Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Na?a ma tud swifta, marca bo 3 leta. Di zdej je nardila 23 kkm, pa ni bol narejenga popolnoma ni? drugega kot 1 mesec zamenjani obe sprednji ?arnici(pri 40 kkm) do takrat so ble originalne - tovarni?ko vgrajene.

Poraba cca 6 litrov +- 0,3l.

u pol jo pa na?a ?i?a 17k km v 1,7 leta :bravo:

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Eno pra?anje za Siriusa (morda pa ?e koga)
Napisano

Sirius, katera ?ganica je primerna za odstranjevanje vode v bencinskem tanku?

P.S. Ajvar, po moje glede na to da je avto stal 3 leta, jaz sem ga vozil 500km in spet stoji, zna biti to kar pumpa potegne na za?etku :)

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

?e ti povem po pravici med mojim, njenim ?ihtom, smu?anjem...letos bo te?ka :( edino ?e prletim ka?no popoldne sam...se sli?va ob prvi priliki...ve? ti nemorm oblubit. :ne vem:

ok, sam da vem kam kisto dat ta?as

Da ?e pojamram - na?a je ?e predolgo na bolni?ki....

post-2637-1293116312_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

no super, ?e ti ni odve? prleti z swiftićem, da si malo bl ogledam to zadevco :prstgor:

Kdaj pa predvidevata da bosta v kva-kva landiji kaj?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

n? bat ;)

?e sm ?isto iskren je ?e za?ela pogledovati drugam (za drugim avtom da nebo pomote :P )

v najo?jem izboru sta swift in mazda2 :bravo:

Na?a vozi Swifta ze skoraj 2 leti - carski avto.......dobesedno, brez problemov, zeloooo prostoren zaradi svoje 'ala mini' oblike ima vse + 93KM :notworth:

4 je smo sli na morje z vozickom kamot.

Cena pa proti mazdi :blush: ......

Ko se dobimo lahko dostavim s swiftom ?e ?? :ljubezen:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Sam res X6 je velik kot en manj?i kamion in je ?e za moje pojme bistveno prevelik.

ki se je ritensko zaril pod drugega

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

eh to je ?e najmanj?a te?ava pr renoju :(

punca ima twingota, v cca letu in pol je bilo treba zamenjati:

-3x le?aj (trije razli?ni)

-nosilci motorja

-2x man?eta

-2x zajla ro?ne (odtrgale se niso hkrati, ampak posebej)

-motor?ek sp. brisalca

-avspuh

-odtrgana zajla za odpiranje havbe <_<

treba pa bo zamenjati:

-zg. te?aj voznikovih vrat

+za?el je svinjsko rjaveti na vratih prtlja?nika in malce manj na pragovih :glare:

verjetno vam je jasno da postajava z mehanikom najbolj?a prjatla :angry:

in ?e vztraja z njim (avtom, da ne bo pomote)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ne vem, ali ljudje nikoli ne naredijo en krog okoli avta al kako samo toliko avtov na cseti, ki imajo crknjene lu?i (predvsem) spredaj in zadaj je vsak dan ve?.

Prednja?ijo na veliko renoji in pezoji, pri citroenu pa izstopa Picasso...

MEd drugim tudi modra Xedoska GO registracije - leva prva ti ne dela :glare:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ve?ni problem - ko si vinjen nisi ve? sposoben odlo?ati - taxi / avto...itd.

Zato obstaja samo ena re?itev - da ?e preden gre? na ?ur pusti? avto doma!!!!

Seveda se pa najde korenjak nalit, ki re?e ni panike bom jaz vozil tvoj avto....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

"Jaz sem pa malo ?alostan"

Danes zjutraj mi je iz hi?e zdrsnil en velik kos ledu direkt na avto. Streha na Mazdici je dobila nekaj malih valov?kov tako, da spet se bomo sre?ali s cenilci na Triglavu :(

Ti bi lahko tale avto drago prodal na ARSO

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nadaljuj zgodbico
Napisano

pa ?e davke pla?a da bo loh

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Mweh, na?i tudi niso ?li na polno v tekmo, me je pa popolnoma razo?aral Bojan.. skos je bil 2-3 sekunda za igro, nobenga pravega gibanja in spremljanje akcij. Druga?e pa na?i niso igrali slabo, Atletic je pa? postavil dober bunker. Adriano pa njegovi predlo?ki v zadnjih minutah pa tudi niso bili ni?emur podobni.

Teli baloni z leve so bili pa amaterski res....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

?e en bunker ki je vzdr?al... :angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dostava olja - Dragar (OMV)
Napisano

Kaj pa ma? za eno toplotno, zrak-zrak,zrak voda..(firma). Jaz se grejem na UNP, pa morm tole zamenat.

Zrak - voda (ker pozimi ti leden zrak ne pomaga :)

7kw Termotehnika firma

druga?e je tudi knut dobra

Samo res se enkrat poudarim da je bistvo izolacija - vem ker poleti brez luftanja lai klime zgoraj guznemo (imamo letni vrt - ki dodatno pripomore h gretju pozimi)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

pohvalil bom mazdo 6...

naredil trip LJ-stuttgart-pariz-Lj, vceraj direkt iz pariza v Lj (kar je dobrih 1200km v kosu), tankal samo enkrat, poraba je 6.2l/100km (zadnje case pada, ne vem kako to), voznja v kar slabih pogojih je trajala 12 ur,

avto pa kljub 260.000km prevozenih se vedno raztura :rispekt:

no in ravno sem braz kako so ljudje ujeti na letaliscih...folk naj gre malo ven pa bo

moj rekord je 9 ur do pariza....?ez strasbur (francoski)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

v franciji je zacelo snezit, in so na cestniski postaji prileteli policaji in takoj zaprli en pas na avtocesti in so vse tovornjake zbral na un pas in prepovedali voznjo...kratko in jedrnato

Pa v franciji so vsi doma...... ekstremne razmere :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mi mamo bajto 1980 letnik cca, klet (neogrevana), pritli?je (1.stanovanje80m2), nadstropje (2. stanovanje 80m2)in neizdelana mansarda. Lani smo dal novo fasado 12 cm in 10 cm tervola po tleh na mansardi. Poraba je padla iz skoraj 3500 litrov na vsega 1400 litrov kurilca. Noro. kaj ?ele da bi dal 20 cm fasade, kot sem pred krizo planiral.

Je pa nekaj: na sploh ugotavljam tele novograditelje, da mal pretiravajo. V?as si mel eno pe? in basta. Danes bi mel pa vsi kolektorje, pa pe?, pa kamin pa toplotno.... halo? a ni to mal preve??

Ok, kamin je za lepo, ni? ne re?em. Ampak ne pa potem ?e 3 dodatne vire.

ma? prav, to so po moje bolj vabe, kot uporabne zadeve.....tudi ta povrnitev stro?kov od Eco sklada se ti ne povrne do penzije (razlika + prihranki)

Jaz sem na rit padel, ker imam podtalnico in je bil najcenej?i izkop za geosondo 50.000? - wtf?

Naj bo potem gretje zastonj pa se meni in otrokom ne povrne.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pri T? je dobro imeti zalogovnik za sanitarno in ogrevno vodo. Potem lahko 'polne?' oba zalogovnika samo pono?i, ko je cca pol cenej?a tarifa - s tem pove?a? COP za skoraj 2X!

Da se malo pohvalim...takole izgleda hi?ni nadzorni sistem, ko jaz avtomatiziram toplotno-hladilno postajo v nadstardadni hi?i. PLC krmilnik krmili T?, son?ne kolektorje in toplovodni kamin kot celoto. Obenem ima spletni stre?nik, ki omogo?a krmiljenje in nadzor lokalno (v hi?i) ali daljinsko preko interneta.

Yep jaz imam 300L bojler + 300L zalogovnik (sistem zrak-voda)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Dobra TV shema. Za razliko od mojga kabla?a. A to vle?e tud do Snice :P ?

TV Medvode - forget it!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Imam samo KKS Medvode do bajte pa imam raje DVB-T

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Kr kul... <_< zici so noriiiiiiiiiiiiiiiiiiii :rulam:

V?eraj ?el na Triglav ocenit ?kodo - avto je totalka. Vrednost po Eurotax-u je 1800? + 10% za nadpovpre?no ohranjenost = 1980?. Izpla?ana mi bo od?kodnina med 1500 in 1600? :ouje: torej mi po popravilu ostane dober tiso?ak :danzoman:

P.S. pa ta avto je res zakon :harhar:

To je za celo leto LPGja - Right?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nadaljuj zgodbico
Napisano

vozni red vedno prehiteva EM?O, zato

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Vsi, ki imate toplotno ?rpalko, imate najverjetneje tudi talno ogrevanje, ker pa? to pa?e skupaj. Toplotne ?rpalke delujejo optimalno nekje na 35°C, ko je KOP nekje 3,5-5. Pozitivna lastnost talnega ogrevanja je, da je ob?utek toplote pri ni?jih sobnih temperaturah okoli 20°C, da je ogrevanje zadostno, pri radiatorskem ogrevanju pa je 20°C mrzlo. To pa zato, ker je temperatura pri tleh nekje 16-18°C. Tudi zaradi tega potrebuje klasi?na pe? ?e nekaj Kw. Poleg tega je s toplotno ?rpalko smiselno neprekinjeno ogrevanje zaradi cene II el. tarife. Pri klasiki pa se ogrevanje pono?i ponavadi prekine, oziroma se zmanj?a zato rabimo nekje 25% rezerve pe?i, da pri vklopu hitro dose?emo sobno T. Osebno ogrevam nekje 160m2 in imam 22 Kw nastavljeno mo?.

Ko je bilo hladno nekaj dni nazaj je imela ?e okoli 30% rezerve. Dejansko pa bi mi pri sedanji izoliranosti hi?e zadostovalo 10-12Kw pri tem pa bi moralo ogrevanje delovati neprekinjeno. ?e pa bi izolacija bila optimalna in bilo vgrajeno talno ogrevanje, pa bi zadostovala 7,5 Kw T?.

Pri ogrevanju s T? je potrebno paziti, da T poda ne prese?e 27°C, ker lahko dolgoro?no vpliva na zdravstvene te?ave.

Mi imamo talno le v kopalnicah, kjer je keramiko ostalo spodaj konvektorji, zgoraj pa so radiatorji le v pomo? - stalno na max3 stopnji in je dovolj (ker gre topel zrak gor)

Povratni vod pa na 40C in je zadovoljivo. Ravno kar si omenil noizkotemperaturni sistem omogo?a tudi manj?o porabo/izgubo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.