Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano
4 hours ago, Jaka32 said:

A še komu drugemu zeloooo počasi polni telefon v Mazdi? V eni uri vožnje 20%, pa še to neha polnit, ko avto ugasneš. Sem probal oba USB porta, pa sta oba enako počasna.

Fora je, da so te porti narejeni zato, da lahko ti poslušaš musko iz usb ključka / povežeš telefon na usb isto za musko. Mislim da ni bil niti približno dizajneran za polnjenje. Jaz sem težavo rešitev tako kot še par ljudi nad mano. Kupiš 12V vtikač na 2 porta, jaz imam v enem kamero v drugem pa telefon. Malenkost boljše je kot original, važno je, da se mi baterija še bolj ne prazni če telefoniram.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
On 9/3/2021 at 6:50 PM, Bini said:

Še zadnja danes v Trbovljah, matkurba..... 😊😂🤣

IMG_20210903_184722.jpg

Bini a tvoj delovnik izgleda tako, da naokol po Sloveniji vsakodnevno, pol pa ubistvu čakaš in se nacejaš s temi kofeinskimi napitki?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
19 hours ago, Alex said:

Brez veze in dolgočasna dirka. Razen zadnja dva kroga, ko so se nekaj kao borili za tretje mesto. Drugače pa živi dolgčas. Se bojim, da bo postalo tudi tukaj dolgočasno in negledljivo  kot F1. 🤔

MM mi res ni ljub, ampak tukej se vidi, kako je on razred zase. Vsi ostali so na istem nivoju - stopničko pod njim. No, mogoče bo Quartararo postal novi MM, ostalo je pa žal na isti klasi. Mogoče se Doviju na mopedu odpre drugo leto pa bo dobra konkurenca.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
5 hours ago, Bini said:

Šele druga danes pa bo že poldan. 😊

IMG_20210614_113112.jpg

Pa piše ti zadaj "Pivce za živce", ti pa kavo ccc

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Financni trgi in investicije preko borze
Napisano

Ko sem odprl tole temo po toliko časa, sem se vmes vprašal, če je kdo sploh prebral tisto mojo analogijo z jabolki par strani nazaj, pomoje ne. :D

Sem late to the party in sem notr vrgel drobiž, ampak tisti en BNB, ki sem ga decembra kupil za 30$ (z namenom, da bom z njim trejdal), je sedaj poskočil na vrtoglavih pecto. Kam gre to no.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
On 3/6/2021 at 10:16 PM, Boss said:

Sem se vozil po Ljubljani v času policijske ure in za ziher sem vzel še mamo zraven. Lahko sporočim, da v Sloveniji to deluje, Hojsu se je pač zalomilo šele pri Hrvatih.

Če koga zanima kako zgleda Ljubljana v času policijske ure lahko tud kak filmček skup zlimam, čeprav me zna kak izdajalc tud zašpecat policajem. :nevem:

Haha. Sem šel zadnjič ac LJ-NM okol desete.. Proti LJ je še šel kakšen avto, proti NM pa žive duše nikjer, srhljiv filing.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
On 2/14/2021 at 12:02 PM, Z M A J said:

Rdeči, beli ali črni, magari rumeni, kakršnikoli že ste, danes nujno ven na ZRAK, po možnosti v družbi :)

Zdele še kosilo, potem pa primerno današnjemu dnevu in na izlet; ena frišna beyba :)

12 hours ago, Z M A J said:

Odličen wikend za mano, nivo energije zdajle pa sodi bolj v Jamralnik, hehe

Kaj je blo z bejbo, a ni šlu skuzi? :huh:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano

No jaz sem se šele danes zvečer spomnil, da bi lahko zadnjič, ko sem bil na servisu, slikal, ko mi je kar sam g. Majes eno iz automata počastu. :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
On 1/20/2021 at 7:46 PM, Scr3am said:

Evo o tem sem govoril.

1440 reviewov in vsi pozitivni pa se poslje ga iz spanije, tako da ni carine ter davka in se v enemu tednu je pri tebi. Pri nas je tak procesor cca. 270e.

https://a.aliexpress.com/_mrZRICl

Hja :D 

https://www.mindfactory.de/product_info.php/AMD-Ryzen-5-3600X-6x-3-80GHz-So-AM4-TRAY_1320346.html

Džabe reskirat haha

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
On 1/16/2021 at 3:43 PM, Scr3am said:

Po dolgem casu (cca. 10 let) je prisel cas, da malo posodobim racunalnik :). Gre za sestavljen racunalnik in ne kupljen.

Amd ryzen 5 3600 z wraith Prism RGB hladilnikom

Geforce gtx 1070 MSI armor OC

Kingstnon hyper X rgb 32GB  DDR4 (2x 16 GB) - dual chanell

Samsung 970 EVO 1 TB M.2  SSD disk ter WD green 256 GB sata SSD

720 W napajalnik

Aerocool ohisje z rgb osvetlitvijo ter 2x protiprasna filtra.

Pri graficni sem nekako ciljal na 1080 ali rtx 2060, vendar so trenutno brutalne cene graticnih kartic in sem se odlocil za 1070.

V starem racunalniku je bila pa gtx 660ti in amd x6 1055t procesor ter 12 gb ddr3 ram - kingston

received_234311374958808.jpeg

IMG_20210114_204702.jpg

IMG_20210107_205020.jpg

Za te čase kr kul, ker sem tudi sam opazil kak šmorn je s komponentami.

Maja sem kupil navito 2060 od GIGABYTE za 360 eur. Sem rekel kul je, na jesen si privoščim še novo plato in procesor (ker imam še predpotopno zadevo). Hvala covid lockdown, 5600 cena prišla skoraj na duplo (450 eur ko sem gledal nazadnje prejšnji teden). Tudi PS5 ne dobiš nikjer. Tako da ostajam na tem, dokler cena ne pade. Mudi se ne, ker Warzone laufa 😛 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Meni je res žal, da je v novih telefonih baterija zlimana not... In če so se mi stare baterije (vzete iz starih gsm-jev izpred 15 let) napihnile tekom let, kaj se bo zgodilo z novimi napravami? Bo napravo razneslo al samovžig?

+ to vemo, da vsaka miljonta Li-Ion po izteku svoje pričakovane življenjske dobe zagori?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
30 minutes ago, Freak said:

U ja, seveda. Sam imam trenutno glavnino v ETH, ADA, ICX, LTC in BCH. V samem BTC imam na žalost zelo zelo malo. Nad BCH sem že skoraj čisto obupal, pa mi je dones naredil +40%. Tako, da trenutno sem potrojil vložek, ki sem ga vložil v kripto. Samo še vedno nisem na cilju :) Rad bi si pomagal pri stanovanjskem problemu in pot do tja je še dolga. Moja strategija je pa HODL.

Drugače je bila pa kar trnova pot tole. Sem kupoval leta 2018, še pred dnom, tako da sem bil že tudi na -70% vsega svojega vložka :( Sicer zaradi varčevanja/najemnine/otrok... nisem imel veliko denarja za gemblat, ampak je bilo pa tako, da sem malo pa malo dodajal, kupoval. Moja najdražja sploh ne ve, koliko sem vložil, ker me itak na žalost ne podpira v tej igri :(  Je pa tako, da si tudi sam nebi upal vložiti vseh svojih prihrankov.  Ampak trenutno je kukr je, ni slabo in upam da gremo do konc leta na luno :D 

Aja, pa imam tudi alt coine, v katerih sem še vedno 99% v minusu, glede na vložek (če kdo pozna NCASH, DENT, COFI,PHX - med njimi sem razdelil okoli 200€ in trenutno imam samo še dobre 4€ 😪 ).  Če bi imel takrat to "znanje" oz vedenje , bi se malce drugače odločal, ne pa da sem spremljal youtube kanalov od xy oseb, k so promovirale razne kovance, kako bo naredil 1000x, jaz pa naiven in pohlepen 😒 

Tako, to je na hitro moja zgodba. Drugače pa veliko sreče vsem! 

Če vložiš 50 eur vsak mesec si na koncu še zmer na boljšem, kot da trejdaš vsak dan in loviš tiste cente. Če bi bil doma in bil brez službe pa verjamem da bi lovil tiste procente, ki jih youtube videi obljubljajo. Kot na borzi glej, reskiraš kolikor si pripravljen, od gajbe piva na mesec me ne bo kap, če propade, mogoče pa kaj bo. :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
6 hours ago, Jest said:

Bom pa se jaz dal eno kavo oz. nescafe ;)

6E7FB495-D2CE-4B51-A574-A30828974AAB.jpeg.e07b6fc588ffa8b5bc7da02d72d4f47e.jpeg

Pa Yahoo weather kaze nek hud minus ...  ceprav termometer na balkonu kaze “samo” -3

image.thumb.png.956939c50626714fc436085d70b83fc9.png

Hja danes so taki časi, da ti lahko povem, da je verjetno nekaj narobe s termometrom zunaj. 😂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano

Noben tukaj fan Dolche gusto? :D Pil "imitacijo turške" precej časa, vsake tok doma na hitro paše.

Drugače pa v espresso par kapelj hladnega mleka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
On 12/28/2020 at 11:08 AM, NevLado said:

Predlagam, da obdržiš "na dolgi rok".

Zapri in ne glej še 10 let, ker bo šlo na 100k. Tudi če ne bo pa definitivno ne bo nikoli več padlo na 2018 ceno.

No, sem pričakoval rast - ampak takšne kot je trenutno pa niti pod razno ne.

Odgovor na ostale:

Fora je, da je sedaj več in več "navadnih smrtnikov" zajel ta hype, da rabijo bitcoin, ker vsi to trobijo. Ga ni človeka, ki za to rast ne bi izvedel v zadnjih 14 dnevih. Še po rtv-ju je bilo.

Če imate na razpolago npr jurja, ki bi ga lahko vrgli stran, ga vložite. Pričakujte, da iz njega ne bo nič in pozabite na njega. Mogoče bo čez 5 let vreden 10.000, mogoče pa 0. To je pač primer negarantirane investicije. Tako kot avto, ki ga lahko naslednji dan razbiješ. Ampak pri avtu imaš zavarovanje, pri bitcoinu (še) ne.

Problem je, da ljudje ne zastopijo, da to NI valuta. Še... Bitcoin je kot zaboj jabolk. Če jih tvoj sosed prodaja po 2 eur, bodo vsi raje hodili tebi, če jih ti prodajaš za 1.8 eur. Če bo vse več ljudi hodilo po tvoja jabolka, boš tudi ti dvignil ceno, ker lahko. In tako se bosta izmenjevala s sosedom. Pa bodo jabolka narastla na 5 eur. Na eni točki bo zanimanje za jabolka popolnoma vpadlo. Ker se jih bodo vsi prenajedli. Ti pa boš imel ugodno poletje s preveč jabolki. Ja boš malo raztrobil naokoli, da so jabolka "ful kul" za npr zdravje, pa bo folk spet začel kupovat. In manj jabolk kot boš imel na zalogi, večji hype bo, in tudi cena vse večja. :D

Če ne zastopite analogije, grem lahko še bolj v detajle. Ampak tudi novih bitcoinov se več ne odklepa, tako kot se pozimi ne da dobit frišnih jabolk. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.