Se pravi, da ne ve? kaj pomeni funkcionalna pismenost?
No ja sej je res brezveze, ker Lojz ti verjetno ?e nikoli v ?ivljenju nisi priznal, da si se zmotil ampak si vse vedno zavil in zamotal v neko klobaso nato pa brez trohice sramu okrivil druge.
Za reve?a si se pa proglasil sam in Ajvar se je ponudil, da ti pomaga, ker tolk kot si ti napisal ?ez vinjete in da te z nakupom le te vsi izkori??amo , po moje da ni napisal nih?e drug.
Pa ?e neki, izjave so tvoje in lahko ocenimo le po izjavah, ki jih daje? in ?e napi?e?, da je nima? pa res nimamo paranormalnih sposobnosti, da bi pre?itali, da jo v bistvu ima?.
Boss s tabo, kot sem ti ?e reku se mi ne da, ker si milo re?eno zelooooo nezanimiv in nezrel za resen pogovor. Samo opomnu bi , ker vidim da si spet u?aljen, na to kdo je za?el, ?alit PRVI. Sicer ma? ti iz moje strani, za ?aljivke marsikaj ampak, ?e ?e ma?, te bom spomnil, da si TI tisti, ki VEDNO za?ne? NAJPREJ. Ampak ti sebe ne vidi?. Klasika "u?aljencev".TI si tisti, ki si me najprej za?el ?alit, ?e?, da sem nepismen. A ti men lahko re?e? da sem nepismen, in to najprej, jaz pa tebi ne smem zgolj vrnit in ti re?, da si brezveznik?
Sicer pa res ne vem, zakaj se ti vame zmeraj vtika?? Ignoriraj me!
Lojz zakaj la?e? in se spreneveda? ter obto?uje? druge za stvari, ki jih nismo nikoli rekli. Nisem ti rekel, da si nepismen ampak ravno nasprotno pa ti kot dokaz prlimam mojo izjavo.
Lojzek, sicer si dokazal, da si pismen, ampak si ravnokar tudi dokazal, da ima? ogromne probleme s funkcionalno pismenostjo, o spominu pa raje ne bi. Ne jemlji stavkov iz konteksta in ?e jih ne razume? raje 2x ali pa 10x preberi, zraven poglej kaj si sam napisal v prej?njem postu, potem pa komentiraj.
Sem pa napisal, da ima? te?ave s funkcionalno pismenostjo (upam, da sploh ve? kaj to pomeni), kar non stop dokazuje?.
Tudi glede te?av s spominom si nisem izmislil saj si v preteklosti sam trdil, da nima? vinjete in se ne vozi? po AC-jih. Celo Yavarye ti je kupil vinjeto pa nisi pri?el ponjo na ve?erno sre?anje.
Nimam vinjete. Pe? pa te?ko grem.
Ta poba zgleda da ma denarja kot drek vitaminov. Blagor mu. jaz pa reve?, da ?e za vinjeto nimam.
A vse to si pozabil? Pa sej je samo tri leta od tega pa takrat si mel tolk ?ez vinjete za povedat, da je bilo vsem logi?no, da je nima? in da je nikoli ne bo? imel, ker je zate to izkori??evalski moment.
Aja pa brez skrbi nisem u?aljen, si pa izgledat ti saj v mojih izjavah vidi? stvari, ki jih nikoli ni bilo in se avtomatsko postavi? v bran tako, da za?ne? dajati v ni? izjave s katerimi se ne strinja? in to na na?in, ki je ?aljiv in omalova?evajo?.
Sej zato pa govorim Boss...takoj ko ni imel ni? za nazaj povedat je pa za?el ?alit...mislm obna?anje ma kot 13letnik!!
take pi?e kot bi mu la?i prodajal z namenom, da ga nafarbam... po moje pa ?eli sli?at samo, da vsi priznamo, da smo divjaki pa je zadeva zaklju?ena in bo od sre?e ?vrgolel kot vrab?ek na veji.
Pol probajva pa tako; Ve?, avti majo, tud mazde imajo, eno tako napravco, ki se ji re?e merilnik hitrosti oziroma, po doma?e, ?tevc. Po navadi je ta ?tevc spredaj na armaturki pred volanom. In te napravce majo v ve?ini primerov en tak kazal?ek, ki ka?e na cifro kolk km/h ta avto gre. In ?e se kdaj ozre? na to ?udno napravico, ti gor to?no pi?e kolk km/h vozi?.
Kolk ?asa pa si ti rabil, da si tole pogruntal ?emu slu?i brzinomer? O?itno kar precej, da se ?e danes ?udi? kako uporabna zna biti ta napravica, da si ji namenil cele ?tiri zlo?ene stavke, kjer opisuje? kako deluje - bravo Lojzek, kar tako naprej sej kmalu bo? ugotovil tudi druge napravice in funkcije avtomobila - ?ez nekaj ?asa pa vsi upamo da tudi druge skrivnosti vo?nje, prometa in obna?anja v njem.
No, in ?e ve?, da se po na?ih AC lahko vozi NAJVE? 130km/h potem za hec pelji enkrat toliko, torej 130km/h. Pol pa samo glej! Samo glej in ?tej kolk avtov te bo prehitelo. In ti avti, ki te bodo prehiteli, pomeni da peljejo PREhitro. Zastopi?, kaj ti mislim povedat? Se bo? enkrat zavzel in probal to narest?
Obstaja sicer ?e ena mo?nost za napa?no sklepanje in ta je, da ?tevc na tvojem avtu mogo?e preve? la?e. Ampak ti ma? itak Mazdo, pa menda ja ne bo? reku, da majo Mazde zani? ?tevce?
Vidi? to je problem ker marsi?esa ne razume? in marsikaj ne ve? ampak vseeno trdi? svoje. Omejitve na cestah so omejitve dejanske hitrosti in ne omejitve, ki jo prikazuje ?tevec hitrosti. Ve?ini avtomobilov pri teh hitrostih ?tevci prikazujejo vi?jo hitrost za 5-10km/h od dejanske. Dejansko najbolj?i pribli?ek je GPS/navigacija, ki na ravnem (ne ovinkastem) delu ceste prika?e dejansko hitrost z minimalnim zanemarljivim odstopanjem).
Pri Mazdi 6 z 18" kolesi je odstopanje cca 8km/h tako, da za dejansko hitrost 130km/h ?tevec prikazuje 138km/h in toliko se ddejansko po pravilih lahko vozi? po AC, ?e ni drugih omejitev in vremenske ter druge situacije to omogo?ajo.
?e pa se vozi? s hitrostjo, ki jo ?tevec prikazuje 130km/h se vozi? dejansko s cca 122km/h in v kolikor te prehitevajo to ?e ne pomeni, da so vsi tisti PREhitri in zato tako posplo?evanje je en navaden BS povzro?en iz neznanja in nepoznavanja.
Glede na to, da se hvali?, da nima? vinjete in ne vozi? po AC-jih (razen ?e tudi tukaj goljufa?) mi ni jasno od kod ti informacije, da se po AC-jih samo divja in da jih je ogromno prehitrih - to dejansko ni res saj je prehitrih relativno malo oziroma bistveno bistveno manj kot tistih, ki vozijo 20-30km/h pod omejitvijo in so napoto ?e celo kamionarjem. In taki so bistveno bolj nevarni za splo?no varnost na AC kot pa nekdo, ki na AC pri normalnih pogojih nebrezglavo prekora?i 10-20km/h.
Bosss ti take kozlarije pi?e?, da se mi sploh ne da s tabo pogovarjat, ker sam sebe demantira? in to v enem stavku. Samo preber to sranje, ki si ga naklofal v tem odstavku, ?eprav so tvoje debate ve? al man vse narejene po tem vzor?nem kopitu in so si zelo podobne. Pa?, ne ve? kaj pi?e?.
Pravi?, da polcaj lahko kaznuje nekoga, ki pelje 10km preve?, ne kaznuje pa nekoga, ki pelje 10km pod omejitvijo. Ja poba, 10km POD omejitvijo je dovoljeno peljet. Si ?e sli?al za to? Ni dovoljeno peljat 10km NAD omejitvijo. Kapi?? Zakaj bi pol polcaj kaznoval za nekaj, kar je dovoljeno po?et?
