Pa pravi trenutek so izbrali. Ko vsi razlagajo, da so zaradi prej?njih obilnih padavin vsi "podzemni rezervoarji" podtalnice polni.
Preden bo po Lu?kinih besedah vode zmanjkalo, si raje pripravite plavutke. Vsa Slovenija je pod sne?eno odejo. In ?e sne?i. Predvsem v vi?jih legah. Smo pa ?e proti koncu marca. Sonce ?e ima svojo mo?.
Ko se bo ves ta sneg za?el topiti, bodo vsi vodotoki polni do roba. Ali pa ?e celo ?ez...
?e pa se, Bog ne daj, na tole usuje de?, bo pa sneg najprej vpijal de? kot goba, potem bo pa naenkrat vse priteklo v dolino...
Kakorkoli obrne?, je prej verjetno, da bomo potrebovali plavutke, ne pa kamele...
Bodo pa drugi "dobi?karji" slu?ili pa? na ra?un suhih drv. Ti bo? pa pla?eval. Kakorkoli se obrne?, ima? rit odzadaj. In vedno se najde kdo, ki bi te rad n...........
Jaz ti pa iz lastnih izku?enj povem, da sem na Mazdi ?e dva zamenjal (in tretji je ?e polomljen), pa brez prometne nesre?e. Samo sneg. Pa ne naplu?en in zbit. Bog ne daj, da je na cesti kak?na kepa snega, ki je padla nekomu iz blatnika. Bi mi razbilo ?e kaj ve? kot samo odbija?... Vedno bolj gredo vsi za Trabanti Pa toliko smo imeli za pripomnit ?ez njih...
Sej pravim, tole je bila nori?nica potem pa imajo kamionarji ?e jajca, da razlagajo z uno Klobaso na ?elu, da so za zastoje kriva osebna vozila.
Takoj bi morali sprejeti zakon, da morajo v primeru snega na cesti imeti tudi kamioni na kolesih zimske gume ali pa da se izlo?ijo in po?akajo, da cesto spucajo do asfalta. Tko pa mi vozniki moramo tla?it vsako zimo zimake gor pol pa glih tako stoji? v zastojih, ker kamionarjem pa to ni treba.
Ne bo? verjel, Boss, a tokrat imate prav vsi.
Ja, za precej zastojev so res kriva osebna vozila. Tovorno vozilo s 40 tonami skupne te?e zrine sneg izpod koles. In ko se taka gmota po?ene po cesti v hrib, rine kot vol. In ker je tako te?ek, lahko vozi precej hitro, pa ?e vedno ima dovolj stika s podlago (tudi po ravnem, ne le v hrib). In lahko vzame dober zalet za v hrib. In potem na cesti dobi neko mamko, ki jo je strah mokre ceste, kaj ?ele snega, in mora zavirati. Takrat se pa vse poru?i. Pri 450 konjih in ko mora? menjati prestave, ti te?ko ujame?, koliko pohodit gas, da ne bo za?elo vrteti v prazno. In ko za?ne, se za?ne zadeva kri?at in nazadnje se ustavi. In 40 tonske gmote ne zgane? ve? do "pomladi". Najve?krat niti verige ne pomagajo...
Ja, bi pa morali tudi za tovorna vozila sprejet zakon o zimskih pnevmatikah. Se povsem strinjam. Sicer bi to podra?ilo prevoze in posledi?no vse, kar je vezano na prevoze (in to je res vse, kar si zamisli?), bi bilo pa bolje tako za prevoznost cest kot tudi za varnost. Pa ne le na tovornih vozilih, ampak tudi na priklopnikih oz polpriklopnikih. In to vseh! Tudi tistih majhnih, ki jih vle?e? za osebnim avtom kar s tretjo tablico. Je bilo kar nekaj nesre?, ko se je "vle?no" vozilo ustavilo, prikolica pa je priletela okoli, ker so bile gume gladke kot stri?eva ple?a in na snegu niso dr?ale smeri.
Danes v gostilni debata o tablicah. Imamo enega, ki "zbira tablice": pa? fotografira tablice, ki niso povsem obi?ajne. In jih razvije in ima ?e kar nekaj albumov. In jih je kazal in najdem tole:
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Prvi april je, jaz pa sam v slu?bi (de?urni). Sploh nimam koga za "potegnit".
Povezava za deljenje
Deli na druge strani