Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano
pred 16 minutami je SpEkTr napisal:

Od kdaj pa to? Omg, še malo pa boste lahko samo vi v trgovino hodili emoji1787.png

Že nekaj  časa je tako. Mislim da od zadnjih dni marca... Prebolevniki, negativen pcr ali potrdilo o cepljenju je dovolj za odhod na hr in povratek v slo in seveda za prehod med regijami... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Kakšen dan... Plan je bil zapeljati se z avtom do Jesenic in potem z mtb na Valvasarjev dom pod Stolom ter nazaj preko Jesenic do Mojstrane (žig stkp) in naprej do Kovinarske koče v Krmi (stkp žig) ter nazaj do jesenic, kar bi naneslo 65km in cca  1100visincev...

No... Pogled na kavo in Stol v ozadju mi je naredil tisti klik v glavi, ko sem si rekel "jebeš vožnjo po ravnini... A je na Vršiču sneg?". Ker je zmernost lepa čednost, sem se iz Jesenic do Kranjske Gore zapeljal s piksno (xsaro Picasso) in z mtb na Vršič... 

Cesta kopna, zgoraj 2stopinji,rahlo naletavanje snega in veter. In nikjer žive duše. Razen nemškega para z AD, ki sta smeje kazala palec proti meni 😎

Spust do Jesenic in z avtom do Mojstrane ter proti Kovinarski koči v Krmi (razpeljava pa to...)... 2km pred kočo pa zbit sneg, gume spodrsavale... Par let nazaj bi nadaljeval (in se lačen po mraku vračal nazaj), tako sem pa raje zaključil po 4ih urah, slabih 60km in skoraj 2jurja visincih... Odprt lokalni merkator in kava iz Petrola ter sedenje na klopci so bili pika na i. 

Dolg nos doma mi je rekel, da jutri jaz kuham...

IMG-9bb45eb920440dff7b5f5f8316aaa671-V.jpg

IMG_20210410_133713.jpg

IMG_20210410_161523.jpg

IMG_20210410_133727.jpg

IMG-49d5da350cff9c58848c815a15fffec6-V.jpg

IMG_20210410_162027.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano

In že na malo višji nadmorski višini. Zmaj tole verjetno pozna.

Zame z mtb se zaključi tam, kjer si majstri na dveh nogah začnejo natikati čelado in grejo malo višje... 

IMG_20210410_133727.jpg

IMG_20210410_133713.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 15 minutami je Alex napisal:

Ha, ha, kaj dela urejevalnik besedila. Včasih zna kako dobro spohati. 🤣

Vem, vem... Vrže tisto kar se velikokrat uporablja. Če bo kdo kdaj od mene prebral da imajo nekje "fuk dobre pizze"... No... Najbrž niti "pizza" ne bo "pizza"... Pa bom spet seksist.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 16 urami je Alex napisal:

Res je, kar praviš. Moraš it h kakemu tapetniku ali pa k staremu čevljarju in ni vrag, da nima kje kak star kos pravega usnja+perforiranega za del, kjer držiš roke. Na mojem pežoju gti mi ga je preoblekel en model za 70€.Tisto je bilo res pravo usnje z značilnim vonjem. Še par mesecev je avto dišal po Njem. Je pa zdržal vrsto let in vedno je izgledal kot nov. Na otip je bil nekako bolj grob, nikoli sex ni drsel. 

Amm... A si prebral tekst preden si ga objavil? "še par mesecev je avto dišal po njem.... Na otip bolj grob... Sex nikoli drsel..." 😂😂

pred 25 minutami je ignacij napisal:

Evo z ženo pa mulci na Kriško goro, s sabo poln ruzak pirckov pa snopsa da lazje dol pridm, v dolini se ga pa nazrem do konca, zena me pa vozi v Citroenu, Mazde ji ne dam

To je izgovor da se vozis v citeonenu :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 5 minutami je Damijani napisal:

Iz Besnice na Javor imaš samo na začetku, ko zaviješ z glavne ceste, kratek in strm vzpon. Potem se mi zdi pa precej "položno" naprej. Ali pa od tu malo naprej, na Prežganje, skozi spodnji del vasi, ja, tudi za avto ubija tisti vzpon. :)  Po tej krajši poti sem šel samo 1x domov s kolesom. Drugače pa raje vedno okoli. :D

Ja, se strinjam. Poznam vse te odseke. Tudi makadamski na Vnajnarje. Ali pa mtb čez trebeljevo in gozd-reka na Obolno... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 10 minutami je Damijani napisal:

Luštno!

Jaz sem pa vedno, ko sem šel iz LJ na dolenjsko ali v Belo krajino, sekal iz Podlipoglava na Repče in potem Grosuplje. Mater ubija tisti kratki in pokončni klanec na Repče...

Ja saj jaz sem isto danes. V podlipoglavu na Repce in potem na Pance... Je pa še bolj šarf na javor iz Zg. Besnice ali pa na prežganje iz doline Besnice. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 33 minutami je Damijani napisal:

Sem se danes spomnil pa med hitro turo okrog hriba slikal tole tvojo točko počivanja... :)

Za primerjavo he he

IMG_20210408_155754.jpg

Jaz pa danes šel le eno kratko iz lj na Repce pa potem čez Pance proti podlipoglavu in čez javor do Pečarja... :) razgledi so pa itak eni lepših tu naokoli

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 26 minutami je Damijani napisal:

Menda tudi tu kolesariš, konkretno je to pogled Gabrje --> Vnajnarje :)

To je pogled na tisto makadamsko cesto ki povezuje Vnajnarje z Gabrjami, ne? Iz glavne ceste Podgrad - trebeljevo zavije glavna cesta na Janče na levo, 15m prej pa zavije strma makadamska pot isto levo.. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 4 urami je Damijani napisal:

Takšen pogled je skozi okno... :) Očak je lepši bolj zgodaj, ko ga obsije jutranje sonce!

(ja vem, res je, umazano okno...)

IMG_20210408_095324.jpg

Ah, te pogledi iz kuclov iz lj okolice, a? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 2 urama je canyon napisal:

tole so skor nove letne gume, furam jih zdej 2 tedna tko da v suhem in dezju so top ... dobr drzi v ovinkih ... 

zimake k so bli pa pred temi gor sm pa skor v slajk spravu in ket se baje neda dobit novih tovornih zimskih 15" gum je sef dou gor letne ... ta in nasledni tedn znata bit se zabavna/pestra ... 

A to so 15ke? Kaj je to fiat ducato? Sem najprej mislil da so 16ke. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 41 minutami je canyon napisal:

po dolgem času spet jest .... in to takoj v jamralnik .... :lol:

zvečer grem na furo, kličem šefa in prašam če je slučajno zamenu gume .... on men odgovor da ni nikjer novih tovornih zimskih gum za dobit z komentarjem "jebi ga, sej boš lohk sufu, pa kr klasično traso pelji" .... moj odgovor "OK" :blink::lol:

... celo pot čez Ljubelj do Hohentauerna je blo kr dobr .... pol se je pa veselica z snegom začela .... pridm v Triebenu na autocesto proti Welsu, sneg za popizdt, avtocesta ne splužena, folk fura ko po jajcih, men se pa mudi v skladišče na naklad ... sicer umes parkrat nism meu vidljivosti več kot 30m in sam moliš da se nebo kr na1x nekdo zanjdu pred tabo ... prilagodim hitrost in mi rata sfurat .... na nakladu tko kokr ponavad .... ponedeljek, robe za popizdt .... austrici zgleda ne znajo na vago gledat .... 850 kg tovora my ass ... kolk sm biu dejansko naložen sploh nočm vedt ... na paketu piše 5 kg, a ti skor hrbet vn fukne k probaš paket dvignt .... ok mi rata naložit kombi v relativno dobrem času in pičim nazaj, pridm na avtocesto v štartu nikjer nobenga, cesta splužena ... super, vržem tempomat na 100 km/h, uzamem burek in pomalcam na hitr .... pridm do Klaus an der Pyhrnbahn .... obsedeno stanje, cesta nič splužena, folk fura cca 60 - 70 km/h .... ura 2 zjutrej, jest morm bit pa ob 5h na razgladu na Brniku .... itak jest nebi biu jest če se nebi postavu na prehitevalnga in gas ( dobr da ma kombi use možne varnostne programe proti zdrsu in stabilizaciji ) ... mi rata pridt do Triebena .... gledam naprej avtocesta splužena, izvoz isto ... si rečem super grem jest ćez Hohentauern ... use lepo in prov do zadnje tretine prvega klanca ker je blo že 1 cm snega in sm že kopal do soteske kjer se cesta poravna .... v soteski itak drsalnica .... nevem če sm se kdaj tm čez pelu 30 km/h, pridm do druzga klanca, dobr da je pred klancem neko "počivališče" da sm lahko normalno ketne gor nataknu in šu dalje kokrtolk normalno .... in naslednih 15 km prevozu z ketnam .... in ko se spuščam na drugo stran, evo ti plužno služno na kontra ... furam še 5 km in se odločm dat ketne dol ... peljem dalje ko po jajcih ampak pridm do Pölsa kjer se stanje normalizera in se da peljat normalno ... na Brnik useeno prispeu 8 min čez 5 zjutrej :jupiii:

nauk današnje fure .... ne furaj z letnimi čez hribe če veš da sneg pada in pejd rajš naukol po avtocesti :lol:

P.S. kje je pomlad prejšni teden sm v kratkih rokavih ponoč zunej skaku, dons v zimski jakni vs zmrznen ketne gor natiku .... jest bi rad pomlad :lol:

170058788_10222007371986224_118299091836267110_n.thumb.jpg.db93827a48938e5a0e9011ab038efc50.jpg

Jp... Kdor preživlja siht tudi na cesti ve kako je to... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Jaz ne bom nikoli pozabil (mislim da je bilo konec aprila 2016), ko sem imel operacijo v SB Celje (skratka nujna nujna pot). Zvečer se vsedem v avto, da se odpeljem na predoperativni posvet in potem nazaj v lj in zjutraj na OP(seveda imel letne gume). Na tomacevem 6stopinj in dež... Trojane sneži na polno, 10cm snega na avtocesti.

Kdor je kdaj vozil po celem snegu z letnimi gumami ve kako je to. Kmalu potem zaprejo AC, cel kaos po cestah. Ker se mi ni dalo jebat še nazaj grede z letnimi gumami, sem raje šel v Celju v hotel in lepo prespal noč. 

Nauk: v aprilu je lahko vreme še zelo zimsko, sploh če je to edini avto pri hiši in če te zna cakati neodlozljiva pot. Jaz jih pred koncem aprila ne menjam+verige so celo zimo v avtu. Sestrično je lani na passo stelvio v avgustu pričakal snežni metež in bi bilo brez verig zelo "zabavno". 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.