Micka si je privo??ila skok ?ez plot z Janezom. Ko sta tako nekega dne seksala, sli?ita avto, ki se ustavi na dvori??u.
Micka plane iz postelje, pogleda na dvori??e in vzlikne:
"Moj Bog, moj mo? se je prej vrnil s potovanja. Janez, takoj sko?i skozi
okno na cesto in izgini!"
Janez pogleda skozi okno in odvrne: "Ne morem, Micka. Saj vidi?, da
de?uje!"
Micka se obupano zgrabi za glavo in krikne: "Janez, ?e naju moj mo?
zasa?i, naju bo oba ubil."
Janez torej plane iz postelje, pograbi svojo obleko, sko?i skozi okno na
cesto in se znajde v skupini maratoncev, ki prav tisti hip te?ejo mimo
Mickine hi?e.
Da bi zabrisal sled za seboj, se jim Janez pridru?i.
?ez nekaj ?asa se Janezu med tekom pribli?a prvi maratonec in vpra?a:
"Kolega, ali tece? maraton vedno nag?" Janez: "Vedno. Tako prijetno je ?utiti pihljanje vetra, ko sem nag, in
tako bolje ?utim povezanost z naravo."
?ez nekaj ?asa se Janezu med tekom pribli?a drugi maratonec in vpra?a:
"Kolega, ali te?e? maraton vedno z obleko pod pazduho?" Janez: "Vedno. Tako prakti?no je imeti obleko pri sebi. Ko prite?em na cilj,se lahko takoj oble?em, usedem v avto in odpeljem domov."
?ez nekaj ?asa se Janezu med tekom pribli?a tretji maratonec in vpra?a:
"Kolega, ali te?e? maraton vedno s kondomom na ti?u?"
Janez: "Ne vedno. Samo ?e de?uje."
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Ne?esa pa vendarle ?e ne ?tekam, kako se pa tem hi?am, ki jih oddajajo ra?unica "shodi", a ni kak?nga haklca nek skritga!
njim se vedno izide, namre? vrednost pogodbe je pribita za njiovo margino, banalen primer:
Avto ti da prodajalec za 20.000? (Lizing gre na predra?un ne na cenik!)
Pla?a? polog 10% = 2.000?
Pla?a? DDV - ki je ?e v ceni 20.000? ampak buh ne daj da ne pla?a? cesarju.... to je cca ?e 2.000?
Potem te obrok na 5 let pride cca 350?
Kar pomeni da je pogodba za lizing vredna 2.000 + 2.000 + 60 x 350 = 25.000 (torej se jim spla?a 5.000? )
Vrednost pogodbe po preteklih 3h letih 8 kot nek mejnik =
25.000 - 4.000 - 36 x 350 = 8.400?
To je (vsaj zame neka prelomnica)
3 leta stara Mazda, ki so ti jo dali za 20.000? (po ceniku vsaj 3 jurje ve?) je vredna vsaj 12-14.000?)
Kapi? kaj govorim? Seveda so moje cifre relativne a so tam tam............
Sedaj pa vzami audija (A4 ne vem ?e sploh dobi? za 20.000) za 20.000? - po treh letih je cena okoli 10.000
Obstaja tudi lizing s preostankom odkupa, da lizing hi?a re?e po izteku 5h let bo odkupna vrednost 4.000? - s tem se ti zmanj?a obrok, vendar je to dobro le v primeru da bo? ?el do konca oz obdr?al avto ?e naprej (ker si ga sam kupi?-odkupi? pol za to vrednost....
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Jaz (res da zaradi sp) avte kupujem le tako. Na za?etku zaradi sp potem pa sem videl da je to zmaga - predvsem japonskih, ker drzijo ceno, mislim da za nemce, ki s pologom zgubijo 30% vrednosti ne bi to dr?alo.
Da? polog + ddv
uporablja? avto kot da je tvoj z mese?nim obrokom
po treh letih je preostanek vrednosti japonca 20% ve?ji od preostanka lizinga in se lahko odlo?i?:
- podalj?a? naprej ali proda? in odkupi? lizing plus par jurjev v zep, ki pokrijejo prepla?ila za nazaj (in ?e ve?)
Moje izku?nje
Mazda 5 po treh letih prodal in popla?al ostalo 4.500?
Mazda CX-7 - prodal po nizki ceni boljcu ostalo 4000?
Trenutni seat ki bo po 3h letih imel 7000? odkupa, prodas ga komot za 10.000 (po ceniku 29.000?)
dodatna prednost (Hypo leasing) s pogodbo z Adriaticom ti dajo takoj 55% bonusa ne glede na to ali je drug avto ali kjerkoli si sam z bonusom....
Spomnite se debate ki smo jo imeli, ali bi lahko drugi sezonski avto zavaroval z zavarovanjem ki ga ze imas in prenesel bonus?
Jok brate odpade, in ker bi me nakup Mazde MX-5 na cash prisel zaradi zavarovanja na novo (brez bonusa kot drugi avto) preve? - polno zavarovanje 600?
sem jo vzel na minimalni lizing 1 leta, da sem dobil 55% pri adriaticu in dobil 590? osnovno + kasko!!!
Slabosti:
Poslovni najem gre na nov avto - torej vi?ji kasko ki je obvezen
To je pa vse, ampak po treh letih jaz sam sem 'zaslu?il'...vse ostalo gume, servis...itd pa kot ponavadi. Obstajajo tudi paketi ki vklju?ujejo vse to a se ne izpla?a, ker prepla?a? sigurno (lizing hi?i je vse biznis...)
?e enkrat - mislim da je point v izbiri avta, na primer Laguno ki jo moras po treh ali ve? letih prodati za majhen denar sigurno prepla?a?.....
Poslovni najem ni ravno kredit, saj avto najames za 3-5 let, sam pa lahko po ali med iztekom razpolaga? z njegovo vrednostjo (ga vrne?, odkupi? in ga ima?, proda? in ti ostane razlika od prodaje do vrednosti pogodbe) itd
Pri firmah je pa se dodaten bonus - DDV gre v vhodni davek, medtem ko avto ni last firme (sredstvo)
U jebemti - Boss konkurenca v dol?ini posta
Lepo se vidi, da je krivo sidranje, barko voda ne more potegniti pod vodo?e je ta prosto plavajo?a, bil je prekratek ?trik in ladja se ni mogla dvigniti vi?je, nobena ladja se ne potopi na mestu.....
Blondinka je sodelovala na kvizu Lepo je biti milijonar. Zapletlo se je ?e pri prvem vpra?aju in ker ni vedela odgovora, se je odlo?ila za pomo? - klic v sili. Poklicala je svojo mamo in jo vpra?ala: "Mami, kaj naj izberem? Polovi?ko ali glas ljudstva?"
Nekako ?e vedno ra?unam na malega ?rnega, skor ?e bolj pa bi ?elu Avstralcu!
Jaz pravim Alonso....zakaj, ker vse preostale (razen mogo?e Abu Dabi) dirke ustrezajo Ferrariju, poleg tega pa je z webbrom edini ki ima glavo na mestu...pa tudi zato, ker ne vem zakaj RB tako forsira Vettla....budale vse postavljajo na kocko
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Skrita kamera
http://biertijd.com/mediaplayer/?itemid=21501
TOLE JE PA ODKLOP!!!!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani