Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano
pred 3 minutami je SpEkTr napisal:

Ja, to je na papirju. V praksi pa vidiš kako je :)

Čaki čaki dec, a me nisi ravno ti zadnjič prepričeval da na papirju imava oba isti servisni interval? :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
dne 26. 3. 2022 ob 13:30 je mazdaman napisal:

Včeraj sem na semaforju"tekmoval" z srebrno cx5 in me je nesel v pospeševanju, bil je za cel avto pred mano. Šel sem z kick down a vseeno ni šlo.

Zdaj pa ali je ime bencinarja ali pa 184 km in ročni menjalnik ( če je to sploh obstajalo) je pa bila ravno tako awd.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2.5 G192/194 je najhitrejši pri pospeševanju od vseh motorjev

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cepljenje - Korona in vse ostalo.
Napisano

Če je kdo v soboto gledal dnevnik, v celih 30 minutah dnevnika na slo 1 niso niti enkrat omenili kovida. Kljub temu, da je bilo po podatkih covid sledilnika 1600 pa še nekaj okužb v petek.

Moč informacij ima ogromno težo, zato tudi Putin ukinja tuje medije v Rusiji. Žalosti pa me, kako hitro to vpliva na populacijo... Če ti bodo 14 dni servirali da bo šlo gorivo gor in hrana gor bo folk od panike začel delat zaloge, potem ko bo šla pa cena dejansko gor se bodo pa oprali "češ saj ste vedeli da bo šlo gor smo vas opozarjali".. Verjamem, da če bi vam 1 mesec po TV kazali kako umirajo otroki v Afriki bi debata nanesla na otroke v Afriki.. Pa oni vseeno umirajo.. pa za covidom vseeno umirajo..pa južni begunci vseeno prihajajo k nam pa ni nič poročanja.. e t c

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 urami je Boss napisal:

Haha humoristi, a tole je sploh še aktualno - a nismo zadaj korono z ukrajinsko krizo menjali?

Se pravi predlog je torej, da se dajmo cepit na zalogo, ker mogoče ne bo smrkav nosek... predlagam, da še vsak svojo kalašnikovko pa kak armbrust nabav - just in case, če mogoče pridejo Rusi tud k nam pogledat kako se mamo.

Ee sm točno vedu kaj boš reku :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 2 urama je Slivka napisal:

Berem tale članek in mi je zanimiva novinarjeva ugotovitev: piše, da je to lahko dobra naložba, ker je to "namreč zadnji klasični bencinsko gnani avtomobil znamke Alpine. Prihodnji avtomobili bodo električni ". Če jaz s svojo kmečko logiko prav razumem, je to zadnji bencinar, ki ga lahko dobiš in se bo zaradi tega čez deset let prodajal dražje, kot se je zdaj kupil ali pa vsaj po enaki ceni. Torej novinar sam ugotavlja, da od "štromarjev" ne bo koristi in bodo ljudje iskali vozila z motorji na notranje izgorevanje in bodo za to pripravljeni tudi plačati - več kot zgolj "knjigovodsko" vrednost... Tako, kot stari Tomosi. Ko je Tomos še delal, je prodajal nove mopede po 900€, zdaj pa se stari in zmahani prodajajo po 700€, če pa je lepo ohranjen, pa tudi po 1200 in več...

Mislim, da bo velika večina vozil z motorji na notranje izgorevanje, kupljena med letoma 2024 in 2029, dosegla status starodobnika. Pa ne zato, ker bi bila tako trpežna...

Jah če je zadnji od Alpine bomo pa Mazde benz kupovali :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 18 urami je SpEkTr napisal:

Na interclass ja. Mi je rekel, naj objavim tukaj, če kdo želi potem k 'njemu' na servis, ga bo z veseljem sprejel :) 

Ali pa pač pogajanja v BTCju z novo gardo oz šefi. :) 

Res je človek na mestu....zanimivo, da je menjal servis, res me zanima kaj je fora. In pa seveda bo interclass sedaj dobil cel kup "novih" strank :D 

Edit: a cifro ma isto?

Popravljeno od NevLado
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 11 urami je Scr3am napisal:

Huh to vrjamem, da leti ja, ampak toliko nisem pripravljen dati. Tudi vem, da se malo bolj resne zadeve zacnejo od 100€ dalje. Mislim, da ce kupim neko zadevo za 50-60€ in ce jo priklopim prek utpja bo bp lovilo. Vsaj v pritljicju. V prvem stuku je pa tako ali tako od telemacha modem in router v enem k bp pokriva prvo nadstropje. Hitrost mi ni toliko pomembna kolikor mi je pokritost. Tam kjer rabim hitrost (računalnik) imam tako ali tako povsod utp in 580 mbps hitrost.

V mislih sem imel ta dva :

TP-Link Archer C80 AC1900

Ali

Asus RT-AC1200G+

TP-Link firma naj bi bila kao boljsa od asusa

Ja, NAJCENEJŠA rešitev za tvoj primer je, da kupiš še en ruter in ga prihebljaš direkt na utp v spodnjem štuku. Če imaš samo 1 prost kabl pa ga imaš sedaj npr v kišti, ga štekaš potem v ruter, pa ruter iz kište v kabl. Repetitorji/extenderji so tako tako. Je pa res, da bo posledica tega, da boš imel 2 različna wifija, ker dvomim da boš z novim ruterjem enostavno povezal bridge z nekim starim modelom (sploh od telemaha). Ker živimo že v moderni dobi bodo verjetno tvoje device znale same od sebe izbrati wifi, ki ti je bližje in ima boljši signal, ko boš šel v prvi štuk - ni pa nujno.

Zato sem predlagal velope. Ugasneš wifi na tisti telemach škatli, postaviš zdravn en velop preko utp. Konfiguriraš preko app-a na telefonu (res je narejeno v izi kot čarovnik po korakih), drugega pa štekaš v pritličje/spodnji štuk tudi preko utp. Oba bosta na žični povezavi, skupaj ti bosta pa tvorila mesh za vse naprave in boš imel en sam wifi. Torej cela bajta bo "scr3am wifi", ti se boš šetal komot gor dol in bo velop sam preklapljal med napravami in izbral ustrezno frekvenco za njih - kar pač bolj leti. Taka zadeva (če kupuješ wifi5 standard in ne potrebuješ neki za 15 let vnaprej) košta 100 eur - https://www.amazon.de/Linksys-VLP0102-Extender-Seamless-Protection/dp/B07C7RCWBJ?ref_=ast_sto_dp&th=1 Jaz imam identične samo pač 3 komade. 15 naprav na wifi shendla bp. Za igre na kišti boš pa še vedno rabil dobri stari kabl, to je pa seveda jasno. Ima pa vsak node prosto lukno za še en utp izhodni, tako da ni panike.

Če kadarkoli potrebuješ še en node, ga lahko dokupiš. Ta asus ki si ga linkal je pa 72 eur. Nevem no, jaz bi dal tistih 30 eur več in maš mir in ne rabiš se ubadat z dvema različnima wifijema.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 14 urami je Scr3am napisal:

Zej pa eno resno vprašanja. Kaj za en wifi usmerjevalnik oz. wifi extender uporabljate pa da se super obnese. Pa ali imate extender povezan preko wifija ali preko utpja? Problem imam, ker v spodnjem nadstropju wifi sign zelo šepa (ena crtica). Trenutno imam asus RP-N12 pa ni neki za prehvalit.

Linksys velop, 3 stuki bp, 200 eur

priporocam

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Jaz sem pa skos na šihtu na lokaciji in nimam v dveh letih niti dneva dela od doma, niti bolniške. Nosek ni bil smrkav, na dva dni samotestiran in je to to. Je pa res, da privat se ne družim več toliko pa ne zaradi tega ker ne bi hotel, ampak ker enostavno zaradi odsotnosti pridem dostikrat kar utrujen in nimam niti volje.

Brez zamere ker se vtikam, ampak socialni stik pomeni marsikaj :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mah, najprej smo nardil EU potrdilo, ki je veljalo po EU.

Pol leta kasneje je to potrdilo razpadlo k keks.

Zdej imamo že SLO potrdilo, ki velja po SLO. AMPAK MOGOČE BO PA veljalo tudi pri sosedih.

:lol::lol::lol::lol::lol:

Res se vidi, da pumpajo egoizem in individualizem. Če bi se hoteli rešit virusa, bi postopali drugače. Tako pa ali se greš cepit in poskrbiš zase ali pa rečeš fuck this.

Edit: vsem ki ste pozitivni želim čim lažje okrevanje!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 19 urami je SpEkTr napisal:

Ja, sej takrat ko so pa umirali na polno v romuniji, takrat pa ni noben govoril da pač živijo daleč en od drugega ipd...Spet dvojna merila.

Dejstvo pa je, da gredo ti valovi čisto lepo čez celotno evropo. Ne glede na to, ali je precepljenih 40 ali pa 80% ljudi. Tako pač je.

Drugo dejstvo pa je, da kadarkoli sem šel gledat grafe, vedno si lahko našel ene par 'padalcev', ki so sekali ven in pač na prvi pogled skregano z logiko. Kaj je v ozadju pri teh pa samo bog ve.

Tako da ja, jo bo usekalo. Razen če ne :)

Če pa jo bo, jo bo pa usekalo tako, kot je pred tem ne vem..Portugalsko, anglijo,..

image.thumb.png.e04b643e3faacab56e2cb421a00b144d.png

Se še spomnim, ko so naši vrli mediji pisali, poglejte skandinavija je že zelena ker so se pridno cepili in niso verjeli v teorije zarote.

Čez točno 2-3 mesese so bili spet rdeči - seveda takrat so bili mediji pa pač tiho.

No kje je pa trenutno danska, pa kje je Romunija...spet :) 

image.thumb.png.fcf84122b8ce82bc1eafdbb42cab7b68.png

Ja točno to, nisva se razumela s prve. Hočem dopovedat, da folk soli pamet "lej v Romuniji ni krize k niso precepljeni". Kriza je bla in kriza še bo. Nerelevantno je metat situacijo, dejanska primerjava 1:1 bi bila zahod recimo 1. januar in vzhod 14. januar. Ker tja prihaja z zamikom.

Bojim pa se, da bo v Romuniji še slabše kot drugod, zaradi slabe precepljenosti. Trenutni vpliv na omikron ima žal in samo 3ji šus pfeizerja, za ostalo pa vemo, da ne spremeni nič.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Točno to, karkoli nad 100 je dovolj. Če pa imaš mulce jim pa omejiš povezavo tako, da sebe prioritiziraš - in tudi če oni veselo torentirajo, tebi ne vzame prednosti ta zadeva.

Jaz prisegam na linksys, mam tole zadevo za 3 štuke vsak svoj velop in zadeva je top.

WWW.LINKSYS.COM

Velop Whole Home Mesh WiFi offers a complete & strong WiFi network no matter where you are in your home. Supports 20+ connected devices without lag. <a...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 21 urami je SpEkTr napisal:

Kdo pravi da nismo, saj smo cepljeni. Pač ne toliko kot ostale zahodne države. Recimo danska je blizu 80% in kaj je tam? Sem šel zdele mal grafe pogledat. Veliko veliko okužb, gledam Romunijo, ki mi jo je pred meseci en kolega metal naprej, je pa v podnu. Vem da statistika zna prikazat tudi kaj narobe ampak , razlika v tem momentu je res ogromna.

Tako da smo pametni, smo (so) cepljeni še vedno pa to ne pomeni kaj dosti za število okužb. Tako kot to kaj dosti ne pomeni, pri ostalih državah, ki so precepljene še preccej bolj. Ok, nič ne rečem, lahko da je kakšna žrtev manj, z vidika konca epidemije se nam pa slabo piše, ker na tak način ga ne bomo dočakali.

1. Romunija dela malo testov

2. Romuni živijo na selu in se ne družijo v takšni gneči, kot se družimo mi proti zahodu

3. Ker živijo na selu se niti ne hodijo testirat ob vsaki bolezni

4. Romunijo bo čez 1 teden zadel šok, ko bo usekou omikron

Za referenco pustim tole sliko tukaj (danes iz covid sledilnika), da bova lažje primerjala.

780012846_Screenshot2022-01-27at12_53_46.thumb.png.3c461120f3f0fd21ea96d88df81fe37e.png

329575327_Screenshot2022-01-27at12_56_20.thumb.png.61ce2a04a9403a7d41bd4c020fa06872.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.