Lojz, ?e bi ti spo?toval tist kar si reku, da bo? bi se glede na rezultata ankete trenutno 19 za da da zapusti? proti 15 da ne moral ?e zdavnaj umaknat in ?e ti ni ?e jasno s svojo nestrpnostjo do drugih in zmerjanjem vse tu z divjaki si si nabral preve? sovra?nikov, ki komaj ?akamo, da se "spoka?" stega foruma dol, ker o?itno, ?e tega sam nisi spososben je ?iv dokaz da si popolnoma neresen in se niti na?el, ki si jih obljubil nedr?i?.
Anketa traja 14 dni. Ko bo poteklo 14 dni (naslednji ponedeljek) se jaz pospravaim od tukaj. Tako sem reku in tako bo. In vi boste tako odlo?ili. Ne jaz. In tukaj bo spet zavela stara sapa in usklajeno brezvezno in dolgo?asno nabijanje ter plozanje o najvi?ji hitrosti, ki jo va?e mazdice dose?ejo in "zanimiva" debata o porabi va?ih mazdic. Pa popanje brezveznih sme?kov drug drugmu, se bo nadaljevalo. Boh ne daj pa kak?no re?t o preveliki brzini. To je tukaj bogokletno omenit. To je tukaj zmerljivka.
Torej Lojz bo od?el od tukaj, ker to ho?e te VI. In vi to ho?ete samo zato, ker vas Lojz u?i in opominja na to, na kar vas je opominjal tudi ?e va? in?truktor vo?nje in izpitna komisija. Torej opozarjam vas, na spo?tovanje CPP in hitrostne omejitve, ki so klju? do zmanj?anja najte?jih in smrtnih nesre?. ?alostno in sramotno za civilizacijski svet. Ampak kaj ?mo? Se boste ?e spomnili na Lojza takrat, ko boste s svojim avtom v jarku, ali pa bognedaj koga zaradi prevelike brzine ubili. Vi ne boste pospravili mene zaradi ?aljivk, ki to sploh niso bile. ?e bi blo to res, bi moral Symon spokat ?e davno pred mano. Ampak ?aljivke ki jih Symon deli men, vam pa?ejo in godejo, tisto kar pa jaz vrnem, vam pa ne pa?e.
Zakaj vi in?truktorju in komisiji niste rekli, tako kot pravite meni, ?e? naj se spoka, ker vi ne boste vozili po omejitvah? Zakaj tega niste povedal, ?e preden ste dobili vozni?ko dovoljenje? Zakaj ste ?li delat vozni?ko dovoljenje, ?e pa se no?ete dr?at CPP-ja? Kdo vas je silil v nekaj ?esar no?ete? Saj vozijo avtobusi vlaki... pa se vozte z njimi, ?e vam ne pa?e vozit se tako kot se na cesti MORA vozit z avtom. Zakaj tako, kot nekateri cigani, ne vozite brez vozni?kih dovoljenj? Vi imate svoja pravila, tako kot jih imajo cigani. Vi ne rabite pravil, ki veljajo v civiliziranem svetu. Va?a pravila so lastna pravila.
Torej tvoji o?itki so, tako kot vse drugo tukaj, brezvezni. Jaz kar obljubim, naredim. In jaz bom od?el s tega foruma, ker sem obljubil da se bom dr?al anketnega izida.
Jaz sem s podpisom na vozni?ko dovoljenje tudi na nek na?in obljubil, da se strinjam in da se bom ravnal po predpisih in tudi omejitvah. Torej jaz obljubo dr?im. Vi pa ker se no?ete dr?at predopisov in hitrostnih omejitev pa se obljube NE dr?ite. Torej VI, ki delate ?talo po cesti boste izlo?ili nekoga, ki po cesti vozi tako kot se MORA vozit.
Temu se pravi Mazda forum.
PS: A ima tukaj tisti, ki je na hondin forum javil moj IP "jajca in se javi tukaj?
daj spakiraj s foruma, ?e ti ne pa?e tukaj, pa ne serji non stop... noben te ne sili da si na tem forumu, saj je forumov ?e ogromno... bo bolj?e za nas, pa za vse, ?e se ti ne bo? nonstop ogro?enega po?util pa flancal...
dosedaj bi ?e otrok opazil, da pa? nismo dorasli njegovemu razmi?ljanju in zato pa? ne spada na ta forum...
fajn se mej v ?ivljenju, ?e ga ma? in si zadovoljen z njim... tule pa pa? nehaj najedati ! SRE?NO!
Symon pa je dobil za svoje primerjave pa debile tudi krepko zau?nico...
Sej bom ?el, n? bat. Ste kar mo?ni v anketi. Kar dobro vam gre. Moram pohvalt. Kdo bi si mislu, kaj se lahko naredi ?e se zdru?i mo?i in stakne "pametne" glave skupaj. Ampak zadnjo bo reku va? kolega ?lender. Njega pa ne boste kar tako z preglasovanjem. ?e bo treba bom ?e jaz dal za en radar, pa ga naj montirajo tam zadaj za Gamo. Magari bom ?e ?upnika nahecal pa bo ?e on organiziral kak?en ofer, da bo nekaj ever?kov pricurljalo. Bo ?lender objavil kdo je bil donator. Vse za varnost. Vi se pa po?rite pol, k boste moral po omejitvah vozit. hehe..
Kak?no zau?nico je Symon dobil? A tako, da se na privat i potiho pogovarjate kaj boste naredili? Mene pa tukaj JAVNO lin?ate?
In ja, jaz za razliko od tebe in vas imam ?ivljenje. Za vas je ?ivljenje avto, ki ga ?astite kot sveto kravo. Pa gas. Pozabil pa ste da je ?ivljenje ?e kaj druzga kot poliranje in krancanje avta.
In kdo tebe sili da me bere?? A nima? gumba ignore?
Vzamem nazaj vse svoje besede in se opravi?ujem. Naj Lojz ostane ker se ne bom ve? potegoval za ostale. Samo to bi rad napisal, pa ?e me takoij banate, da naj pa? serje po glavi komur ho?e, jaz se z njim ne grem ve?. Konec koncev, ?e je to njegov edini hobi mu ga res ne bom odtegoval. Za spremembo od njega pa? jaz za svojim sarkazmom stojim z imenom in priimkom on se pa? skriva za (nami?ljeno) anonimnostjo.
Ti majster se mora? opravi?iti meni! Mene si ?alil. Si pozabu? Men si reku debil, ne nekomu drugemu. Torej re?t mora?; opravi?ujem se ti Lojz za tebi izre?ene debile itd... Tako se to naredi. Opravi?il si se forumovcem, mene pa v naslednjem stavku spet popljuval.
In tud, ?e si se zdaj ti ostalim tukaj opravi?il, tvoje ?alitve in provokacije so botrovale mojo obrambo, ki je spet prinesla nekaj DA-jev v moji anketi. To se pa ne da popravit ve?.
PS: Oh, spet imam novo titulo. Lepo. Ta mi je pa v?e?. Hvala KAALman!
Te titule mi je pa kar ?koda, ker bo kmalu utonila v pozabo.
PS 2: Porka du?!!!!! Kako je mogo?e, da so mi na honda forumu ?e v naprej blokirali moj IP? A je to spet kak?na kuhna od tukaj? Kako je to mogo?e, pa nikol ?e nisem bil na njihovem forumu?n Kdor koli od vas je to naredu, bi blo lepo da popravi zadevo. ?e druzga ne, boste vsaj lahko vidli kako bo potekala Lojzova borba z tamkaj?njimi divjaki. Lahko mi boste celo vi izbrali nick.
Tile modeli so me banali ?e preden sem se sploh oglasu. Zanimivo kako se lojza kar naenkrat vsi divjaki bojijo. In Symon je reku kako bodo Honda?i dali vetra meni. Sploh ne upajo spregovorit z mano. Se bom moral pa z drugim ra?unalnikom prijavit, ?e ne bo ?lo druga?.
S tem svojim debilom sem hotel namigniti Lojzu le nekaj. Da je prepiranje preko neta brezveze sploh tako zagreto kot se on. Oziroma takole:
In evo, samo za Vas link, do Honda foruma. ?e vas banajo tam imate ?e vedno dovolj ostalih avtomobilskih forumov, da jih boste zmerjali z divjaki. ?e vas povsod banajo greste lahko (kot ste sami enkrat napisali) ?e na kak pasji forum in spljuvate njihove pse, ker serjejo po parku. Pa bodo spet vzrak sko?ili tisti, ki jim psi to delajo kot tisti, ki to ne delajo in bodo u?aljeni, da jih po krivem obto?ujete.
In ja, naj vam bo lahko nam re?ete divjaki ker pa? kdaj preizkusimo koliko na?i avti sploh grejo. ?e se boste zaradi tega po?utili kaj bolje. Spremenili pa ve?ina ljudi na tem forumu, niti na kakem drugemu ne boste.
Symon, s to sliko, ki si jo zdaj tle napopal se to?no vidi kolk soli ima? v glavi.
A si ti prepri?an, da se tvojemu otroku (?e ga bo? kdaj imel) ne more zgodit kaj takega? Isusek s kak?nim modelom mam jaz tukaj posla.
Ej, pa kaj moderatorji tukaj delajo da tolerirajo tak?ne kanone kot je Symon.
Niti slu?ajno. Samo pokazal sem na korektnost foruma. Jaz tistemu, ki divja ne smem re?t, da je divjak, vi pa meni lahko re?ete, da sem provokator. Razlika je edino ta, da jaz nisem u?aljen, vi pa ste. In razlika je ta da ve?ina in mo? melje manj?ino in nemo?. Tukaj pa? velja argument ve?ine in sile. O korektnosti tukaj ?e niste sli?al, ?eprav so vas polna usta hvale, ?e? kako ste tukaj tolerantni. Do koga ste tolerantni? A do cestnih divjakov?
To?no zato. Ker niso tako strpni kot Mazda?i, ki ?e kar trpijo tvoje zmejanje celo najbolj mirnih foruma?ev z divjaki.
In ja, ti kar shranjuj. A zdaj bo kaka ovadbica padla? Pa napi?i, da jaz ne trpim, da nekdo ?ali moje prijatelje. Ker oni so moji prijatelji ave?. Pa Chuck Norris tut je moj prjatu in bo enkrat naredil red. Napi?i pa tudi, da sem en debil, ki si ne upam priti na sre?anje in se ves mo?en skrivam za kompom ejga stari. Pa, da si vse to izvedel v slu?bi.
N?, grem oddati prijavnico za v Krko za v kapijo, bova sodelovca.
Ve?, policaji so pa moji prijatelji, pa ?lender tud. Ne pustim da ga ?ali? in trosi? la?i na ra?un njega, ?e posebno ne zato, ker ga ni tukaj na tem forumu in se ne more branit, ter podat svoje izjave.
In prosim, ne ti men o zmerjanju. Tukaj si edino TI tisti, ki zmerja. Pa se ti ni? ne zgodi. Dvojna merila moderatorjev pa?. In pol ti in ostali men plozate o tolerantnosti. Nih?e drug tukaj ne zmerja, samo TI. In po vseh forumovskih paragrafih bi moral eddino ti ?e zdavnaj letet iz tega foruma. ?e kdo komu re?e da divja po cesti to ni nobena ?aljivka. Je pa to lahko u?aljenost tistega, ki divja. In to je to. Vi ne lo?ite u?aljenosti od ?aljivk. In kaj pol, ?e so to tvoji prijatelji? Saj so tud moji. Ti zarad tega nima? pravice men govort da sem debil. Jasno?
Preglej debate v katerih se hvalite kolk hitro vse vozite tam pa tam..... Kaj je pol to druzga kot divjanje? In kako naj se pol tistemu, ki divja, re?e? A naj se takemu ki divja re?e majster? A naj se takenmmu ki divja re?e ?umaher? Da bo? zadovoljen iin da ne bo? slu?ajno u?aljen?
Pha, kak?no sranje od sranja..... In glej ga ti majstra! On je u?aljen, ?e se tistemu, ki divja re?e divjak.
A se tukaj sploh zavedate kaj flancate? Kot da bi bil tisti, ki zida u?aljen ?e se mu re?e zidar.
Ne ne, majstri, kdor vozi hitreje kot sme, JE divjak. In ?e ste se tukaj na?li, je prav da ste se na?li. ?e ste pa u?aljeni zarad tega je pa to samo ?e en dokaz ve?, da ne premorete samokritike, kijo pravzaprav meni o?itate.
?e ne verjamete meni, vam bodo pa ?lendrovi radarji povedali da imam prav. Samo malo potrpte in potem ko Lojza ?e dolgo ne bo na tem forumu, boste videli, da ima Lojz prav. Kakor ho?ete, ?e no?ete milom, boste pa silom.
PS: dej mi link od honda foruma, da se prijavim na ta forum. Da ?e malo tamkaj?nje divjake potipam. Se bodo vsi prfo?kal, tako kot ste se tukaj.
@YavarYe X6V6, kak?ne odgovore bi ti spet rad? A sploh bere? kolk vpra?anj jaz zastavim pa mi no?e nih?e odgovort?
A tisto tvoje podjebavanje o cerkvi, pusci in pija?i, naj bi bla druga? duhovita izjava? Al kako si si ti tisto zamislu?
Lojz ampak nekdo je pa? moral bit prvi (v grabnu) in ta ni mogel po nobenem predhodniku sklepat kaka je cesta!
Saj je Kalman napisal, da je bil ?e eden 100 metrov prej v grabnu. Vsak priseben ?lovek bo sam pri sebi reku; hop, tlele pa nekaj ne ?tima, nekaj je narobe in bo vozil ?e previdneje kot sicer. Pa tud ?e ne bi blo ?e enga prej v grabnu bo vsak taprav voznik ob nizkih temperaturah pri?akoval poledico. Madona, saj vreme ni od v?eraj. Kdor se zana?a na druge (v tem primeru cestatrje) bo hitro v grabnu. Tak?nem ali druga?nem.
Tako delajo pravi in varni vozniki. Nekateri pa? ni? ne upo?tevajo in je za vsako njihovo napako kriv nekdo drug. Led, de?, sneg, sonce itd...kakopak, najbolje je za svoje neumnosti krivit naravo. Ampak ?al, se moramo mi prilagajat naravi. Narava se ne bo nam.
Ampak Lojz ti DEJANSKO si debil. S svojim pisanjem si me prepri?al, da sem se spustil tako nizko, da ti prav ?elim, da se bo? pozimi lepo prevdino peljal in na kak?ni ledeni plo??i zapeljal v kak travnik. Brez po?kodb na avtu. Samo zato, da bo? videl, da nima? prav. V na?em koncu je iz ceste iz istega razloga zletela neka funkcionarka na ob?ini. Od tedaj naprej so bistveno bolj vestno posipali in ni bilo ve? nesre?. Zanimivo ne?
Take kot pa ti pi?e?, to je pa vi?ek. Si mojster provokacije, prav ?elim si te na kak?nem Honda forumu kjer te bodo banali s svetlobno hitrostjo, ker Honda?i so malo bolj pogosto divjaki. Med Mazda?i jih pa zelo malo poznam, da ne upo?tevajo vedno omejitev oziroma kolikor jih poznam so vsi zelo vzorni vozniki. Poln kurac te imajo pa ravno zato ker jih obto?uje? ne?esa, ?esar sploh niso krivi. Pa smo spet pri na?ih politikih... Verjemi, da si se na napa?en forum spravil, da jih zmeraj? z divjaki.
Naj vas samo spomnim, da si jaz vse debate in replike shranjujem. In taki posti kot je ta, bodo ?e posebej pod?rtani in povdarjeni. In nekaj ljudi bo lahko ?e prebralo izid glasovanja, ter si ustvarilo mnenje, zakaj nekateri uporabniki ho?ejo, da Lojz zapusti forum. Lahko bodo tudi prebrali, kaj si nekateri privo??ijo, kak?ne ?aljivke lahko stresajo, pa se jim ni? ne re?e, na drugi strani pa se pospravi nekoga, ki samo opozarja na cestne norosti in ki ho?e VSEM samo dobro. Zanimivo je tole.
In jaz, ?e komu re?em da divja, je to za vas zmerljivka? A bej? no? Kaj je pa to, ko ti tukaj kar naprej nekateri pi?ejo, da sem jaz debil? A to je pa pohvala al kaj po tanovem?
Symon, zakaj ?e bodo mene na honda forumu banali s svetlobno hitrostjo? A zato, kot pravi?, ker so oni bolj pogosti divjaki? Se pravi da bodo oni mene banali zato, ker divjajo in zato ker ner pustijo, da jih bo kdo opozoril na njihovo divjanje?
In pol mi boste tukaj plozal, da ?lender nima prav? Ejejejej, le koga bi vi radi imeli za bedaka?
Symon vse, za kar se Boss trudi, potem ti s takimi honda izjavami zaserje?. Kar Boss zgradi, ti potem podre?. A se zaveda? tega? Hehe, s takimi izjavami samo potrjuje? moj prav.
ne vsi... iz istega razloga samo dva tisti dan, eden 100m pred tistim mestom, eden pa 300m naprej, oba pol ure prej, in z manj?imi posledicami, ker ni takega jarka...
pa ta?as ko so policaji obravnavali prometno, se je ?e en razkantal cca 1 km naprej v trenutnku, ko je cestar posipaval
da pa si mojo drago obto?il laganja, pa vzamem kot osebno zamero, resni?no nisi vreden, da se kdo pogovarja s tabo... ker obto?uje?, pa ?eprav ne pozna? vseh okoli??in... tako kot ?lender in policaji... sem mislil, da ma? ve? soli v glavi...
p/s: ne rabi? odgovarjat
?e je tvoja draga ?e videla ostale v grabnu bi lahko ugotovila da je nekaj narobe po cesti. To je ?ist klasi?na neprilagojena hitrost. Nekaj vidi?, da je narobe s cesto, pa vseeno ne vozi? prilagojeno tej cesti.
Ti si prvi reku, da so policaji napisali la?. In ker jaz poznam samo tvojo plat zgodbe, dopu??am, da imajo policaji tudi svojo zgodbo in svojo resnico, ki je najbr? nekoliko druga?na od tvoje.
Ve?, tud sodnik mora sli?ati obe vpletene strani. In zakaj bi naj jaz teb bolj verjel kot pa policiji?
?enine nesre?e ni noben preiskoval, zakaj, ker se ji ni ni? huj?ega zgodilo ? lahko pa bi se ji... pa ji je policaj enostavno rekel, ja tu pa ni druge, neprilagojena hitrost je vzrok, pa pika, vi pa lahko civilno prito?bo pi?ete na cestno podjetje, zakaj cesta ni posipana samo na tem enem delu... in to zjutraj ob 7.30, ko so ?e skoraj vsi na poti na delo... dejansko pa je na cesti bila ledena plo??a, ki je ?al NI bilo mogo?e predvideti, pa ?e hitrost je bila sme?no nizka, ker se pa? moja draga boji ovinkov in vozi bolj preventivno in defenzivno kot je treba... cestarji pa so ponosno 20 minut po klicu policaja na cestno podjetje, mimo prispali s peskom in posipali... ravno takrat, ko je vle?na slu?ba natovarjala avto...
eh... brezveze... slu?ajno sem videl ta tvoj pameten napis, pa sem moral zraven napisat nekaj, druga?e si itak na ignore
?e malo pa bom Bossa dal na ignore...
A si pri?akoval, da bo tvoja ?ena policajem povedala po pravici kaj je to?no takrat delala in kam je gledala? A so se vsi, ki so takrat pripeljali na tisti del ceste kot tvoja ?ena, potem za njo in tudi ?e pred njo zakantali?
Brez skrbi. Policaji zmeraj pogledajo okoli??ine, razi??ejo teren, izmerijo, zasli?ijo prisotne, morebitne prii?e, pogledajo kak?no je vreme zunaj in ?e je voznik trezen, ter normalen, da lahko presodi kako se vozi v poledici, snegu, suhi ali spolzki cesti, itd...vse to in ?e ve? policaji naredijo, pol pa napi?ejo poro?ilo. Je je tako, brez skrbi. ?e je pa nesre?a huj?a, se pojavijo pa ?e kriminalisti, preiskovalni sodnik forenziki itd....De?ki, Ne ga srat. To se dela in tako JE. Kaj pa pove povzro?itelj ali pa partner tega povzro?itelja, je pa druga zgodba. Jaz vsekakor bolj verjamem policaju, kot pa povzro?itelju, saj povzro?itelj se zaveda sankcij ki ga ?akajo in zato bo rad lagal.
Lahko se pa vsak zgovarja na cel svet in na vreme, ?e? kaj sem pa jaz vedu da je tukaj ledeno, kaj sem pa jaz vedu, da se bo tukaj od sonca ble??alo itd....izgovorov je lahko morje.
A kako? Nesre?o s te?jimi posledicami je treba obravnavati zavzeto, da se posku?a odkriti vzrok. Da se ugotovit ali je povzro?itelj telefoniral, ali je imelo vozilo defekt, ali ga je zadela kap, ali je bil pijan? To se vse da, ne pa da takoj zaklju?ijo zaradi neznanega vzroka.
Da se pogledat "zgodovino" voznika, zdravstveno stanje, v ve?ini novej?ih avtomobilov se shranjujejo podatki o hitrosti, pritisku noge na gas in ?e in ?e parametrov. Vse se da odkrit in dober forenzik bo to znal narediti amapak samo ?e je volja in interes.
?e ga pa ni bo pa samo pisalo v statistiki, napa?na stran in smer vo?nje al pa neprilagojena hitrost al pa kaj podobnega ampak to je le zadnji vzrok za trk. Kaj pa je tisti predvzrok, ki je nesre?o prvotno sploh zakrivil pa nih?e ne bo odkril in zadeva bo zaklju?ena tako kot bo pa? zaklju?ena. Slabo in nedosledno.
Prepre?it ne more? tega tako kot ne more? prepre?iti ?e marsikaj drugega lahko pa pri odkritem pravem vzroku da? povdarek na kaznovalnem delu ZVCP-ja za tovrsten vzrok oz. lahko izvede? preventivne akcije osve??anja ljudi.
?e ve? prave vzroke ve? tudi pravilno reagirat glede osve??anja.
Vse to se dela in vse to SE po?ne! Da se to ne po?ne, ste skuhali tukaj. To je zgolj samo va?e mi?ljenje in va?a kuhna.
VSAKA nesre?a se preu?i in razi??e. Nih?e pa ni Bog da bi vedel in poznal vse okoli??ine. Tud v tujini se zmotijo in ne vedo zmeraj vsega. Verjamem pa, da storilec in prekr?kar pogosto ne sogla?a z ugotovitvijo pristojnih organov. Nih?e rad ne prizna, da ga biksa. Tud ti, kot vidmo ne.
So pa razlogi za nesre?e uglavnem zmeraj isti. NEUPO?TEVANJE prepisov. Pijan?evanje, telefoniranje, igranje z radiem, ukvarjanje z otrokom itd...to vse je neupo?tevanje predpisov. In kampanje proti tem vzrokom pri nas potekajo.
Torej ?e enkrat te vpra?am. Kako dose?t, da se bo pri nas predpise spo?tovalo? Pa dej mi ?e enkrat odgovor na to vpra?anje prosm! Prosm, prosm!
Ja pa kako za boga da pri nas ni PREVENTIVE? Verjamem pa, da je ni nikoli preve?, ampak JE. ?e v osnovni ?oli majo to.
In ?e bo pijani povzro?itelj od zdaj naprej pla?al zdravljenje bolnika.... Prav. Ampak kaj je va?no kdo se je tega spomnu? Va?no, da bodo ?lender in ostali to udejanili. ?e mene vpra?a?, bi moral zdravljenje prav tako pla?at tisti, ki je zaradi telefoniranja povzro?u nesre?o in tudi tisti, ki je zaradi divjanja nekoga po?kodoval. Popolnoma isto sranje je to.
'Boss ?e nkrat. A imajo drugje po evropi radarje in kamere ob cesti? Povej prosm!
In hittrost je na tapeti pri nas zato, ker je to pri nas najpogostej?i vzrok za najhuj?e nesre?e. JE. Pa ?e se ti na glavo postavi? JE.
In reklamnih prispevkov, film?kov itd... je pri nas vse polno. A jih ti ne sli?i? in ne vidi?? Kaj pa je to va?no, kdo se jih je spomnu in kdo jih predvaja ter lansira v javnost. Va?no, da jih nekdo? A ?e bi namest ?e?kih film?kov predvajali pa slovenske, bi blo pa kaj bol?? A tebi zale?ejo samo tista opozorila, ki jih pove ?lender, ?e?ka opozorila pa zate ne veljajo al kaj? In ?e se po internetu vrti ?e nek ?e?ki film?ek, a mora potem bit ?e slovenski na isto tematiko?
Te?ko se bo ?lender spomnu kaj novga in kar ne poznajo ?e drugje po svetu. Drug od druzga se u?ijo in nabirajo izku?nje. In enako je tudi pri nas.
In kot sem napisal v prej?njem postu. ?e mulc namesto prometnih obvestil raje poslu?a svoj zape?eni CD na radiu, so taka poro?ila na radiu zastonj.
Pa pustmo politiko, ker se bomo spet u?gali brez razloga in prepucavanje itak ne bo prineslo re?itve.
Bom presko?il direkten komentar na Lojzovo razlago hitrosti, divjakov, lopovov in ne vem ?esa ?e. Pripomnim samo to, da cela Evropa se ne ukvaraj samo s problemom hitrosti kot ti namiguje? in to dogmatizira ?lender. Cela Evropa se ukvaraj s CELOTNO cestno problematiko in zato nastajajo taki spoti kot je tisto tipkanje SMS-jev. S tem se ukvarja Evropa, ker so ?e davno ugotovili, da je hitrost v manj?i meri problem, ?eprav zgleda kot glavni je ve?inokrat samo kon?ni vzrok, ker je druge te?ko dokazat, kar si ugotovil tudi ti Lojz.
V Evropi so ?e davno ugotovili, da je treba tudi z reklamami opozarjat, kaj vse naj ljudje NE PO?NEJO med vo?njo, navkljub temu, da se te zadeve ne pojavljajo v statistikah, ker so te?ko dokazljive ampak so pa stalno prisotne. Zato Lojz je nastala cela debate, ker ti pa? zavra?a? vse kar je te?ko dokazljivo in zaradi tega ker se zato ne da ljudi kaznovat.
Ti bi namre? samo kaznoval za hitrost in ni? ne naredil za preventivo in opozarjanje NA VSE napake, ki jih ljudje po?nejo pa so ?e mnogo bolj smrtonosne kot nekaj kilometrov ?ez omejitev. Evropa se zaveda tega problema v Sloveniji pa ?al veliko premalo saj dokler bodo vedrili in obla?ili raznorazni ?lendri bodo pravi strokovnjaki in eksperti bili uti?ani. Tudi Brane Legan in Brane K?zmi?, ki se ukvarjata z varno vo?njo sta vse preve?krat uti?ana saj je za njiju hitrost samo en od pedesetih faktorjev varne vo?nje.
Boss, saj to je to. A ve? v ?em je va? problem? Ker ne priznavate da se na?i strokovnjaki tipa ?lender itd...ukvarjajo tudi z ostalimii dejavniki ki so vzrok za nesre?e. To je va? oproblem in TO bi vam jaz rad dopovedal. Vi SKOZ in KAR NAPREJ trdite, da se pri nas vse nesre?e strpa v en ko?, in ta ko? je "neprilagojena hitrost" TO NI RES! TO JE VA?A LA? IN VA?A TRAVMA. Vas pa? ta ko? najbolj moti. Kdo ve zakaj? ?eprav se meni dozdeva zakaj.
IN DA SE V NA?E STATISTIKE NAPI?E TUDI OSTALE DEJAVNIKE IN VZROKE NESRE?, JE DOKAZ LINK, KI SI GA PRAVKAR TUKAJ NAPOPAL. Vidi?, tam niso napisali neoprilagojena hitrost ampak nepravilna stran vo?nje. Sam si zdaj tukaj napopal dokaz, vi pa skoz in vehementno trdite, da na?i policaji pi?ejo SAMO neprilagojena hitrost. NI RES.
Tudi pri nas, tako kot v evropi se prav tako ukvarjajo z ostalimi razlogi za nesre?e. Tudi pri nas skoz prosijo in opozarjajo da se med vo?njo ne sme telefonirat. Tudi pri nas skoz prosijo in opozarjajo da se ne sme? pijan usest za volan. Tudi pri nas opozarjajo da se ne sme med vo?njo ?minkat, jest sendvi?ev ITD...ITD... A ?e nisi sli?al za ta opozorila in za te film?ke, ki kro?ijo povsod po internetu, televiziji radiu, cajtengih? Vse to se dela. A ne vidite in ne sli?ite te kampanje? Tega je vse polno samo sli?at je treba. Sli?i pa samo tisti, ki ho?e sli?at. Na vsaki radijski postaji je polno takih in druga?nih opozoril in pro?enj. Ampak ?e nek mulac namesto radijskih poro?il raje v radiu poslu?a svoj CD in rep musko, ta mulac pa? teh opozoril ne bo sli?al, ker si ziher na ta CD ni prometnih opozoril napeku.
Ampak ti ne more? nekomu z radarjem prepre?it, da ne bo pil ali da ne bo telefoniral med vo?njo. To lahko zgolj samo opozarja? in potem kaznuje?. In to SE dela! Na tem projektu ?lender in ostali delajo. Mogo?e ne dovolj ampak to je spet stvar debate. Tud jaz mislim, da se telefonistov premalo ujame, saj vsak drugi, ki ga sre?a?, dr?i telefon na u?esu. Dvomim, da je vsak drugi, ki ga sre?a? pijan. In kot veste, je telefoniranje med vo?njo popolnoma enako nevarno kot biti pijan. Tako eni kot drugi ne vedo kaj takrat po?nejo. Ampak kako to prepre?it? Kako prepre?it mamici da ne bo med vo?njo svojega otroka v sede?u pedenala? Kako prepre?it nekomu da ne bo po radiu med vo?njo ?a?kal. In kako prepre?it pijancu da se ga ne bo napil in potem vozil? Vidi?, to ne more? z nobenim radarjem ugotovit. ?e manj pa je mogo?e nekoga, ki se med vo?njo igra z radiom, mobitelom, svojim otrokom itd...na licu mesta ustavit in ga ?trafat. To se ne da delat. Ne more policaj vsazga kar med vo?njo ustavit in ga sred ceste obravnavat. Ne da se to. Fizi?no in prakti?no se to ne da. Pa polcajev tud ni dost, da bi to lahko u?inkovito urejali. Policaj lahko ?aka nekje na konc ceste, ampak takrat, ko bo kr?itelj zagledal policaja, se ne bo noben kr?itel po telefonu zajebaval, z radiom ?pilal in svojim frocem ukvarjal. Takrat bodo vsi kar naenkrat angel?ki.
Vidi? Boss, realnost je druga?na kot si jo mi ?elimo. Ti sicer ve? za probleme, ne zna? jih pa re?it. Tako kot jih tudi ne znajo re?it drugje. Ti nisi realen z svojimi pogledi na re?itve.
Pa ti povej!
Kako pa drugje po svetu prepre?ijo, da se mama ne bo ukvarjala s svojim otrokom med vo?njo? Kako dugje po svetu prepre?ijo, da se nekdo ne usede pijan za volan? Kako pa drugje po svetu prepre?ijo, da se nekdo ne igra z mobitelom med vo?njo? Kako drugje po svetu prepre?ijo, da se vozniki med vo?njo ne ukvarjajo z ?raufi na radiu. No povej! Povej prosim kako oni to re?ujejo, ker pravi?, da drugje to znajo delat, pri nas pa ne. Upam, da bo? odgovoru na to. ?e pa ne zna?, naj pa kdo drug.
In to je GLAVNI problem. NEUPO?TEVANJE PREDPISOV. Jaz sem te ?a parkrat vpra?al. Kako do?e?t, da se bo pri nas predpise spo?tovalo in ravnalo po njih? Pa mi no?e? odgovort. Zakaj ne? Zakaj i???e? razloge in izgovore drugje? Po svetu so pa? dosegli, da vozniki predpise bolj dosledno spo?tujejo. Pri nas pa to ne moremo dose?t. Kaj naredit pol?
In tukaj govorite, kot da druge evropske dr?ave pa nimajo radarjev in kamer. Imajo jih. In to celo ve? kot pri nas. A to pomeni da tud v ostalih dr?avah ne vedo kaj delajo? A so se tud v ostalih evropskih dr?avah nalezli ?lerndrove teorije? Saj oni imajo tudi radarje.
Le nekaj bi te popravil, ?e dovoli?. Na tisto, ko si reku, da si nekateri niso ni?esar upali. Mislim da tista primerjava ni na mestu. ?e na cesti vozi? hitreje kot se sme, to ne pomeni da si ti nakaj ve? upa? kot ostali. To pomeni, da nisi prilagojen civilizacijskim normam in da se ne zaveda? da s tem ko se, kao, "upa?", ogro?a? sebe in ostale ve? kot je potrebno ogro?at. Lopov tud pravi da si upa krast. Ampak to ni vrednota, ki ji re?emo hrabrost.
Vcasih je precej bolje, ce vozis po pameti in ne po predpisih... Kaj ti nuca, ce se strogo drzis omejitev, prepovedi, opozoril... ce pa recimo ne znas spremljati prometa okoli sebe ... Velikokrat se namrec zgodi, da imas po predpisih prednost... ampak ce bi jo uveljavljal, bi imel pobuskan avto ali pa se kaj hujsega...
In da ne bo pomote... Nikjer nisem napisal, da je treba sedaj po Dunajski v Ljubljani "terat" 150 km/h ... da ne bom oznacen kot divjak, tako kot je v tvoji navadi... da vsi, ki nismo lojzeki, smo pa divjaki ...
To je ?e res. Marsi kje je prav in po?teno da spustimo predse nekoga, ki se morda zaradi gne?e ne more pred nas vklju?it v promet. Lepo je, ?e mu odstopimo mesto pa ?eprav smo mi na prednostni cesti. Lepo je tudi, da toleriramo nekoga za katerega je o?itno, da se je izgubil ali zmedel itd...Ampak to po mojem bolj kot v pravila sodi pod "rubriko" vljudnost. Te?ko bomo pa kje upravi?ili hitrej?o vo?njo. No mogo?e takrat, ?e za nami pre?i po?ar, tornado ali kak?en cunami.
samo osnovno mnenje BOSSa podkrepljeno z argumeniti si tako dolgo vla?o okoli, da se zdaj ?e sam sebi smili?.
Adijo!!!!
Ja res se smilim sam sebi. Zato pa vozim po predpisih in omejitvah, ker se imam rad. Pa tisti, ki se morajo vozit med cestnimi divjaki, se mi tud smilijo. Cestni divjaki se mi pa ni? ne smilijo.
Se pa popolnoma strinjam s Siriusom glede prevzemanja govora rumeno modre politi?ne stranke in uporabo njihovega ?argona, ki je milo re?eno primitiven in na nivoju vrtca. Tudi to je pa? eden izmed vzrokov, da pri marsikomu vzbuja? antipati?nost saj vse preve? zveni? kot razni Grimsi, Tankoti, ?erna?i, Jerov?ki in podobni. ?al pa? ti liki niso simpati?ni saj toliko sovra?tva, kot ga sejejo tile gospodje, redko najde? in tudi zato je pa? odziv dostikrat tak?en kot je.
Ajaaaa , a to je to? Zvenim vam kot razni Grimsi, Tankoti, ?erna?i, Jerov?ki in podobni? A zato me ne marate? Jah vi men pa zvenite kot kak?en Potr?, Ku?an, Drnov?ek, Anderli?, Jankovi?, pa kot tist model, ki je v ljubljani spet skomandiral Titovo ulico, itd....ki so na oblasti ?e celo ve?nost in ki ho?ejo bit na oblast ?e kar na prej in ki se ?e zdaj ne morejo sprijaznit, da mogo?e pa kdo ?e kaj druga? misli kot se je mislilo 65 let. A ni to zanimivo kako zvenimo drug drugmu? In na tem forumu ( pa ne samo na tem, da ne bo pomote) se je tud do zdaj mislilo samo enotno. Hmmm, zdaj je pa pri?el en Lojz, ki pa ne misli tako kot misli ve?ina. Kaj pa zdaj? To je to, preve? ste enotni v svojem po?etju. Je pa verjetno tud res, da je ?e veliko slab?ih in hitrej?ih voznikov kot ste vi. To je pa najbr? tud res. Ampak to ni opravi?ilo.
Pa ve? kako ?e vi men zvenite? Kot tisti, ki divjajo po cesti. Nekako tako mi zvenite. ?al. Vsi samo govorite da pa? vozite hitreje kot smete, ampak pravte, da niste divjaki. Kaj pa ste pol, ?e vozite hitreje kot se sme vozit? Tist, ki vozi po?asneje od omejitev je za vas po?asne in nesposobne?, kaj je pa pol tisti, ki vozi hitreje od omejitev?
In do zdaj ?e noben divjak ni priznal da je divjak. Kot tudi ?e noben, ki krade ni priznal da je lopov. Tud ?udno, a ne? Vsak divjak ka?e samo ?e na huj?e divjake od sebe in vsak lopov ka?e na tiste ki kradejo ?e ve? kot on. To je pa? zna?ilnost tistih, ki se jih zasa?i in tak?na konkretna zadeva ti?e. ?e? glejte ga on pa goni hitreje od mene itd....pa ga nih?e ne ustavi. Ja, kje pa so potem vsi ti, ki me vsak dan prehitevajo, pa vozim striktno po omejitvah? V nobenem forumu jih ?e nisem zasledil.
Vsi, ki se poklicno ukvarjajo s prometno problematiko vedo in vidijo polno prehitrih voznikov na cesti. Cela strokovna evropa to vidi. Ampak v avtomobilskih forumih pa takih prehitrih voznikov, kao, ni? Ja na kak?nih forumih pa se pol zbirajo cestni divjaki, ?e ne v avtomobilskih? A na kleklarskem forumu mogo?e, al pa na forumu o zdravi prehrani itd...?
In zakaj za boga se vi tako prizadeto po?utite ?e vam kdo napi?e, da ste verjetno tudi vi divjaki? Kaj se tolk sekirate na to izjavo, ?e pa pravte da niste divjaki? Men tle tud pravte, da sem pijanc pa po?asne itd...pa me boli krta?a, saj jaz zase to?no vem da to nisem in zato mene sploh ne prizadane, ?e vi v temo brcate s takimi svojimi izjavami. Je pa najbr? tukaj prisoten rek; "kadar ma?ku stopi? na rep, zacvili". In vi tukaj tud cvilite na mo?. Zakaj pol tolko cvilenja? A vas trebuh boli?
Preve? se vi obremenjujete, KAKO kdo kaj pove. Va?no je KAJ kdo pove. Za prikaz problemov je va?na vsebina debate.
PS: Pa ?e to. Ti men o?ita? da i??em prepir. Ni res. Prepir i??ete vi.
Primer: Jaz vas vpra?am, ?e se vi kaj zamislite ob pogledu na nesre?o itd....ti pa men nazaj servira?, ?e? mi se ?e zamislimo, vi, ki pa hodite v cerkev, pa porinete 100? ?upniku in va?a vest je ?ista. A ni to podjebavanje? Da ne re?em kako v vsaki debati skoz podjebavate s tisto vinjeto itd...
Ampak vi sebe ne vidite, men pa o?itate premajhno samokriti?nost...sebe ?ekirajte
Dej Lojz, mben ti ne? no?e, ampak vsi se pa? ne strinjajo s teboj, s tem se mora? sprijaznit, a se obenem ne obremenjevat in sekirat zaradi tega!
Kako da mi noben ni? no?e? Kaj pa jures?
Saj ni? ne re?em Saj to je ?ist legitimno, da se z mano ljudje ne strinjajo/te. To je OK in to je pravica vsakogar. Tud jaz se z vami ne strinjam.
NI pa uredu to, da se meni potem grozi zaradi nestrinjanja z mano. In ni uredu to, da se moje osebne popodatke tukaj prodaja po medmre?ju in mene zaradi nestrinjanja potem poizku?a likvidirat iz foruma z raznimi poznanstvi v moji firmi itd...To pa ni uredu. Ker jaz tud zaradi nestrinjanja z vami nisem nobenemu z ni?emer grozil.
Lojz,..zakaj se pa sam ne odlo??, ?e ho?? bit na forumu al ne?
Pomanjkanje pozornosti v mladih letih?
Ne bi reku.
Do zdaj sem se zmeraj sam odlo?u al bom na forumu ali ne. Jaz zapustim forum kadar se mi z raznimi gro?njami ne dovoli izra?ati svojega mnenja in kadar se mi prepove vra?at udarce. Jaz udarce zmeraj vra?am. Nikol ne udarim prvi. Je pa res, da jaz potem v?asih nazaj udarim tudi mo?neje kot pa sem jih fasal.
Lahko ti dam primer zakaj sem zapustu Mobisux; Ne nisem dobil bana, da ne boste prehitro preve? veseli.
Jaz sem na Mobisuxu ve?krat napopal kak?en link od prometne nesre?e, ki se je zgodila zaradi bedarije, objestnosti, alkohola, norosti itd... in....ne boste uganili....zaradi prevelike hitrosti. Vse to sem po?el z namenom, da bi se kdo ob pogledu na te nesre?e, zamislu. In tamkaj?nja moderatorka (pozabu sem kak?no uporabni?ko ime je imela) mi je zagrozila, ?e?, ?e ne bom nehal te linke popat, me bo banala. Od?el sem predno me je banala, saj jaz mislim, da se ob prikazovanju nesre? mogo?e kdo pa vendarle zamisli in sam pri sebi obljubi da ga ni vredno po cesti srat. Moderatorki je ?lo to moje prikazovanje nesre?, na ?ivce, ?e? kaj nam ti to krvavo svinjarijo ka?e?, mi ?e vemo kaj delamo itd....nehaj, al bo? pa letel ....Pa sem ?el, preden bi poletel. Pa? nisem smel izra?at svojega mnenja.
In ?e zdaj mislim, da bi blo koristno marsi komu pokazat, tako divjakom, telefoncem, pijancem, objestne?em in podobnim, kaj se lahko zgodi, ?e po?nejo to kar po?nejo.
In ?e bo tukaj?nja anketa pokazala, da moram odkorakat, bo to prav tako pomenilo, da se meni tukaj ne pusti izra?at svojega mnenja. In bom od?el.
To je to.
Kako si pa ti kaj...druga??
Mislim, da je ?as, da prenehate s temi prepucavanji in se »udarite« v neki novi temi, ker je ta ?e po?teno izpeta.
In Gospod je dejal, MIR med vami.
Govoril sem. Hawk!!!!
Najbr? bi bla tukaj kak?na tema na ra?un cerkve podobna in odziv podoben, kot ?e se kaj re?e ?ez neprilagojeno hitrost. Tukaj je ?utiti nestrpnost do vere, cerkve in verujo?ih. To sem ?e porajtal ja.
Stavim, da bo zdaj padu kak?en "DA" v moji anketi.
Pa sej vodijo NE-ji. A ni dober ob?utek, da te ve?ina ?e vedno toleriramo navkljub temu, da v?asih gre? ?ez mejo dobrega komuniciranja?
No ja.....ampak....
Boss, prosm, samo o tolerantnosti pa res ne bi tukaj. Men se je osebno in dobesedno reklo, da sem kreten, bedak, debil, bolnik, itd...pa ni blo ni? hudga. Celo opozorilo se je te govorce ?ele potem, ko sem jaz moderatorja vpra?al kaj je zdaj to. In to opozorilo je blo pa itak bolj za lase prvle?eno. Kot bi jih s kurjim perjem po riti ?e?kal.
Jaz nisem nobenmu osebno reku, da je bedak kreten ali debil, pa sem pokasiral veliko ve? opozoril kot oni. Dobival sem celo gro?nje o banu itd... pa ni blo treba ni? prosit moderatorja, ?e? kaj ?aka. Je sam vedu. Tako da o tolerantnosti kar lepo tiho....
In kadar sem jaz uporabil npr. kak?no tako besedo kot je, "neumen" in podobno...sem jaz tako besedo uporabil na druga?en na?in. Jaz take termine uglavnem uporabljam v pogojnikih.
Primer: A si ti neumen? ?e si pa tako neumen, pa naj bo, itd...torej ne re?em in ne trdim, "Ti SI neumen" in podobno. A lo?i? razliko?
Torej, vi men konkretno v ksiht, "bedak si", jaz pa vas v pogojnikih, "?e pa si tak bedak, potem pa". Torej (?e) je v mes. Nevem, ?e sem bil razumljiv, ker slovnica....?
Uh, nisem si mislu, da bom moral tukaj kdaj slovnico razlagat, ker sploh nisem tako dober v slovnici. Ampak eni kot ka?e ste ?e slab?i.
Vidi?, spet sem uporabil besedo, ki nakazuje na pogoj- dvom (kot ka?e). Nisem zatrdil da ste vi ?e slab?i v slovnici, ampak sem rekel "kot ka?e". Boss, to morate lo?it preden meni o?itate, da koga ?alim.
Zdaj pa ?ekiraj nazaj pa bo? vidu kdo resni?no in ve? ?ali in kdo ne.
Pol bomo pa lahko ?e kak?no o toleratnosti povedal.
PS: No pa saj tukaj nekako niste n? druga?ni kot je bil usodni moderator na Alter. si. On in ?e enih par je videlo samo tiste ?aljivke, ki jih je hotel in tiste katere sem jaz vra?al v samoobrambi. Ni pa hotel videt kdo je najprej za?el ?alit in kdo je najprej za?el podjebavat. ?eprav je 90% foruma?ev bilo na moji strani in so videli, da sem uglavnem zmeraj jaz prvi kasiral ?aljivke, pa ?ele potem vra?al nazaj, ni pomagalo ni?. Nekaj podobnega se dogaja tukaj.
Vidi? kar ho?e? videt, ?e ima? pa ?e mo? v roki ali na mi?ki, pa ni problem likvidirat nasprotnika...
Lojz, ti raj povej, kdaj lohk uletimo na Harmonka - party!
Hmmm, zadeva mora dozoret. Za enkrat ne ka?e najbolje. Preve? je tukaj uporabnikov ki bi mi zaradi mojega opozarjanja na preveliko hitrost in mojega pljuvanja po vinjetah, najraje o?i skopali. Pa v anketi tud ne ka?e preve?, da bi si to tukaj?nji forumovci preve? ?eleli.
Sem pa imel Harmonka party pretekli vikend. Jaz sem vleku za meh, dekleta pa so plesala na mo?. Najraj? sem igral hitre polke, da so se punce hitreje vrtele in so se zarad centrifugalne sile njihove kiklce pomaknile vi?je. Verjem da je to lepo za pogledat. Se o?i kar spo?ijejo. In ko so dekleta zaradi hitrega plesa vsa utrujena in pre?vicana je njihovo dihanje mo?nej?e, maj?ke imajo mokre in plju?na kapaciteta se jim neverjetno pove?a. Tud lepo za videt.
Uhhh ?e zdaj mam to pred o?mi. Jaz pa? u?ivam v tem, ne u?ivam v hitri vo?nji.
Mislim da si se nazadne prito?eval da se brska po tvojem profilu mislim da tudi ti nima? pravice in gledat ter brskat po drugih profilih.
Drga? pa lojzek moj dragi dej kako svojo slikco gor nalimej no da si ga grem fuknt na roko ker si zihr u iber sexy -kot sm ?e dejal vsak tvoj post me rajca !
Ampak slika bi bla pa ?e en +
Slike ti ne bom zdaj napopal tukaj gor, mogo?e kdaj drugi?, ker si ?e verjetno iz mojega opisa pogruntal, da sem lep de?ko. Zato te kar nekako razumem zakaj si se zatreskal vame saj imam res lep ksiht. Mi pa ni jasno zakaj si se zacopal v mojo rit. A te moji trije krvavi hemeroidi na riti tolk rajcajo?
Priznaj, da si me vsaj na za?etku obravnaval druga?e kot ostale. Symon mi je reku, da sem debil, kreten itd...pa ni bil ni? sankcioniran. Ko sem pa jaz kaj zinil, je bil pa takoj ogenj v strehi in za?ele so se teme v katerih sem sodeloval zaklepat, ti pa si mi skoz ?ugal, ?e? da mi bo? nekaj narerdu.
Priznaj!
Res je da sem trmast, ampak vi niste popolnoma ni? bolj?i in ni? manj trmasti. Le ?tevil?nej?i ste in zato va?a trma la?e obstane in se jo jemlje za sveto resnico.
PS: padejte ?e kaj glasovat v anketi, da bom vedu pri ?em sem. Da se prijavim na kak drug forum.
G.Lojz vem da vas mu?i ker sem moderator in bi vas lahko skinil hitreje od hitrosti svetlobe, samo zakaj v kon?ni fazi, nimate niti vi vedno prav ni niti ostali, samo vseeno so va?e dolo?ene torije za nas z kon?ano osnovno ?olo dokaj nelogi?ne in ?e vam kaj nazaj napi?emo smo bu.. kr... ipd.
Tako ni razloga za ban, banali smo samo enega juzerja in nekega alfetarja ki je v vsak post napisal kak?na jajca so mazda in vse kar je okrog te znamke.
Napi?te po doma?e pa se bomo vsi zastopl, pa pridte se ?e 1X pokazat veliko nesoglasij na forumu smo tako ?e re?ili in smo se vsi raz?li sre?ni in veseli.
Kam spada mazda forum ?
YavarYe X6V6 sploh me ne mu?i ker si ti moderator in verjem mi, da se sploh ne bom sekiral, ?e me boste kdaj banali ali pa ?e bo glasovanje tak?no, da bom moral od tukaj spokat. Forumov je kot blata in kjer se bom oglasil, bom povedal to kar mislim. Ne bom hinav?il in se prilizoval nikomur. Jaz sem na?elen, naredim, kar obljubim in ponosen sem na svojo na?elnost.
In hvala za povabilo na snidenje. Mogo?e pa vas jaz povabim v svojo zidanco kdaj in zaigram na svojo frajtonarco. Kdo ve?
Lojz ni mi jasno katerega dela te "so?ne" debate iz zadnjega obdobja ne razume??? Nobeden te nima namena banat.... ker na tem forumu vsekakor podpiramo prokativnost ?lanov in posledi?no s tem kar se da konstruktivne razlage.
Tvoj problem je samo eden, in sicer dejstvo, da ima? nekje v podzavesti zabito mnenje o dolo?eni stvari, od tega pa ne odstopa? niti za milimeter. Si pomislil da mogo?e kdaj nima? prav v dolo?eni stvari?? Pa da bi mogo?e bilo fajn ?e bi kje popustil samo malo...mogo?e dal ob?utek da dopu??a? mo?nost osebne zmote in dejstva, da mogo?e pa imajo nekateri na tem forumu tudi prav, neglede na nasprotno mi?ljenje tvojemu....
Mislim, da bi lahku funkcionirali odli?no v takem primeru... ampak ti si kot bik v Pamploni, ki vidi samo eno smer in na njej ru?i vse kar se mu pred nos (roge) postavi....
Razmisli malo v tej smeri....
Lep lep dan
David
Hec je v tem, da ste vi popolnoma isti kot jaz. Vi pa od svojega stali??a ne odstopate. Ampak vas je ve? in ste zato mo?nej?i. Pa vendar nikjer ne pi?e, da ima ve?ina zmeraj prav. Zgolj ?tevil?nej?i ste, zato zmagujete s svojo silo, ne argumenti in pametjo. To je problem. Vi ne opdstopate od svojih stali??, jaz pa ne odstopam od svojih. In ker jaz, po navadi v besedah zmagujem, saj mi nekateri priznavajo dobro govori?enje, se mene po nekod poizku?a nekako diskvalificirat ali likvidirat na silo. Tudi z brskanjem po zasebnem ?ivljenju, kot lahko vidimko. To je rak rana dolo?enih forumov, ?e posebno tistih, kjer moderatorji niso korektni in kjer vladajo dvojna merila.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Torej Lojz bo od?el od tukaj, ker to ho?e te VI. In vi to ho?ete samo zato, ker vas Lojz u?i in opominja na to, na kar vas je opominjal tudi ?e va? in?truktor vo?nje in izpitna komisija. Torej opozarjam vas, na spo?tovanje CPP in hitrostne omejitve, ki so klju? do zmanj?anja najte?jih in smrtnih nesre?. ?alostno in sramotno za civilizacijski svet. Ampak kaj ?mo? Se boste ?e spomnili na Lojza takrat, ko boste s svojim avtom v jarku, ali pa bognedaj koga zaradi prevelike brzine ubili. Vi ne boste pospravili mene zaradi ?aljivk, ki to sploh niso bile. ?e bi blo to res, bi moral Symon spokat ?e davno pred mano. Ampak ?aljivke ki jih Symon deli men, vam pa?ejo in godejo, tisto kar pa jaz vrnem, vam pa ne pa?e.
Zakaj vi in?truktorju in komisiji niste rekli, tako kot pravite meni, ?e? naj se spoka, ker vi ne boste vozili po omejitvah? Zakaj tega niste povedal, ?e preden ste dobili vozni?ko dovoljenje? Zakaj ste ?li delat vozni?ko dovoljenje, ?e pa se no?ete dr?at CPP-ja? Kdo vas je silil v nekaj ?esar no?ete? Saj vozijo avtobusi vlaki... pa se vozte z njimi, ?e vam ne pa?e vozit se tako kot se na cesti MORA vozit z avtom. Zakaj tako, kot nekateri cigani, ne vozite brez vozni?kih dovoljenj? Vi imate svoja pravila, tako kot jih imajo cigani. Vi ne rabite pravil, ki veljajo v civiliziranem svetu. Va?a pravila so lastna pravila.
Torej tvoji o?itki so, tako kot vse drugo tukaj, brezvezni. Jaz kar obljubim, naredim. In jaz bom od?el s tega foruma, ker sem obljubil da se bom dr?al anketnega izida.
Jaz sem s podpisom na vozni?ko dovoljenje tudi na nek na?in obljubil, da se strinjam in da se bom ravnal po predpisih in tudi omejitvah. Torej jaz obljubo dr?im. Vi pa ker se no?ete dr?at predopisov in hitrostnih omejitev pa se obljube NE dr?ite. Torej VI, ki delate ?talo po cesti boste izlo?ili nekoga, ki po cesti vozi tako kot se MORA vozit.
Temu se pravi Mazda forum.
PS: A ima tukaj tisti, ki je na hondin forum javil moj IP "jajca in se javi tukaj?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani