Skoči na vsebino
VETERANI SLO-91 💂
Napisano (urejeno)

Joj, kolk me tole vse skupaj spominja na status borca NOB. Pridobivanje, privilegiji, bahanje. Pavi borci pa so v glavnem na pokopališčih še preden so pridobili status. 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

V bistvu boste šele sedaj videli, kaj je enoumje. Le, da bo tokrat skrajno levo. 

Kar je ponavadi še slabša varianta. 

Evo, so že poskrbeli, da vam bo manj ostalo v denarnicah v naslednjih letih. 😉

Baje, da narod že pleše. Zato pa je toliko dežja zadnje čase ob tako silnem plesu. 🤗

Nobena vlada nič ne da iz svojega žepa, ampak prerazporeja tuj denar (davkoplačevalski ... od ljudi, podjetij).

S tako butastimi in očitnimi predvolilnimi bomboni (boni za slušalke, manj dohodnine, zastonj karte za upokojence ...) mene ne bo nobeden kupil, ker vem, da bom moral vse to plačati iz drugega žepa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)

Moram priznat, da me je sedanji PM od junija že velikokrat pozitivno presenetil, nekajkrat pa tudi negativno. Tole zadnje, če je res, pa pri meni nima odpustka. Zakaj, ker mi govori eno, dela pa drugo in je izdal  moje zaupanje. Kriterij velja za vse na oblasti in ki so bili na oblasti, barva me sploh ne zanima. :) 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Naši hišni ljubljenčki ...
Napisano (urejeno)
pred 14 urami je Alex napisal:

Meni najlepši psi. Če bi ga že imel, bi imel takega. 😊 Ta tvoja psička je pa res lepa. Že kot mladička je imela "vražji", navihan pogled. 

Še drugi ljubljenček... (ne tista Mazda zadaj :) )

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Naši hišni ljubljenčki ...
Napisano (urejeno)
dne 2. 12. 2022 ob 21:05 je skritikrt napisal:

Daj kakšno sliko,da ga celega vidimo😉...nič fotkiča šparati-vsi radi gledamo lušne kužate😁

He,he...malo heca tudi mora biti,a ne😁

Bom vseeno vzel resno :)

Danes ob 11h

image.png

image.png

Danes ob 13h po tuširanju (v 2 urah sem zaslužil za 1 kabinski filter na Mazda servisu), rezultat pa bolj za zjokat :(  🤣

image.png

Dnevna 60g doza hrane, pol je že pojedel

image.png

Pa še ena poletna bolj fotogenična

image.png

... in zimska

image.png

otroštvo

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
pred 19 minutami je Jest napisal:

In kaj ima CX-60 tukaj zveze? Jaz imam CX-5 :) ... Samo nima tako velikega ekrana :P

V smislu, s polno ritjo je lahko s..... :)

Ja, že eden, kaj šele dva 32" 4K monitorja je seveda boljša izbira, kot eden 34" 3440x1440p. So pa tile 4K bistveno dražji (na površino), vsaj so bili pred pol leta, kot 34" 3440x1440p ...

Tegale sem dobil za 290€. :)

Monitor ViewSonic VA3456-MHDJ, 86,36 cm (34), IPS, UltraWide, WQHD, 75 Hz, 4 ms, črn | Enaa

Nadomestil sem DELL U2719D in sem presenečen, ker ne opazim razlike v kakovosti slike, oziroma da bi bil kaj slabši od veliko dražjega DELLa.

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Jest napisal:

Sam imam 32" 4K monitor Philips  ... z locljivostjo 3840 × 2160 ... in nimam problemov s prerazporejanjem oken... Treba se je pa navadit, da aplikacij pac ne uproabljas vedno v "full screen" nacinu ... Samo takrat, ko je res smiselno... recimo pri obdelavi videa ali fotk ... 

image.jpeg

image.jpeg

Saj če imaš novo CX-60, tudi nimaš problemov s prostorom :)

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 45 minutami je NevLado napisal:

Evo, prišel čas, da menjam 1200p monitor za 1440p ultrawide :D Komaj čakam :ouje:

Sedaj pa naslednja investicija menjava grafične - tako da prodajam 2060 RTX če koga zanima.

Katerega si pa nabavil?

Ta format imam 1 leto in sem se kar težko navadil oz. me še kdaj zafrkava prerazporejanje oken. Pride prav za široke tabele (Excel), sicer pa sta meni bolj praktična 2 ožja.

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ali se to res dogaja v tej kokoški?
Napisano
pred 41 minutami je Slivka napisal:

V bolnici v Šempetru bi takoj zaposlili 50 sester in 10 doktorjev medicine. Ampak kadra ne dobijo. In vendar jim ne kapne, da bi mogoče malo dvignili plače. Dobro, za doktorje bo Kuštrin že izsilil 10% gor. Ma če manjka 50 medicinskih sester - a jim ne potegne, da bi dvignili plačo za 50%, pa bi jih dobili? Poklic medicinske sestre je očitno postal deficitni poklic in bi ga tako morali obravnavati. Očitno doktorjem medicine kljub vsej njihovi izobrazbi še ni potegnilo, da so brez "zalednega osebja" enaki kot vrači v Afriki - ropotuljico v roke in okoli pacienta: "Hu, hu, bodi zdrav..." Ampak ne, pri nas bodo doktorjem medicine dvignili plače do neba, ostalim pa država doplačuje do minimalne plače. Potem pa imajo, ko nimajo...

Pa tu omenjajo samo medicinsko osebje. Iz prve roke vem, da potrebujejo še deset ljudi nemedicinske stroke...

Slivka, zakaj ti ne kapne, da namesto tega, da sam z Mazdo tovoriš drva, itd, najameš (dobro plačaš) tuje delavce in stroje? 😉

Torej odgovor je "kdo bo to plačal". 😃 Bi Slivka plačal 30% več za zdravstveno zavarovanje, da bi lahko sestre spodobno plačevali? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano

Sam sem dobil v celem obdobju nekje med 0 in 100 €. Še to me je čudilo, ker se mi ni zdelo logično.

Kolega ima prijatelja zdravnika, ki mu je odkrito povedal, da ga je sram, ker je dobil toliko dodatkov, da si je potem s tem denarjem kupil stanovanje na dobri lokaciji v Ljubljani. Poznam še enega zdravnika, ki je tudi po Covid krizi začel razmišljati o nakupu stanovanja, kot naložbe. Toliko je bilo tega.

Mogoče sem paranoičen, ampak ta neumna odločitev glede "neomejenih" dodatkov je bila mogoče tudi zato, ker je Uška zdravnica. In te luknje v proračunskem sodu prejšnja vlada ni niti želela zakrpati, tudi ko je bilo kristalno jasno in se bi še marsikaj lahko popravilo oz. naredilo manj škode. Kot tudi ne požiralnikov našega denarja raznih privatnih Covid "testiranj", ko ti je v nos skozi okence porinil palčko toliko, kot si mu rekel, glede na to, kakšen rezultat si rabil.  🙃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Predsedniške volitve; 2. krog
Napisano (urejeno)
pred 5 urami je Alex napisal:

Po dveh dneh na stolčku že prvi biser "naše" predsednice. Izjavila je, da je za naše avstrijske Slovence izredno dobro poskrbljeno, kaj izredno dobro, odlično. 😄 Seveda je predsednik Slovencev vložil protest in zahteva takoj srečanje z njo, da ji iz prve roke pove, kako je s temi "izredno odličnim odnosom". 

Upam, da ne bo vsak drugi dan take klamfala. 

Ja prekaljena pravnica-odvetnica še ne pomeni, da je tudi že dobra političarka (kar je za predsednico zelo pomembno). Glede na to, da se hitro uči, bo upam takih zdrsov vedno manj.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

RTV (informativni program) se počasi spreminja v primitivno trobilo določene politične opcije, ko se za dosego političnih ciljev na vse mogoče načine manipulira, laže, ...

Dokaz:

Po napadu na Niko Kovač so na RTV SLO izjavo Nike Kovač skrajšali in posledično popolnoma spremenili njen pomen. Odrezali so konec stavka, ko je povedala, da "to ni prav", in je zato njena izjava izpadla nasprotno, kot je dejansko bila.

Nika Kovač: "Treba bi se bilo odzvati na vsak fizični napad, ki se zgodi. Jaz imam pač to srečo, da sem bolj javno izpostavljena, in da zaradi tega, verjamem da bodo tudi postopki potem tekli hitreje, ker pač ljudje tako funkcionirajo, in to ni prav."

Prispevek RTV (glej 00:45 do 00:55)

https://365.rtvslo.si/arhiv/dnevnik/174909230

Cela izjava (na posnetku 27:45 do 28:05)

https://www.youtube.com/watch?v=SSLRzHC58Ec

Kam smo prišli oz. komu so taka ravnanja zavajanj javnosti lahko všeč? Samo mislimo si lahko, koliko je še tega. 😪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kdo od kandidatov je verbalno, intelektualno bolj sposoben in podkovan, zame ni dileme.

Da za enim stoji človek, ki je obogatel s preprodajo podjetij, čeprav zakonito, vendar nemoralno (poznam konkreten primer, ko je kupil podjetje, delavce prestavil v drugega in ga poslal v stečaj, delavce pa na zavod), zame ni OK.

Da za drugim stoji stranka, ki izvaja mnogo slabih praks, recimo se njen predsednik privatno druži z glavnim zaslužkarjem v zdravstvu, potem pa kandidat včeraj pravi, da je treba preprečiti korupcijo v zdravstvu, zame ni OK.

Da se kandidat ne želi opredeliti do strateških zadev (recimo do referendumov) že v času svoje volilne kampanje, kako se bo šele opredeljeval, ko bo predsednik? 

Izbiral bom med dvema slabima variantama.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 2 minutama je Boss napisal:

@Janez007 Glej, meni je vseeno a me kdo tika al vika. S tem res nimam problema in zaznam prav dobro a gre za spoštljiv način pri tikanju al pa slučajno zahrbten pri vikanju. Izraz spoštovanja pač sam razumem drugače in sem tudi že dovolj star, da predlagam tikanje in pa seveda pomaga dejstvo, da v 90% primerih oni mene rabijo in ne jaz njih. Tudi način kako to predlagaš mora biti seveda ustrezen in predvsem tak, da ne bi bil kdo užaljen in slučajno prizadet.

Hotem sem samo povedat, da obstajajo pri nas glede vprašanja vikanja-tikanja neka pravila/norme, ki se jih eni držijo, drugi spet ne. Eni za ta pravila niti ne vejo. Ni, da bi komu zameril, ampak verjetno kaže na nek nivo, čeprav se zdi, da smo v časih, ko je že vse OK, tudi če učenec nadere učitelja in mu zagrozi z odvetnikom. 😏

Tudi metanje ogorkov na cesto, nošenje trenirk na pogrebu, glasno navijanje muzike pri odprtih šipah,  itd. itd. odraža nek nivo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Se ne morem strinjati, ker nismo angleški svet. Različni narodi in geogafski položaj, različni običaji, pravila. Zaenkrat smo v Sloveniji in govorimo o vikanju-tikanju pri nas.

"Pravilo vikanja

Vikanje je izraz spoštovanja in v poslovnem svetu se vsi med seboj vikamo. Seveda pa obstaja izjema – tikamo se, ko se tako dogovorimo. Pri tem dobro premislite kdaj in komu boste dovolili, da vas tika. Ko zelo intenzivno skupaj delate, je tikanje seveda dobrodošlo, saj med vami ni pregrad, obstaja pa možnost, da tikanje pri nadrejeni osebi zmanjša občutek avtoritete.

V zvezi s tikanjem si je potrebno zapomniti pravilo:
tikanje predlaga starejša oseba v neformalnih odnosih, oziroma nadrejena oseba v poslovnih odnosih."

https://www.leemeta.si/blog/v-srediscu/vikanje-kdaj-in-kako

https://www.planetgv.si/clanki/poslovni-bonton-vikanje-in-tikanje/

https://propiar.com/pblog/karlie-kloss/

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Včasih smo se bolj držali osnov našega bontona. Vikanje kaže na odnos - spoštovanje oseb zaradi različnih razlogov, recimo včasih so celo otroci vikali svoje starše, vikamo učitelje, profesorje, ... recimo sam vikam taščo, pa se lahko z njo zafrkavam kot s kakšnim kolegom. 

So pa te navade spreminjajo, si mislim tudi zaradi južnejših vplivov. Me je kdaj kar presenetilo, ko so me v službi ljudje z juga že takoj tikali, ... si pa kljub temu v službi nisem privoščil, da bi jih nazaj tikal, ker se mi je zdel tak odnos pod nivojem.

Ko sem v živo srečal 2 forumaša me žena kasneje oklincala, ker sem jih tikal - meni recimo se zdijo forumaši neke vrste kolegi, čeprav jih v živo vidim prvič. Upam, da jih nisem užalil. Predvsem pa pri mladih sogovornikih hitro preklopim na tikanje. 🤔

Me pa zmoti na TV ali radiju nepravilno vikanje ("ste rekla" namesto pravilno "ste rekli"), ali da gostje naslavljajo voditelje po imenu (recimo Hojs je klical voditeljico ga. Erika namesto ga. Žnidaršič). Ali ni to nek nizek intelektualni nivo, ali se motim?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 14 urami je Alex napisal:

🎵🎵Mi plešemo, celi dan in noč. 🎵🎵😉

SIOL.NET

Po podatkih spletne strani euenergy.live, ki prikazuje dnevna nihanja cen električne energije v...

SIOL.NET

V zvezi s člankom z naslovom Zakaj je cena elektrike v Sloveniji najvišja v Evropi, ki smo ga na Siol.net objavili 18. oktobra 2022, smo sinoči z...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 14 minutami je MazdaBoy napisal:

Padajo pa cene, še ne dolgo nazaj je bla cena 500€. Cena plina je šla dol okrog 70€ na borzi (DA market) posledično tud energije.

Katera cena? Pri električni energiji je nekaj različnih vrst produktov, recimo pasovna energija ima popolnoma drug rang cene kot vršna urna energija. Potem je potrebno upoštevati še tranzit po daljnovodih, kjer nastajajo izgube kupljene energije, ... skratka, ni tako enostavno kot pri plinu.

Zaradi tega je, kljub slabemu 77% izkoristku, rentabilna tudi naša črpalna elektrarna Avče, ko se v času nizkih cen elektrike njeni generatorji spremenijo v režim motorjev, ki črpajo vodo navzgor v zbiralnik, v času visokih cen pa načrpana voda iz zbiralnika poganja te motorje, ki delujejo kot generatorji. Kljub več kot 20% izgubam, ki so posledica prečrpavanja vode, se zaradi velikih cenovnih nihanj znotraj dneva to izplača.

WWW.PISRS.SI

Pravila za delovanje trga z elektriko. SOP 2018-01-3595. EVA 2018-2430-0061. EPA -

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Alex napisal:

🎵🎵Mi plešemo, celi dan in noč. 🎵🎵😉

SIOL.NET

Po podatkih spletne strani euenergy.live, ki prikazuje dnevna nihanja cen električne energije v...

Slovenski Putin v zavzetem mediju dobro manipulira s podatki.😉 Poleg tega pa za vse nevšečnosti prostega trga sedaj krivi sedanjo vlado, čeprav so se glavne napake zgodile v času mandata njegove vlade (elektrika se praviloma ne zakupuje za 1 dan naprej, ampak več mesecev, let, .. in to različne vrste ... včasih elektrarna celo plača, da se jo znebi).

No danes je slika za jutri taka-spodaj Torej za @Alex in podobne, ki opazujete ta ples, jutri si "natočite" poln tank elektrike, ker bo v Sloveniji samo po 174 €/MWh .... 🙃 😁 

Znanec Danec mi je 25. septembra 2022 napisal:"Price on electricity has also gone up. At the moment it is about double of normal price, despite all the solar and wind energy. Denmark is connected to Europe, and we are hit by high prices in Norway and Sweden where they have had too little rain for a long time. We pay around 3,70 DKK/kWh (0,50 EUR/kWh) at the moment."

Poglej @Alex na svojo položnico in boš ugotovil, da plačuješ za 1 kWh vsaj pol manj, kot dansko gospodinjstvo. 

image.png

https://euenergy.live/

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.