V?asih je pa treba tud sre?o met - ?e pa je to 3x v enem dnevu pa ?e tolk bolje. Zakaj je pa v jamralniku pa razlaga sledi.
1.) V IOC rudnik me enostavno ?enska s telefonom na u?esu izsili, ko zepelje iz neprednostne pred mano kot, da me tam ni. Ok zabremzam in si mislim "kura zme?ana" a v naslednjem trenutku sem full sre?en, da me je ?e pravo?asno izsilila saj se je ?ez dobrih 50m, zakantala enmu v rit, ki je ?akal pred kri?i??em. ?e me ne bi izsilila bi verjetno bil sam ?rtev napada od zadaj.
2.) Peljem iz smeri Lesnine na Brdo, da se bom vklju?il na AC proti Gorenjski. V zadnjem kri?i??u pred uvozom na AC zavijam za enim avtom proti uvozu. Kljub temu, da imam prednost za trenutek pogledam desno, kjer prihaja po neprednostni avto, ?e bo ustavil. Pogledam takoj naprej in groza avto pred mano stoji - refleks zabremzam kakih 20cm predno bi ruknil. Spet ?enska na telefonu in ker je bila tako zatopljena v telefon ni videla, da je na prednostni in je raje ustavila.
3.) Po dveh takih situacijah te ?e skrbi, da ne pride do pregovora "v tretje gre rado" in sem bil nato ?e extra bolj previden, kar se je obrestovalo. Spet ?enska, spet telefon na u?esu ampak tokrat pe? mi stopi direkt izza parkiranega kombija na cesto brez, da bi pogledala ter odpeketa novim dogodiv??inam naproti. Ampak bilo je blizu, da bi jo nalo?u na havbo.
Zadnji dogodek pove, da poleg tega, da ne samo vo?nja in mobitel ne gresta skupaj, ampak vsako udejstvovanje v prometu in mobitel ne gre skupaj.
V jamralnik sem napisal zato, ker ?e se 3x v enem dnevu ustra?im in mi adrenalin flikne do plafona sploh ni niti malo lu?tno.
SL je men totalna stroj?ina in ve?na oblika. A pa to zaresno gleda? ali samo malo firbca? in zavaja? mazda?e?
?ak mal ti si ?el tud ?ez to fazo roadsterja - mene pa pa? zdej grabi. ?rne ?pegle, kapco in bradico ?e mam, rabm ?e divji avto pa se pol vozu neki ?asa v stilu "drivin' five miles per hour so everybody can see me", dokler napad norosti ne mine.
Kolikor vidim je to v parih letih OK pol pa lahko ?e zmeri tak avto prodam za pribli?no podoben denar.
Kaj pa ?e me zagrab, da bi mel motor?
Boss, en ti je password za forum pohackal ... in pise "traparije" po forumu
res je... a si ga vidu cepca zdej pa ?e o motorju razmi?lja.
Resno razmi?ljam, da bi ?el v ponedeljek raje denar dat vezat vsaj za en let, da se res ne bo "zgodil" kak tak nakup "mimogrede".
A kaj bi dosegli? Prepre?ili bi kolaps sistema in to ne velja samo za Slovenijo ampak za cel EU. Kitajska je nelojalna konkurenca in s su?njelastni?kim na?inom dela ru?i zdrave temelje ekonomije. Lastniki firm so pa itak kratkovidni cepci, ki jim je moto le kolk dobi?ka bi v ?im kraj?em ?asu potegnili. Za dolgoro?no stabilnost jim pa puca kurac - pohlep je ena najbolj destruktivnih lastnosti.
Bom zelo poenostavil s primero zakaj seljenje proizvodnje v dr?ave s cenej?o delovno silo pomeni smrt na dolgi rok.
Recimo fabrka ima 1000 zaposlenih in vsak od njih ima recimo 800? pla?e in izdelujejo belo tehniko, katerih cena je 400? za kos. Ti delavci na vsako leto kupijo en kos opreme saj jim kupna mo? to omogo?a.
Nakar pohlepni lastnik ugotovi, da so delavci prevelik stro?ek in jih fukne na cesto proizvodnjo pa preseli na Kitajsko, kjer zdaj 1000 kitaj?kov dela vsak za 100? na mesec. Fino ve? denarja kapitalistu v ?ep. Ampak samo na papirju, ker izdelek je treba prodat. Ja lahko je zdaj cenej?i in stane 300? ampak kitaj?ek, ga s svojo pla?o ne more kupiti saj je zanj predrag.
Kapitalist se ne da in pripelje belo tehniko nazaj v Evropo ampak glej ga zlomka tistih 1000 delavcev, ki jih je odpustil so zdaj na sociali in komaj se prebijejo ?ez mesec in tudi pribli?no si ne morejo privo??it nakupa bele tehnike. Kupcev ni - firma propade.
Zdaj se bo kdo oglasil - sej bo pa prodal komu drugemu, ki ima kupno mo?.
To je problem, ker takih firm, ki to po?nejo je na deset tiso?e in sami sebi si s tem kopljejo jamo in nam vsem. S seljenjem proizvodnje na cenej?e trge uni?uje? kupno mo? in s tem trge, kjer bi lahko zadevo sploh podajal.
Zato sem napisal ukrep, da kdor bo selil proizvodnjo drugam bo moral najprej doma urediti, da nih?e ne bo ?el na cesto, da se ohrani kupna mo?, da bo? sploh lahko komu prodajal. Izdelke z visoko dodano vrednostjo se lahko prodaja samo tam,kjer imajo ljudje denar, da jih lahko kupijo in to so temelji ekonomije, ki bi jo moral razumeti vsak in ker pohlep zamegli razum bi ?al morale dr?ave se it regulatorje, ker kot ka?e se trg sam tega ne zna it in smo zaradi tega tudi v takih negotovih ?asih.
Itak! Pazi na imiđ, ena usrana mazda je bolj za bejbe....tako da tale por? bo ok, proda? 6ko za prvo obrok - pol bo pa ?e kako...saj bo Majer ztrihtal.
Sej bi tud Miato mel sam mi je premajhna oziroma mal sem prevelik pa se bom te?ko z zaprto streho okrog vozu :ne vem: Ne, ?estko bom obdr?al to bo le tko za dodatek.
A misli?, da me bo kriza minila prej kot v dveh letih? :ne vem:
Samo dvoje vpra?anj se postavlja zakaj je Majer tako besno ?elel postati predsednik vlade? Ali stanje res ni tako slabo ali pa si je s tem pridobil imuniteto in ga kot pri?o ne bodo klicali ne avstrijsko ne finsko sodi??e - predsednik vlad in zunanji ministri naj bi imeli po evropski zakonodaji ta privilegij. :ne vem:
Dejmo mal matematike in logike vklju?it - kaj pa bodo naredili z odpu??enimi? Na zavod? Kjer bodo spet v breme dr?ave pa ?e delal ne bodo. Mislim, ?e je to logika pol je pa? sorry ne ?tekam.
Noro var?evanje in zategovanje pasu gre samo v smeri ?e ve?je recesije in slab?anje polo?aja. Ljudi se odpu??a, manj?ali bi pla?e pol se pa ?udijo, da se zmanj?uje notranja poraba - mislim LOL pa kak?ni so to strokovnjaki?
Pod to?ko ena bi se morali truditi, da bi spodbudili nacionalni ?ut (ne nacionalisti?nega, da ne bi bilo slu?ajno kake pomote) in ljudi prepri?evat naj kupujejo slovensko in naj s tem skrbijo za delovna mesta in za dvig BDP-ja, ne pa da je splo?en slovenceljski ?port pljuvanje ?ez doma?a podjetja in kovanje tujcev v zvezde.
Zalaufat proizvodnjo, kjer nam je samooskrba najslab?a - za to bo treba milijone vlagat ne pa jih rezat.
Slovenija bi morala zakonsko prepovedat seljenje proizvodnje v tujino. Lahko odpira? podjetja v tujini, ?e jih doma ne zapira?.
Nikakor pa ne odpu??at in po eni strani nasilno upokojevat na drugi strani pa vi?at upokojitvene pogoje, ker dokler bo? imel mlade na zavodu bolehne starce pa v slu?bah si naredu samo kaos in si sploh nekonkuren?en.
Ma glej to lahko cel dan pi?em pa kdo bo bral.
Majer & oprode seveda imajo pravico, da so kdaj pa kdaj neumni ampak problem je, da to pravico vse preve? nesramno izkori??ajo.
Pa kaj ste mislili, da bo v tem letu? A da se bodo sedaj igrali tate pa policaje pa z barbikami?
Nop, sedaj je pri?la po gospodarskem sektorju, ker je bila razpa?ojka in ?e bo, na vrsto za??itena sorta.
Tako pa? je.
A u?iva?? Upam, da ti ne bo kdaj ?al, da takole razmi?lja?. Zlo hitro se lahko sam znajde? v taki situaciji pol pa tud jok in stok ne bo ve? pomagal.
Ne bit navdu?eni, ko sekajo spodaj, bogatim pa isto?asno davke ni?ajo ... pa samo davk na nepremi?nine je reba uvest kot ga poznajo povsod drugod pa zakrpamo luknjo zraven pa ?e RKC iz dr?avnih jasli skinemo in naj se uvede cerkveni davek, ki ga naj pla?ujejo tisti, ki cerkev rabijo - ende.
To so re?itve, ki pod to vlado ne bodo za?ivele saj so v slu?bi bogata?ev in RKC - udri po raji sej je tako glupa, da se bo sama med sabo po?rla v privo??ljivosti in ne bo opazila kako nastajajo nove elite in kako ?e ve? denarja roma tja, kjer ga je ?e zdaj zadosti. ?e pa bo folku slu?ajno ?e kej ostalo pa dejmo ?e ene par zvonov narest, da jim spulimo ?e zadnje fi?nike pa na cesto z njimi in naj pocrkajo banda lena.
Se pravi, da so res v prej?nji vladi tole skuhali.Ni?, ?e en minus dobijo.Sej se ?e utapljajo v njih.
Ne bit tolk zadovoljen, ker zadnji podpis je na pogodbo dal Garmin dan po tistem, ko je bil izvoljen za predsednika DZ. Zato je pa tako farbal, jecljal in spet debelo po?iral slino.
Ja ve?, da morajo biti iz magnezija in karbonskih vlaken z SSD diski saj se ?e zdej predvideva, da si jih bodo v glave metal, ko se bo zares kreg za?el. Zdej si pa predstavlji kaj se zgodi z ra?unalnikom, ko prileti v kak?no poslansko trdo bu?o. Sej bi se lahko ?e po?kodoval - prenosnik mislim, ne poslanec.
Pa tud dost lahek mora bit ta prenosnik, da ga lahk srednje razvit poslanec ali poslanka brez te?av vr?e iz enega pola na drugi preko celega parlamenta.
Lu?ka je obvezna saj bo vsaj poslancem desne sredine kazala pot kot tista lu? iz Betlehema uporabna pa bo tudi v ?asu redukcije elektrike, da bodo poslanci lahko brez te?av preko tipkovnice ?e vedno igrali jezne pti?e.
Je pa sme?en Garmin/preVirant kako menca in se izgovarja na koncu pa zaklju?i, da bodo tako zmogljivi prenosniki zavezali poslance k ?e bolj?emu delu. Hmm ja predlagam, da razdelimo prenosnike vsem dr?avljanom Slovenija - mater kako dobro bomo ?ele pol delali
Ni ve? tolko aktualno ampak vseeno tale na? novinar se ne pusti ?ejnega ?ez vodo peljat;
V redu ampak takole se intervju ne dela, ker ?e povabi? nekoga mu pusti?, da pove kar ima za povedat nato mu na vse povedano zastavi? novo vpra?anje in ga lovi?. To, da mu pa po dveh treh besedah sko?i? v besedo in mu ne da? za govort je pa primer kako se intervju ne dela - za to kar je blo klele vidno sploh ne rabijo vabit nikogar v studijo in ima lahko Pucer svoj monolog pa je efekt isti. Pa? klele je Pucer hotel biti kot Slak in zato tak nastop brez vrednosti in na meji prerekanja razen, ?e je nekdo tole nala?? takole zmontiral, ker tega intervjuje se ne spomnim.
Pa da ne bo pomote, isto bi rekel tudi, ?e bi na tistem stolu sedel Majer al pa kdo drug.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
a ste ?e vsi ?li spat?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani