Danes so se zimske gume hankook na cx30 zopet izkazale čez gorski prelaz Passo Fedaia (2057m) . Modeli sploh niso splužili ceste povsod,ena varianta je, da je močan veter nanesel sneg čez cesto, druga, da sploh ne plužijo, ko zapade par cm snega, če je mogoče snežilo pred kratkim. Smo pa pomagali enemu Izolanu, da je dal verige na svoj bmw. Pa letne gume je imel gor. 😊
Največji problem je to, da so tole skladbo promovirali oziroma hypali že veliko prej, da smo zato pričakovali domala čudež, ki bo pretresel celo Evropo in preprečil Ukrajini novo zmago na Evroviziji.
No nič od tega se pač ni izkazalo za res in zato je razočaranje toliko večje. Skladbi sicer ni slaba ni pa nič posebnega. Nekako sem dobil občutek, da gre za tip skladbe "važno je sodelovati, ne zmagati" in tudi besedilo je malo tako bolj namenjeno najstnicam kot pa resnemu delu poslušalstva. Zato so tudi v studio povabili tako publiko kričečih najstnic, kjer samo čakaš katera bo prva omedlela.
Tako, da razumem kaj bi Alex rad povedal in vsaj tu ma kr recej prav, ampak vseeno smo v preteklosti pošiljali na ESC bistveno večji ščiš, tako da tole je vseeno malo boljše, da nam glih ni potrebno biti nerodno.
Uspeha ne bo, čeprav nadaljujemo neko disko zgodbo od lani, pa se v besedilu pojavljajo deli, kjer nas lepo opozarjajo "ne računajte na nas" in da bodo "raje celo noč plesali".
Za zaključek pa še tole. Joker, ki bo verjetno hitro Out majo zelo dobre strice in tetke v ozadju RTVSLO, da jih tako lepo porivajo naprej, kot to recimo delajo s prifarskimi muzikanti. Ker če bi hoteli res narediti en hit bi spravili skupaj kombinacijo Maje Keuc in mogoče Bojana Cvjetićanina in narest en hud rockerski komad. Ampak to je pa že druga zgodba.
Imajo veze, in to se še kako pozna pri njihovi promociji in pojavljanju v medijih. Kitarist Kristjan Guštin je namreč sin bivšega kitarista skupine big food mama, Guštija. In vsi, ki smo v glasbenih vodah veno, kakšen vpliv ima zadnja leta Gušti v medijih in na tv. Sicer sva že vrsto let zelo dobra prijatelja a vem iz prve roke, kako je potekal ta projekt joker out od njihovega nastanka. In zakaj so oni potniki na Evrovozijo...
Nisem strokovnjak za glasbo, začutim pa dobro glasbo. In ta skladba se mi je zdela povprečna, za v kakšno reklamo. In strinjam se z Alexom, da je vokal Maje Keuc veliko-neprimerno boljši. Je pa pevec karizmatičen in se na odru znajde (če ni zraven Keuc), kjer zbledi.
Ostale doma, ki imajo veliko več pojma od mene, tudi ni preveč navdušila. Pozitiven komentar je bil, da letošnji pevec v primerjavi z lanskim zna vsaj peti. Sam še vedno rajši poslušam Tom Jonesa pri 80-tih, kot tole včeraj.
Res je, kar si napisal. Prednost pred lanskim predstavnikom (srednješolec) ima ta pevec v tem, da vsaj v tistih treh tonih, ki ih odpoje, (zrecitira), ne fuša. 😉
pred 1 uro je g.Wankel napisal:
Jaz se ful ne bi važil s tem, da sem ogrevalna skupina.
Sicer mi je vseeno, kaksno pesem so sklamflali skup (je se nisem slisal, sem pa preprican, da mi bo sla po kaksnem tednu ali dveh ze na zvice, ker jo bodo toliko predvajali)… Je pa zanimiv komentar glasbenika skupine, ki jo pozna le pescica njihovih znancev… Ocitno delajo Joker Out nekaj prav, da jih pozna precej ljudi… cetusi le vsaj po imenu, ne pa po tem, kaj so doesadaj ustvarili… Sicer tudi sam sodim med tiste, ki jih pozna le po imenu in se ne spomnim nobenega komada, ki so ga ustvarili… a imam obcutek, da lahko od tega celo zivijo? Ali se motim?
Na žalost kometatorja, ki se spozna na glasno kot zajec na boben, glasbenika, ki je komentiral, pozna kar velik del Slovenije. Sicer ne tako kot modrijane ali čuke a vendarle. 😉 Že to, da je njegovo skupino izbrala svetovno znana skupina Iron maiden, Nazareth, Andy Summers in še mnogi drugi zvezdniki za ogrevalno skupino pove dovolj. In ja, počutim se dovolj poklicanega, da lahko komentiram, kaj je kvalitetna glasba in kaj je le navaden šund. In v primeru tega komada lahko trdim, da je navaden šund. 😉
A se tebi ne bi zdelo sumljivo, zakaj v premijski avto z zakomplicirano X186 olje po 9,5€/liter, v kosilnico ali agregat z neuničljivim robustnim Honda GX270 pa olje po 13€/liter? 😃
Saj to je res žalost, da predpisuje mazda to njihovo olje. Upam,da obstaja kako boljše od drugih firm. Bo potrebno malo raziskati. 🤔
No, pa smo jo končno slišali. In bolje bi bilo, da je sploh ne bi. Ta pesem od joker out za eurovizijo je na tako visokem nivoju kot vse njihove skladbe do sedaj - na srednješolskem. No, resnici na ljubo je tudi njihova publika v glavnem osnovnošolska, redko srednješolska. Zato pa mečejo fanice medvedke na oder, ker modrcev še nimajo. 😊
V glavnem,nii mi jasno, kako in po kakšnem ključu so (in kdo) izbrali te mlade zabavljače, ki niso imeli ne besedila, niso imeli pesmi, skratka nič oprijemljivega. Nato so nas mediji par mesecev pumpali, kakšen oh in sploh komad bodo imeli, pazi to, šli so na snemanje komada v Nemčijo (le zakaj, ko pa imamo v Sloveniji ducat odličnih studiev na svetovnem nivoju), v studiu zmetali na kup štiri akorde, pevec je sklanfal skupaj totalno brezvezno besedilo.
Kot izdelek smo dobili srednješolski komad, (podobno kot lansko leto).Niti povprečen na žalost ni. 🙄
Ko je na sobotni predstavitvi tega oh in sploh komada kot gostja nastopila med drugimi tudi Maja Keuc, jih je dobesedno odpihnila z odra. Pokazala je, kako se vrhunsko poje in profesionalno obnaša. Njihov pevec ni niti poizkušal kaj zraven peti, ker na žalost premore le pol oktave. Da se ne bi osmešil.
Skratka, žalostno je, da se igračkajo tako z našim denarjem, ki ga plačujemo nacionalki. Ko pa vidim zraven še drugega jokerja, Mišo, vem, da bo vse skupaj polom. 😉
Imam 5 dni dopusta manj - še lanskega za ponucat. 😀
Dopust pri meni ni kakšna težava, imam pa 2 drugi, malo manjši: njegovo financiranje in čas koriščenja, še posebej, ker ga ima žena le v času počitnic, ko so cene x 2. 🤣
Pa kolk pol to zapravita za dopust/ potovanja letno, Alex, Bini? Na osebo okoli 10.000/leto? Glede na ta program.
Nisem v plačni skupini J, ampak tole vajino lahko samo gledam z izbuljenimi očmi. 😂
Takole bom rekel. Kot je že Bini napisal, otroci so že veliki, ta velik dobro služi z programiranjem, oba z ženo tudi dobro zasluživa, nekaj dobim od avtorskih pravic, nekaj od glasbe, nekaj od narejenih kitar, kreditov nimava, bajte nimava, stanovanje zrihtano in ni nekih stroškov, poleti ne hodiva v tujino na morje, ker nama je važno, da tista dva kilometra na dan odplavava po službi kar na naši obali. Avte imamo vedno take, kot si jih lahko privoščimo brez kreditov in da jih lahko vzdržujemo z dobrim materialom.
Kot je že jest napisal, ne smeš hoditi na dopuste z agencijami, ker dvakrat vse preplačaš. Mi doma vedno naredimo plan potovanj (dopustov, izletov), če je mogoče, se dogovorimo direktno z hotelom brez posrednikov, vedno gledamo na kvaliteto dopusta in ne na kvantiteto ( raje pet dni vrhunskih doživetij, kot tri tedne ležanja na plaži z čivavo na straži). 😊 Če gremo kam v Italijo imamo cel kup prijateljev povsod, tako, da velikokrat prespimo kar pri njih in tudi tako prišparaš. Za dopuste se lahko oba z ženo dogovoriva v službah, da koristiva istočasno. Veliko stvari (recimo karte za koncerte) kupimo že leto vnaprej, če se da seveda, ko so še cenejše. Hkrati to iskoristimo še za ogled mesta in okolice, kjer pač smo.
Pri meni je bilo lani toliko izletov in vsega drugega,da se bo letos toliko vsega težko izvedlo ,ker še vse od tega kar je v planu ni 100% potrjeno a se pustim presenetiti v pozitivno smer.....👍
Sredi februarja 3-4 dni smučanja na Rogli.
Zadnja dva tedna v aprilu za 12dni čez atlantik na Florido- Miami in naprej z križarko po Karibih🤗
Sredi junija za 3 dni v @Slivka ine kraje......😊😂 Mogoče še do @Alex a na kozarček ali pivo.....😉
Sredi julija za 10 dni po skandinaviji in obisk božičkove dežele in še kaj zanimivega na tej poti ☺️
Enkrat avgusta skočim po dolgih letih spet na Triglav (5tič),če bo dobro vreme....🤔
Septembra grem spet za en teden po jadranskih otokih,tokrat gremo pa na Rab....
Mogoče se še kaj pokeglja a bomo že namesto tega našli kaj zanimivega......
Jaz sem lani skenslal par dni prej in se enkrat rezerviral isto, ker je bila cena cca. 100€ nizja ... Sem pa rezerviral direktno preko hotelske spletne strani, ker je bilo ze v osnovi ceneje, kot preko bookinga ...
Točno tako.
Prednost bookinga je v tem, da če v času, preden greš v to nastanitev, najdeš ugodneje, enostavno odpoveš in se prijaviš drugje. Mi smo lani rezervirali smučanje preko bookinga, a smo deset dni pred odhodom našli drugo nastanitev v istem kraju. Smo tudi direkt klicali v hotel. Tako odpade provizija za booking, ki jo mora plačati hotelir, (lastnik apartmaja, sobe), ki je mislim da okoli 15%.Tako dobiš ugodnejšo ceno.
Edino kar je slabo pri taki rezervaciji je to, da jim moraš na ta način ponavadi poslati kaparo (kakih 100€).
pred 11 minutami je Janez007 napisal:
Dost priložnosti za pravi oddih - za nas na forumu. 😂🤣
Alex, marsikateri direktor si vsega tega ne more privoščit. Sam sem ti mal fouš le smučanja.
A ne... Tudi če me fizično tukaj ni, sem vedno nekako prisoten. 😉
pred 3 minutami je Mraušk Mčk napisal:
Alexu mazda tolk mal poukuri da si potem lahko privošči.
Ne. Nimam pa hiše, ki je ponavadi vreča brez dna. Pa tako ostane za potovanja. 😉
Pri meni je vedno tako, da preko bookinga rezerviram hotel toliko prej, ker so vedno kakšne akcije in dobim ceneje. Pozneje lahko še vedno storniram ( do par dni prej).
lepša zagotovo, ampak tudi dražja....sem letos naredil to primerjavo, ko sem rezerviral GR 👍
Vsak, ki gre bilo kam drugam razen v Cro, se ne vrača več tja. Pa naj bo to Grčija, Sardinija, Turčija, Španija, Sicilija. Povsod te lepše obravnavajo kot naši sosedi. So izjeme tudi tam, a so bolj izjeme kot pravilo. Moj sodelavec vsako leto hodi na Pag in pizdi, ker je vsako leto dražje in nima sence na plaži, pa tudi z nastanitvijo ni zadovoljen, ker je oddaljen 200 m od morja, a naslednje leto zopet teče dol. Tudi on je letos klical in je zahtevala lastnica 500€ več kot lani.
Kaj pa, če imamo kakega ruskega krta tudi na forumu? 🤔
pred 6 urami je Boss napisal:
Aja pa ne pozabit... najlažje jih razkrinkaš, ker govorijo boljšo oziroma bolj pravilno slovenščino od domačinov.
Mi je pa zanimivo tole razkrivanje in obešanje na velik zvon kolk je Sova vse sama izvohala. Da s tako sigurnostjo govorijo, da so res vohuni in kakšen vseevropski uspeh je to, a drugače ne znajo niti niti kombija z vohunsko opremo zaščitit.
Ne vem, zgodba je nenavadna sploh kako so jo s pompom spravili po skoraj dveh mesecih v javnost. A je povezano s tem, da kandidramo za nestalno članico varnostnega sveta in rabimo glasove podpore? Češ glej Slovenijo, kako je pomembna, da jo morajo nadzorovati vohuni in glej kako močno obveščevalno ima, da jih takoj razkrinka - ja tel bi res lahko bili člani VS OZN.
Nič ne impliciram, lahko da sta res vohuna z dvema otrokoma, lahko pa ste preprodajalca umetnin, hodita po robu zakona in črnega trga tihotapljenja pa sta nekomu stopila na žulj. Pa je najlažje tako, da jih ocinkari, da sta ruska vohuna. To danes vedno pali.
Še enkrat, ne vem, ampak zgodba mi deluje takole malo privlečeno za lase, sploh, ker kao zdaj čakamo odziv Moskve. Ja kaj pa pričakujemo, da bo odgovor? Ja seveda sta to naša vohuna, takoj nam jih vrnite, če ne vas bomu znukal, al kaj?
Mene bolj čudi to, da je fajonka, ki je drugače velika prijateljica rusije, to priznala. In to na srečanju, kjer se prilizujejo drugim voditeljem. 😊
Ufff, to je bilo že leta nazaj (tam nekje okol 15 let nazaj), šlo je pa za en fotoaparat. Bil je DOA, pa so komplicirali, da je to lahko fizična poškodba (kao, da mi je verjetno padel na tla). Seveda sem pošiljal slike, pol pošljem aparat, pol čakam k budala. Jih kličem pa pravijo, da niso dobili. Pa pošta vmes pa še ni bilo sledenje pošiljk online. V glavnem, vse tisto kot mi je cenej prišlo je bilo nekaj mesecev zajebavanja in ni bilo vredno. Se je zadeva pol našla, so jo zrihtal, men se je pa tolk zamerilo, da ko sem dobil nazaj, da me je vse minilo in sem prodal naprej. Sem pol kupil enga Olympusa pri nas, ki je delal brez težav.
Je pa že tolk nazaj vseskupi pa neprijetna izkušnja, da sem kar malo potlačil vse skup, me pa vsakič zadeva zabremza, ko pridem na idejo, da bi neki dražjega kupoval preko spleta iz tujine - saj veš star pregovor "kogar piči kača se boji zvite vrvi".
Jaz sem naročal že stvari vredne par jurjev iz tujine in nikoli do sedaj( tok, tok na les) nisem imel nikakršnih problemov. Kako tebi uspe, Boss, da se ti vedno nekje nekaj zalomi, da imaš probleme na cesti s tujci....
Ok. Problem sem pa imel že parkrat z našo famozno pošto slo. Tej so pa res eni kekci.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Danes so se zimske gume hankook na cx30 zopet izkazale čez gorski prelaz Passo Fedaia (2057m) . Modeli sploh niso splužili ceste povsod,ena varianta je, da je močan veter nanesel sneg čez cesto, druga, da sploh ne plužijo, ko zapade par cm snega, če je mogoče snežilo pred kratkim. Smo pa pomagali enemu Izolanu, da je dal verige na svoj bmw. Pa letne gume je imel gor. 😊
Skratka, v Canazei-u je sedaj - 14°C.🤪
Še ena fotka iz passo Fedaia. 😊
Povezava za deljenje
Deli na druge strani