Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano

Komar?a je idealna za gor it (ker se hitro dvigne?), za dol pa jo ne bi priporo?al. Je bolj?e it do Komne pa tam dol - ja je dlje ampak vseeno veliko bolj varno, sploh ?e ubutev ni najbolj primerna.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

To?no tako - v navezi s tistim Smet na Kanalu A je to neki najhuj?ega za moralo ljudi - iz malenkosti delajo slonovske zgodbe, zadeve napihujejo do onemoglosti, se ?e malo zla?ejo, populisti?no manipulirajo - dovzeten folk pa trpi in je ?ist presran.

Pol pa ta presran folk v stra?nem strahu var?uje kot norc in dr?i denar pri sebi kar ?e dodatno slab?a stanje in poglablja krizo.

v?asih so tak negativizem in ?irjenje panike strogo kaznovali in o?itno so imeli prav, ker tole kar se danes dogaja res ne sodi nikamor. A ni dost, da nam ?e politiki serjejo po glavi - morajo mediji to po?et ?e bolj u?inkovito. :whatever:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

?tartal smo iz pokljuke ,preko vodnikovega doma do Planike,3glav,Doli?,ko?a 7ih jezer in pa po poti Komar?a.

lepo je bilo ;)

A je blo na poti s Komar?e vse OK - zadnje cajte tam kr pospe?eno dol padajo :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

?e neki jih kot ka?e manjka kot sem lahko na hitro opazil :hudicek:

?rna gora - Pizdatović

Mehika - El Pizdablo

Jamajka - Pizdaman, Pizdolt

Irak - Pizduin

Pakistan - Pizdari

Slova?ka - Pizdico, Pizdaz

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivosti
Napisano

Daj Boss zdaj pa ne kompliciraj, ti bom odgovoril kar s tvojim citatom. <_<

WTF :ne vem:

Nih?e ni rekel, da se to dogaja kar tako, mo?no pa je, ?e kaj zataji, torej kot si omenil, termo?len, pumpe itd... Govora je o worst case scenario ne o ne?em kar se dogaja vsak dan.

Torej, kaj potem predlaga?, da ne pride do "skrajne" situacije, ker o?itno sem v veliki zmoti - vsaj na to namiguje?? :blush:

Lej noben pravi toplovodni kamin si ne more odvesti dovolj toplote le s termodinami?nim kro?enjem vode! Razen ?e ima zelo majhen izkoristek, kar pomeni da gre ve?ina toplote v dimnik in malo v vodo....

Zakaj misli?, da ne, ?e je pe? na ni?jem nivoju (nadstropje ni?je v kleti) kot so nato grelni elementi (radiatorji)? Segreta voda se dviguje, hladna spu??a in tak postopek te?e precej hitro.

Ne bom pa ni? govoril o primeru, ko ima? kamin/pe? v istem nivoju kot so grelni elementi, ker tam pa bi znalo priti do te?ave s kro?enjem vode. Kako se potem tam zavaruje? pri izpadu elektrike? Ker ?e bi bila taka kriza bi pri kak?nem izpadu sredi zime bilo cel kup eksplozij napeljave :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivosti
Napisano

Aja, a zato mi vsak let vsaj 2x raznese pol kleti pa sploh nisem vedel zakaj. :hudicek:

Ja logi?no, da ?e kuri? kot na grmadi in pu??a? neomejen dostop zraka, da bo pizdarija - in bo pizdarija al ma? pumpo al je nima?, sploh ?e dvigne? temperaturo vode nad vreli??e. Druga? pa termo?len mora tako delovati, da pri dvigu temperature zapira loputo za zrak in prepre?uje gorenje in pregrevanje pe?i ter vode v ceveh.

Za dvig temperature in posledi?no tlaka pa je zato name??ena na napeljavi tudi ekspanzijska posoda, ki z lahkoto opravi s tlaki pri 50 stopinjah kot je nekje maksimalno nastavljeno, da se mi segreje napeljava.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivosti
Napisano

Kako zakaj? Zakaj pa avto zakuha, ?e ne dela termostat ali vodna pumpa ali ventilator?

Zato, ker ?e ni odvzema toplote ti kamin toliko segreje vodo, da tlak naraste ?ez kriti?no mejo in ti raznese cev al pa hranilnik vode na kaminu...

Ja ?e voda ne kro?i ampak v tem primeru normalno kro?i zaradi fizikalnih in termodinami?nih zakonov. Ta situacija z avtom nima ?ist nobene veze in nobene cevi ne bo razgnalo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivosti
Napisano

Ja ampak v tem primeru mora? upo?tevati zakonitosti fizike in ?e ima? kamin zgoraj v stanovanju pe? in zalogovnik pa v kleti ni teorije, da voda sama od sebe zaokro?i navzdol in segereje zalogovnik.

Kar si napisal popolnoma dr?i - jaz imam vse v kleti in zato kro?enje vode deluje brez pumpe.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivosti
Napisano

V tem primeru je tud jeba, ?e ?troma zmanka...

Na?eloma bi morala voda kro?it tud, ?e pumpa ne deluje - sicer kro?i bolj po?asi ampak ?e zmeri dovolj, da se ogrejejo vsi radiatorji. Jaz uporabim pumpo sam ?e ho?em posebi bojler segret.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivosti
Napisano

Ne. Bral sem, da se nekatere hi?e zgradijo (na klju?) tako, da imajo son?ne kolektorje priklju?ene na IR panele, in da pridejo potem stro?ki ogrevanja res minimalni ...

Vsekakor pa mislim, da je pametno malo kombinirat. Privar?uje? na drvah, kurilcu itd. ...

To se sicer sli?i dobro samo kako je v praksi - pozimi ko rabi? ogrevanje in so kratki obla?ni dnevi po mo?nosti ?e s padavinami. Takrat ti kolektorji bolj slabo slu?ijo oziroma sploh ne.

Verjetno so tisti kolektorji gor le zato, da zadostijo zakonodaji o ne vem kolik?nem procentu samooskrbe. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slovenija, moja lepa dežela
Napisano

Jaz sem samo vrh ledene gore omenil vem. :blush:

Sicer pa ja zastonj ?ola my ass, ?e je treba pla?evati polo?nice ?e med po?itnicami ko so otroci doma. :vskalo:

Kje to? Pa kako opravi?ijo izdajo polo?nic? :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivosti
Napisano

zgleda zanimivo - sploh ?e dr?i stro?ek 400? na sezono. Je pa en ke? in sicer po na?i zakonodaji se ne sme? ogrevat na elektriko :blink:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Hehe, PodalpskaSrbija in SD nista zdr?ali skupaj niti do izvolitve predsednika parlamenta... :hudicek:

Ti ne bom oporekal, ker tud to dr?i :D Pahor pa? rabi funkcijo, ker bi rad ostal pomemben :hudicek:

@Alex: na tak na?in kot so se lotili definitivno ?e bolj v drek lezemo in to bo vsak ekonomist s 5 dek mozga povedal, da samo stiskanje in var?evanje ?e nikoli ni obrodilo sadov - pa ne bom se ponavljal zakaj, ker je o tem ?e tolk napisanega in povedanega ampak ?al tisti, ki imajo vse niti v rokah no?ejo tega dejstva sprejet. Majer je ?al izredno slab ekonomist pa mu na?eloma to ni za zamerit (ni vsak za vse, ?eprav se dela, da je), tisti, ki pa so ga v zvezde kovali (?u?ter?i?) je pa za t.i. strokovnjaka s podro?ja financ o?itno ?ist nesposoben in verjetno so SDS "?ivkanja" logi?na posledica ampak ?al na ?isto napa?nem mestu. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.