In pol spet pravi?, da polcaji raje kasirajo tistim, ki vozijo NAD omejitvijo, ker bojda, kot pravi?, je tukaj ve? zaslu?ka. Ja, kaj je zdaj? Ti trdi?, da vidi? ve? tistih, ki vozijo prepo?asi, manj vidi? pa tistih, ki vozijo prehitro. Ja, a neb blo pol, po tej tvoji logiki polcajem bolje ustavljat tistih, ki vozijo prepo?asi? Saj pravi?, da je ve? po?asnetov kot prehitrih. Bi ti grdi polcaji ve? zaslu?ili na po?asnetih, ?e jih je ve? a ne? Ejejej Bosss.
In zakaj nebi radarji mogli merit prepo?asne vo?nje? A niso radarji take ?ude?ne ma?ine, da merijo vsakr?no hitrost, ne samo hitro?
Ejejej, Bossek ti take klobasa?, da se kar kre?e za teboj.
Lojzek, sicer si dokazal, da si pismen, ampak si ravnokar tudi dokazal, da ima? ogromne probleme s funkcionalno pismenostjo, o spominu pa raje ne bi. Ne jemlji stavkov iz konteksta in ?e jih ne razume? raje 2x ali pa 10x preberi, zraven poglej kaj si sam napisal v prej?njem postu, potem pa komentiraj.
?e bo? prebral cel prispevek, ki se nana?a na TVOJ post, kjer trdi?, da policaji ugotavljajo, da je ve? prehitrih?! (le od kod ta podatek) kot prepo?asnih. Sem ti samo napisal, da policija bele?i kr?itelje maksimalne hitrosti, tistih ki vozijo pod pa ne, zato ne more? trditi, da je prehitrih ve? kot prepo?asnih.
Sem ti pa samo napisal, da prepo?asne lahko ustavijo le po dveh ?lenih za katere je v primeru kaznovanja te?ko upravi?eno dokazati kr?itev pa ?e to le v primeru snemanja Provida oziroma fotografiranja kolone (ki jo je povzro?il prepo?asni) v povezavi z radarskim od?itkom.
?e pa si pozabil katera ?lena govorita o prepo?asnih voznikih je tukaj opomnik, da ne bo? neveden okrog letal in mislil da ima? vedno prav.
17. ?len
(izlo?itev vozila iz prometa)
(6) Poobla??ena uradna oseba za?asno izlo?i iz prometa tudi motorna vozila ali skupino vozil, za katerimi je zaradi po?asne vo?nje nastala kolona vozil.
45. ?len
(hitrost vo?nje)
.
.
(4) Voznik ne sme brez upravi?enega razloga voziti tako po?asi, da bi oviral druge udele?ence v cestnem prometu. Voznik vozila, ki vozi na ?elu kolone z ni?jo hitrostjo od najve?je dovoljene hitrosti in od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozi??u, za katerim se nabere kolona vozil, se mora, ?e ga kolona ne more varno prehiteti, na prvem primernem kraju umakniti z vozi??a in pustiti kolono vozil mimo.
.
.
(7) Z globo 150 eurov se kaznuje za prekr?ek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z dolo?bo ?etrtega ali petega odstavka tega ?lena.
Bom mal dopolnu ?megota - to kar pi?e se ti zelo hitro zgodi v situacijah, ko ti iz pospe?evalnega pasu razni t.i. "varni vozniki" sko?ijo direkt na voznega s 50km/h - seveda z mislijo "po?asneje je varneje", kot nekateri tako radi propagirajo.
Ta slogan je namre? tako zgre?en, da je joj, ker teleta se na tak na?in samo zavaja, da potem mislijo, da ?e se vozijo po?asi so pa naredili vse za varnost... WRONG.... hitrost je potrebno PRILAGAJATI situaciji.
Ne vem, ?e kdo tukaj trdi ali da je vsaj omenil, da je dober voznik? Se pa ne strinjam s tole trditvijo saj zavaja in daje potuho ljudem, da samo z upo?tevanjem pravil se lahko okarakterizirajo za dobre voznike
Dober voznik je teoreti?no bitje, ki upo?teva vse zakone, kateremu so omejitve dovolj, ter lahko z skladno z njimi vozi tako da ne ogro?a drugih...
To ?e zdale? niti v sanjah ni dovolj, kar navaja? - dobrega voznika mora krasiti ?e marsikaj, predvsem pa zmo?nost predvidevanja, da vo?nja samo po pravilih ?e zdale? ni dovolj ampak, da mora zaznavati situacije, ki bi lahko nastale nevarne. Da recimo ne vozi skozi zeleno samo z mislijo sej mam prednost ampak, da vseeno spremlja promet s stranske ceste, ?e slu?ajno ni kdo spregledal rde?e.
Da zna zaznati in predvideti iz obna?anja drugih na cestih, da bi lahko nekdo narediti nepredviden manever - se pravi, da kljub temu, da je dovoljeno ne gre? brezglavo prehitevat, ?e vidi?, da nekdo menca in nekaj i??e, kar bi dalo slutiti, da misli nekam zaviti.
Vo?njo in promet je treba znati tudi za?utiti in ne samo tako, da ne ogro?a? drugih ampak tudi, da jih ne ovira?. Zakon in predpisi ter pravila ti dajejo samo okvir v katerem se na?eloma giblje? - do tega, da rata? dober voznik pa ti samo poznavanje tega okvira ?e zdale? ni dovolj - je sicer za?etek, ostalo se pa s?asoma nau?i? iz izku?enj, vaje, situacij kjer ni ve? samo ?rno/belo.
Predvsem pa je najbolj pomembno, da ima? po?lihtano v glavi in da ve?, da se poleg tebe nahajajo tudi drugi udele?enci v prometu in da z egoizmom ne bo? dale? pri?el ter, da za dobro sobivanje na cesti mora? najprej sam narediti najve?, da nisi drugim v napoto in da jih seveda ne ogro?a? ?ele nato lahko pri?akuje? od drugih, da ravnajo enako.
Boss, kdo je ve? na cesti, al jaz al ti bi se spet dalo debatirat. Mogo?e si res ti. No in ?e si res toliko na cesti, potem samo odpri o?i. Z odprtimi o?mi mora? vozit. In ko bo? vozil z odprtimi o?mi bo? videl ve? tistih, ki vozijo prehitro kot pa prepo?asi. Le odpri o?i le.
?udno da tudi policaji vidijo ve? divjakov kot pa po?asnetotov, pa so menda policaji stereotipno gledano precej neumni. Pa to vidijo. ?udno da ti tega ne vidi??
Brez skrbi - dobr imam odprte o?i pa tud s ?marnco al pa cvi?kom v riti se ne vozim okoli tako, da hvala za skrb. Pa si ti po istem postopku, kot ga svetuje? meni, preveril tudi svojo vo?njo? Saj ve? odprte o?i
Ta s policaji je pa mal neumestna ?eprav do neke mere resni?na. Policaj ima zakonsko podlago, da lahko kaznuje nekoga za 10km/h preve? je pa nima za nekoga z 10km/h pod omejitvijo. ?ele ko se za nekom vle?e kolona lahko zakonsko ukrepajo ampak je s hitrostjo pa? "ve? zaslu?ka" kot z vodniki kolon, ki najdejo 1000 in en na?in kako se zgovorijo zakaj so tako po?asni in da vmes niso na?li nobenega mesta, da bi spustili kolono naprej. Ne vem kako bo? z radarjem dokazoval, da je nekdo prepo?asen saj je to proces, da se je kolona nabrala - edino smemanje s provido mogo?e a ti pa ve?ino paradirajo samo po AC-jih - no ja to pa itak ne ve?, ker ti na AC-jih pa? ni dovoljeno vozit brez vinjete.
Hja Boss, on se zgra?a nate, ti se zgra?a? pa na njega. Kdo ima tukaj prav lahko debatirava do nezavesti. Dejstvo pa je zelo preprosto. Razen pilotov, se od PREmajhne hitrosti ni ?e nih?e ubil. Zaradi PREvelike, pa ne?teto. Kaj je pol tle bolj pametno?
Odvisno kaj je zate premajhna hitrost? 10km/h? Na?eloma je to res varna hitrost pa ?e to zna kak nafajhtan past z mopeda in z glavo ob robnik ruknit pa je adijo. Bedak se bo ubil tud pri majhni hitrosti in tisti, ki bo izsilil kamion ali vlak se bo ubil tud pri svoji hitrosti 15-20km/h. ?e si nesposoben za volanom se da tud z majhno hitrostjo zapeljat v prepad. Prevelika hitrost? Seveda je nevarna, ?e po?ne? iste neumnosti kot pri nizkih hitrostih - ?e je ?lovek divjak (moja definicija divjaka) se bo ubil prakti?no s katerokoli hitrostjo.
Boss, a ti tud trdi?, da cestnih divjakov zato ni na forumih, ker ti divjaki bojda nimajo interneta?
A misli? da vsi ti "strupeni" BMW-ja?i, AUDI- ja?i in razni TDI- ja?i ki vsak dan divjajo, ?gejo in ?vigajo mim mene, res nimajo za internet? Avto vreden ?e pa ?e denarja, za internet pa ni? Misli?, da je to mo?no?
Mene nekaj drugega bega - ker ima? opravka s toliko takih, ki nonstop ?vigajo mimo tebe, a si mogo?e vsaj kdaj takole, ?isto malo na drobno pomislil, da pa morebiti kaj ni v redu s tvojo vo?njo? Mogo?e se pa vozi? tako po?asi, nezanesljivo in egoisti?no do drugih udele?encev v prometu, da te pa? prehitevajo vsi po spisku, ki ?elijo voziti v nekem normalno sprejemljivem tempu?
Ne vem - jaz osebno izven AC-jev na?eloma ne kr?im hitrostnih omejitev je pa res, da vozim nekje na omejitvi, ?e je to mogo?e in varno pa nimam takih dogodkov, ki jih opisuje?. Sem vsak dan na cesti bistveno ve? kot ti pa se mi tak dogodek zgodi mogo?e parkrat letno nikakor pa ne vsak dan kot opisuje?.
Res bi bilo dobro, da razmisli? tudi o svoji vo?nji in da niso samo drugi divjaki, ker verjetno si divjak v nekaterih primerih lahko prav ti? :ne vem:
Ampak vi ste tisti, ki, kadar je debata o pravilih in spo?tovanju omejitev, potem takoj privle?ete na plano enga star?ka, ki pelje po omejitvah ali manj. To je pa? dovoljeno. Vi ste tisti, ki vozite ve? kot je dovoljeno, pa se kurcate na tiste, ki vozijo po pravilih!
Ne Lojz, ti posredno razlaga?, da je divjak vsak, ki te prehiti. V tvojih o?eh je saj je hitrej?i od tebe ?etudi se sam vozi? pod maksimalno dovoljeno omejitvijo.
In to?no taki, ki vozijo pod omejitvami redno razlagajo kolk divjakov in norcev je na cesti saj jih kar naprej prehitevajo - ostali pa teh problemov nimamo pa ?etudi ne prekora?ujemo maksimalne hitrosti - ?udno a ne?
Gustav zdej pa ma? pa tolk si hotu bit uvideven - prosto po Lojzu si zdaj okarakteriziran za divjaka in zdej bo? "milom ili silom" moral priznati, kje se taki zbirate.
Boss pozablja? na pravilo, da je dovoljeno in celo obvezno peljati tudi manj od omejitve, torej manj od zgornje hitostne meje. Na znaku je napisana ?tevilka, ki ozna?uje zgornjo, torej najvi?jo hitrost, ki je ?e dovoljena. Dovoljeno in tudi obvezno je, ?e so razmere neugodne, peljati tudi manj od najvi?je dovoljene hitrosti, torej od omejitve. Temu se re?e prilagojena, oziroma za ve?ina divjakov neprilagojena hitrost. Torej hitrost je treba tudi prilagodit, ampak ne na vzgor. Na vzdol.
Tako je in to?no tako se je treba obna?at.
