Skoči na vsebino
Chat is back ...
Napisano
pred 4 urami je g.Wankel napisal:

Če nam pade grid dol, kako boš pa gotovino dvignu, ko ti je zmanjka? :D

Hja, jaz imam kakega jurčka vedno nekje doma spravljenega v cashu just in case. Do zdaj mi je 2x prišlo zelo prav, kjub temu, da ni blo nobene katastrofe.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Načeloma je tako, da kolesarji, ki smo tudi vozniki tega ne počnemo, ker točno vemo kako je to neprijetno izza volana, ko ti nadebudnež skoči pri rdeči čez cesto in moraš še na take praznoglavce pazit. Pač ne delamo tisto kar ne želimo da drugi nam počnejo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Sicer že dolgo nisem bil na pošti, ampak še nekaj let nazaj je bilo, da sem s kartico plačal pa je pošta udarla skoraj 3€ za plačilo na POS-u. Kupu stvar za 8 € plačal 11€. Ne da bi se sekiral za 3€ ampak filing je bil pa neumen.

Tako, da jaz sem pristaš tega, da se zadeve izpojejo same če se. Ampak mi smo tako zaverovani v to digitalno družbo, da sploh ne vidimo, da bi šlo karkoli lahko narobe al kratkoročno al dolgoročno. En pošten sončni izbruh in nam pade cel grid dol pa smo skoraj k v kameni dobi. Rezervnega scenarija pa sploh nimamo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Res ne vem kaj te je tako zmotilo, da sem te tako razjezil, umiri živce saj dobro veš,veste, da se v večini izjav malo hecam.... 👍

Lahko pa na koncu kake zajedljive izjave nalimam tegale tiča 👹 kot ti in mi bo vse oproščeno kar bom napisal... 😉

Če sem res koga užalil, ki leži na denarju se mu iskreno opravičim... 😉

No ja, sam jaz se ne hecam v takem konceptu, da izjavim, "da so vsi moški srednjih let iz okolice Šentjurja še vedno za leseno žlico al pa domače povedano z nizkim IQ-jem" 🤪 samo zato, ker razmišljajo recimo drugače. Pol pa ko zavre zadeva pa rečem, da sem se sam hecal.

Neki je hec, neki pa podjebavanje in žal si poskušal podjebavat brez argumenta. Pač tako kot to počne Alex pol se pa vsi čudimo zakaj pride do konflikta. Veš, da sem vedno za hec in zajebanco, ampak vseeno zelo pazim, da nekoga ne okarakteriziram kot neumnega ali manjvrednega. Ker tolk pa spoštujem svoje sogovornike.

Aja pa da ne bo tole šlo predaleč - nikomur nisem zameril, da ne bo nesporazumov, še vedno ste mi vsi forumaši čist kul fantje pa čeprav se kdaj pa kdaj tud usekamo in spremo. To je lajf, ker da bi pa vsi mislili kot eden bi bilo šele strašno dolgočasno.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Strah je osnova za preživetje subjekta pa ne glede kako si to razlagamo. Temu se reče preživetveni nagon in brez tega vrste sploh ni ali pa izumre. Preživetveni nagon ti namreč pove, da bo bolelo, če boš ne vem skočil iz previsoke višine na osnovi izkušenj iz preteklosti te pač zavre, da ne skočiš v prepad. Ravno tako deluje samoohranitev na vse zadeve, ki so boleče ali pa slabe. In ker v takih ukinitvah največkrat ni dobrih zadev, normalno, da računamo, da bo spet slabo. Močno dvomim, da bo bolje, če ukinemo recimo gotovino v popolnosti. Sploh zato ker se te zadeve nikoli ne delajo za dobrobit običajnega človeka.

Ampak še vedno ni nihče povedal zakaj bi bilo to dobro za nas, samo razlagate, kako se bomo morali navadit pa kako so spremembe edina stalnica pa četudi so slabe.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 6 urami je Janez007 napisal:

Ne vem kako si se prepoznal? 😀 Tole je kar zabavno, če ne noro.

Aha, namesto, da bi napisal tehtne argumente zakaj bi bila ukinitev gotovine dobra zadeva za nas državljane spet lepiš neke kvazi zadeve k s to temo nimajo nobene veze in poskušaš prikazat, da smo drugače razmišljujoči pač neumni. Janez tudi ti ne veš vsega in zato res ni treba biti zajedljivo pokroviteljski in dajmo se pogovarjat o tem zakaj bi bilo za nas navadne državljane to koristno, da se ukine gotovina. Saj vem da zmoreš tak nivo debate.

Jaz se zavedam, da ne vem vsega in mogoče bo pa res to boljše zame osebno al pa tudi ne.

Zaenkrat me DEJSTVA prepričujejo v nasprotno. Zadnji primer recimo je Russel Brand in obtožba o domnevnem posilstvu izpred skoraj dveh desetletij. Ne bom ugotavljal a je kriv ali ni, je pa srhljivo to, da še predno je sploh kaj šlo na sodišče, še predno se je sploh lahko začel braniti pred obtožbo zavrženega akta kot je posilstvo so ga že demonizirali in defundali na nekaterih socialnih omrežjih kot je recimo YT. In pazi to, oblast pritiska na ostale kot je recimo Rumble, da naredijo isto. Se pravi odrezat ga želijo od sredstev še predno je karkoli dosojeno, še predno je karkoli sploh pristalo na sodišču. Zakaj? Ker je strašno kritičen, da ne rečem tečen do oblasti si je ta uzrupirala pravico, da mu ukine sredstva za preživljanje.

Se pravi poteptane so osnovne demokratične pravice, da si nedolžen dokler ti krivde ne dokažejo. Zdaj je že kar kriv in ga poskušajo linlčati tako oblast kot mediji in drhal, ki verjame tem medijem. Včasih so brez sojenja kurili domnevne čarovnice, danes so kritični glasovi na udaru. Kaj hočem povedat, če je oblasti tako enostavno na fašističen način blokirat nekomu sredstva, ko bo ukinjena gotovina bo to še toliko lažje - pa še enkrat. Ne govorimo o tem a je Russel kriv ali ne, govorimo zgolj o tem, kako moč si pridobivajo elite oblasti nad običajnimi ljudmi že danes in tega sploh ne skrivajo več.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 10 minutami je Bini napisal:

Mi je kar hudo,da se obremenjujete na rezervo....😒. Škoda je tega časa,ki ga porabite za razne zarote ,ker tako nič ne moreš spremenit. Rajše imam življenje brez skrbi in stresa, vi pa kar izvolite.....:prstgor:

Zakaj se pa pol sploh oglašaš, če te ne zanima? Zakaj se delaš norca iz ljudi, če ti je vseeno? Ne štekam res :nevem:. Mogoče drugič napiši normalen komentar pa bomo nadaljevali debato na nivoju. Ni fora, da zdaj si ti tisti, ki se bo posluževal pritlehnih for omalovaževanja ljudi na forumu in jih smešit z nazadnjaštvom. Nikoli ne veš na kateri strani se sam nahajaš, še najmanj pa tega ali imaš prav ali se motiš.

Tudi jaz tega ne vem, vem pa to, da ko mi zmanjka argumentov, da se ne spravim na nizkoten nivo napada "ad hominem" in zato si želim, da se pogovarjamo "ad rem". Bo bolj zanimivo in bistveno manj stresno za vse.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

A smem vprašat kaj vidva klobasata @Janez007 in @Bini ? Kaj je tu novega, če nekaj ukineš - primer: ja Mazda je naredila res novost, ko je ukinila model Mazda 6? Pa sej ni nihče postavil pod vprašaj elektronskega poslovanja. Sej to mi znamo in pridno uporabljamo in nikakor nismo za leseno žlico. Se nam pa seveda vklopi alarm, ko nekaj elite sprejemajo in če ne verjameta, da se nič ne zgodi, če nima finančni ali politični interes bosta morala najprej se vidva vprašat a sploh razumeta delovanje današnje družbe in neoliberalno kapitalističnih ureditev.

Tko, da res ne rabta bit zajedliva in se delat norca, ker tole kar zdajle počneta je ista zgodba kot med korono in cepljenjem, da se zabavlja čez ljudi, ki mislijo drugače in se vprašajo še kaj drugega kot to kaj moram jest pa kdaj grem srat.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Hmmm, tole je mal za lase privlečeno. Postavitev trikotnika je najbolj pomembna na nepreglednih delih ceste, kjer lahko vidiš kilometre daleč le če si Superman z rentgenskim vidom. Pri preglednih ravnih cestah je možnost naleta zanemarljivo majhna.

Tudi mežikajočo oranžno čisto dobro nadomestijo varnostne utripalke. Za javljanje lokacije težav in nesreče pa je itak pri novih avtih obvezen tudi SOS sistem javljanja okvare/nesreče itd.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Sej si odgovoril... če nimaš denarja doma v štumfu oziroma nimaš gotovine. In ja gotovino ti nekdo lahko posodi (teta, stric, mama, otroci, prijatelji) in se rešiš. Če je pa vse digitalno pa ne moreš nič, absolutno nič, če si blokiran. Lahko edino v naturalijah plačaš - no ja če si kamionar tud to težko. :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Kanadski protestniški tovornjakarji so prvi občutili kako to lahko zgleda, ko ti sredstva na ralunih blokirajo in to v državi, ki govori, da je demokratična in da to ni Severna Koreja.

Al pa blokiranje platform za sponzoriranje. Z digitalnim denarjem je treba samo kljukico nekje v aplikaciji odstranit pa je konec s posameznikom in gre lahko sam še na cesto. Ne bom rekel, da se bo to zgodilo, ampak možnost pa je.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 3 urami je Shrek napisal:

Na nek način je to prav. Svet Putina ne bo ustavil. Naj ga lastni narod od notri pritisne. 

A se ti ne zdi, da je to glih kontraproduktivno in da samo potrjujejo Putinove besede, da se na zahodu spet rojeva fašizem/nacizem. Ko bodo nekega desidenta, ki se ne strinja s Putinom in je zato zapustil Rusijo, slekli v EU do gat, sigurno ne bo vzklikal živela demokracija in v gatah jurišal na Kremelj. Če tako razmišljajo v vrhu EU razmišljajo zelo naivno, tako naivno, da bi morali oditi iz teh položajev in to že včeraj.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Ne glede kaj si kdo misli o Rusko/Ukrajinski vojni se resno sprašujem kam gre EU. Za moje pojme kot poznam zgodovino je to fašizem in legalizacija tega. Da greš nekemu človeku samo zato ker je Rus plenit premoženje ni nič drugega kot tisto kar so v 30 in 40 letih delali v naci Nemčiji židom. Najbolj grozljivo je pa da nekateri ljudje navijajo za take faši ukrepe. Danes Rusi, mogoče jutri nekateri drugi, pojutrišnjem pa mi vsi.

WWW.ZURNAL24.SI

Po zgledu vse več evropskih držav bo tudi Slovenija lahko zaplenila avte, ki se po naših cestah vozijo z ruskimi tablicami. Tako je razumeti...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Še enkrat. dobre stvari ljudje sami zapopadejo in se jih ne rabi ukinjat. Slabe stvari pa moraš vlagat trud, da jih ukineš in poskus ukinjanja gotovine je potrebno veliko veliko več truda, kot pa da se to zgolj zapiše v ustavo. Torej, zakaj taka želja WEF-a in ostalih, da se gotovino začne ukinjat? Ne vem no, ampak men kontrola pade prva na misel. Je pa tko, da sami ne morejo tega narest in bodo rabili vernike, da jim pomagajo k dosegi cilja ukinitve gotovine.

Ti verniki bodo dobili nalogo, da se bodo delali norca iz nasprotnikov ukinitve, jih zaničevali, zmerjali z nazadnjaki, mogoče bi komu še prepovedali vstop v trgovino, na pumpo, v zdravstveni dom. Plačilna kartica bo tvoja edina prepustnica za dostop do storitve, če jo nimaš pa na levo krug in domov. Od kod mi je to že znano? A me lahko en razsvetli, kje smo že to videli?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Marsovci - Darsovci
Napisano

Spet veleumi iz Darsa na delu. Včeraj so po letu in pol končno popolnoma odprli severno obvoznico do Štajerske AC. Veselje je trajalo natančno en dan, ko so danes v jutranji konici pred deveto uro lepo zaprli uvozni pas na novi cesti in montirali tablo za konec Lj. Resno, leto in pol niste imeli časa to naredit v sklopu same prenove?

Druga je pa bla še bolj v norost vpijujoča. Darsovci v jutranji konici zapreje prehitevalni pas, ker štimajo elektriko na eni od svetilk. Mislim resno, a to je tolk pomembna zadeva, da narediš neskončno gnečo v konici, ker drkaš po kablih. Fuk, lani so pol leta imel izklopljeno vso razsvetljavo na celi AC pa se niso nič kej sekirali zaradi varnosti. Danes je pa treba takoj promet zaštopat, ker o groza ena od svetilk ne deluje.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.