Kar nekaj, če ne večina ukrepov, ki jih sprejema ta ali ona naša vlada ali parlament, izhaja iz evropske zakonodaje. Eno so direktive, ki jih vsaka država prenese v svojo zakonodajo (zakone, uredbe, pravilnike), drugo so evropske uredbe, ki se neposredno uporabljajo v državah članicah.
Če direktive niso prenesene v zakonodajo pravočasno ali popolno, Evropska komisija uvede prodi državi članici postopek, t.i. PILOT, v katerem se lahko članica zagovarja. Na koncu sledi lahko finančna kazen. Ni to vprašanje desne ali leve vlada, zelene ali naše, vaše, vse morajo to gnati naprej, da se sprejme.
@Alex, si glasoval na referendumu za EU ali si bil proti? 😆
Kake smešnice so to. Pa saj folk je že sedaj preučil vse možne prospekte od vseh trgovcev in je šel tja, kjer je bilo ceneje. Mislim, da je šlo 48000€ v nič in je zopet nekdo od sorodnikov lepo zaslužil.
Danes je na vrsti Elvis 🙂 Gledal že kdo? Naslednji pa Top Gun Maverick 😉
Ja, 4 tedne nazaj v kinu, pa še enkrat pred tednom na HBO MAX. Pričakoval sem sicer nekoliko drugačen film (nisem nič bral prej), ampak sem bil pozitivno presenečen - film je res nabit z močno dobro glasbo. 👍 Več pa raje ne bi "spoilav" 😃
Elvisa sem v svojem življenju ogromno poslušal, visel je tudi na stenah sobe, tako da sem vesel, da se je spet obudil spomin nanj. 🙂
Meni pa zadnja 2 dni med gledanjem pri T-2 (po Telekomovi optiki) sem in tja slika za nekaj časa zamrzne in potem sama odmrzne, oziroma odmrzne takoj, če pretaknem program. Zanima me, če se to dogaja še komu pri T-2?
Leta 2018 sem poslušal predavanje prof. Matjaža Vidmarja, genija na svojem področju telekomunikacij in elektrotehnike na splošno.
Zapomnil sem si nekaj:
- za baterijo in njeno življenjsko dobo je najbolje, da se polni čim bolj počasi
- cena polnilnic na trgu je nateg (Vidmar si jo je sestavil sam ... gre približno tako: cena sestavin cca 300 €, na trgu pa polnilnica price cca 1.500€)
- električni avto DA, če je v osnovnem konceptu električen (odlična lega zaradi teže baterije na dnu avta, ne pa kot je bilo pri električnem golfu, ko je bila baterija zadaj v prtljažniku in je v ovinku zadek odneslo ven)
Imam pa, slabe z slovenskimi. Tako živčnih in objestnih voznikov (po domače kmetov, ki so si kupili bmw-je in mečke) kot so naši slovenceljni, jih ni daleč naokrog.
Super ponudba - Namizni računalnik PCX EXTIAN I5-11400F/16GB/SSD 1TB/RTX2060 -12GB lahko najugodneje kupite na Tehnox.si! Hitra in zanesljiva dostava na vaš naslov. Preverite tudi dodatni opis izdelka...
Stric je bil eden prvih v Sloveniji, ki se je sredi sedemdesetih začel ukvarjati z manjšimi klimatskimi napravami. Takrat so bile to predvsem velike težke kvadraste škatle (vse v enem) zmontirane v zgornji del zunanjih oken Mercatorjev.
Večkrat sem se po šoli, ko sem čakal na avtobus, oglasil v njegovi delavnici na Slomškovi blizu avtobusne postaje. Servis je šel tako, da so celo škatlo odmontirali, jo pripeljali v delavnico, razstavili, rebra namakali v posebnem koritu in potem sprali, zaribane kompresorje odprli (pobrusili var), popravili in zavarili nazaj, zložili skupaj in ponovno namontirali ... Cene so bile tudi nepremirljivo višje od današnjih (če se ne motim, je bila montaža sredi devetdesetih cca 500 nemških mark).
Tega danes ne dela več nobeden. Če ti gre na primer elektronika pri 15 let stari klimatski napravi, je najceneje kupiti celotno novo napravo. Itak je proizvajalec dolžan zagotavljati nadomestne dele največ 7 let po nakupu.
Tole je resnična zgodba z leta 2015, ko sem v spletni trgovini naročil dva telefona:
Začelo se je v sredo, ko me pokliče dostavljalec in me vpraša, kje se nahajamo, da ima za dostavit paket, ker ne boste verjeli, v avtu ni imel GPS naprave. Potem nekako najde naš naslov, pa ne najde paketa, čeprav ga ima na seznamu. Po kakšnih 15 minutah, ko sva skupaj 3 x preiskala kombi je po naknadnih večih tel. razgovorih s svojimi sodelavci pojasnil, da je težava v tem, da jim spletna trgovina še ni dostavila paketa in da ga bomo dobili v petek. Ko sem ga vprašal, zakaj ima paket na spisku, pa je rekel da se to pač zgodi ...
V petek me pokliče spet isti dostavljalec in me spet vpraša, kje se nahajamo, ker ima za dostavit eno pošiljko. Ko mu povem, da je bil pri nas že v sredo mi pojasni, da me je poklical samo za to, da me obvesti, da bomo paket dobili šele v ponedeljek, ker naj bi spletna trgovina imela težave - telefone naj bi želel ukrasti nekdo od zaposlenih in imajo sedaj okrog tega frko.
Potem me čez 5 minut še enkrat pokliče in me spet vpraša, kje se nahajamo, ker ima za dostavit eno pošiljko. Naredil sem se neumnega in mu še enkrat povedal navodila za pot. Samo nekaj minut kasneje še enkrat pokliče in sprašuje po nekom tretjem. Žena mu pojasni koga je poklical, ta pa ženi še enkrat pojasni zgodbo, da so naša telefona ukradli v spletni trgovini in naj za več informacij pokliče njih. Čez nekaj minut na dvorišče pripelje njegov kombi in dostavi pošiljko. Tokrat je bila težava samo še v tem, da na spisku dostavljenih telefonov ni bilo, zato sem mu napisal potrdilo o prejemu.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
🤣 Če bi delal na SURS, se ne bi prav dosti naučil. Sem pa kliknil na link v tem Žurnalovem članku, in te vrže na vladna gradiva.
Pol sta že 2, ki sta bila na referendumu 2003 proti vstopu v EU? 😮
Zafrkavam, zato ker smo ljudje nagnjeni k temu, da bi imeli samo pravice, ne bi pa imeli obveznosti.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani