Joj,še malo pa mi bo žal,da sem odprl to TEMO KOVID ker eni take bučke serejo pa še mar jim ni,da nam umirajo kovid bolniki skoraj pred domačim pragom. Odprite oči in pomislite nas svoje starše,jaz jih žal nimam več a se kljub temu trudim,da nebi okužil kogarkoli sploh pa starejše ljudi,ki so med najbolj rizičnimi . Dajte zresnite se,ker vam,da vam bo sigurno kmalu žal a takrat bo prepozno,žal.
Točno to, jst se sploh nečem z enimi pogovarjat, ker me začne bolet možgan.
Vlada je sprejela omejitev druženja nad šest ljudi in prepoved gibanja ponoči. Omejitev gibanja bo veljala od 21. do 6. ure, omejitev začne veljati v torek ob 21. uri.VEČ
Saj niso tam 24 ur! Če se tam nebi držale bi jih bilo cc100.
Vem vem, hotu sm izpostavit ta vidik, da so tudi one (in oni) ljudje. In ko gredo na kavo, čik, dajo tudi oni masko dol, se vsedejo vsak na 50 cm razdalje in poklepetajo o tem, kako je tist dan šiht res beden.
In to delamo vsi. Pa si lahko čistilka al pa minister v vladi. Če ne pred kamerami pa za kamero.
Pristojni so v torek potrdili največje število novih primerov do sedaj, in sicer 356. Opravili so 3998 testiranj, kar pomeni, da je bil delež pozitivnih testov 8,9-odstoten. Hospitaliziranih je 122 ljudi, na...
Brez ljudi se virus ne širi,to pomeni,da ga širijo tisti,ki se ne držijo osnovnih ukrepov in gdo je zdaj pameten,tisti ki se pazijo ali tisti ki se družijo na polno! Enostavno preprosto ni šlo,sedaj pa bomo fasali ukrepe kot so jih v tujini. Jeba,čista jeba....
Kaj pa tiste medicinske sestre v UKC LJ (ki bi naj jih bilo 10), ki so okužene? Pa saj morajo v UKC redno nositi maske, si jih menjavati na par ur in razkuževati roke?
Bravo za nas. Da smo vsaj enkrat v tehnologiji med prvimi, ne pa da vedno capljamo za vsemi. Še dobro, da ni levih na oblasti. Bi zahtevali, da vsi zopet uporabljamo lampe(elektronke) v telefonih in televizijah.
p. s baje, da so antene nameščene na robove zemlje, pa ne bodo ptiči skurjeni mogli padati z neba.😉
Haha
Zdej tko bom reku no. Neke bistvene razlike v primerjavi s trenutnim 4G še ne bo vidne oziroma občutne. Sploh pa če so antene nameščene na robove zemlje, ker takrat 5G izgubi čar (da je širše dosegljiv je potrebno nižat frekvenco, kar pa vodi v počasnejši prenos podatkov). Pač bistvo je, da gremo naprej, da bo 5G pokril celotni spekter (od edge do 4G in še naprej) in ko bo folk enkrat imel 5G telefon, bo problemov z omrežjem manj kot včasih. Ampak to bo še trajal par let oz ko bo to enkrat standard, bo že verjetno 7G zunej.
Ko sem se vrnil domov, sem se najprej usedel na motokultivator in odpeljal malo po vasi - za dušo in telo...
Jaz sem se pred leti poskušal spraviti med jadralne pilote. Pa kljub veliki želji ni šlo zaradi financ. Vseeno pa sem bil toliko zraven, da vem, da pilot jadralnega letala ne gre v kabino ampak si kabino obleče kot zelo oprijete hlače... Enako je s CX-3. Nisem šel v kabino, ampak sem si jo oblekel kot presneto ozek kombinezon. Na srečo smo bili samo štirje, čeprav je registrirana za pet. Domnevam, da gre noter ena Japonska družina (oče ima 65 kg, žena 55, trije otroci pa majhni). Tukaj pa sem bil najbolj "šlang" jaz s svojimi 95 kg...
Za volanom nikakor nisem našel položaja. Sploh naslonjalo mi je glavo ves čas tiščal naprej, da sem cesto ves čas gledal izpod čela.
Avto je od tal dvignjen precej bolj kot npr. Mazda 5. Streha pa je nižja kot pri Mazdi 5. Torej je med tlemi in streho manj prostora kot v Mazdi 5...
Sedež je trd kot tisti na našem motokultivatorju - le da je motokultivator prostornejši in se zato lepše sedi. Proti sedežu v Mazdi CX-3 je tisti v BTjki pravi fotelj, tisti v Mazdi 5 pa cesarjev prestolj! Disti naslon za roke med sprednjima sedežema pa... Mah, sploh ne bom komentiral...
Ko smo končno krenili na pot, je tiste črtice za količino bencina v rezervoarju pobiralo skoraj hitreje kot seštevalo kilometre. Vajen sem dizelašev, kjer Mazda 5 kuri deci ali dva več kot 6 litrov na 100 km...
Menjalnik sem ves čas prekladal od druge do pete prestave. Od začetka sem sledil predlogom računalnika, kdaj naj kam prestavim, kasneje sem poskusil po svoje, ma ne eno ne drugo ni bilo dobro. Če sem sledil računalniku, sem več držal sklopko kot pa gas. Če sem pa po svoje, je pa na čase tulil kot zverina in poraba je narasla čez vse razumne mere... Vajen sem naše Mazde 5 in Mazde BT-50, kjer to pot opravim v veliki večini s 4. prestavo, občasno s 3.
Ko smo se pa spuščali v dolino, pa... Kot tisti stari Wartburgi z dvotaktnim motorjem. Dobro, da niso moje zavore, ker bi se zjokal...
Prtljažnik pa... Samo za eno pošteno gajbo piva, pa nič drugega. In vtata v prtljažnik so za odtenek večja od vrat v naš kurnik... Mislim, pri Mazdi 5 mi lahko viličat paleto noter postavi, vse ravno in široko, tu pa povsod neki robovi, ozko, nizko, majhno,...
Ko smo pa nekje parkirali in želeli izstopiti, je nastal pa velik problem z majhnostjo. Parkirni prostor majhen, avto širok, vrata pa presneto tolsta. Že tako se jih ni dalo odpret do konca, debela kot so pa tudi niso pustila velike špranje, in ni bilo druge, kot da sem se vrnil na cesto, da so možakarji izstopili in nato nazaj "v boks".
Vzvratne vožnje si pa brez tiste kamere sploh ne predstavljam. Je pa res, da je pa ta kamera zelo dobra, pokriva širok kot, dobra ločljivost, res lahko parkiraš dobesedno na centimeter. Se pravi, je avto za vzvratno vožnjo kot podmornica - brez periskopa ne vidiš nič.
In zdaj me že slabost prijema, pa po črevih me nekaj šravba ob spominu na včerajšnji dan... Grem, dokler je stranišče še prazno... V glavnem, s tem avtom nikakor ne bova prijatelja.
Hja @Slivka, ko se jaz iz velikega auta usedem v malega mi je tut vse čudno Ampak okej, da te povzamem. Opisal si avto za 2 človeka, pri čemer se s sedeži zadaj ne obremenjuješ ampak ti je pomembno samo to, da ti je spredaj udobno. V prtljažniku imaš plac za dovolj opreme, da lahko brez problema preživiš vikend v gozdu. Hkrati pa hočeš menjalnik, ki ga lahko brez problema prekladaš iz druge do pete in se zdraven smejiš atmosferskemu motorju, ki je z vsako stopničko vrtljajev bolj vesel. Kje kupim tak avto A navadno trojko si kdaj vozil? Ta prejšnji gen? Daj nam še tisto opiši prosim.
Mercedes je vedno bil drag, ni pa bil včasih kakor tudi Mazde preveč lep. Po lešnikom so oblikovno lepi, grejo se podoben minimalistični design. Lešnik pravi , da stalno da raje eno črto-prelom manj kakor več.
Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk
Fajn bi blo, da bi znotraj tist bruh od televizorja in "aluminjaste" zračnike za začetek zamenal z nečnim normalnim, potem pa ostalo
Dodaj še pet sodelavk od žene pa od dveh starše in sestre z družino, naprej pa ne vem ampak zagotovo je še kaj šlo naprej! Jaz še zaenkrat nimam nič, karantena pa še do sobote, juhu...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Predlagam, da obdržiš "na dolgi rok".
Zapri in ne glej še 10 let, ker bo šlo na 100k. Tudi če ne bo pa definitivno ne bo nikoli več padlo na 2018 ceno.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani