Skoči na vsebino
KAM LETOS NA MORJE? :)
Napisano

Vsekakor pa je prva opcija prtlja?nik (in truga), ker dodatne kilograme peljem le v eno smer.

Potem pa Strojanov patent: 5 cm spu?vo na streho, nalo?it tovor, ?otorko ?ez, zvezat z 25 m prusika in to je to. Tam vr?e? dol in pusti? vse skupaj tam. In ?e te kdo vpra?a, ti tega nisem jaz predlagal...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Danes gledal, kako nekdo izvaja teror nad MX5. Sem se vra?al iz Ljubljane s prazno BTjko, zadaj pripeta prazna prikolica, in od Logatca do Cola vozil za nekom z sivo MX5 wajduskih tablic. Kolikor se spoznam na ta vozila, bi moral po tistih ovinkih MX5 odpeljati za ?alo, ne pa da sem ga skoraj priganjal. Ubogi avto, sploh ni mogel zadihat, kot se za gre...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KAM LETOS NA MORJE? :)
Napisano

?e vedno namre? i??em prtlja?nik (sposoja), ki ga potrebujem prvi? (in 1xletno) :( . Pri izposojevalnicah v 14 dneh brez uspeha.

Ima? kljuko za prikolico? Za nekaj ?asa ti jo posodim zastonj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Bilo je neko?, ko je nekje v neko vas pri?el neznanec. Vedel je, da tam ?ivi na tiso?e opic. Va??anom je tako ponudil 10 dolarjev za vsako opico, ki jo bodo zanj ulovili. Va??ani so z navdu?njem sprejeli neznan?evo ponudbo in se nemudoma odpravili na lov. Mo? je nato od njih odkupil na stotine opic, ki so jih ti uplenili in ko se je ?tevilo opic naokoli zmanj?alo, so jih va??ani prenehali loviti. Neznanec je zato dvignil svojo ponudbo in va??anom ponudil 20 dolarjev za vsako opico. Va??ani so se brez oklevanja ponovno podali na lov. ?tevilo opic je ?e bolj upadlo in ljudje so se spet vrnili h kmetovanju. Mo? je zato ponudbo pove?al na 25 dolarjev in s?asoma je opic ostalo tako malo, da je bilo skoraj nemogo?e najti ?e kak?no. Mo? je potem objavil novo ponudbo. Za vsako opico je va??anom ponudil 50 dolarjev.

Potem je moral zaradi posla odpotovati in za odkup opic je pooblastil svojega pomo?nika. Ker ?efa ni bilo, je pomo?nik va??anom dal ponudbo: "Poglejte vse te opice v kletkah, ki jih je zbral moj ?ef. Prodam vam jih za 35 dolarjev in ko se ?ef vrne v vas, mu jih prodajte za 50 dolarjev za vsako."

Va??ani so se res organizirali. Zbrali so vse svoje prihranke in odkupili vse opice.

Nikoli ve? niso videli ne mo?a, niti njegovega pomo?nika, ostalo je le vse polno opic.

Sedaj boste morda la?je razumeli zgodbe o delnicah, hipotekah in bankah, ki jih je zadnja leta vse polno; morda vam bo tudi la?je razumeti zgodbe o vzrokih svetovne finan?ne krize, prepri?an pa sem, da vam bo jasno, da gre za zgodbo o opicah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba izziv 2012
Napisano

Polovica Mazda?ev s foruma na Primorskem, jaz pa v Kr?kem in v Ormo?u :angry2:

?akajte naslednje leto :hudicek:

Meni pa tukaj nekaj ni ?isto jasno:

Vsi ste ?tartali z LJ-Barje. Isto ?tartno mesto. Jures in Yavarye sta oba ?la ?ez Predil (najbr?, ker mi ni znan noben prehod Predel, ki bi bil alternativa Vr?i?u). In vsi ste pri?li na isti cilj. In vendar je med njima 11 km razlike. Ne razumem. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Blondinka se sprehaja po cesti in se ustavi pri obcestni lu?i. Na drogu je obe?en letak na katerem pi?e ODDAJAMO STANOVANJE. Blondinka potrka na drog. ?aka, ?aka pa ni?.

Mimo pride policaj in vpra?a blondinko:

"Ja kaj pa po?nete?"

- "Tukaj pi?e da oddajajo stanovanje. Trkam pa se nih?e ne oglasi."

- Policaj pogleda navzgor pa pravi: "Ja, to je pa res ?udno. Zgleda, da so doma, saj imajo pri?gano lu?."

Zdravnik: Kaj je bil vas oce?

Bobi : Vegetarijanec!

Zdravnik: Ne to. Kaj je pocel v zivljenju?

Bobi : Saj sem vam rekel. Prodajal je sadje in zelenjavo....

Kaj bi v tem trenutku po?ela Diana (angle?ka princesa), ?e bi bila ?e ?iva?

Obupano bi praskala po pokrovu krste!

"Pe?enka se mi je prismodila!" je zastokal kuhar.

"Ni? hudega" je dejal ?ef stre?be. "Na jedilni list bomo napisali, da gre za gasilsko pe?enko, pa ?e ceno bomo zvi?ali!"

"Po desetih letih zakona greva z ?eno ponovno na medene tedne."

"No, to je pa res romanti?no. Kdaj pa gresta?"

"Jaz avgusta, ona pa oktobra."

-Kje je pa va? mo?, gospa Cilka?

-Doma, s svojim ?tirino?nim prijateljem.

-O, nisem vedela, da ste kupili psa.

-Saj ga nismo, mislila sem kav? pred televizijo.

"Iranec, Romun in Kitajec sedijo v avtu. Kdo vozi?"

"Policist vendar!"

Slovenci so ?eleli imeti atomsko bombo. Ker je niso znali narediti so pozvali Ameri?ane, naj jim prodajo eno atomsko bombo.

"Mi bi vam jo ?e prodali!" so rekli Ameri?ani, "toda vi nimate denarja, da bi jo pla?ali!"

"Za atomsko bombo vam damo tri na?e direktorje!" so rekli Slovenci.

"Kak?na protivrednost pa je to?" so se za?udili Ameri?ani.

"Dobra. En sam direktor lahko naredi ve? ?kode kot tri atomske bombe skupaj!"

"Koliko Brazilcev je potrebnih za zamenjavo ?arnice?"

"Dvanajst! Eden jo zamenja, ostalih enajst pa jih igra nogomet!

Kaj leti po zraku in kvaka?

Letalo, polno Ljubljan?anov.

Kdo mi zna povedati kak primer krivice, otroci? Jaz, tovari?ica.Krivica je, ?e mi o?e napi?e doma?o nalogo, ko dobim zanjo cvek, me pa natepe.

Na vratih Pahorjeve hi?e pozvoni dr?avljan. Vrata odpre varnostnik:

"Oprostite", pravi dr?avljan,

"je predsednik vlade mogo?e doma?"

Varnostnik skru?eno odvrne:

"Veste, Borut Pahor ni ve? predsednik vlade"

"Aha" re?e dr?avljan, in odide. ?ez petnajst minut se spet vrne in pozvoni:

"Oprostite, je predsednik vlade mogo?e doma?"

Varnostnik za?udeno pogleda:

"Veste, Borut Pahor ni ve? predsednik vlade"

"Aha" re?e dr?avljan in odide. A se vrne ?ez petnajst minut. Pozvoni:

"Oprostite, je predsednik vlade mogo?e doma?"

Varnostnik totalno po?ivini in zavpije s piskajo?im glasom:

"Pa a vi ne razumete slovensko?!! Borut Pahor ni ve? predsednik vlade!!!!"

Dr?avljan se nasmeje in re?e:

"Saj vem, ampak ko se pa tako lepo sli?i…"

Stara gospa pride v trgovino z ra?unalniki.Prodajalcu re?e: "Ta ra?unalnik ima pa veliko gumbov."

"Da, spo?tovana gospa, z zadrgami bi zgledal precej naumno."

Vdova je od zavarovalnice zahtevala zavarovalnino za pokojnim mo?em.

"Va? mo? je bil zavarovan samo proti po?aru," ji re?e zavarovalni?ki zastopnik.

"Vem, zato sem ga pa dala kremirati."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba izziv 2012
Napisano

Pri vseh meritvah, ki so v na?rtu, bi mogo?e "merili" tudi, koliko ?/100 km kdo porabi. Nekdo, ki porabi 7 litrov plina bo pri?el skozi ceneje kot pa kdo, ki porabi 6 litrov bencina.

Samo kot namig, seveda.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

?e ima? mo?nost "5 minut slave" bo? jamral, ?e to ho?ejo...

Od nekdaj je burja pihala. In dokler ni bilo globalizacije, je bilo vse v redu. Zdaj pa je globalizacija in konkurenca in ko se lotijo nekaj postavljat, naredijo javni razpis in i??ejo najcenej?ega ponudnika. Ki pa ni nujno vedno Primorje Ajdov??ina, ampak je lahko tudi kak?en ?tajerski studio. Za ?tajerce je orkanski veter, ?e piha s 100 km/h, za "wajdouce" pa je to "lih da dahne". In potem je slabo na?rtovano, pa ?e kak?na poceni kitajska roba za konstrukcijo ali pa opa?, in pri prvi burji gre v faliment.

?e pa malo pomisli? za nazaj, je bilo skoraj vsako leto za kak?en dan ali dva, da so bili vrtci in ?ole zaprti. ?e voja?nica v Vipavi ima takrat "prosti dan" - nimajo aktivnosti na prostem. Je burja, je hudo, se pa? navadi? ?iveti z burjo (in ne proti njej), ne pomeni pa to, da je konec sveta. In ko se navadi? burje, se da ?isto normalno tudi avto vozit.

In ?e je napovedana mo?na burja in je prepoved za kombija, hladilnike, tovornjake s ponjavami,... je pa? prepoved. In ne glede na to, za katero firmo vozi?, se kombi ravno tako lahko prevrne. In ne glede na to, kako se ti mudi, pa? po?aka? ali pa gre? naokoli (?ez Kras in Se?ano).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Pri?el od Razdrtega do Kromberka. Tujci se ?e niso polegli po vseh cestah, tako, da se ?e da pripeljat. Sem se pa nasmejal do solz, ko sem gledal face raznih neprimorcev, ki so rajdali po cesti, kot bi vozili na ne vem kak?nem rejliju z neznansko hitrostjo. In pa vedno se najde kak?en iz Rega-landa, ki prileze in pole?enega kombija in re?e: "Kwa piha..." Premi?ljujem, da bi se po slu?bi ?e enkrat zapeljal tam skozi, samo kaj, ko se pono?i ne vidi obraze nasproti voze?ih. Mogo?e pa naredim ?e en krog v soboto...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup terenca
Napisano

Samo je pa tole zlata jama za proizvajalce teh mopedinov.

Nekje sem ujel podatek, da ima Renault z izdelavo osnovnega Cliota v Novem Mestu okoli 4500? stro?kov. Vse ostalo do prodajne cene 8700? je njihov dobi?ek, servisna mre?a, prodajna mre?a, distribucija vozil, reklame,... Tale mopedin?ek je ?e manj?i, torej bi njegova izdelava morala biti ?e cenej?a. ?eprav, resnici na ljubo, ima ?tiri kolesa (tako kot clio), zavore (tako kot clio), volan (tako kot clio), motor?ek (tako kot clio, le manj?i), vzmetenje (tako kot clio), le da ima manj plo?evine in manj sede?ev. Pa ?e re?emo, da so proizvodni stro?ki isti, imajo precej ve? dobi?ka kot proizvajalci manj?ih osebnih vozil.

Mi je pa blazno v?e? njihova poraba in tudi sposobnosti v mestu. Sem enkrat imel prilo?nost vozit. Gre 50 km/h (?eprav v homologaciji pi?e 45), parkira? v vsako luknjo, obrne? v vsaki ozki ulici, prtlja?nik pa dovolj velik za vso ?pe?o, ki sva jo ?la iskat. Vse je super in bi si ga omislil za v slu?bo se vozit, samo cena... me prepri?uje, da bom svojo staro in utrujeno pando zamenjal za novo pando...

In poraba 2,95 litra je, tako, no, pri tem, ki sem ga vozil, je bila povpre?na poraba 3,5 nafte na 100 km. Kar za mestno vo?njo sploh ni slabo.

In pa, fantje, kam smo pri?li. Za?eli smo z Nissanovim Patrolom 3.0 in 158 KM, kon?ali pa pri mopedinu 0,4 in 5 KM...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.