Meso meketa in kokodaka okoli hi?e, krompir in korenje dobim na vrtu, jabolka in slive v sadovnjaku, iz moke se pa da narediti tiso? in eno re?. Tako da ni prav ni? enoli?no.
V lj. je to ?ist normalno za dvoj?ke. Mela sem 2 zdravnika, 4 babice in eno na praksi.
Pa saj to je kot v gledali??u...
Tudi za dvoj?ke sta dovolj dve babci. In za vsak primer (?e bi se kaj zapletlo) ?e en ginekolog. No, ja, je pa res: bolje eden dober kot pa sedem "talentov".
Ja sej pr men je bla tud taprva babca zakon,..ampak sem mela to nesre?o, da sem uletela lih na smeno,..tadruga je bla pa katastrofa in ?e ?e kdaj sre?am to prasico jo z lopato ?ez goflo usekam (valda mi jo bo slivka posodu )
O zdravniku pa raj nebi, ker je bil en nesposoben ?alabajzer.
Aja pa 7 jih je blo v porodni med dejanskim porodom.
Na oddelku pa tud katastrofa (3 sestre so ble super, vse ostalo pa polom)
Tole z lopato je moj copyright!
V porodni sobi 7 ljudi? Kaj si jim pa pripravila? V najslab?em primeru je nose?nica, dojen?ek, o?e, babca, ginekolog (inja) in anestezistka. V?asih, res v?asih in izjemoma ob kak?nih tehni?nih zapletih ?e kdo iz medicinske elektronike ali energetike (predvsem zaradi priprave mobilnega inkubatorja za transport na helikopter ali pri tehni?nih te?avah z opremo). Tu se nabere sedem ljudi. Torej je pri tebi ?lo ?isto vse narobe...
Sicer se izogibam tej temi, ker se mi ne da ukvarjat s politi?nimi prerekanji, ki so v tej temi praviloma prisotni, ampak kakorkoli sem premleval, tole sodi prav sem. Pa za?nimo:
Vsi jamrajo, kak?na kriza je in da se te?ko pre?ivi iz meseca v mesec in da mnogi niti za hrano nimajo in tako naprej. Ravno danes sem bil v dveh trgovinah. Najprej v Mlinotestu (nasproti Zemlji?ke knjige v Novi Gorici). Pa sem nabral:
- 40 kg bele p?eni?ne moke
- 1 kg polnozrnate p?eni?ne moke
- 1 kg polnozrnate pirine moke
- 1 kg r?ene moke
- 3,994 kg p?eni?nega zdroba (rifuza)
- 2 kg makaronov (pol?ki)
- 1 kg makaronov (peresniki)
- 1 kg tortelini s sirom
- 2 kg tortelini s ?unko
Za vse skupaj bi pla?al 39,99?. Ker sem imel ?e neki popust, sem pla?al 37,99?.
Nato sem ?el v trgovino z avtodeli in kupil za sestrinega Forda (Fusion 1,4 bencinar):
- filter olja
- filter zraka
- filter kabine
- 4 litre motornega olja
Za vse skupaj sem pla?al 62?. Tu ni bilo nobenega popusta!
Ob vsem, kar sem kupil v Mlinotestu, potrebujem le ?e nekaj kvasa (v trgovini je zavitek kvasa po 0,20?), jajca pa pridelajo na?e koko?i. In imam za en mesec dovolj kruha in testenin za celo dru?ino (jaz, ?ena in trije otroci) in ?e za nono (babica mojih otrok), ki ?ivi z nami. Se pravi, da ?ivila sama po sebi niti niso tako katastrofalno draga. In naj mi nih?e ne govori, da so v Sloveniji ljudje la?ni.
?e je vse tako, kot mora biti, porod opravi? lahko doma. In mogo?e ?e celo la?je kot v bolnici (brez kupa sond in aparatur, na katere je ?enska priklopljena in zato kve?jemu le ?e bolj nervozna. Poleg tega je v porodni?nici ravno zaradi aparatur "priklenjena" na posteljo, ?eprav bi ji bolj odgovarjal kak?en drug polo?aj). No, ?e pride do zapletov, potem je pa? potreben zdravni?ki poseg.
Ne da bi se preve? hvalil, a v ?empetru imamo v porodni?nici kar dobro osebje. ?eprav, recimo, dr. Krko?eva je za videti in sli?ati taka, da bi ?e marsikateri mo?akar pobegnil... Strokovno pa ji te?ko najde? par. Pa tudi babce v porodni?nici so sposobne in dobre.
?e pa te dobi kak?en "mladi talent v belem" pa verjamem, da raje k dobremu veterinarju...
?e smo natan?ni: preverjeno pomagajo pri nekaterih dojen?kih. Pri drugih pa pomaga kaj drugega. Pri na?ih je ?e najbolj pomagalo, ?e sem jih "vrgel" ?ez rame kot vre?o. Sicer so ?ena, sestra, mama in ta??a zmajevale z glavo, a dojen?ki so se pomirili. Nosil sem jih pa po hi?i dobesedno kot vre?o. Nekako jih je to prepognilo in jim pomagalo, da so "odprdeli" svoje in potem je bil nekaj ?asa mir...
?ena: "Dragi, kupila sem ti pivo, zdaj bom skuhala pa ve?erjo, ti pa povabi prijatelje, da boste skupaj gledali ko?arko. Potem pa jih pelji ?e malo ven, na bowling..."
Mo?: "Aha... A je fejst?"
?ena: "Ne tolk, odbija?, blatnik pa desni ?pegu..."
In mogo?e vpra?anje za koga, ki se na to razume bolje kot jaz:
?e sem prav razumel, tole gorivo razcepi na molekularni ravni. Sicer s kemijo nisem najbolj doma?, a ?e prav razumem, molekulo ogljikovodika razcepi. Torej dobimo ogljik in vodik. Ker rezervar ni neprodu?no zaprt, nam vodik uide ven, v rezervarju pa ostane grafit... Kolikor vem, se na grafit ne da vozit. Ali pa?? Ali pa moja kemija ?epa - kar se niti ne bi ?udil. Zato pa spra?ujem, ?e je kdo bolj podkovan v kemiji, da pove, kak?ne bu?e so to?
Neki Citroën C2, NM tablica, se je za njim nabrala kar kolona, nekemu mopedistu na Tomosu pa so popustili ?ivci in nas je prehitel , med prehitevanjem tega C2 pa je z roko nekajkrat udaril po strehi . Pa smo se skoraj ustavili ... No, potem je le pospe?il in lovil Tomosa vse do ?empetra... Tam pa je ?el Tomosist skozi kro?no kri?i??e, C2 pa se je ustavil, ker je nekdo bil v kro?nem kri?i??u. ?eprav je ta, ki je bil v kro?nem kri?i??u, ?e pred nami zavil ven, smo vseeno ?akali ... In v tem kro?nem je zavil en izvoz prej kot jaz, tako da sem lahko normalno nadaljeval pot v slu?bo .
Se spomnim, da so policisti v?asih kak?ne velike tovornjake ?akali na vrhu vzponov in jih kaznovali, ker so s po?asno vo?njo ovirali promet. A za osebna vozila to ne velja?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani