No naj se jaz postavim svojo "kosarco", pac zelo zadovoljen s porabo "svaba" za dva dni sem obiskal SLO obalo in da napisem nekaj o porabi, pred odhodom resartiral BC napolnil tank in odsel na rahli oddih, torej na AC je poraba nihala od 7l pa do 12l in se ustavila na povprecju 8,5l pac voznja po AC, malo sem se krozil po Istri kjer se je poprecje dvigovalo in spuscalo in se je nekje potem ustavilo na 9,8l, po odhodu domov je na koncu bila zabelezena poraba 9,4l, voznja je bila mirna brez divjanja, nekaj zastojev na AC (nesreca in dela na cesti), bilo je nekaj prehitavanj in micken sportne/hitre voznje, BC je na klancih porabo kazal recmo cca 21l (najnizja na klancu je bila 12l, najvisja pa 28l), prevozil sem nekje 200KM,... tako da , kr uredu
LP
S tako porabo bi se jaz raje vpisal pod jamralnik...
Aja, pi?e? o ?vabu. Ja, potem se pa res lahko pohvali? s porabo...
s tem da odkar sem jo dal frendu ?e ni menjal olja....
Poznam to. Tudi sam sem imel tak avto... Od ?rpalke do ?rpalke, da sem olje nalival. Menjal ga pa nisem. Saj ni bilo kaj menjat, ko je bil pa ves ?as "suh"...
mah sj zj sm se sprjazno bom do septembra po?ako pa nj pol orenk nrdi.... aja ?e to morm pojamrat....pucam avto prej mnde ene 4 ure... res u piko spucan vse... a ne mogo sm it do ene lubice ma pa cca 500m makedama.... in ka sm naredo? ni?
Zanimivo. Meni se pa sploh ne pozna, ?e vozim po makadamu...
Do Andorre la Vella ima? samo ?e 770 km, od tega 610 km avtoceste (merjeno in Geneve). Po vseh tistih ovinkih da malo prepuca? ma?ino... Ti povem, da se spla?a.
Tale cesta je pa podobna tisti v Andoro. ?e si ?e tam, se spla?a ?e to pogledat. Pa ?e kak?en kanister si pripravi, ker je gorivo tam sme?no poceni... Ja, pa potni list, ker niso v ?engenu...
A si lahko bolj natan?en: za ?igavo klimo gre. Ker ima vsak proizvajalec za odtenek druga?no orodje... In pa: kako bo? izsesal plin? Ga bo? kar izpustil v ozra?je? Saj na?eloma ni pretirano strupen, pa vseeno...
Na?eloma pa ni neka znanost. Sploh ?e je namenjena na odpad. Prvo odklopi? varovalke, nato ?e elektri?ne ?ice. Izsesa? plin (mogo?e ti prismo?i na posko? kak?en avtomehanik, ki ima sistem za dopolnjevanje klim - mislim, da lahko tudi prazni z istim sistemom), odklopi? cevi, ki povezujejo notranjo in zunanjo enoto in jih sname? dol. Previden bodi ?e pri odvodu kondenza iz notranje enote, ker se v tej cevi nabere mulj, alge,... in ti zadeva lahko lepo popacka zid. Elegantno re?i? tako, da s komprimiranim zrakom (navaden kompresor) spiha? to cev, preden se je loti?. Ni ravno pretirana znanost - ?e zna?...
Mi pa ni jasno, kako sta obe enoti znotraj. Gotovo si kaj pome?al. Ali pa ima "zunanja" enota odvod zraka skozi zid. Ker druga?e zadeva sploh ni smiselna. ?e povzamem tako, na grobo, v smislu "Klima za telebane": "zunanja" enota plin "ohladi" in komprimira, notranja pa plin uparja. In ?e ho?e? nekaj uparit, mora? dovajati toploto. Torej notranja enota iz prostora odvzema toploto, zunanja pa jo oddaja v ozra?je. ?e ima? obe komponenti znotraj, zadeva ni smiselna... :ne vem:
tle se lepo vidi, kako so slovenci zafrustriran narod brez kakr?negakoli smisla za smeh.....vsak bi najprej na gobec, kot pa se mal sprostil.
Tle se lepo vidi, kako sta naredila precej zastoja pred kro?nim kri?i??em, odpirala vrata vozil in ven jemala stvari (hla?e, puloverje,...). Lahko sta vesela, da nista naletela name - lopata za Bossa je lahko tudi za koga drugega. Samo vrata naj mi odpre, pa bo zobe v ?epu domov prinesel...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
?
Ugiba? ali ve??
V kak?en namen? Je to kak?na vzgojna metoda, da morajo gate sle?? Je to kak?na redna praksa? To mi pa res ni jasno, ?emu to slu?i?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani