Sploh Boss je mojster za to. ?e je treba hvalit Drnov?ka, Ropa, Pahorja, Bratu?kovo,... potem so ?e tako negativni rezultati ?e vedno dobri. ?e pa je treba pljuvat po Jan?i, so pa ?e tako dobri rezultati negativni.
In ko mu kdo to pove, je pa branitelj SDSa in Jan?ev ?astilec...
?eprav sem odkril, da sem pravzaprav res Jan?ev ?astilec. Leta 1734 se je rodil Jan?a, ki je precej "posodobil" ?ebelarstvo in tudi en panj, ki zdaj nosi ime A?-panj. Mo? je ?ebelaril na dvoru Marije Terezije na Dunaju in tam tudi pou?eval ?ebelarstva. Res je bil mojster in tudi sam ?ebelarim v A?-panjih in se precej dr?im njegovih "naukov". A mislim, da Boss nima v mislih tega Jan?e...
Tudi ?enskam bi imeli kaj za obdav?it. Recimo kak obseg na dolo?enem mestu in pridelavo otro?ke hrane, ki jo plasirajo na dogovorjeno tr?i??e brez davka in so zato nelojalna konkurenca obstoje?im mlekarnam...
A zdej tud s tem nisi zadovoljen... pa sej sem napovedal lepo jesen. Pa a si ti sploh s ?im zadovoljen?
Nisem rekel, da nisem zadovoljen s tako napovedjo. A te bom vseeno prelopatal. Tako, preventivno. Da te ne zasrbi jezik pa bo? spet napovedoval vreme tako kot si lani... In ?e roke ti polomim, da ne bi natipkal tisto, kar ne bi povedal...
Pripravi tudi kak?en majhen bager?ek.Glede na napovedi bo? imel obilico dela z kidanjem.
Hja, kako bi rekel: osnova mini-bagerja je pripravljena, samo ?e plug moram gor namontirat... Pa tisto dviganje in spu??anje moram nekako bolje re?it, ker tisto z vitlom ni ravno najbolj posre?eno.
Za kapitana bo pa bolje, ?e bo ?im prej v zaporu za kak?nih 20 let. Da ga ne dobijo svojci ?rtev. Ali pa zavarovalnice, ki bodo morale pla?ati tole re?evanje...
To sicer dr?i sam mali servis ne dela? vsak mesec ampak v povpre?ju 1x ali max 2x na leto, jest je treba pa vsak dan.
To sicer dr?i, a jaz sem za 62? dobil samo olje in filtre. ?e bi peljal na servis, bi bilo ?e dra?je... In za dva servisa na leto dobi? hrane vsaj za tri mesece...
Ko pa pride malo ve?ji servis, pa so zraven ?e sve?ke in filter goriva, pa toliko ve? dela, je pa ?e dra?ji.
Kar sem hotel povedati, je to:
- za servise nikogar ?e nisem sli?al jamrat, da so dragi. Ko so kupovali olje, so vsi gledali na kvaliteto, ne na ceno. Tisti, ki so karkoli pojamrali okoli stro?ka avta, so jamrali za vinjete in gorivo...
- za hrano pa skoraj vsi jamrajo in v trgovini gledajo, kaj je ceneje, ne glede na kvaliteto, in ?e trgovci imajo reklamo: prihrani pri hrani...
Se pravi, da za stroj, ki po petnajstih letih kon?a na odpadu, skrbijo bolje kot zase...
Jah, sem pa? kmet in s hribu dama, pa ne zastopm prou preu?...
Imam ob?utek, da je tema malo zavila. Kar sem hotel povedat je to: ljudje jamrajo in ?parajo pri tistem, kar dajo vase in i??ejo najcenej?e (ne glede na kvaliteto), za avto pa mora biti in to kvalitetno. Pa ?eprav je en majhen servis na avtu stro?ek kot hrana za ?est ljudi za cel mesec...
Boss, ti si inteligenca. Pa bi te prosil, da naredi? en izra?un. Koliko kruha lahko spe?emo iz npr.: 30 kg moke in kolik?en stro?ek bi to predstavljano: sol, voda, kvas, elektrika za pe?ico,... In koliko denarja bi porabili za enako koli?ino kruha v trgovini.
Mislim, da se da ?ivljenjske stro?ke zmanj?ati brez zmanj?evanja standarda. Nekateri sicer bolj kot drugi, pa vseeno.
Meso meketa in kokodaka okoli hi?e, krompir in korenje dobim na vrtu, jabolka in slive v sadovnjaku, iz moke se pa da narediti tiso? in eno re?. Tako da ni prav ni? enoli?no.
V lj. je to ?ist normalno za dvoj?ke. Mela sem 2 zdravnika, 4 babice in eno na praksi.
Pa saj to je kot v gledali??u...
Tudi za dvoj?ke sta dovolj dve babci. In za vsak primer (?e bi se kaj zapletlo) ?e en ginekolog. No, ja, je pa res: bolje eden dober kot pa sedem "talentov".
Ja sej pr men je bla tud taprva babca zakon,..ampak sem mela to nesre?o, da sem uletela lih na smeno,..tadruga je bla pa katastrofa in ?e ?e kdaj sre?am to prasico jo z lopato ?ez goflo usekam (valda mi jo bo slivka posodu )
O zdravniku pa raj nebi, ker je bil en nesposoben ?alabajzer.
Aja pa 7 jih je blo v porodni med dejanskim porodom.
Na oddelku pa tud katastrofa (3 sestre so ble super, vse ostalo pa polom)
Tole z lopato je moj copyright!
V porodni sobi 7 ljudi? Kaj si jim pa pripravila? V najslab?em primeru je nose?nica, dojen?ek, o?e, babca, ginekolog (inja) in anestezistka. V?asih, res v?asih in izjemoma ob kak?nih tehni?nih zapletih ?e kdo iz medicinske elektronike ali energetike (predvsem zaradi priprave mobilnega inkubatorja za transport na helikopter ali pri tehni?nih te?avah z opremo). Tu se nabere sedem ljudi. Torej je pri tebi ?lo ?isto vse narobe...
Sicer se izogibam tej temi, ker se mi ne da ukvarjat s politi?nimi prerekanji, ki so v tej temi praviloma prisotni, ampak kakorkoli sem premleval, tole sodi prav sem. Pa za?nimo:
Vsi jamrajo, kak?na kriza je in da se te?ko pre?ivi iz meseca v mesec in da mnogi niti za hrano nimajo in tako naprej. Ravno danes sem bil v dveh trgovinah. Najprej v Mlinotestu (nasproti Zemlji?ke knjige v Novi Gorici). Pa sem nabral:
- 40 kg bele p?eni?ne moke
- 1 kg polnozrnate p?eni?ne moke
- 1 kg polnozrnate pirine moke
- 1 kg r?ene moke
- 3,994 kg p?eni?nega zdroba (rifuza)
- 2 kg makaronov (pol?ki)
- 1 kg makaronov (peresniki)
- 1 kg tortelini s sirom
- 2 kg tortelini s ?unko
Za vse skupaj bi pla?al 39,99?. Ker sem imel ?e neki popust, sem pla?al 37,99?.
Nato sem ?el v trgovino z avtodeli in kupil za sestrinega Forda (Fusion 1,4 bencinar):
- filter olja
- filter zraka
- filter kabine
- 4 litre motornega olja
Za vse skupaj sem pla?al 62?. Tu ni bilo nobenega popusta!
Ob vsem, kar sem kupil v Mlinotestu, potrebujem le ?e nekaj kvasa (v trgovini je zavitek kvasa po 0,20?), jajca pa pridelajo na?e koko?i. In imam za en mesec dovolj kruha in testenin za celo dru?ino (jaz, ?ena in trije otroci) in ?e za nono (babica mojih otrok), ki ?ivi z nami. Se pravi, da ?ivila sama po sebi niti niso tako katastrofalno draga. In naj mi nih?e ne govori, da so v Sloveniji ljudje la?ni.
?e je vse tako, kot mora biti, porod opravi? lahko doma. In mogo?e ?e celo la?je kot v bolnici (brez kupa sond in aparatur, na katere je ?enska priklopljena in zato kve?jemu le ?e bolj nervozna. Poleg tega je v porodni?nici ravno zaradi aparatur "priklenjena" na posteljo, ?eprav bi ji bolj odgovarjal kak?en drug polo?aj). No, ?e pride do zapletov, potem je pa? potreben zdravni?ki poseg.
Ne da bi se preve? hvalil, a v ?empetru imamo v porodni?nici kar dobro osebje. ?eprav, recimo, dr. Krko?eva je za videti in sli?ati taka, da bi ?e marsikateri mo?akar pobegnil... Strokovno pa ji te?ko najde? par. Pa tudi babce v porodni?nici so sposobne in dobre.
?e pa te dobi kak?en "mladi talent v belem" pa verjamem, da raje k dobremu veterinarju...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Mogo?e bi tudi mi potrebovali kak?nega monarha...
http://www.siol.net/novice/svet/2013/09/za..._velikanov.aspx
Povezava za deljenje
Deli na druge strani