj modropiko in?talirano, res lepo pa?e v avto, zvok fenomenalen :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

jest bom pa odprl v nassfeldu (zahvaljujo? Hypo Banki, s katero sem prav presene?en, da si lahko z banko mega zadovoljen....prav pri vsem), pol pa med tednom skoki na pukl za Ajvarjevo bajto

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ma ne, moja je na servisu. Pokvaril se je sprednji desni le?aj na kolesu in ?e pesta zraven :(:angry:

pa dobro spet??? kakor ve? je desni komplet popolnoma nov z roko vred, ne morem verjet

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

od 4 naprej ni razlike v mo?i, gre samo za razmerje obratov (delovno polje), tudi ce das 5 bo ?e enako, le vi?jek o gre? bolj se koncentrira na nizje obrate - za prilagajanju stilu voznje

PA ?e nekaj, sedajle zunaj je mraz in je zrak popolnoma druga?en kot na primer pri 15C (Enako pri velikih vro?inah)

Jaz imam pozimi na?timano na 5 (ker itak drsi povsod)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVO LETO 2011
Napisano

Dubu Meto za MX-5, hvala Sirius, tank se ?e 'puca'

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

sam meni ne pomaga..se vedno ga zabije..kaj pa tebi?

daj na manj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

No od vceraj ko je ?el Exeo na popravilo vrat se furam z MX5, ?ist not spet padu, ko me kli?ejo, v veliko zadovoljstvo sporo?amo da je avto ?e fertik in to s celim novim mehanizmom....jaz pa sad face... :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

sm sli?ov za njega, je ala chuck norris :notworth:

V petek, ali soboto je Texas Ranger padel s helikopterja kakih 20m na tla - in je moral celo na bolni?ko....!!!! To je bila neka napaka v scenariju....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Neb mev telefona znamke N.... pa ?e mi jo zastojn ?enka?! :harhar::P

enako, finci so opravli pri men

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ta je ziher zajebu, ker je mislu da v Audija vlamlja. :(

rezervni deli so za cel Vag.............

joke: mogo?e ma? prav, ker v Audija se vlomi lazje :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Te?ko je imeti premium znamko, danes si ga je nekdo za?elel, medtem ko sem bil v trgovini :angry::angry::angry:

Adijo voznikova kljuka zunaj in mehanizem. Exeo je invalid, se odpira samo od znotraj.

P.S. Bolje imeti mazdo,ker privla?i le naravne katastrofe..... :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Kot vsako leto dobil interclass Mazda koledar :bravo:

Uklopko MPS3 je gor .... :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVO LETO 2011
Napisano

Bomo kar zukaj nadaljevali :danzoman:

Sre?no, zdravo in navorno leto brez problemov 2011.

Naj se vse ?elje uresni?ijo, tudi tista o All Mazda pikniku v letu 2011

:pepsi:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ja sam tvoja dela velik kilometrov, glede na to da ma bli?je na ?iht kot moja, da ne dela kak?nih ovinkov in postaj ?

ne samo parkplac v LJ i??e :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Si se kdaj vpra?al kam se vozi ? :hudicek:

to sem mora? ti....sej jo skoz vozijo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.