Skoči na vsebino
Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Napisano

?e 12 let se vozim vsak dan v Lj na delo in vsak dan opa?am, da bi blo treba uvoz na AC pri Dom?alah fizi?no lo?iti, da se idioti ne bi po desetih metrih vklju?evali na vozni pas in nekateri talenti nato takoj z 80 km/h kar na prehitevalnega. Dost je, da eden na dan to naredi in ?e imamo zastoj do Lukovice, woohoo.

Kamn?ani so pa sploh eni posebni ljudje ko se vsedejo za volan.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Meni je najbolj sme?na reklama na radiju tista, ko se govori da je prehitevalni pas samo za prehitevanje in da so zastoji zaradi napa?ne uporabe le tega. Tisti ki si je omislil to reklamiranje, zagotovo ?ivi v centru lj. in hodi na ?iht na kak?no ministrstvo.

Realnost na?ih avtocest je, da so na avtocestah na voznem pasu parkirani kamioni, na prehitevalnem pa parkirani avtomobili. In sedaj po njihovi teoriji ?e se parkirani avti s prehitevalnega preparkirajo na vozni, tedaj bo pa promet kar naenkrat ?ude?no stekel.

?e se je Slovenija odlo?ila, da je policentri?en razvoj nepotreben, in ?e se je odlo?ila da bo poceni koridor za tovornjakarje od ?esar nimamo ni?, samo sr..., potem bi morali ?e davna leta nazaj avtoceste dobiti kak?en dodaten pas ali dva. Ne pa da sedaj razni politi?ari in kvazi strokovnjaki o?itajo, da je raja sama kriva ker za 15 km do Lublane rabijo uro in pol.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

ne dojamete a ne. dokler si lastnik si sam svoj gospodar, ko nisi ve?, te nekdo z lahkoto dr?i za jajca.

tudi slovenija je bila samostojna in neodvisna samo zelo kratek ?as - dokler se ni zapufala do nezavesti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Saj bo sedaj se slabse... ker ce ne bodo dobili kredita pri banki, ga bodo vzeli pri ?mafijcih? z oderuskimi obrestmi... ;)

Trenutno imam neki ke?a. A kdo rabi. 

Ja sam to ni pravilo. Najcenej?i pralni stroj je z razlogom najcenej?i saj je narejen tako, da je lahko najcenej?i in jaz sem pred leti res kupoval precej lowbudget pa sem se vedno nasankal. Zdaj pa? kupujem nekje melo pod vrhom ponudbe pa mi pralni deluje ?e 10 let, pomivalni pa tudi skoraj toliko. Vedno si re?em tisto staro pravilo: nisem tako bogat, da bi kupoval poceni.

Brat je debatiral s strokovnjakom iz Gorenja. Rekel je da njim ni problem narediti pralni stroj za recimo 10 000 pranj. Ampak kaj ko ljudje zahtevajo tistega za 1000 pranj, s tem da prvi ni 10x dra?ji. 

(pa smo spet od kreditov pre?altal na  pralne stroje sramezljiv )

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

...in zakaj nisi ?e 20 let serviser...?

Pravzaprav sem, ?e kak?no leto ve?. Samo ne za belo tehniko - ?e mojega belega ?kodilaka vozim na poobla??en servis.

Sem nesel Suunto uro na poobla??en servis, pa sem dobil ko?arco, izgovor da zato, ker je bila kupljena v Avstriji. Vem da bi jo vseeno moral vzet, ampak ura je potem res ?la v Avstrijo, kjer so zadevo zrihtal.

?tos servisov v slo je, da so izklju?no zato, ker je uvoznik dol?an organizirat servis da lahko prodaja, in ne zato, da bi se kaj popravilo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Klic na poobla??eni servis AEG pred 10 dnevi se je kon?al tako kot sem pri?akoval. Odgovor: ja veste to se vam pa ne spla?a. Mi je pa dal navodila kje dobim neoriginal le?aj in semering, pa da naj sam zamenjam. Sedaj ?akam da bom imel celo dopoldne ?asa.

Zanimivo, da me je skenslal tudi en s.p. nepoobla??enec reko?, da tujih pralnih strojev pa on ne popravlja. Uglavnem, dobil sem ob?utek, da se serviserjem enostavno ne da.

Da se ne spla?a in naj kupim novo sem pred ene 15 leti dobil na Groe servisu, pa sem potem sam in brez njihovih rezervnih delov zadevo porihtal. Enako je bilo s pomivalnim strojem, cca 15let nazaj, tudi takrat je poobla??eni serviser kar tako na pamet zinil, da elektronika pa ko?ta 400?, samo da se me je znebil. Takrat sem elektroniko popravil sam za ceno 1?, potem je stroj do?ivel ?e 2popravili in po 21 letih krasno dela.

Stvsr ki mi ne gre v ra?un pa je ob?utek, da serviserji sploh no?ejo zaslu?it.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano

Menjava gume, ko se plati??e totalno prilepi na disk in ga nikakor ne uspe? dol dobit. To sem danes prakticiral ob prazni gumi spredaj. :jupiii:

Ko se je meni to neko? pripetilo, sem vse vijake na feltni odvil za ene pol cm, potem pa z avtom samo malenkost zapeljal naprej-nazaj, pa je takoj popustila.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ah,stereotipi....

Ah kaj pa ?e ne.

Pri nas folk nima za Porscheje in si potem kot nadomestek uva?a mnogo cenej?e rabljene BMW-je, zato bi bil rezultat raziskav verjetno druga?en kot v doj?land. Da vozniki dolo?enih znamk delajo ve? pi.. enostavno ni stereotip.

https://www.zurnal24.si/avto/vozniki-katerih-znamk-imajo-najvec-kazni-in-najvec-nesrec-296295

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

?e to.

Da je Adrija dokon?no fertik ?lus pokopana je na?a vlada vedela pred ve? kot enim letom. Ampak se jim ni zdelo potrebno ukrepat v smislu zagotavljanja povezav.

?e se bo res sedaj iz prora?una ?enkavalo tujim dru?bam da bodo letele iz/v Slo, potem to pomeni da je bila prodaja Adrije napaka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ko ?e omenja? letala, gorivo zanje je neobdav?eno, ker naj bi na ta na?in po 2svetovni vojni pomagali da letalski promet za?ivi. Po 70 letih je to anahronizem in pomeni nelojalno konkurenco ostalim oblikam transporta.

https://www.euronews.com/2019/05/13/climate-change-aviation-fuel-tax-would-cut-co2-not-hit-jobs-leaked-eu-commission-report-fi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

?e kar nekaj ?asa nazaj tu na tem forumu sem omenil te?ave Leka. Se ne spomnim to?no kdo je takrat repliciral, da Lek je izjemno dobra firma, zaposleni pa ekstremno zadovoljni s svojimi ?idovskimi lastniki. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Besedna vojna v katero nisem vpleten? ?ude?...

Hehe, te daje ob?utek potisnjenosti vstran. Meni je bilo ?ist izi, samo pokazal sem Labiju na nekonsistentnost njegovih izjav, pa je takoj popi.. in ?e je bila zabava tukaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

?e ?tekam, univerza ki 25 let po padcu komunizma podeljuje ?astne doktorate ekstremnim slovenskim komunistom. Ta ti pa res ni mogla dati neke ?irine.

Letalske povezave z evropskimi kulturnimi in ekonomskimi centri, to je nacionalen interes Slovenije. Z njim nima nobene veze to kako in s ?im se bodo vozili sladoledarji domov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

ja nisem jaz kriv, ce nisi prevec bister..pejt si delat kaksen faks,

Labi, ni kaj, izjemen um. Neizmerno si ?elim vedet kateri faks je tebe tako zelo zbistril da s tako neizmerno lahkoto blebeta? o stvareh o katerih nima? pojma.

Torej pobrat iz davkov ljudi na minimalcu, ki ?e nikoli niso leteli in nikoli ne bodo, da se bodo nekateri lahko vozili v "nacionalem prevozniku"?

BTW: nadome??ene so ?e vse linije razen Sarajevo, Tirana in Pri?tina - morda pa le niso tako dobi?konosne

Ne more se letet v vsako vas pa pri?akovat pozitivno poslovanje. To je Adrija zelo nazorno dokazala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Jaz mislim da mora drzava resit adrio, 

Kaj je zdaj s teboj? Vedno in povsot si trdil da je adrija dale? najbolj zaenkurc firma. Zdaj ko je hvalabogu crknila, bi jo pa re?eval. Nerazumem.

Pomoje da je merklca ne bo re?ila kot si ?eli?, ?eprav ima Nem?ija vse ?anse da jo dokapitalizira.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Takratna slovenska vlada je to?no so vedela komu jo prodaja - nekemu nemcu ki ?e nikoli ni videl kako se upravlja z letalsko firmo. Je pa ?vaba vedel kako se prireja bilance pa kako se cash flow od prodaje kart preusmerja. A res kdo verjame da je tako majhna firma v tako kratkem ?asu sposobna skopat tako veliko finan?no luknjo.

Kot drugo, ?e Adrije v polpretekli zgodovini (pred prodajo) nebi silili biti nacionalen prevoznik, bi komot splavala, obdr?ala bi pa? rentabilne linije, pa ?etudi bi se obseg letenja skr?il dajmo re?i na tretjino. Ampak ne, ?e danes sli?i? ideje o nacionalnem prevozniku pa ne vem od kod ker adria je ?e nekaj ?asa nem?ka firma. Zanimivo da so tudi nemci s tako idejo pri?li do na?e vlade z zahtevo po denarju. Zakaj niso pri?li do Merklce?

Od trenutka, ko so jo prodali ni ve? na?a ampak privat firma, ki koristi na?e letali??e.

Alex od kdaj si pa ti ?vaba  postal da adrija koristi va?e letali??e?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.