Ampak ve?ina tistih du?ebri?nikov, cestnih ?erifov in tako imenovanih varnih voznikov se tega NE ZAVEDA. Ampak to?no taki se nato zgra?ajo, ko nekdo pelje nekoliko nad omejitvijo, ?e to cesta, vreme, situacija, preglednost dopu??ata, itd. Ja res obstajajo omejitve, ki pa so ve?inoma postavljene na situacijo, ko cestni pogoji niso idealni. ?e vidi? znak 70 to pomeni, da na?eloma bi se moralo tisti odsek odpeljat s to hitrostjo tudi, ?e je cesti??e mokro. Se pravi, ?e je suho bi ?lo tudi z 80-90km/h brez te?av, ?e upo?teva? vse prej na?tete zadeve.
Ne govorim zdaj, da je treba kr?it omejitve samo nikoli ne bom rekel nekomu divjak, ?e nekoliko prekora?i hitrost bo pa zame divjak vsak, ki se NE PRILAGAJA cestni situaciji pa ne samo hitrostno ampak tudi tak, ki vozi nakresan, ki dela 100 drugih stvari med vo?njo, ne spremlja prometa in daje ob?utek, da ne obvladuje ne vozila in tudi ne cestnega bontona.
Ja to dr?i sam tale z 80km/h bo vsemu svetu razlagal kak?ni divjaki se vozijo naokrog tako kot to ti razlaga?. men je zanimivo, da na?eloma pri vo?nji na zgornji meji omejitve skoraj ne opazim, da bi bili neki izredni divjaki. Ja se najde kak?en, da vozi malo hitreje ampak se ne spomnim, da bi zadnje cajte blo kej dosti takih primerkov, ki bi bistveno prekora?ili hitrost.
Je pa ?edalje ve?ji procent takih, ki se jim niti ne sanja kako naj se obna?ajo v prometu, kako naj gledajo v ogledala, kako naj ne sekajo ovinkov, menjavajo pasove, kako naj dajejo smerokaz, kako naj predvidevajo, da tudi ?e je recimo omejitev 50km/h, da lahko cesta zaradi nepreglednih dovozov z dvori?? tudi take hitrosti ne dopu??a, itd.
Taki so problemati?ni in taki vozniki so zame neprilagojeni divjaki. Torej divjak ni samo prehiter ampak vsak, ki se v prometu obna?a nekontrolirano.
Pa misli?, da se taki ki radi vozijo "po svoje" zbirajo tudi na takih avtomobilskih forumih, al se taki kanoni zbirajo kje drugje, ker bojda taki nimajo interneta?
A ?e najdemo tak forum, a se bo? pol tja prijavil, da jih bo? malo jebal v glavo?
Pizda kak?en dan - sem mislil pisat v jamralnik a bom raje tukaj.
Pri vra?anju iz Grosuplja proti Lj se pribli?ujem Nizozemcu na voznem pasu pred mano, ki je vozil po moji oceni tam nekje 100-110km/h. Pogledam v ?pegu, da bi ga prehitel a zagledam avto, ki se relativno hitro pribli?uje na prehitevalnem. OK, bom po?akal, ampak po?akal pa ni Nizozemc in je brez ?migavca sko?il na prehitevalnega, kjer ga je Nemc nato kljub zaviranju zadel zadaj.
In kje je jamranje - odpadli kos plastike karambola je vrglo v zrak, kjer ga je zagrabil veter in v trenutku upo?asnil ter usmeril navzdol direkt na mojo havbo. Mislim vse naredi?, pravo?asno opazim, da bo po?ilo, zmanj?am hitrost a me kur?ev projektil zadane.
Ok se ustavimo, da pride policija, preverim kolk je ?kode pri meni a ker je le rahla rajsa (hvala kurcu), ki se bo o?itno dala spolirat nisem kompliciral glede zavarovalnic - itak sta mela pa Nemc in Nizozemc dovolj cajta sama s sabo in padale so tudi krepke besede " du bist ein idiot" pa neki v zvezi z "verdammt schnell".
V glavnem dam podatke policiji in povem, da se ne bom jebal z zavarovalnicami, ker je ?koda neznatna.
pa ?e ni konc:
Nadaljujem proti Lj skozi predor Golovec. zamenjam skrajni desni pas za srednjega in cca 100m pred mano, ko se desni pas zaklju?uje ena teta s tablco KK da ?migavec in se vklju?uje na vozni pas. Isto?asno pa ?vicar ravno tam brez pametnega razloga naredi premik iz prehitevalnega pasu na isto mesto in bum avta bo?no tr?ita.
No tokrat vsaj deli niso fr?ali po zraku ampak sem se kot o?ividec pa? spet ustavil in spet smo ?akali na policijo. Sem upal samo, da ne bosta ista kot prej?nji karambol, ker jima ne bom znal razlo?iti zakaj sem spet na kraju nesre?e na relaciji 10km. Sre?a, so pri?lli drugi policaji pa tud od mene niso pobrali podatkov samo povedal sem jim kaj je bilo in je policaj rekel, da je pa? to klasi?na deljena krivda zaradi nepazljivosti obeh voznikov.
V glavnem - zdele si sploh dam ne upam, ker tole je pa blo preve? pa upam, da bo kmal konc teh dopustov in da se ta mno?ica utrujenih turistov spoka s cest, ker kar je preve? je pa pa? preve?.
ja ... sam biti neseznanjen z dogajanjem pa ne vem, ?e je ravno najbolj pametna zadeva - no vsaj do zdaj je veljalo, da ve? znanja in vedenja v ve?ini veliko bolj koristi kot pa ?koduje.... al se motim pa so zdaj neki novi trendi tipa idiocracy** :ne vem:
**ne leti na nikogar, da ne bo zamer... ?isto splo?no razmi?ljanje se mi je porodilo
Kdo vas sili gledati te bedarije? Sicer je malo dolgcajt ko "nisi na teko?em" ampak se pa dosti manj sekira?, ko ne ve? kake bedarije se dogajajo okoli in se ukvarja? bolj s svojim ?ivljenjem.
Sej nismo mi problem - vsak z dokaj normalno lajtungo zna razbrat zrnje od plev. Problem so ljudje, ki so premalo razgledani, se jim ne da ubadat z razmi?ljanjem ter jemljejo vse kar vidijo in sli?ijo v medijih kot, da je suho zlato. In ker je takih ogromno posledi?no vsi jebemo unga bodi?evca saj slej kot prej dejanja mase prevladajo in ?koda je tu.
In tukaj je ta destruktivna mo? medijev, ker posledi?no ali kot pomo? politiki ali pa ?isto samostojno zelo uspe?no perejo mo?gane in to to?no najve? tistim ?e tako dovzetnim, ki imajo navadno najve? ?asa, da lahko recimo TV redno spremljajo.
Ostali imamo pa tolk druzga dela, da ali ne vidmo in ne sli?mo vsega BS, ?e pa ?e smo pa nekateri celo tako zajebana vrsta dr?avljanov, da si celo upamo podvomit v navedbe manipulantov in povrh tega smo ?e dodatno nadle?ni s tem, da gremo nekatere zadeve celo preverjat, ?e nam seveda ?asovno znese.
podpis, to sem imel v planu, vendar za geosondo ali podobno so ugotovili da je podtalnica tako globoko daje za 40.000? dela...za vrtino
tako da mam zrak/voda....
Ja kolk pa ra?unajo pol meter vrtine? Pred ?etrt stoletja so nam na Vi?u ra?unal 100 mark na meter in so se pri 20m ustavli, ker je bilo dovolj pa se mi je zdel ?e takrat ohoho denarja.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Se pravi, da ne ve? kaj pomeni funkcionalna pismenost?
No ja sej je res brezveze, ker Lojz ti verjetno ?e nikoli v ?ivljenju nisi priznal, da si se zmotil ampak si vse vedno zavil in zamotal v neko klobaso nato pa brez trohice sramu okrivil druge.
Za reve?a si se pa proglasil sam in Ajvar se je ponudil, da ti pomaga, ker tolk kot si ti napisal ?ez vinjete in da te z nakupom le te vsi izkori??amo , po moje da ni napisal nih?e drug.
Pa ?e neki, izjave so tvoje in lahko ocenimo le po izjavah, ki jih daje? in ?e napi?e?, da je nima? pa res nimamo paranormalnih sposobnosti, da bi pre?itali, da jo v bistvu ima?.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani