Vsaka zgodba se konča. Ta se je srečno, po cca 22 neto urah iskanja.
Danes že 3-tji dan prečesavam z detektorjem kovin, nakar zaslišim gobarje, jih pozdravim in vprašajo, kaj iščem z detektorjem. Povem da mobitel, nakar pravijo, da so oni enega našli. Našla ga je deklica stara kakšnih 5 let.... in sicer tam, kjer sem šel mimo v zadnjem tednu najmanj 10x, včeraj še z detektorjem "prečesal". 🙃
Se izogibam mimovrste kolikor se da, pa sm vendarle po res dolgo časa reku ajde cena je vredu naroičm kaj lahko zajebejo pri tem izdelku. Ne samo, da so mi poslali drug izdelek kot je bil oglaševan še v neoriginalni škatli je bil z mankajočimi deli. Tako da niti sestaviti zadeve ne bi moral. Zdej pa vračilo izdelka. Teži mi edino ker te oskubijo za poštnino.
Ne bi smeli, ker reklamiraš in se nisi zgolj premislil. Njihova napaka, ne tvoja.
Par let nazaj sem delal elektrolizo in ugotovil, da je vodik zelo exploziven😲💥
Tole se mi zdi podoben nateg, kot je tale Rosch konetična elektrarna (modeli so bili tako predrzni, da so celo od naše države pričakovali nepovratna sredstva 🙃😞
Sem vozil kio ev6 GT. Sicer ni tako močna kot porsche, a ima tudi hud pospešek in sicer 3,5do 100. Ja, je fajn naredit en krog zaradi brutalnih pospeškov. To je pa tudi vse.
Kio??? In potem sodiš Porscheja na osnovi izkušenj s Kio? 😏
Saj ga lahko najdeš oz. ti ga najdejo po gps lokaciji. To je sedaj najmanjši problem najti telefon izgubljen.
No super, dam ti 100€, če rešiš tale "najmanjši" problem. Resno.
Telefonu se je cca. 15 minut pred tem, ko sem opazil, da sem ga izgubil, izpraznila baterija - "pi, pi" in je ugasnil. Google sledenje imam izklopljeno. Googlova funkcija iskanja izgubljenega telefona je zame zato neuporabna. Telemach zadnje lokacije noče izdati, pošilja me na Policijo. Policija se na Telemachovo napotilo k njim samo smeji, da niso resni. Tudi če je zadnja lokacija znana, sem po tej lokaciji prehodil še vsaj nekaj 100 m.
Poleg tega sem bil prvič na tem terenu in hodil sem izven poti, tudi po praproti, robidi, gošči,... točne poti se ne spomnim.
Tudi jaz sem letos kupil Husquarno z Hondinim motorjem Sem gledal Iskro za 300 eur in tole za 700 pa mi ni bilo primerjave v izdelavi. Se pa bojim, da bo prva stvar, ki bo razpadla - plastičen ležaj samohodnega pogona.
Pri moji 15 let stari je vse še prvo, nikoli nobene ovare, nič se ni polomilo, strgalo (pa nisem najbolj nežen), nikoli na servisu, niti na rednem ne, pa je parkirana v neogrevani lopi. Košara se natika v kovinsko ležišče in se zato ne razjaha. Predhodnica prve na spodnji sliki me je pred 15 leti prišla s 15% popustom 355 €.
Poleg kakovostne izdelave je zelo vodljiva - ima nizko težišče in je nizka tudi okoli motorja - prideš zraven pod grmovje.
Si že pozabil, da si imel tudi Accorda, imam jaz enako kosilnico, 46-48cm doma, servis 1x leto, dela ko šus...ravno včeraj sem jo pral, z vodo nisem ravno bil previden....potegneš zajlo, pali v prvo :)....ko se jo kupoval v Trzinu, sem rekel, da če je vsaj tako dobra kot avti, jo vzamem in če mi dajo dodaten popust, ker ima avto Hondo, in so mi ga dali -10%.....so rekli, da dela in da bo prej preh/plastika crknila kot pa sam motor.... sem jo vzel in sedaj je pri bajti 6.let.....kosi in seka (kamenčke, ki se najdejo na poti).....servis na leto 30€.....
10% ni malo pri Hondi. 😃
Evo, imam jo 15 let, po 2 letih sem sam zamenjal olje, potem pa ne več - samo sem pa tja preverim nivo in je OK, brez dolivanja. Je pa res, da imam samo cca. 250 m2 trave in da sem jo letos pokosil, če se ne motim 3 ali 4 x. Ostalo je naredila vročina in suša.
Doma imam/sem imel nekaj nizkocenovnih in nekaj "profi" orodij.
Interdiskontov (Starke) 50 l kompresor za 100 € mi dela brez težav že 18 let, njihov kotni brusilnik in vrtalnik še danes nočeta crknit (pa sem z njima sezidal hišo), pa še ene krtačke sem dobil zraven. 😀
Nakup manjšega udarnega kladiva Bosch je bil 👍, z njim sem seštemal pol kanalov za elektriko in še kaj. Na koncu je začelo zafrkavati stikalo (prah), pa sem mu iz hvaležnosti kupil novega in spet dela kot urca. Iz iste profi serije sem nabavil tudi navadni vrtalnik, vendar nimam občutka, da je profi.
Potem je tukaj še Robi zajeralna žaga iz Mercaror tehnike, za plačan denar cca 170€ in uporabo 1x na leto za kaj odžagat je OK, vendar 3 nivoje pod DeWalt ali Bosch.
Makita el. motorka je OK, ima pa na koncu preveč oster meč in veriga rada izpade. Nekateri zamenjajo meč z drugo znamko in je potem OK.
Hoferjev visokotlačni čistilnik za 99€ je za denar in 3 letno garancijo OK, ga pa že dolgo zafrkava nek ventil in ko se malo segreje, dela nonstop in ga je treba ugašat na stikalo. Ko zamenjam gume in jih operem, ga nesem reklamirat.
Honda bencinska kosilnica je bila zelo draga, ampak vredna vsakega centa. Prej bo izgleda pregnil pleh, kot da bo začel nagajat motor - v 90% se zažene s prvim potegom, tudi spomladi. Tudi ostali deli so še celi, narejeni iz zelo kakovostnih materialov. Oče je medtem kupil že 2 cenejši in obe sta mu začeli po nekaj letih razpadati. Honda očitno da nekaj na kakovost. 🙂
Po enem mesecu v novi službi lahko rečem da sem vesel, da sem potegnil črto pod UKC in javni sektor nasploh ter zlasti najbolj škodoželjen in zafrustriran kolektiv kar sem jih kdaj doživel. Tam (v Komerciali oz. Nabavi UKC) so osebe nezadovoljne same s seboj in z vsem okoli njih, da ne rečem kakšen Texas je vse skupaj in sem vesel, da sem odšel.
Skratka, kdor ni zadovoljen, čimprej MENJAVA, brez oklevanja in izgovorov, poiskati prijeten kolektiv in življenje bo lepše!
Super 👍. Načeloma podpiram menjave, ker je to dobro za človeka in kolektiv.
V prvi sem zdržal 6 let, v drugi dobrih 7 let, v tretji dobrih 8 let, potem sem pri 47-tih šel v četrto in se za.... (ves čas frka, stres). Po dobrih 2 letih sem imel srečo in sem se lahko vrnil v tretjo. Po svoji izkušnji sklepam, da je fino čim več zamenjati v prvih letih, da dobiš veliko različnih izkušenj, pogledov, praks, pristopov, znanj. Kasneje pa to postane težje, sploh če menjaš področje dela, kot sem sam vedno storil. Veliko pa je odvisno od kolektiva, odnosov, kakšni so šefi. Pa v vsaki moraš delat vsaj 2-3 leta, da se ti začne sanjati, za kaj gre, sploh če gre za specialno strokovno področje. Nekaj drugega je verjetno če menja službo šofer avtobusa, učitelj matematike, ...
Pa še ena moja ugotovitev: pogoj za dobre odnose je, da je ženskega spola do 40%, če ga je nad 60%, je že kriza. Če jih je manj kot 20%, je pa spet žalost, dolgočasno.
Ramišljam, da bi se sredi 50-tih udeležil tegale izobraževanja:
Uf danes zjutraj pa je fanj ruknilo. Strela. Sosedovo ulico vse priključeno na štrom sesulo. Bil direkten udar v dimnik. Sesulo stebre od portona, napušč od strehe.... Šrapneli so leteli par deset metrov na okrog. V hišah pa TVje, pcje, naprave, TČ.....
Na desettisoče € škode...
Pr meni tokrat na srečo vse ok.
Ufff.
Je strela našla pot po kovinskih obrobah do tal? Inox dimnik? Strelovoda verjetno ni bilo?
Žal ne. Če ni vseh treh faz in prave simetrije ter 50hz se inverter ne vklopi. Ravno tako optimizatorji ne pustijo nazivne napetosti iz panelov ampak samo 1V na panel. Ne vem pa, kej bi se zgodilo, če bi priklopil 3F agregat na sončnico. Pomojem nekaj bi skurilo....
Rešitev je, da en al dva panela prilopiš mimo optimizatorja direkt na nek dodaten regulator in naprej na 12V akumulator. Potem pa na 12V/230V razsmernik.
Druge lowcost rešitve trenutno ne poznam.
A si naročil preko une IT web strani?
Cena je res ugodna napram pr nas.
Ja, si mislim ... da elektronika sončne elektrarne ves čas čekira potek omrežne napetosti, da ustvari tako napetostno krivuljo, ki je v fazi omrežno in tako amplitudo napetosti, da lahko porine vso proizvedeno elektriko v omrežje. Da bi pretental to elektroniko ... po mojem težko.
Če bi otočno priključil hišo na agregat, pa še zraven sončnico? Ugibam ... naprej bi dober AVR ali inverter agregat poskrbel, da ima na izhodu napetost 230V. Potem (sončnico vklopiš za agregatom) bi elektronika sončnice to napetost "posnela" in ustvarila enako obliko, le nekoliko višje napetosti, da bi lahko poslala v hišo-agregat vse svoje kW. Če bi hiša vsak trenutek porabila vso elektriko iz sončnice verjetno, ne bi bilo težav, če pa ne, bi jo sončnica skušala poriniti v agregaat. Si mislim, da bi ga skurila, če nima proti temu posebne zaščite, da bi ga v tem primeru takoj odklopila.
Edina varianta potem bi bila posebna elektronika sončnice, narejena za otočno obratovanje, ki bi si sama določila časovni potek napetosti. Tudi v tem primeru pa agregat jaz gor ne bi priklopil, ...
Spletna stran (komunikacija je potekala na osnovi povpraševanja za EM30 po mailu). Ker ni bil dobavljiv, so sami ponudili alternativo. Moram reči, da so zelo podjetni (cene nisem nič glihal) ... ampak imajo neko akcijo. Danes nakažem, potem pa čakam. Najbolj me skrbi velikost in teža, da me ne bo vrglo na rit, ko ga zagledam v živo 😀
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Vse dela. In vse je tudi že bekapirano na računalniku.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani