Zanimivo kako so nekateri star?i bolani. Primer znanke, ki je svojemu dojen?ku dobesedno vse v roke tla?ila. Otrok se je hotel sam priplazit do igra?e pa je ?e sko?ila in mu dala tisto igra?o v roke namesto, da bi pustila naj se sam pomatra.
Vsako stvar so mu rinili v roko in ga futrali po ?li?ki do ne vem katerega leta zdaj pa hodi k psihologom, ker ima te?avo, da se pam? dere za vsako malenkost, ?e se mora samo malo pomatrat. Sedi pri miru, se ne giblje skoraj ni? in cel cajt se dere ter zganja histerijo znanka pa je ?e na koncu z ?ivci.
Ma kak?ni psihologi za otroka? Babo je treba poslat k psihiatru, da jo nau?i kaj pomeni biti star? in da naloga star?ev ni niti pod razno, da so su?nji svojim otrokom.
Najbolj?e zdravilo za histerijo je pa itak hladna voda oziroma hladen tu?. Enkrat to naredi? pa si opravil s histerijo saj je pol dovolj samo, da omeni? hladen tu? pa se morebiten izbruh histerije takoj neha.
tipi?ne izjave:
Ne muci, to ni dobro zate
Mamico zebe pojdiva notri
Ne, ne, to ne sme? je bilo na tleh....
Ta mi je pa enkrat prekipela ko je prijateljica za na?ega rekla ko je nag sedel na pesku na morju, da se tako najve? glivic v riti fa?e, da naj ga poberemo ker ne more to gledat JA PA NE GLEJ Madona...
In vse kar pi?emo je o?itno res, na?a dva nista bila bolana zadnje 2 leti!!!!! Pozna se da pol ?ivljenja pre?ivita na morju
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Aja pa ?e en nasvet ?e smem...?love?ki mo?gani naj bi se najhitreje razvijali in absorbirali znanje do 3-4 leta starosti, nato pa dosti po?asneje....tako da to kako se zna otrok igrat (?e se sploh) je bolj pomembno in ka?e dosti ve? kot si marsikdo misli tako da ne skakat okoli njih, jih podpirat spredaj in zadaj in biti njihova igra?a na gumb....se bo sam hudi?evo hitro in dobro zna?el, samo prilo?nost mu je treba dati.
Jaz lahko mirno re?em da imata otroka preve? svobode (a tudi se dr?imo pravil) in smo ?e v drugi skrajnosti - ko vse ho?e sam, buh ne dej mu kje pomagat (kar je samo dobro) :)
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
A ve?, da mi gre kr malo na jok za tistimi res svobodnimi ?asi - tole kar se zdej dogaja v dru?bi je pa svoboda samo nekje na papirju zapisana.
Pri nas so recimo zidali hi?o, ko sem imel 3-4 leta in ker sta bila star?a zaposlena z gradnjo so me lepo posadili na kup peska, dali par avtomobil?kov, grabljice in lopatko, da sem lahko ceste gradil po tistem kupu in pozabili name dobesedno za cel dan.
?e danes kak?en star? naredi isto, ga najmanj socialna pokli?e ne zagovor zraven pa mu ?e psihologinja tupi, da se je treba z otrokom 24ur na dan intenzivno ukvarjat. Ja sej nekateri res to delajo pol pa majo opravilne in metalne pokveke v svojih otrocih, ki ne znajo niti knjige s police vzet al pa se 10min z avtomobil?kom sami igrat in samo ?akajo kdaj jim bodo star?i organizirali igro.
Da ne re?em, da vsako jutro cvikam, k peljem tamali dve (6 in 8 let) cca 500m do ?ole po ozkih uli?icah, kjer je maksimalna hitrost 25km/h, da mi bo sko?il policaj in me ocolal, ker ne sedita v stol?kih ampak sta samo privezani na zadnjih sede?ih. Res se spra?ujem kako bodo tile na?i otroci sploh pre?iveli v realnem svetu, ker jih non stop zavijamo v vatko oziroma tudi dru?ba in oblast nas silita v to.
Jaz sem leta 1980 kot 4 letni mulc, ko sta na?a dva na roke zidala bajto le?al pod klopco in jo barval s fotrovim minijem (temeljno barvo).....
Ker takrat nismo imeli avta, na gradbi??u niti ?iste vode, me je mogla mami na kolesu peljati 12km s totalno pofarbano glavo....
Izgledalo je kot da me pelje s po?eno lobanjo na urgenco
Da ne re?em, da vsako jutro cvikam, k peljem tamali dve (6 in 8 let) cca 500m do ?ole po ozkih uli?icah, kjer je maksimalna hitrost 25km/h, da mi bo sko?il policaj in me ocolal, ker ne sedita v stol?kih ampak sta samo privezani na zadnjih sede?ih. Res se spra?ujem kako bodo tile na?i otroci sploh pre?iveli v realnem svetu, ker jih non stop zavijamo v vatko oziroma tudi dru?ba in oblast nas silita v to.
sicer pa poznam kar nekaj star?ev, tudi prijateljev, ki delajo 'v dobro' otrok in vedo kaj je najbolje za njih, tudi pri igri....to mi gre na....ker ko je otrok za minuto sam, je tako kot pti? v vakumu.....nesocializiran in totalno izgubljen.
Pri nas velja da ?e otrok ni umazan ali podplut (pa ne klicat socialno) potem ni zdrav...
Mi mamo namre? eno tako ?udno cenitev, da nam ni ?ist ni? jasn.
stanovanje 130.000 (tok kolikor mislim da je res in se pogovarjam za prodati kot minimalna cena) bajta z zemljo (brez dodatnih 110m2, ki mi jih je podaril) 250.000?
Tole je kar nekaj ?ude?ev za na?o slovenijo:
1.) da so go sploh obsodili
2.) da so sploh za?eli z postopkom
3.) da ga niso spustili in mu pla?ali miljonske "?kode"
4.) da se je postopek odvil v nekem normalnem ?asu in ne v 10 letih
Vendar ?akamo ?e (to Slovenija omogo?a):
1. Lahko se prito?i in celo uspe in pobere mastno od?kodnino zaradi napake v postopkih
2. Neadoma izgine in se izogne kazni (primer Lipa Global in vsi podobni)
P.S. Je torej tudi Zmagec krivo pri?al?
Jaz bom pa okregal mariborske navija?e, predvsem Viole, ki so pri?li v Ljubljano o?itno samo ?kodo delat na nov ?tadion.
Zdej ne vem al so tolk neumni al pa tolk nevo??ljivi, da je v Lj lep nov objekt. Ampak kakorkoli ?e izkazali so se v zelo zelo grdi lu?i in so sramota za vso Slovenijo. Upam, da bodo ustrezno kaznovani in da jim bodo Sto?ice naslednji? odrekle gostoljubnost in da naj ne hodijo ve? v Ljubljano ?kodo delat - barabe huliganske.
Vstopnice so dostopne, a kdo je tolk neumen, da bi ?el, ?e posebej z otroki na tako tekmo?
Kako pa ostali to re?ujete? Zdaj imam namre? pod sede? zataknjeno neko blago, kar pa ni ravno najbolj?a re?itev. ?e pustim brez, pa tamala vse takoj uma?e
2. Moral po dolgem ?asu na banko, ravno na pokojninski dan....
In tile na?i upokojenci so pa res sme?ni, pred ?ipo se derejo 300, 500, 800, 7 x po 100....da ja sli?ijo vsi ven na cesto in lahko nepridiprav ?e izbere vsoto....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
V 128 dneh od nakupa dosegel 1. Servisni interval.....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani