Saj bi se strinjal s teboj, ampak se iz principa ne bom...
?e bolj?e bi naredil, ?e bi lastnika z lopato po glavi. Dovolj hitro, da ga nih?e ne bi videl in dovolj mo?no, da se lastnik kasneje ne bi ni?esar spomnil...
Nisem mislil, da so LED drage, ampak da se ne spla?a dokupovat LED lu?i, ker da? zanje ve? kot pa privar?uje? goriva na ra?un manj?e obremenitve altenatorja.
In zdaj mi je jasno, zakaj se te dni vozi po cesti toliko novih in spodobnih avtomobilov, ki so jim zadaj crknili obe ?arnici. No, vsaj jaz sem mislil, da so crknile ?arnice...
Sem se izognil kazni za prehitro vo?njo. Pravzaprav me je izognil nekdo drug...
Se peljem po cesti skozi naselje z BTjko lepo 50. Naselje se zaklju?i z mostom. ?ele na drugi strani mostu pa je tabla za konec naselja. In sem ?ez most ?e pospe?il na XX. Pa zagledam policaja s laser?kom in drugi policaj ?e stopi na rob ceste in dvigne lopar?ek. Spustim gas, da se bom ustavil, takrat pa mimo mene BMW na mostu ?ez polno ?rto. O?itno mimo BTjke ni videl, kaj se spredaj dogaja. In ?im me je prehitel, se pripelje pred policaja z dvignjenim lopar?kom. On je lepo zapeljal h kraju. Policaj, ves zmeden, je lopar?ek spustil in trapasto gledal, od kod se je pa ta naslikal, jaz pa lepo mirno mimo. ?e pa kdo pride za menoj, bom pa rekel, da sem bil prepri?an, da je ustavil tistega, ki je prehiteval na mostu ?ez polno ?rto...
Ali LED dnevne lu?i res toliko pomagajo pri manj?i porabi?
Motor?ek z 1,4 litri delovne prostornine ima okoli 70 kW mo?i. Koliko se pove?a poraba za "pogon" ?arnic, ki imajo 0,1 kW mo?i? Saj so LED dnevne lu?i nekajkrat dra?je, kot pa privar?uje? goriva... Vsaj po moji kme?ki pameti je to pravzaprav samo teoreti?no var?evanje, v praksi pa zanemarljivo. Ali se pa? motim?
Smo imeli ravno debato o ne?em podobnem, pa bi imel tu eno vpra?anje:
- baje da ima vozilo najmanj?o porabo, ?e vozi? v obmo?ju najve?jega navora.
?e je to res, potem imajo vsi sodobni avtomobili najmanj?o porabo pri 130, ker imajo tam obrate motorja v najve?jem navoru. Vsaj pri moji Hondi in sestrinem Fordu opa?am, da je pri hitrosti 130 km/h motor na 3000 o/min, kar so tudi obrati najve?jega navora. Ali je poraba res toliko manj?a, ?e vozi? 100?
Lava, trgovina Peki je kje? Ne spomnim se, da bi jo kdaj videl. Vsaj ne pri nas (Nova Gorica z okolico).
Mi je pa Allyssa poslala link na nek film, ki prikazuje, kako sam izdela? prasca iz marcipana. Si jutri dopoldan ogledam potem pa po trgovinah po nakupih. Upam, da vsaj marcipan in farbo dobim.
?e ne pa kar Bo?i?ka nasadim na torto, pa je... Pa kaj, ?e je do Bo?i?a ?e ve? kot dva meseca. Ne, ma res so nori.
Eden mi je dal nasvet, da pogledam po teh trgovinah, tudi po tisti, kjer se ?e pripravljajo na Novo leto. Nato pa je obolu, da ne bi kak?na lopata pojala...
I??em okrasek za torto, ki bi jo imeli v soboto. Navadni trije pra?i?ki. Po mo?nosti iz marcipana, ki ga vsi obo?ujemo. Pa bi prej na?el vesoljsko ladjo kot pa okrasek za torto.
V Mercatorju imajo samo pikapolonice in neke princeske.
V Sparu imajo Spidermana, Strelo McQueen, Po?asti in ro?ice.
V Hoferju imajo Bo?i?ka in zvezdo repatico. Pa ljudje Bo?ji, do Bo?i?a je ?e ve? kot dva meseca!
V Spinu so me pa samo trapasto gledali in samo eni trgovki se je sanjalo, o ?em govorim, ker je to enkrat neko? videla na neki torti iz sla??i?arne...
Taki vele super mega centri, pa ne dobi? navadnih treh pra?i?kov iz marcipana. Dobi? pa Bo?i?ka dva meseca pred Bo?i?em... Pa ravno danes sem lopato pustil doma. Bi jih bilo kar precej za prelopatat...
Sem bil prepri?an, da je labioplastika zgolj nek teoreti?ni poseg, za katerega se v praksi nobena ne odlo?i. Danes pa ugotovim, da obstajajo tako zakompleksane ?enske, da se resni?no odlo?ijo za labioplastiko - ?eprav stane 1100?.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
?e prej pa tole kupili:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7608992&show=1
Povezava za deljenje
Deli na druge strani