Skoči na vsebino
Formula 1
Napisano

Tko je to k se dva junca skup znajdeta - na konc sta bla pa oba brez pik.

Dirka je bla pa zanimiva od za?etka do konca in vrena ogleda. :jupiii:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Sej sem vedel, da je ?ivljenje s "francozom" dogodiv??ina... kapelci se je v tanajhuj?i vro?ini pokvaril ventilator.

v glavnem super so teli francozi - vsak mesec je kak?na stvar za popedenat - sicer same malenkosti nekje do 50? ampak to je zdej ?e kr vsakomese?ni stro?ek... po moje bi se v porabo moralo poleg benza ?tet ?e vse obiske mehanikov, da bi se realno videlo kolk je ker avto var?en oziroma ni.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?uden izrastek
Napisano

Sej lohk proba?... ti?? ?ipo iz notranje strani pa jo zapiri in bo? videl, da zadane ob ta kos, ki nato pomaga, da sede v utor... B)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?uden izrastek
Napisano

sam pol bi jo kve?jem not prtisnal, sej veter ne piha iz notranje strani :ne vem: razn ?e ma? nek hud ventilator aka klima naret :P

To je zadeva, ki je namenjena pri vo?nji saj pri starej?ih avtih so vodila ?ipe bila bolj tako tako in so migala levo desno in ?e ho?e? med vo?njo ?ipo zapret je to vodilo tisto, ki je ?ipo lepo zapeljalo v utor. Brez tega se ?ipe med vo?njo lahko sploh ne bi dalo zapreti.

Zdej pa fizikalni del razlage zakaj je na zunanji strani in ne znotraj. Med vo?njo zrak obteka karoserijo in pri obtekanju se mu pove?a hitrost saj mora narest "ovinek" okrog karoserija. :blush: Namre?, tlak zraka pred in za avtom ima ?eljo po izena?enju in zato pospe?i obtekajo?i zrak, da bi ?imprej pri?el iz podro?ja visokega tlaka pred avtom na podro?je nizkega za avtom.

In kaj ma to zdej veze s ?ipo. Namre? hitro premikajo?emu zraku mimo telesa se pove?a podtlak in zato vle?e predmete k sebi saj v nasprotni smer ti??i zrak iz avtomobila, ki se ne premika in ima namre? zato normalno vrednost zra?nega tlaka, ki je vi?ja od mimo oken brze?ega zraka.

Ta fizikalni "fenomen" je v primeru avtomobila med vo?njo najbolj opazen v zadnjih parih centimetrih, ko ?elimo zapreti ?ipo saj dobesedno zasika, ko zvle?e zrak iz avta. ?e imamo dobro izoliran avto in vklju?eno notranje kro?enje zraka lahko nekateri celo ob?utijo padec tlaka, kot v primeru, ?e se naglo dvigamo in se nam "zama?ijo" u?esa.

V glavnem, da kon?am - pri novej?ih avtih teh dodatkov ni ve? saj so vodila stekel izredno trdna in tudi stekla so navadno med potjo navzgor tudi pravilno vsedena v utor, da tega fenomenalnega dodatke ni ve? potrebno imeti.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Kolikor vem je ?umi leta 1998 doniral dirka?ki kombinezon in ga je takrat NovoGori?ki HIT odkupil za 2,5mSIT izkupi?ek je pa ?el v dobrodelne namene.

Leta 2003 pa mislim, da so v NG organizirali tudi fuzbal med F1 dirka?i (Schumacher je bil med organizatorji na strani dirka?ev) in doma?imi ?portniki za dobrodelne namene. Neki v zvezi z BIH in minami.

Tko, da ne vem - ne bi rekel, da je neka velika pi?ka, kar se pa ti?e lastne samopromocije pa mislim, da ?e kdo ne rab samopromocije je prav on - pa sej ni Damjan Murko al pa LaToya. :aaaaa:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Hja takole to zgleda neoliberalisti?ni model, kjer vsak trpa v svoj ?ep pa ?e takoj nato podjetje propade.

Problem je pa v tem, da trenutn ablast (sploh ?u?ter?i?) tak na?in neregulativnega poslovanja podpira in ?e celo zni?uje nadzor nad takimi dejanji. :whatever:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nogomet
Napisano

Moja napoved se uresni?uje, verjetno ?panci nabijejo hrvate, italijani pa irce....ampak ?oga je okrogla

a pol so Hrvati out?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Hmm, to sem pred ?asom tud dobu klic (mobitel imam objavljen v imeniku) pa sem modelu sam zabrusu, da je logi?no da seva, ?e imam pa v kleti shranjenih 10 kil obogatenega urana - pol je bla pa ti?ina in je samo rekel aha in se zahvalil za sodelovanje.

Torej ?e vedno ?akam, da se mi zdaj najavi kak?en in?pektor za jedrsko varnost. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO KOTIČEK
Napisano

tle ni primerjave- ve? koliko manj te pride benz, registracija, servis...itd itd

to pa res ni primerjava, ker pol bi lahko ti fliknil kontra argument v obliki faktorja varnosti, udobja, uporabnosti in blabla.

Men se pa? zdi za jajc na dveh kolesi star skoraj 12 let pa? dva jurja bistveno preve? denarja - no ja sej lohk da sem ?uden :D Ne vem realna cena bi morala biti nekje do 750 ? :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

To je tako, kot bi rekel, da je bil Michael Jordan zgolj povpre?ni igralec, sode? zgolj po njegovih predstavah ob drugem povratku, ko je igral za Hornetse.

mali popravek - za Washington Wizards-e je igral ob tretjem povratku v NBA.

Je bil pa tudi takarat izredno uspe?en in postavil kar nekaj rekordov v dose?enih to?kah. V zadnji sezoni je bil najbolj?i strelec Wizardov in prvi ko?arkar, ki je pri ve? kot 40 letih dosegel 43 to?k na eni izmed tekem. ?koda, da ni imel Washington takrat bolj?e ekipe, da bi se vsaj uvrstili v playoff.

je pa razlika med obema Mihaeloma v tem, da Jordan se je vedno lahko zana?al le nase, svojo zmogljivosti, telesno pripravo in trening, medtem, ko je Schumacher v veliki meri odvisen od materjala, ki ga ima pod ritjo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Hehe - ena je sploh vi?ek inteligence... ?eprav tisto zadnje vpra?anje je precej dvoumno - naj bi imeli dokaze, da je Amazonka najdalj?a, ker obstaja v Peruju nek drug "pravi" izvir, kot je do zdaj veljalo. Uradno je pa ?e vedno Nil najdalj?i. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Od***al se mi bo na ?ihtu...?e en naj mi re?e da je recesija mater jim...(recesija je samo pri pla?ah pa v politiki), ?alabajzarji eni. :vskalo:

priro?en izgovor, k no?jo dnarja od sebe dat - imajo pa sre?o, da je slovenski folk tolk nevo??ljiv in palijo take zadeve :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

sicer se nana?a samo na nove, ampak ob ?anku loh re?e? da ma? luksuz :)

Druga?e pa spet vrhunska zamisel na?e vlade v ?asu ko avtoindustrija stremi k malimi kubaturami in turbinami - tudi na luksuznih avtih....lajiki totalni....kw so tisti ki enakovredno lo?ujejo razrede...

pssst, sam ne jim ideje polagat ... v?asih je dobro, da so glupi kot no? :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.