Dejmo no nehat slepomi?it-?e si pri koritu (beri si na poziciji ali ima? kak?nega sorodnika na oblasti ali vsaj da je vpliven) se ti ni treba ni? bati.Tako je bilo od vedno in takole tudi bo vnaprej.Pika.
?e kupi? na ?rno zgrajeno nepremi?nino si pa? lolek... ?e pa ti jo je prodala ob?ina ima? pa ?e vedno mo?nost pravno ukrepat napram prodajalcu, saj je ?lo za goljufijo in zelo hitro bo postal tudi ta blok legaliziran.
Aha, ja, seveda. In potem svizec zavije...
Mo?akar je s tem primerom od?el k odvetniku v imenu vseh stanovalcev v bloku. Odvetnik je takoj zagrabil in spisala sta dogovor: odvetnik bo izto?il kupnino, ?e ne bo v ?estih mesecih blok legaliziran. In odvetniku ostane 10 procentov, ostalo dobijo stranke. Po treh letih ga je odvetnik obvestil, da odstopa...
Pa si lahko misli?, da niso bili majhni denarji in da bi bil honorar blazno velik... Ni mi jasno, zakaj je odstopil in sploh ni ra?unal treh let dela? Kaj ti misli??
Za vse ostalo pa - je preve? vro?e, da bi se mi dalo. Vsekakor mi je pa nekaj jasno: s seboj moram vzeti mo?nej?o lopato. O?itno si zelo trd...
Sej razumem... sam ne mormo se it takole, da re?emo : "tega dejte spustit, ker je manj goljufal kot tisti drugi in dokler unega drugega ne primete je tega malega goljufivca treba pustit pri miru"
?e se gremo takole pol pa? nikoli ni konca, ker sigurno obstaja nekdo, ki je bolj "kriv" in vse skupi potem izgleda kot otro?ki vrtec, ko en na drugega ka?emo.
Do tu ti dam ?isto prav.
Isto kot recimo pri sodstvu - leta in leta niso kej dost pokazali mu?i nad baraboni pa je folk pizdil kako so neu?inkoviti - zdej so pa malo ampak res malo pokazali zobe pa spet ni prav in navadno taisti, ki so prej pizdili nad neu?inkovitostjo zdaj tulijo, da ni pravne za??ite, ker je sodstvo preve? u?inkovito. Pol pa bod pameten. :ne vem:
Res? Katero sodstvo to? No, ja, glede na to, da si ?e posebej poudaril, da so malo, ampak res malo pokazali zobe, domnevam, da misli? na Slovensko sodstvo. Sicer ne vem, kdo tuli, da ni pravne za??ite, ker je preve? u?inkovito (o?itno sem kaj zamudil), a za moje pojme imajo ?e zelo veliko dela, preden lahko kdo re?e, da so za silo u?inkoviti. Dokler pa obsodijo 1% barabonov, pa ?e to ve?inoma desnosu?ne, pa nikakor ne more? pisat, da so preve? u?inkoviti. In ko obsodijo barabone, ker se jim zdi, da je nekaj bilo narobe, res ni pravne za??ite. Torej spet ne more? pisat, da so preve? u?inkoviti... Imajo pa na sodstvu precej primerov, ki imajo zelo oprijemljive dokaze in bi lahko hitro zaklju?ili sodnijo in barabone pospravili na hladno, pa se jih niti ne lotijo. Kje je potem preve? u?inkovito sodstvo? Jaz ne vidim niti za silo u?inkovitega, kaj ?ele kaj ve?.
Sej to?no to vsak re?e, ko jih dobi po pi?ki (pardon izrazu) - pol pa poslu?amo o montiranih procesih, pa politi?nih, pa o nedol?nem malem ?loveku, itd itd.
Mislim, da vem, o ?em govori?. Najbr? o tem, da so ru?ili ?rno gradnjo malemu ?loveku (pravzaprav stari ?lovekinji) v Triglavskem narodnem parku, medtem ko bratu biv?ega predsednika dr?ave je pa niso. Pa Jakli?u tudi ne. Pa Maherju tudi ne. Hja, res ne vem, od kod komu ideja o montiranih politi?nih procesih... Pa gotovo je kje ?e kak?na, ki je zrela za ru?enje... Ali govori? o tistem, ki je dobil 30.000? odpravnine, ker je dal odpoved, ko so ga posneli pri dogovarjanju za podkupnino? Ali pa govori? o tistem, ki je izkoristil svoj polo?aj, da je sinovoma spremenil namembnost zemlji??a... Mislim, da so bili vsi nedol?ni (vsaj pravnomo?no ni ?e nih?e obsojen) in so bili ?rtve politi?no montiranega procesa...
Ja vsak, ki jih dobi pol za?ne jamrat, kako je vse nepravi?no, a da se je pa sam spustil v tak polo?aj mu pa ni jasno. Sej je razumljivo, ker ljudje na polo?aju so navadno z egom do plafona in nekaj najbolj groznega je priznati svojo napako in se vsaj delno pokesati - ne to jim ne pade na pamet, ker udarec po egu in prizemljitev tega je navadno ?e huj?a kazen kot neka dejanska oprejemljiva kazen.
Na?eloma se strinjam. ?eprav imam dvom o prvem stavku.
Ja vsak, ki jih dobi pol za?ne jamrat, kako je vse nepravi?no, a da se je pa sam spustil v tak polo?aj mu pa ni jasno.
Tu pa se lahko vrnemo na za?etek. Veliko navadnih smrtnikov se v takih te?avah znajde ravno zaradi pravnega nereda in neu?inkovitega sodstva v na?i dr?avi.
Mo?akar je v Ribnem imel hi?o. Ker je ni uporabljal, je dovolil dru?ini, ki jim je pogorela hi?a, da se vselijo vanjo. Brez najemnine. Kot prva pomo? ob katastrofi - izgubi hi?e v po?aru. Po enem letu je najprej dobil obvestilo pred rube?em, ker za to hi?o ni bila pla?ana elektrika. Sploh ni vedel, da nesre?ni stanovalci sploh ne pla?ujejo elektrike. In po enem letu, ko je ugotovil, da ga nesre?niki samo izkori??ajo in da si sploh ne urejajo svoje stare hi?e oziroma novega doma, jih je hotel delo?irati. Pa je dobil s sodi??a odlo?bo, da jih ne sme. Ja, in je za?el jamrati, kako je vse nepravi?no, a se v tak polo?aj ni spustil sam. Pomagal je nesre?nikom, ki pa so to izkoristili, sodi??e pa jim je ?e prikimalo.
O?e so?olca iz osnovne ?ole je v Planici star skedenj predelal v preprost vikend. Navzven komaj opazi? razliko. Med po?itnicami sem tudi jaz precej ?asa pre?ivel tam. Zdaj ima mo?akar te?ave. Skedenj je bil pred ve? sto leti postavljen na ?rno. In ni bil evidentiran v nobenih katastrih. V ?asu Jugoslavije se s tem sploh ni nih?e obremenjeval. Ko se je Slovenija osamosvojila, pa je mo?akar vseeno za?el postopek legalizacije. In te?ave. V TNP se ne sme graditi. Nikakor ni mogel dokazati, da je objekt tam stal ?e pred uvedbo TNPja. Niti fotografije, niti zapisi, niti poro?ilo mili?nikov, ki so neko? obravnavali vdor,... Ni? ni veljalo. Pa je mo?akar vikend spraznil in ga vrnil nazaj v prvotno stanje. Za majhno najemnino ga je dal bli?njemu kmetu v najem, da je kmet tja spravljal bale sena. ?e vedno je bil problem. ?eprav je bil na kmetijskem zemlji??u objekt v kmetijski rabi, ni dobil soglasja. Ker je tam pa? TNP. In se tam ne sme graditi... Normalno, da je za?el jamrat, kako je vse nepravi?no. In tudi on se ni sam spravil v tak polo?aj.
Prijatelj ima v Kranju (tam proti Zlatemu polju) stanovanje v bloku. Po poroki se je preselil k ?eni (blok za policijsko postajo). Svoje stanovanje pa bo prodal. In te?ave. Blok je ?rna gradnja in v katastru vpisan kot njiva. A ko ga je kupoval od ob?ine, je bilo pa vse v redu. Ne bo? verjel, tudi on je za?el jamrat, kako je vse nepravi?no. In tudi on se ni sam spravil v tak polo?aj.
Ne me narobe razumet, da sem navdu?en nad podiranjem saj bi bil osebno raje za visoke kazni ampak kr naprej se na raznoraznih forumih benti, da ni pravne dr?ave in ravno dosledno izvajanje zakonov je temelj pravne dr?ave pa ?e nam je v?e? ali pa ne.
Ravno v tem je te?ava, Boss. Vem, da me bo? spet o?igosal za SDSovca in Jan?evega vernika in ne vem koga ?e vse. Konec koncev, ti kar. A vsi bentijo nad tem, ker se zakoni ne izvajajo dosledno. ?e si bolj levosu?ni oz. rde?eko?ec, potem se izvajanje zakona lahko vsaj odlo?i, ?e se ga sploh izvaja. ?e pa nisi "njihov", si jebena stran in se nad teboj izvajajo zakoni.
A ni to katastrofa - tisti, ki si slu?ijo kruh na cesti so najbolj neobzirni... amaterski vozniki osebnih vozil so se razen enega ali dveh modelov ve? ali manj pravilno postavili. In ?e gre? gledat po ceradah kamionov, ki se niso umaknili so ve? ali manj tole tuji vozniki vklju?no z avtodomi. O?itno v tujini nimajo teh akcij o ozave??anju kako se je treba postavit pol pa sranje delajo in ?e bi kdo zaradi tega umrl....hmmmm
To je pa res. Po ceradah sode? ni bilo te?av s Slovenskimi vozniki. Velika ve?ina je bila vzhodnoevropskih in Italijanskih. Ter avtodomi in po?itni?ke prikolice. Na nekaterih se da razbrat nalepko DK.
Ne, boss, kljub enakemu mnenju nisva ?e prijatelja. Lopata ?aka...
No, to, da i??em Bossa, da ga vr?em v brezno, ni ni? novega...
Pa? pa, poleg Bossa, i??em ?e Schurda. Sem mu poslal zasebno sporo?ilo, pa ni nobenega odgovora. Ga mogo?e kdo najde? In lahko ga potola?ite, ni se mu treba bat, da ga z lopato. Le neko srajco so mi prinesli gasilci, pa je baje njegova.
Lopata je pa ?e vedno rezervirana za nekoga drugega...
"?e jih nima?, je hudi?. ?e pa jih ima?, jih je vedno premalo!"
"Kako si pa ti letos pre?ivel dopust?"
"S svojo pla?o sem ga kve?jemu pre?ivotaril!"
"Kam bo? letos ?eno peljal na dopust?"
"Ona sanja o Kanarskih otokih."
"Ooo! To bo pa drago!"
"Zakaj? Kolikor vem, so zaenkrat sanje zastonj."
?estnajtletnica svoji mami: "Za nekaj dni bom ?la na morje."
"Prav. Kako bo? pa ?la?"
"Z avto?topom gre najhitreje in najbolj zanimivo je."
Mama se je zgrozila: "Hitro in zanimivo, to ?e, vendar mora? biti previdna, avto?top je lahko tudi nevaren! Ne bi ?elela, da se ti zgodi kaj takega kot tisti avto?toparki, ki je pred sedemnajstimi leti ustavila tvojega o?eta in prisedia v njegov avto!"
"In kaj se ji je zgodilo?"
"Morala sem se poro?iti z njim."
"Kje si bil na dopustu?"
"Na morju, v hotelu Lev."
"Hotel Lev je vendar v Ljubljani?"
"Mater! A zato nikjer nisem na?el pla?e!?"
"Kje si bil za novoletne praznike?"
"V hotelu Palace."
"Kje si bil za prvomajske praznike?"
"V hotelu Palace."
"In kje bo? poleti?"
"V hotelu Palace."
"Ti pa veliko zaslu?i?, da si lahko toliko privo??i?. Kje pa dela??"
"V hotelu Palace."
V ?oli se pogovarjajo o spomin?kih z dopustov. Pa u?iteljica vpra?a, ?e kdo ve kaj o spomin?kih. Prvi se oglasi Janezek: "Jaz sem spominek z dopusta."
Neko divje pleme ujame Slovenca - avanturista. Vtaknejo ga v kotel, pripravijo grmado, pridejo z baklami (ne, vic ne govori o meni in Bossu...) in tik preden pri?gejo, vpra?ajo:
- "Ima? ?e kak?no posebno ?eljo?"
- "Ne, me pa nekaj zanima. A imate vi Jankovi?a?"
- "Ne."
- "Pa Kanglerja?"
- "Ne."
- "Pa Bratu?kovo?"
- "Ne."
- "Pa Pahorja?"
- "Ne."
- "Pa PS, SD, SDS, DeSUS, N.Si, DL, SLS, LDS...?"
- "Ne."
- "Pa DURS, pa 20%DDV, pa vsak drug torek dra?ji bencin, pa vedno manj?e pla?e, pa vedno ve?je polo?nice?"
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Na Gori?kem en motorist manj. Glede na to, kako je pripilil, sploh ne ?alujem.
?al pa je najverjetneje tudi ena BTjka manj...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani