Ufff, to je bilo že leta nazaj (tam nekje okol 15 let nazaj), šlo je pa za en fotoaparat. Bil je DOA, pa so komplicirali, da je to lahko fizična poškodba (kao, da mi je verjetno padel na tla). Seveda sem pošiljal slike, pol pošljem aparat, pol čakam k budala. Jih kličem pa pravijo, da niso dobili. Pa pošta vmes pa še ni bilo sledenje pošiljk online. V glavnem, vse tisto kot mi je cenej prišlo je bilo nekaj mesecev zajebavanja in ni bilo vredno. Se je zadeva pol našla, so jo zrihtal, men se je pa tolk zamerilo, da ko sem dobil nazaj, da me je vse minilo in sem prodal naprej. Sem pol kupil enga Olympusa pri nas, ki je delal brez težav.
Je pa že tolk nazaj vseskupi pa neprijetna izkušnja, da sem kar malo potlačil vse skup, me pa vsakič zadeva zabremza, ko pridem na idejo, da bi neki dražjega kupoval preko spleta iz tujine - saj veš star pregovor "kogar piči kača se boji zvite vrvi".
Jaz sem naročal že stvari vredne par jurjev iz tujine in nikoli do sedaj( tok, tok na les) nisem imel nikakršnih problemov. Kako tebi uspe, Boss, da se ti vedno nekje nekaj zalomi, da imaš probleme na cesti s tujci....
Ok. Problem sem pa imel že parkrat z našo famozno pošto slo. Tej so pa res eni kekci.
No, sedaj lahko vidimo, kam sežejo lovke rusije in ruski vohuni in zakaj je toliko rusofilov pri nas. Tej modeli imajo ponavadi tudi nalogo oblikovati splošbo mnenje. Potem se pa čudimo, da je toliko navijačev za ruske agresorje.
Pizz je vec… Iz 00 moke je Napolitanska, kolikor vem… Sem pa skoraj preprican, da imajo tudi makaronarji kaksno vrsto pizze z drugacno moko…
Res je, tako kot si napisal. Imajo sicer tudi pizze iz moke integrale (polnozrnate) a te ne štejejo kot pristne pizze. Je le ena izmed izpeljank. Če recimo v Napoliju naročiš v njihovi pizzeriji takšno pizzo integrale, te odnesejo lastnoročno iz pizzerije. To je žalitev za njih. 😉
Današnji fast food. 1 brez glutena in 2 s pol polnozrnate moke.
Polnozrnata pizza ne obstaja. To so si izmislili influencerji. 😉 Obstaja samo dobra pizza in slaba, pizza iz električne peči in iz krušne. Vse drugo je kr neki. 😉
Za razliko od mazde, ki to zna. Prva generacija, katero sem tudi sam vozil, brez vsega tega eko stanja gor, je bila bomba. Še vedno vozi pri novemu lastniku in bo vozila brez najmanjšega problema in to še z original sklopko.
Tole še spijem u Ljubljan potem pa na snežno Štajersko.... 😉👍
Kakšno bo kaj vreme jutri? Moram namreč službeno v Ljubljano. Sicer ni problema, ker imam itak zimske gume. Samo, da vem kdaj štartat. Da ne bo zopet kak kolaps na avtocesti kot danes. 🤔
Ena izmed možnosti bi bila tudi ta, da bi jim poslali mesca in ostale levake na vesoljsko ladjo. Ko bi jim predavali marxizem in bi jim lepo talali obilne davke, bi nam jih "obiskovalci" seveda takoj vrnili, se zahvalili za prijaznost in jadrno bi jo ucvrli drugam. 😉
Evo nam... preučuje se vedenje ljudi, da bodo vedeli za prihodnje narejene plandemije, kako postopati. Za večino ovč so vedeli, kako jih dobiti z grožnjo po neobisku morja za eno leto, teh preostalih 50% slovencev nas bodo pa že kako...
Jebeš takšno znanost, kjer smo ljudje poskusni zajčki, ker so vse živali pocrkale pri testiranju cepiva.
Pa sej je prav, da preučijo malo to čredo ovac. Kaj bi bilo, če bi se zemlji na primer približevala sovražna vesoljska ladja. Ugotovili so, da ima pač sovražne namene. In bi vsi na zemlji dobili natančna navodila vlad in vojske, kako postopati. Polovica pacientov bi se takoj uprla, da njim pa že ne bo nihče ukazoval. Takoj bi naredili anti-vesoljsko stranko. Delali bii vse ravno nasprotno, kot bi jih ukazali. Naši levičarji bi jih podprli. Ustavno sodišče prav tako. Ugotovili bi, da so vesoljci neustavno zapluli v našo atmosfero.
Enih 20% ostalih zblojencev bi šlo na najvišje bloke delati selfije in z rožami bi pričakovali "obiskovalce" . 10% bi se jih smililo samim sebi. Mi ostali normalni bi postopali po navodilih vojske in bi se poskrili v kleti in zaklonišča. Saj ne rečem, da bi vsi od nas preživeli, bi pa imeli večje možnosti za morebiten upor. 😉
Bogi novozelandci... končno so se znebili fašistične čarovnice pa prihaja na njeno mesto še bolj moten osebek, ki je izjavil, da bodo leta 2023 lovili vse nacepljene.
Bravo za Novo Zelandijo. 👍Vsaj ena normalna država na svetu še obstaja.
Sm kmet an s hribu doma, pa ne zastopm lih tanartabl usega tega...
Leto 1983 in sneg na cesti:
na cesti v glavnem 7 vrst avtomobilov: fičo, stoenka, Lada, Wartburg, hrošč, katrca in petka. Dobro, ja, še kakšen drug tudi, a zgolj za vzorec... Od opreme nihče od njih nima nič. No, mogoče kdo dolge gate... Vsi (če sploh, ker ni predpisa!) imajo Sava, Barum ali Tigar zimske gume (še to zgolj na pogonski osi), drugih gum tako povečini ni. V glavnem imajo tako imenovane zimsko-letne gume. Jajc od jajca. Katastrofa od kvalitete. Testi? Ne se hecat. Edina avtocesta je med Vrhniko in Postojno (na območju Slovenije)... Ostalo samo magistralne in lokalne ceste. Zaviralo se ni, ker so bile zavore itak zmrznjene. Če je bilo res hladno, so vozniki v gostilni ruknili rakijo ali pelinkovec in vozili dalje. Stekla so bila zaledenela zunaj in znotraj. Strgal in sprejev ni bilo. Če je zapadel novi sneg, se je počakalo, da gre mimo tovornjak in se je vozilo po njegovih 'špurah'. Pluga ni bilo vsak dan, kje pa, ampak tako, občasno, ko je bil voznik pluga trezen, se je malo zapeljal po ulicah... Po sledeh oranja pa se je videlo, kje se je zapil. Saj je vendar bilo mrzlo in je snežilo. Njega je pa zeblo. Pa so vsi nekam prišli, vsi so se uspeli pripeljati... Beseda 'kolaps' ni obstajala...
Leto 2023 in sneg na cesti:
Stotine znamk avtomobilov na cesti (sicer po večini copy-paste, ampak, glej, različne znamke. Na primer: Berlingota delajo Toyota, Peugeot, Mercedes in Opel. Mislim, da ga dela tudi Citröen, a nisem prepričan...). Vsi polni razno razne opreme: zračne vreče, radarski tempomat (ACC), gretje šip, ogrevana vzvratna ogledala, gretje sedežev, ABS, ESP, ASR, EDC, ALKA (ohranjanje voznega pasu - active lane keeping assist), BSM (nadzor mrtvega kota - blind spot monitoring), TSR, NVA, e-call, car-to-car, ETC... (na koncu ne veš ali so to politične stranke ali kaj). Firm zimskih gum, da jih Bog našteti ne more. Vse testirane, testi na razpolago. Kljub vsemu, pade 15 cm snega, temperatura -1°C in vsi portali in mediji takoj: "Kolaps na cestah!" Panika. Hitrost na cestah okoli 20km/h. Noro, samomorilsko. In ob vsej tej napredni opremi in kvalitetnim gumam: kolaps.
Pa prekleta reč pa kolaps.
In prekleta panika medijev, ki kar tekmujejo kdo bo bolj prestrašil narod.
Januar je. Kdaj pa bo sneg, če ne zdaj?
In prekleta reč pa ljudje, ki jim ne nese, da če oni pozimi ne hodijo naokoli v kratkih hlačah in natikačih, da potem morajo pa tudi avto malo opremit za zimo. Naj lepo nataknejo verige gor in se bo peljalo.
Sicer pa, če avti stojijo v koloni, sneg ne pada na cesto - torej je ni treba plužit...
Problem je v tovornjakih (vzhodnih držav in Balkana), ki imajo v velikim večini montirane gume slick, ki še za mokro cesto poleti niso primerne. Morali bi jim upaliti eno kazen od 20000€ za firmo in par jurjev za šoferja pa bi mogoče zaleglo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz sem naročal že stvari vredne par jurjev iz tujine in nikoli do sedaj( tok, tok na les) nisem imel nikakršnih problemov. Kako tebi uspe, Boss, da se ti vedno nekje nekaj zalomi, da imaš probleme na cesti s tujci....
Ok. Problem sem pa imel že parkrat z našo famozno pošto slo. Tej so pa res eni kekci.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani