Skoči na vsebino
Chat is back ...
Napisano

Če je tako hudo, je tu samo ena rešitev.

Torej poskrbi za svojo varnost in kupi 4 nove!

Glede na to, da jih veselo voziš naprej, pa bi rekel, da je to bolj ribiško potenciranje. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je Boss napisal:

Space X program imajo Merlinove motorje in teli sežigajo raketni kerozin s pomočjo utekočinjenega kisika.

Ne bo držalo.

Tukaj so bili nameščeni raptorji. 33 komadov na 1. stopnji in 3 raptorji in 3 raptorji vacuum na Starshipu.

Torej kriogen tekoči metan in tekoči kisik.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano
pred 3 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Tole je pa bilo raznih PM delcev v ozračje.

Bo treba po letu 35 rakete predelat na Liion. 

Samo primarni plan je bil morje onesnažit.

1. stopnja, ki bi naj na ladji pristajala. So rekli, da bo na morju pristala in jo bojo potopili, če ne sama do sebe, pa prestrelali, da se potopi.

Mi naj bomo ekološki oni pa kile elektronike v morje. Pa ko pravijo, da 1 navadna baterija AA onesnaži 1000l vode. Kaj šele taka raketa. Ziher je noter polno baterij, ki napajajo sisteme take in onake.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Za Alexa
Napisano

Vauuu. Par let nisem redno foruma spremljal in nisem vedel, da se taki boji tu bijejo. 😮‍💨

Mene spominja ta forum na študentska leta in forum od faksa. Ista dinamika, vse možne teme pokrite. Dobesedno endemit v današnjem času.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 15 urami je godlike napisal:

Do kište iz mansarde kabl.

NAS na kablu zraven routerja.

Ko delam na službenem prenosniku v kleti vleče 5GHz, ko ga malo bolj obremenim veksla na 2.4 GHz.

Vlečejo vse wifi naprave bo bajti brez problema.

Akos test:

- na kablu: 158/16 (paket je uradno 150/15)

- wifi skoz 2 plošči in 2 steni 25/8

Za delo mi tak wifi zadošča.

Router moj pa je Synology RT6600ax.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
Pred eno uro je Scr3am napisal:

Pozdravljeni.

Tisti, ki zivite v hisi me zanima kako imate doma urejeno wifi povezavo. Imate vec routerjev ali vec dostopnih tock ? Ali celo vec routerjev, ki delujejo kot access point ? V pritlicno nadstropje in klet zelim namestiti ruter oz. dostopno tocko in bi rad vzel neko ok zadevo, ki nemoteno preklaplja med samimi napravami. Ruter oz. dostopna tocka bo dobila internet preko utp kabla in sicer s hitrostjo 1 Gbps. Zadeva bo skoraj zagotovo delovala na 2.4 Ghz, saj mi je bolj pomemben domet, kot pa sama moc downloada.

Do kište iz mansarde kabl.

NAS na kablu zraven routerja.

Ko delam na službenem prenosniku v kleti vleče 5GHz, ko ga malo bolj obremenim veksla na 2.4 GHz.

Vlečejo vse wifi naprave bo bajti brez problema.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 20 urami je samSimon napisal:

Pri takem budgetu je Mac vsekakor ena opcija. Vzel je procesor KF, torej odklenjenega, da ga lahko navija (K) in pa brez integrirane grafične na njem (F). Ne vem ali navijanje kaj pripomore pri samem video editingu. Definitivno pa z integrirano grafično na Intel procesorju lahko zmanjšaš čas renderiranja, s pomočjo Intel synca. Zadeva potem nekak doštuka k tvoji osnovni grafični. Vzel je boljši hladilnik posebej, če bo navijal super, sicer bi biu stock hladilnik ok, vzel je pač Dark Rock-a posebej.
Za gaming je 16Gb rama vrh glave, za audio ali video editing bi blo verjetno boljše več. Verjetno bi se tudi ognil HDD disku. Sestavu je zavidanja vreden, živalski komp v vsakem pogledu, je pa najbolj primeren za igranje iger, da se bo lahko nadejal čimbolj foto-realistične grafike.

Tudi moj 11700K ni imel zraven hladilnika.

Pa stock hladilniki so glasni. Imam v službi 12700 in stock gor.

Za to doma vzamem dobrega, da lahko v miru delaš, če ni neki obremenitev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 15 minutami je TBA napisal:

glede SSD pa za1x zaupam samo samsungu. mam 850 evo 500GB že več kot 7let pa še vedno dela bp :) 

Tudi jaz imam od te Samsunge naprej.

Samo takrat ne vem če je Samsung sploh že imel ssd-je. Bili so Intel in Sandisk, mogoče že Cruical. Za Corsaira sem se na zobe metal, da sem ga dobil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je skritikrt napisal:

Jaz zase npr. gledam le SuperFlower in Seasonic (in firme za katere ta dva proizvajalca izdelujeta)...pa še to le določene......pol pa se že konča.

L.P.

Moj prejšnji je bil SuperFlower. Top roba. Imel okrogle in snemljive kable, ko so drugi le sanjali o njih. Žal je tadebeli kondenzator razneslo in je bla megla v sobi. Odločil sem se ga ne popravljat.

In ker so me finance stisnile sem vzel Corsair HX850. Dela že kr nekaj let. Kdo ga je res naredil, pa ne vem.

edit:

The OEM behind the latest version of the HX850 is Channel Well Technologies (CWT) design, a company that Corsair frequently trusts for their middle and high range products.

Bil sem zvest Corsair-u, doklet mi ni ssd odletel. Pri 5-ih leti mu je kontrolni čip bluzit začel. Komaj sem še dobil vse dol.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano (urejeno)
pred 10 urami je NevLado napisal:

No no, če bi bili vsi na svetu takole egocentrični potem ne bi prišli daleč.... no čeprou ko pogledam današnjo stanje družbe...

Nisem tak egocentrik, vendar me boli in če si že mogoče slišal basen o lisici in kislem grozdju, se jaz trenutno tako ravnam, da mi je lažje 😉

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Zakaj?

Če bi rabil kakega mojstra. Ga že kličem, ne pa za avto, ki je na drugem koncu Slovenije in bi ga kupil kot igračko za velike fante.

Pred leti sem poslušal enega nemca z nasveti kako kupiti rabljen avto. In je blo če najdeš prvo zadevo, ki te moti oz. ni znana je treba bit pozorn, pri drugi se obrni in idi. Ker je velika verjetnost, da nekaj ni ok.

Jaz še do ogleda nisem prišel, pa je že prva točka padla.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Hvala za nasvet.

Sem tudi sam pri sebi zaključil.

Sem pa dobival nasvete, kliči iz drugega, še probaj..... a bejž, bom prišel tja, pa se spet ne bo javil.

Ne bom drugič klical in tudi odogovra ni blo. Sedaj tudi če me kliče, ceno spušča, mene ni več.

Pomirim se s tem, da mi ni usojeno in grem naprej.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Gledam rabljen avto, na avto.net.

Jaresvagen, bi rekli štajerci.

Pokličem dopoldan. Mi dol vrže. Se prijavim v avto.net, probam poslal mail. Ne gre. Prodajalec želi samo telefon.

Pošljem sms. Ni odgovora, tudi zdaj ga ni.

Čekiram VIN, pa je mulc 26 al 27 letni.

A res ti moderni mulci mislijo, da za prodajo se niti na telefon ni treba javit. Pa če je edina opcija kontakta 🤬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 46 minutami je Janez007 napisal:

Redki Japonci so "Made in Japan". Doma sem siguren samo za pianino. Pa menda je iz Hirošime še Mazda 6, čeprav ni videt (motorčki ogledal, omejevalci vrat, ...). 😄

Yamaha "studijski" HS7 in HS8S so iz Indonezije. 😄 Onkyo receiverja sta iz Malezije in Kitajske, Slušalke Audio-technica so iz Taiwana.

image.png

image.png

Kolko se še jaz spoznam na geografijo Indonezija ni Kitajska.

Torej še vedno drži moje dejstvo, da so edini studijski, ki niso kitajski. Pač od teh kaj sem gledal.

Moje Sennheiser so pa Irske. Vsaj tak mam v spominu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
dne 28. 2. 2023 ob 13:08 je godlike napisal:

Sem nabavil. Tak da ob priliki ofnam.

Pelicon - Yes boss!

Zelo dober. Celo mi prekaša Tektonik - Normal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 27 minutami je Bini napisal:

Problem frišnih voznikov je ta,da v A.šolah vozijo pretežno na dizlih in potem taki vozniki nimajo filinga speljevati z bencinarjem,saj veste več plina in sklopka itd,pri dizlu pa samo od seme gre....👍 Pri hčerah-obeh je bil isti problem,ko so presedlale iz dizelskega golfa na Alfo,bencin....☹️

Sem moral narediti pol urni šnel kurs.....:nevem:

Ko me je vprašal, če bi si kerega inštruktorja izrecno želel. Sem odgovoril vseeno, samo bencinca mi daj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 27 minutami je dvorjan napisal:

b) Tudi vzdrževanje je dražje.

- Uradno ni, saj ne potrebujejo vzdrževanja. 😃

- Šalo na stran: menjava olja v avt. menjalniku enkrat ali dvakrat v življenjski dobi vozila je bistveno cenejša od menjave sklopke, vztrajnika in olja v menjalniku pri ročnem menjalniku (sploh pri "hudonavorskih dizlih"). Da ne omenimo stroškov v primeru uporabnikov, ki hote ali nehote poslušajo sinhrone.

DSG se menjava na 60k km olje, torej če voziš dizla, je pri 200k km že dal 3 menjave skozi.

Poznam kaj nekaj ljudi, ki so jim na dvosklopčnih menjalnikih začele sklopke spuščat. To je rešila ponekod kalibracija. Samo to pogosto ni trajna rešitev. Menjava sklopk => boljše kr v Košake se v vrsto postavit....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.