Mi pa na sprehodu ob morju. Kakšen kontrast snegu.
Vogel. Fajn je. Ob 8h je bilo minus 7 in oblačno, zdaj je sonce in minus 3,je pa začelo pihati. Guzve nobene in zato ni vse odprto, ampak za par urc za biti na zraku je več kot dobro. Je pa ledeno.
Na obali piha? Sem kolebal a iti na Ucko danes ali smučati, pa je zacuda smuka zmagala. Mislim da še nikoli nisem smucal aprila.
Zal je tako, da je ta Covid cisto prevec politicno voden... zato pa so tudi posledice taksne kot so...
In v enem stavku pravis, da bi morali odmisliti politiki... v istem stavku pa ze trobis, da ce bi bili na oblasti "tadrugi", blablabla... Ne mores vedeti, kaj bi bilo, ce bi bilo... Moje mnenje je, da slabse kot je sedaj, ne bi moglo biti... tvoje pa je po mojem mnenju tako, da boljsega od tega, kar je sedaj, enostavno ne bi mogli imeti ... Ali sem zadel? 😇 ...
Ok, to da je bolje da je čimveč ukrepov, ne drzi. Na neki točki se ljudem začne jebati in fuckati (in več ko je ukrepov, prej se jim začne fučkati) in to za vse ukrepe, pa naj bodo koristni ali ne.
Saj pravim; mene omejitev gibanja v nočnem času ni prizadela, ker jebemu da nevem kaj bi počel zunaj ponoči. Če bi bili kafici odprti, potem ne rečem, greš na kavo, pivo, pico, ampak tako ko je vse zaprto pa..
Ampak ok, to sem jaz. Nekdo ima punco v sosednjem kraju in bi šel k njej ob 20h po službi... Ok... Nekomu otrok skače po glavi in žena teži in bi šel na čik pred hišo sedeti, preden zabriše nek krožnik nekam...
Ne bom egoisticen, mene je recimo prizadela omejitev na regije /občine, pa nekoga ni in mu je skoraj vseeno za to omejitev.
Zato pa; vsaka stvar in vsak ukrep potegneta s seboj nekaj plusov in nekaj minusov. Na tistemu ki te ukrepe sprejema pa je, da jih sprejema na podlagi raziskave, ki pokaže kako bo ta ukrep učinkovit. In to je problem ; nobene študije, nobene raziskave ni in včasih se zdi, da vse sprejemajo malo čez palec.
Je pa res, da več kot bo takih prepovedi, bližje bomo diktaturi. To si pa najbrž noben ne želi.
Jest.. To kar si nazadnje napisal se čisto strinjam s tabo : to je fajn ukrep za omilitev peezdarij ponoči in ne samo za preprečevanje širjenja virusa. Tako da, ja... Recimo da lahko rečem da mi je bil všeč ta ukrep, za učinkovitost pa nisem čisto prepričan.
Je pa tako : če se vračaš iz službe ne bo "hop po denarnici". Imaš potrdilo od delodajalca in to je to.
Šmarna gora po službi? Vem kako je to. Sam delam do 19h in ja.. dokler je bila p. ura ob 21h nisem mogel hoditi gor, ampak jbg... Saj so jo pametno zamaknili na 22h ko se je ura prestavila. Zdaj bi bili pa naenkrat kar vsi športniki :).
Skratka, zanimivo mi je kako je ta ukrep šel raji v nos. Bi pričakoval da jih bo bolj zmotilo kaj drugega.
Se strinjam. Sedaj, ko ni več policijske ure se bo pa mladina zbirala z skuterji zunaj do poznih nočnih ur.
Pri nas so to večinoma dijaki s tehnične srednje šole, ki jim je vse kaj drugega bolj pomembno kot šola sama.
Grem stavit, da bodo skupine mladcev (in deklic), to v celoti izkoriščale.
Ponoči pa strinjam, da nima pošten folk sedaj, ko je vse zaprto, kaj iskati okoli.Odkar je ta policijska ura je če nič drugega manj kriminala ponoči in tatvin.
Ja se strinjam. Folk bo pijanceval zunaj... Edino ne vem če je kaj manj kriminala ponoči. Ja, zunaj ga je manj... Se je pa preselil za 4stene. Kjer je še težje nadzorovan.
Pred eno uro je Jest napisal:
In zakaj bi potem bila policijska ura OK... ce po tvojem mnenju itak ni tehtnega razloga, da bi bili takrat zunaj? To samo pomeni, da je ukrep brezvezen... in prav nic ne pripomore k zajezitvi ali omilitvi posledic virusa ... Edino kar je, da si mora tisti, ki ga dobijo slucajno takrat tunaj, izmisljevati neke razloge, da bo ja ustrezal kaksni od izjem. Izjeme so pa itak napisane tako, da ustrezajo tisti pescici, ki se zeli ogniti takim ukrepom... Virusu je pa cisto vseeno za to... Ukrepov je toliko in tako nelogicni so... da folk sploh ne ve vec, kaj je dovoljeno in kaj ni... iz. kje in kdaj bodo fasali globo ... In vedno bolj verjamem, da so ti ukrepi predvsem za to, da se lahko polni drzavna blagajna in so skregani z realnostjo in logiko ...
Saj če imaš tehten razlog si lahko zunaj. Ne moreš pa biti malo za bv zunaj in početi to kar počne večina ljudi zunaj (delati pizdarijo). Vsaj jaz v centru tako vidim to zadevo.
Normalni in pošteni ljudje so ponoči doma ko je policijska ura ali pa delajo v službi! Vse drugo so švercarji,lopovi,preprodajalci drog itd. Edino te moti policijska ura! Vsi ostali počivamo,da lahko drugi dan normalno hodimo v službo.
Kaj bi počel sredi noči zunaj,nimam pojma.
No, je še kdo drug, ki ni na sihtu zunaj in ni svercar ipd, ampak vseeno ne vidim nekega tehtnega razloga zakaj biti zunaj ponoči zdaj ko je vse zaprto. Razen izjem, ki so pa tako ali tako dovoljenje.
Tako da jaz se s "policijsko uro" celo strinjam in me ne moti.
Jaz ves čas delam na delovnem mestu, ker pač narava mojega dela to zahteva, ampak kljub temu, da dvomim v kakšne bedaste ukrepe (recimo policijska ura, nošenje mask zunaj na prostem, kjer ni nikogar, bedaste aplikacije itd) se jih držim in kljub ogromno kontaktom v vsem tem času nisem zbolel. Se pravi distanca, maske v zaprtih prostorih, nadpovprečno umivanje rok, omejavanje socialnih stikov itd itd... pa sem kaznovan še z dodatnim zapiranjem, čeprav se vedem odgovorno. Torej v bistvu sem bedak, kot mi želijo sporočiti oblastniki in me dodatno kaznovat z omejitvami, ker nisem pripomogel k naravni prekuženosti.
Se strinjam. Moji ukrepi so isti kot tvoji. Edino meni se "policijska ura" ne zdi čisto bv, ampak ok
Prav je, da cepljeni dobijo kako nagradico za to, ker so se odločili za cepljenje. Bodo mogoče povlekli še anticepilce v to.
Ni mi pa prav to, da v isto kategorijo tlačijo tudi tiste, ki so kovid preboleli in jih enačijo z cepljenimi. A so oni kaj boljši kot mi, ki smo se držali omejitev in nam je uspelo ostati zdravi? Potem ni čudno, če najdeš ljudi ki pravijo, da bodo našli kakega, ki ima trenutno korono, da se okužijo tudi oni. Propustnica za cro. morje bo tako poleti zagotovljena.
Uf... Tu se pa ne strinjam s tabo. Prehajanje regij v lastni državi je nagrada? Če že, potem naj naredijo 1eur popusta na premijo za zavarovanje ali pa nevem... Zastonj nek preventivni pregled... Ker skrbimo za lastno zdravje. Čeprav je skrb za lastno zdravje tak širok pojem,ki definitivno presega odločitev ali se boš cepil ali ne... Tako da jebeš tu nagrade za cepljenje. Potem naj se nagradi tudi vse ki se od nekdaj cepimo za KME.
Jaz sem velik zagovornik cepiv, ampak pri taki stvari se nebi smelo delati pritiska na ljudi.
Virus se ne širi sam. Virus širijo ljudje. Problem so druženja. V lastni ali tuji regiji. Naj bo policija zunaj in lovi ljudi ki se neodgovorno grupirajo. Vse ostalo je blef.
Pred eno uro je SpEkTr napisal:
K*** pa nagrada. Lani se spomnim za na hrvaško se je veliko folka zgražalo češ, kaj hodite tja..ipd..No letos, letos se bo pa polovico folka 'prodalo' samo za to, da bodo lahko šli tja...Mislim, logika
To je pa zato ker smo narod jamracev. Jaz sem se vedno lepo počutil na HR in nimam problemov z Hrvati, vem pa da je politika kurba, ki nas skrega. Nekatere bolj, nekatere manj uspešno.
Je pa res da zame Hrvaška pomeni še kaj drugega kot gneča na obali.
Bodimo iskreni; ja, ok, sem cepljen... Ampak, glede na vse seve, ki jih cepivo baje ne pokriva, sploh nikjer ni rečeno, da sem zdrav (oziroma nimam covida), poleg tega sem lahko prenašalec...
Ne razumem omejevanja na regije. Saj smo vsi v istem dreku. Sem že v startu rekel, da bi podprl recimo prepoved obiskovanja nagnetenih turističnih točk (Bled, Bohinj, obala...) če nisi iz tiste regije. Ampak da pa Ljubljančan ne sme iti na Pohorje laufat ali pa na prekmursko gibanico v Prekmurje s familijo, ali pa kolesar kolesariti na Uršljo goro .. Bedarija.
Sploh ker cepivo še zdaleč ni dostopno vsem, pcr je pa drag za takele enodnevne izlete.
Če si pa prebolel ali si cepljen pa prosto po Prešernu.
pred 10 urami je Damijani napisal:
No, to je bila pa tudi moja želja pa so mi prej bicikl spizdl!
Sem imel načrt za en cel dan in samo s kolesom! Cela trasa bi zajemala štart od doma-->Kranjska-->Vršič-->Trenta-->Nova Gorica. Dobr se nažret, vlak in domov.
To je lepa trasa. Maš pa tudi tisto klasično opcijo iz KG na Vršič pa potem mangartsko sedlo, predel, Trbiž, KG...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tole bo pa še zanimiva sezona... Leclerc s ferrarijem pa le dobre 3desetinke za Lewisom.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani