Saj praktično je skoraj vse res, kar si povedal. TO da ne deluje , še vrabci čivkajo - oz ne deluje, kot so opevali - posledično je pa treba prisilo zganjat. Nič novega.
Še vedno pa velja dejstvo, da velika večina to preboli mimogrede....Ljudje so pa prestrašeni, kot da gre za kolero🙄
Večina.
Danes sem slišal "sem pozitiven, nič mi ni razen malo kašlam...če je to covid naj kar traja"
Ljudje se ne zavedajo, da se lahko zakomplicira. Precej. Živ bog ne ve kakšne stranske učinke pusti covid na dolgi rok. Vemo, da ti lahko vsak prehlad/angina pusti posledice na srcu, če ga ne saniraš v veliki meri. Kaj vemo pa o covidu?
A veš kaj je zanimivo? Če bi cepivo delovalo tako kot je bilo od začetka reklamirano se danes sploh ne bi pogovorjali o prisili, ker bi vsakemu bilo v interesu, da se dejansko zaščiti. Kot drugo bi bilo pa tudi sprejemljivo, da se odobri cepivo narejeno po klasični preverjeni osnovi. Tisto, ki dejansko simulira okužbo z divijim virusom. Recimo Sinovac, Novavax pa francoska Valneva. Zakaj tega še ni vedo tisti, ki jih odobravajo...
Interesa za zaščito ni, ker "je covid samo lažja gripica".
Saj veš, da gre taka izjava v obe smeri? Jaz osebno ne poznam nikogar od teh 6000 navedeno koronsko umrlih. A to pomeni, da moram zanikat in da dejansko niso umrli, ker jih ne poznam?
Če je tako, potem sem še tolk bolj proti cepljenju, ker pa osebno poznam tri primere, kjer je smrt nastopila v parih tednih po cepljenju.
Gor sm prlepu NIJZ pdf. Statistika je jasna. Od vseh cepljen je 22 smrti, 14 so zanikali, 8 še potrjujejo (nekaj takšnega, nisem ponovno odpiral). Ampak to je res uno, da so ga verjetno zabeležili dan ali dva po cepljenju. Nekoga ki je umrlu po 1 mesecu niso tretirali kot smrt zaradi posledice cepljenja. In to je to kar je problem. Da dejanske številke ne vemo. Je pa res, da smo ljudje umsko pravi genialci. Sedaj vsaka kap in vsak infarkt avtomatično povezujemo s cepljenjem. In to je nekaj, kar delamo narobe. Če bi pa dejansko delali obdukcije in korelacije s cepljenjem bi pa take psihične dvome lahko eliminirali. Ampak jih ne.
Js nisem bil proti ne proti enem in ne proti drugem.
Bomo vidli, ju3 grem po Pfizerja pa da vidimo
Orng reset ja, pravi da se še zdej ne počuti dober od takrat naprej, kar se pa menstrualnega ciklusa tiče, je pa že tolko stara, da ga vrjetno že neki časa nima več
na take primere, ki jih sam dejansko ne poznam tut ne dam nič
vidiš tole je pa mogoče dvorezni meč, obstajajo tut pari, ki so slabo finančno stabilni in se zavestno odločijo, da nebojo mel otrok, ker mu ne želijo slabega otroštva v revščini!
Ne razumi me narobe, govorim v splošnem. Sam zagovarjam cepljenje... in to obvezno. Vsak na 2 dozi pa mer. Ne pa tko da je en 3krat cepljen drug pa hodi okoli nikome ništa. In to da sedaj zbolevamo vse povprek je krivda tega, da smo cepili postopoma. Če bi v šusu cepili vse, bi virus orngi izkoreninlo. Se strinjam z @jereb, počakajmo na Avstrijski scenarij. Dvomim, da se bo šlo 5% ljudi, ki še niso cepljeni, sedaj cepit. Ostali bodo pa pač plačali tisto kazen pa basta. Zato se tudi vprašam a nam je res cilj izkoreninit ta virus ali to vleč v neskončnost, če dajemo neke odprte možnosti cepljena in pa 500 eurske srečke vsem, ki se bodo šli cepit. Mislim halo
Js pa poznam primer Pfizerja... ženska ni mela prej nobenih bolezni, po cepivu ji je blo življenje na nitki in se je komaj zlizala. Za 2. odmerek je bla pol zelo skepticna, pa se je vseen odločla zanjga, po 2. odmerku ji ni blo pa nič.
Ubistvu je nekdo, ki je bil proti cepljenju 50:50, se potem cepil z najslabšim cepivom in lepo veselo naprej razlagal kako je vse shitty. Mislm a štekaš foro? Pojačou se je "slab glas" o cepljenju. + meni kot razumskemu človeku se mi zdi, da je težava tudi v tem, da NE vemo, ali je tudi pfeizer shitty. Zaenkrat je to optimalno cepivo, da. Ampak kaj bo pa čez 5 let? Ne vemo. Kot tudi ne vemo posledic, ki jih pusti covid po 5 letih.
Za primer te ženske pa ja, telo je moralo sprejet odmerek cepiva. Pri vseh cepivih se v določenem % pojavijo težave - dejstvo. In ko je telo naredilo svojo reakcijo ji druga doza ni bila več kritična. Pa prepričan sem, da ji je naredilo orngi reset v telesu. Recimo ženskam lahko zamakne menstrualni ciklus. To ti pove vse o tem, kakšen šok za telo je tole pecivo kot bi rekel boss.
Ženske, ki so bile cepljene proti covidu-19, lahko doživljajo manjše zamude v menstrualnem ciklu. V primerjavi z necepljenimi ženskami gre za zamudo slabega dneva. Na število dni trajanja same menstruacije...
Mislim, da je problem samo v tem, da se ljudje bojijo neznanega pa se oklenejo najmanjše bilke in raznih teorij zarot. 😉
Meni je pa žal dveh prijateljev, drugače necepljenih, ki sta na žalost prehitro končala življenja. Mlajša od mene. Necepljena. Brez pridruženih bolezni.
Ne poznam pa niti enega primera, da bi imel kdo kake stranske učinke po cepljenju.
Ok. Mogoče malo vročine, kaka bolečina na mestu vboda. In to je to.
Da ne govorimo o tem, da bi poznal-slišal kaj o tem, da bi kdo celo umrl. Mislim, da so te "smrti" zaradi cepiv bolj "izmišljotine" raznih malih skupin ljudi ( proticepilcev) na FB. Ker, če bi bilo samo pol resnice v tem, bi bil že velik halo s strani njihovih sorodnikov in bi bile to udarne novice na tv in na spletu.
Je pa obratno, da vsak dan umre veliko ljudi, necepljenih, zaradi kovida. Veliko bi jih verjetno živelo še dan danes.
Jas sem pa poznal gospodicno Katjo staro komaj 20let na zalost umrla kmalu po cepljenju z janssonom. Od tistega dneva so potem odmaknili navedeno cepivo ko so potrdili da je smrt res povezana z cepivom.
Tako da ni so samo zarote na FB ni cisto res alex.
Pravim pa vedno tisti ki se zeli cepiti naj se tisti ki se ne zeli naj se ne vsak naj se sam odloci. Nimam nic niti proti enim niti proti drugim.
Okuzimo se lahko cepljeni ali necepljeni v kaksni obliki pa zbolis pa pustimo detajle kaj res pomaga in kaj ne
Upamo da bo cimprej vse za nami
Poslano z mojega SM-G998B z uporabo Tapatalk
Tukaj mi je najbolj žalostno to, da smo od štarta vedeli, da je jansen tako tako cepivo. Pa smo z njim še vseeno veselo cepili, čeprav smo že imeli na razpolago dovolj moderne/pfeizerja. Po statistiki je bila 1 smrt na 100k cepljen. Pri nas v slo žal 2krat (javno, direktno). Koliko je bilo še neposrednih zapletov žal ne vemo.
Največji problem je pa ta, da se je za jansena odločilo ogromno ljudi, ki je bilo sicer proti cepljenju, ampak so zaradi pct se šli cepit tik pred uvedbo pct... in to ravno z jansenom. Ker ima samo 1 odmerek in potem je "mir".
Mi je umrla najboljša stara mama, s katero sva bila dobesedno best frenda (skupaj pekla potico, kuhala vino, imela večurne debate, se smejala raznim prigodam).
Hja jaz sem še en tak necepljen in neprebolel (verjetno)... skos non stop na šihtu ker spet delam namest cepljenih, ki so skoraj vsi v izolacijah in karantenah. Ja sej je prav, da so, da ne raznašajo in ne okužujejo druge, samo da ti pa en 2x cepljen faše delto in zdaj še omikrona je pa pač too much. Vmes je imel pa neko drugo virozo s takimi migrenami, da so ga že na CT vlačli, ker dohtarjem ni bilo nič jasno.
Se mi je pa vsaj direktor mal po ovinkih indirektno zahvalil, da kaj bi on brez mene... sem si mislil, zviši plačo pa roka in bova taboljš "prjatla". 😜
Žal je takšna realnost Drugače pa res dober filing slišat takole kako pohvalo!
Pa še odgovor za prej: Mogoče sem se prej gor nejasno izrazil, sam sem cepljen 2x (od lani poleti). Tretja doza? NE VEM. Ampak hotel sem povedat da so okoli mene izbruhi cepljenih in necepljenih, ne glede na cepivo, število doz. Je pa res da necepljeni "cepajo" kot po tekočem traku in poznam zgolj še enega, ki se drži.
Osebno se testiram skoraj vsak dan, ker so vsepovsod okoli mene neki izbruhi. Ampak hvala bogu še vedno negativen. Je pa situacija sedaj taka, da poznam samo še enega, ki ni cepljen in neprebolel.
Najboljš je bilo ko sva šla z drago na morje in nisem smel ugasniti avta, ko je bil ogret, ker se potem ni prižgal..na kavi po poti sem pač tako parkiral, da je bla alfa poleg pa prižgana, na trajektu mi pa niso pustili, da ga ne ugasnem, pa še v spodnji del trajekta sem moral zapeljati.. itak ni vžgala ko smo prišli do Cresa, vsi so mi trobili naj se umaknem, avto ni hotel vžgati..na koncu, ko so že vsi zapeljali s trajekta, so vsi zaposleni na trajektu porivali avto in ko je vžgal veselo ploskali 🙈😂.
Haha dobra zgodba, a potem na cresu je tudi nisi ugasnil cel teden
No evo, pa sem tudi jaz pokasiral kovid. Najprej zbolela dva sodelovca,pol naprej pa po tekočem traku.
Pozitiven na pcr testu sem bil v nedeljo, tako da se sedaj skrivam v sobi, da zmanjšam riziko,da bi okužil še partnerko in otroka. Čerpov ne vem, če ima smisel, glede na to, da smo bili itak do sobote v normalnem stiku. Ampak upam no, da se izognejo.
Kar se umrlih tiče, se je za kovidom poslovil tudi moj mehanik motorja z viča Sicer neuraden, ampak res stručko. Pa mi tudi ni deloval kot rizična skupina Ti da misliti.
Sicer jaz sem cepljen, je pa res,da je od druge doze minilo že pol leta, tako da ne vem, če ima še kaj učinka?
Želim ti čim lažje okrevanje! Cepivo zna pomagat pri poteku prebolevanja
No tako sem se zadnjič lepo pohvalil kako je vse kul 😂 - sem dobil sms iz carine za microusb kabel. Izpolnil formular ampak kot piše, med 22 in 150 eur plačaš davek, nad 150 eur pa še carinjenje. Pod 22 eur ni nič. Bomo videli 🤞
Kakšne težave z dodatnimi stroški - carina, ddv, pošta...? Sam sem nehal kupovat z daljnega vzhoda, ker ne bi rad komplikacij in nepredvidenih stroškov.
Čisto nič, naročil točno tega iz linka in plačal z viso elektron, trajalo dobre 3 tedne, prinesel navaden poštar. Lahko spremeniš in daš boljšo poštnino, če hočeš prej.
Sem pa naročil še merilec laka za 20 eur () in microusb kabel za kamero 5m (dashcam že imam ampak tisti 3m iz cx-3 ne paše na 6ko, je prekratek).
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tok o 7 dnevni izolaciji
ALSO
https://www.24ur.com/novice/korona/nlzoh_2.html
Povezava za deljenje
Deli na druge strani