Na?a ma tud swifta, marca bo 3 leta. Di zdej je nardila 23 kkm, pa ni bol narejenga popolnoma ni? drugega kot 1 mesec zamenjani obe sprednji ?arnici(pri 40 kkm) do takrat so ble originalne - tovarni?ko vgrajene.
Poraba cca 6 litrov +- 0,3l.
u pol jo pa na?a ?i?a 17k km v 1,7 leta
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
?e ti povem po pravici med mojim, njenim ?ihtom, smu?anjem...letos bo te?ka edino ?e prletim ka?no popoldne sam...se sli?va ob prvi priliki...ve? ti nemorm oblubit. :ne vem:
ok, sam da vem kam kisto dat ta?as
Da ?e pojamram - na?a je ?e predolgo na bolni?ki....
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Ne vem, ali ljudje nikoli ne naredijo en krog okoli avta al kako samo toliko avtov na cseti, ki imajo crknjene lu?i (predvsem) spredaj in zadaj je vsak dan ve?.
Prednja?ijo na veliko renoji in pezoji, pri citroenu pa izstopa Picasso...
MEd drugim tudi modra Xedoska GO registracije - leva prva ti ne dela
Danes zjutraj mi je iz hi?e zdrsnil en velik kos ledu direkt na avto. Streha na Mazdici je dobila nekaj malih valov?kov tako, da spet se bomo sre?ali s cenilci na Triglavu
Ti bi lahko tale avto drago prodal na ARSO
Mweh, na?i tudi niso ?li na polno v tekmo, me je pa popolnoma razo?aral Bojan.. skos je bil 2-3 sekunda za igro, nobenga pravega gibanja in spremljanje akcij. Druga?e pa na?i niso igrali slabo, Atletic je pa? postavil dober bunker. Adriano pa njegovi predlo?ki v zadnjih minutah pa tudi niso bili ni?emur podobni.
Teli baloni z leve so bili pa amaterski res....
Kaj pa ma? za eno toplotno, zrak-zrak,zrak voda..(firma). Jaz se grejem na UNP, pa morm tole zamenat.
Zrak - voda (ker pozimi ti leden zrak ne pomaga
7kw Termotehnika firma
druga?e je tudi knut dobra
Samo res se enkrat poudarim da je bistvo izolacija - vem ker poleti brez luftanja lai klime zgoraj guznemo (imamo letni vrt - ki dodatno pripomore h gretju pozimi)
naredil trip LJ-stuttgart-pariz-Lj, vceraj direkt iz pariza v Lj (kar je dobrih 1200km v kosu), tankal samo enkrat, poraba je 6.2l/100km (zadnje case pada, ne vem kako to), voznja v kar slabih pogojih je trajala 12 ur,
avto pa kljub 260.000km prevozenih se vedno raztura
no in ravno sem braz kako so ljudje ujeti na letaliscih...folk naj gre malo ven pa bo
moj rekord je 9 ur do pariza....?ez strasbur (francoski)
v franciji je zacelo snezit, in so na cestniski postaji prileteli policaji in takoj zaprli en pas na avtocesti in so vse tovornjake zbral na un pas in prepovedali voznjo...kratko in jedrnato
Pa v franciji so vsi doma...... ekstremne razmere
Mi mamo bajto 1980 letnik cca, klet (neogrevana), pritli?je (1.stanovanje80m2), nadstropje (2. stanovanje 80m2)in neizdelana mansarda. Lani smo dal novo fasado 12 cm in 10 cm tervola po tleh na mansardi. Poraba je padla iz skoraj 3500 litrov na vsega 1400 litrov kurilca. Noro. kaj ?ele da bi dal 20 cm fasade, kot sem pred krizo planiral.
Je pa nekaj: na sploh ugotavljam tele novograditelje, da mal pretiravajo. V?as si mel eno pe? in basta. Danes bi mel pa vsi kolektorje, pa pe?, pa kamin pa toplotno.... halo? a ni to mal preve??
Ok, kamin je za lepo, ni? ne re?em. Ampak ne pa potem ?e 3 dodatne vire.
ma? prav, to so po moje bolj vabe, kot uporabne zadeve.....tudi ta povrnitev stro?kov od Eco sklada se ti ne povrne do penzije (razlika + prihranki)
Jaz sem na rit padel, ker imam podtalnico in je bil najcenej?i izkop za geosondo 50.000? - wtf?
Naj bo potem gretje zastonj pa se meni in otrokom ne povrne.....
Pri T? je dobro imeti zalogovnik za sanitarno in ogrevno vodo. Potem lahko 'polne?' oba zalogovnika samo pono?i, ko je cca pol cenej?a tarifa - s tem pove?a? COP za skoraj 2X!
Da se malo pohvalim...takole izgleda hi?ni nadzorni sistem, ko jaz avtomatiziram toplotno-hladilno postajo v nadstardadni hi?i. PLC krmilnik krmili T?, son?ne kolektorje in toplovodni kamin kot celoto. Obenem ima spletni stre?nik, ki omogo?a krmiljenje in nadzor lokalno (v hi?i) ali daljinsko preko interneta.
V?eraj ?el na Triglav ocenit ?kodo - avto je totalka. Vrednost po Eurotax-u je 1800? + 10% za nadpovpre?no ohranjenost = 1980?. Izpla?ana mi bo od?kodnina med 1500 in 1600? torej mi po popravilu ostane dober tiso?ak
P.S. pa ta avto je res zakon
To je za celo leto LPGja - Right?
Vsi, ki imate toplotno ?rpalko, imate najverjetneje tudi talno ogrevanje, ker pa? to pa?e skupaj. Toplotne ?rpalke delujejo optimalno nekje na 35°C, ko je KOP nekje 3,5-5. Pozitivna lastnost talnega ogrevanja je, da je ob?utek toplote pri ni?jih sobnih temperaturah okoli 20°C, da je ogrevanje zadostno, pri radiatorskem ogrevanju pa je 20°C mrzlo. To pa zato, ker je temperatura pri tleh nekje 16-18°C. Tudi zaradi tega potrebuje klasi?na pe? ?e nekaj Kw. Poleg tega je s toplotno ?rpalko smiselno neprekinjeno ogrevanje zaradi cene II el. tarife. Pri klasiki pa se ogrevanje pono?i ponavadi prekine, oziroma se zmanj?a zato rabimo nekje 25% rezerve pe?i, da pri vklopu hitro dose?emo sobno T. Osebno ogrevam nekje 160m2 in imam 22 Kw nastavljeno mo?.
Ko je bilo hladno nekaj dni nazaj je imela ?e okoli 30% rezerve. Dejansko pa bi mi pri sedanji izoliranosti hi?e zadostovalo 10-12Kw pri tem pa bi moralo ogrevanje delovati neprekinjeno. ?e pa bi izolacija bila optimalna in bilo vgrajeno talno ogrevanje, pa bi zadostovala 7,5 Kw T?.
Pri ogrevanju s T? je potrebno paziti, da T poda ne prese?e 27°C, ker lahko dolgoro?no vpliva na zdravstvene te?ave.
Mi imamo talno le v kopalnicah, kjer je keramiko ostalo spodaj konvektorji, zgoraj pa so radiatorji le v pomo? - stalno na max3 stopnji in je dovolj (ker gre topel zrak gor)
Povratni vod pa na 40C in je zadovoljivo. Ravno kar si omenil noizkotemperaturni sistem omogo?a tudi manj?o porabo/izgubo
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani