Vojska bi morala delovali predvsem kot civilna za??ita, ob naravnih nesre?ah, ve? jih ne rabimo. ?e nas v primeru globanega spopada (ker Slovenija se verjetno ne bo nikoli sama v vojni s kako drugo dr?avo) kdo napade nas pa itak okupirajo takoj in nam ostane samo ?e partizansko bojevanje. In ne, ne mislim komuniste preden bo kdo narobe razumel.
Ob?in je preveliko, ampak med drugim so nastale ravno zaradi tega ker je naprimer neka obi?na Dom?ale ve?ji dele? obdr?ala, v okoli?ke kraje (Lukovica, Morav?e) so ?le pa drobtinice. Mislim da bi se lahko ob?ine obdr?ale ampak v zelo zmanj?anem obsegu. Ker neka ob?ina s tiso? prebivalci res ne rabi velike uprave, enega ?upana, par svetnikov in adijo. Se pravi predstavnike ljudi, ne pa ?e 3x toliko podrepnikov v pisarnah, ki jim je te?ko karkoli, ko pride? k njim.
Saj po?asi bomo pa tule nabrali par pametnih predlogov, v?asih bi res rabili stranko ZKP (zdrava kme?ka pamet), bi mogo?e ?e kaj spremenili.
Ma takih, ki ne prenesejo prehitevanja je ogromno. Enkrat je en X-trail pred menoj prehiteval tovornjak, za njim pa ?e jaz, in nato ?e njega. No tip je svojega dizla pohodil kolikor je lahko, ker en mulc v Cliu ga pa ?e ne bo, "?e ima mo?nega dizla". Nekje pri 130 sva bila v?tric, ga pogledam on pa vehamentno gledal naprej, nakar sem padel mimo, in zapeljal v (pregleden!) ovinek kar z lepo hitrostjo (posledica tega, da sem pa? prehiteval) in smeh, tip je videl, da nekaj ne ?tima in kar naenkrat ?isto spustil hitrost in ostal dale? zadaj kljub temu, da sem naprej vozil le malenkost nad omejitvijo (90-100).
Samo mulo iz BMW-ja je ven stopil...fiesta pa zme?kana v podn...
In to je pomembno ker? Unemu na slu?beni firma ni privo??ila bistveno te?jega avta ali ker ima mulc pri 21ih nek sumljivo drag avto s katerim se fura v nasproto smer.?
Se spomnim pred leti, ko se je v Ljubljani biciklist na specialki zaletel v pe?ko, ki je ?la pri zeleni ?ez prehod za pe?ce. In pol na vpra?anje zakaj ni ustavil, ?e je imel rde?o lu?, je biciklist vehamentno izjavil, da mu vsako tako ustavljanje zjebe tempo.
Wadafak?!? Da bi ja ?el ?ez rde?o pred avto, bumbar.
A bo kdo ?el na Rally Saturnus, HP Krtina in HP Morav?e? Sem na?tudiral progo, vsaj ta del poti ki poznam. Znajo skakati pri 3:55 4:40 5:12 pri 5:38 bo pa verjetno premajhna hitrost. Sicer na tem delu posnetku manjka kar lep del proge (?e en skok verjetno).
Jaz sem pa danes naredil prvih 350km. (sem ?el v google maps preveriti ker nisem imel resetiranega ?tevca in nisem to?no vedel). Od doma (Morav?e) do Topol pri Meng?u, potem do Trzina do biv?ega lastnika motorja, po tastari do Socerba in naprej dol do portoro?a, nazaj pa po AC do Rudnika, preveril ?e center Ljubljane in nazaj domov.
?e izvzamem, da je sede? pretrd je vse ostalo super. Pa tank je malo majhen, (7,5) ampak do sedaj sem imel porabe 3,8 3,3 in 3,4 tako, da se pride do 200km. ?e mi bo pa prekipelo bom pa kupil 11l.
Edinkrat, ko sem se spomnil na GoPro je bilo pa pri Cerkni?kem jezeru:
Jaz sem pa cel dan porabil, da sem ?raufal zarjaveno podvozje, lomil ?raufe, vmes obupal in ?el po druge amortizerje v ?martno ob Paki. Ampak se je spla?alo zamenjati serijske fedre za serijske fedre ampak od enega drugega avta.
(165F/80R lbs/ins VS 250F/250R lbs/ins oziroma 2,95F/1,42R VS 4,46F/4,46R kg/mm), spredaj so ni?ji cca 3-4 cm, zadaj pa cca 5 cm ampak zaradi trdote, se avto manj posede in ni toliko ni?ji, mogo?e cca 2cm, bom videl ?ez dan.
Dokler je v kri?i??u kot tule ni drame. Bolj je neprijetno, da je kje sredi regionalke kaka ostra luknja, tam pa res preseka? gume ali pa zvije? feltne.
??e ho?e? imeti ekolo?ko kmetijo te kar lu?tno privijajo, sem sli?al za par zadev. Naprimer celo ?ivali ne sme? kupiti na kaki ne-ekolo?ki kmetiji. Verjetno malokdo ve da se da celo zemljo v analizo, ?e nima? kaj strupov v njej. Oziroma to smo mogli ?e pri nas pa imamo ?isto navadno kmetijo.
Je pa res, da na vsako stvar ?e limajo bio ker lahko prodajo za ve? denarja. Zadeva malo spominja na jogurte in podobno hrano, kjer so ?e sem prav zasledil zdaj zaostrili pogoje, da je treba dokazati trditve.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Vojska bi morala delovali predvsem kot civilna za??ita, ob naravnih nesre?ah, ve? jih ne rabimo. ?e nas v primeru globanega spopada (ker Slovenija se verjetno ne bo nikoli sama v vojni s kako drugo dr?avo) kdo napade nas pa itak okupirajo takoj in nam ostane samo ?e partizansko bojevanje. In ne, ne mislim komuniste preden bo kdo narobe razumel.
Ob?in je preveliko, ampak med drugim so nastale ravno zaradi tega ker je naprimer neka obi?na Dom?ale ve?ji dele? obdr?ala, v okoli?ke kraje (Lukovica, Morav?e) so ?le pa drobtinice. Mislim da bi se lahko ob?ine obdr?ale ampak v zelo zmanj?anem obsegu. Ker neka ob?ina s tiso? prebivalci res ne rabi velike uprave, enega ?upana, par svetnikov in adijo. Se pravi predstavnike ljudi, ne pa ?e 3x toliko podrepnikov v pisarnah, ki jim je te?ko karkoli, ko pride? k njim.
Saj po?asi bomo pa tule nabrali par pametnih predlogov, v?asih bi res rabili stranko ZKP (zdrava kme?ka pamet), bi mogo?e ?e kaj spremenili.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani