Oled je res carski... Vsaj slika... dokler se ti ne zapeče kak znak na ekran. Kdor ima T2 recimo, se mu lahko zapeče tudi rumena črta, ki se vedno pojavi, ko gledaš kaj za nazaj. In imaš potem viola črto zavedno gor. 😉 Jaz imam, mislim da philipsov oled kakih tv pet let in je že polno nekih odtisov gor. Pri nekaterih novejših Philipsovih Oled so to "popravili" tako, da načeloma tega ni več.
Desus glasba, bi rekla moja 13-letnica, hehe, ampak meni je všeč ABBA.
Zmaj, na, svetu obstaja samo dobra in slaba glasba. Obstajata dva banda, ki so ju poslušali v mojih mlajših časih čisto vsi, celo najbolj zadrti heavy metalci. 😊 To sta Abba in Queen. 😊
Da se malce pohvalim...in @Alex-zahvalim za idejo,"brco v rit" in izgovor za nakup😂
Ko je Alex omenjal katere nadrezkarje ima,mi je "v oči zbodel" Makita RT 0700. Kdo ne pozna zadeve-to je v svetovnem merilu najbolj prodajan nadrezkar,najbolj priporočan,in za cvenk največ,kar se da dobiti.
Ga ima tudi moj dober kolega (po mojem priporočilu),in sva se o tem tudi že pogovarjala (prednosti,slabosti,izkušnje itd...)
In ker imam z mojo Iskro NR808E težave z elektroniko (odlepljen indukcijski ferit rotorja za detekcijo obratov),v bistvu nimam manjšega/priročnega nadrezkarja.
Moj Bosch GMF 1600CE je sicer res super stroj,a za marsikatero nalogo malce preglomazen in pretežek.
Ker so v zadnjem času vse bolj "v modi" majčkeni robni rezkarji,sem po ogledu tega videa
začel vse bolj razmišljati o takem stroju.
Seveda je tudi v tej predstavitvi "zmagal" Makita RT 0700 (sedaj novejši RT0702 z zaščitno protivklopno elektroniko po izgubi napetosti-EU direktiva)...a jaz sem bil bolj vesel kompatibilnosti Boschevega GKF600 in potopne enote/koša z stranskimi vodili in ostalo opremo katero pa že imam.
Ko pa sem videl,da ima Bosch GKF600 pri fiksnem košu tudi fino nastavitev globine,je padla odločitev za Bosch-a.
Ne bom več veliko nakladal o odločitvi,bom pa naštel nekaj lastnosti.
Pozitivne:
-izjemno majhen,kompakten in še priročnejši kot Makita
-dopade se mi fiksni koš-dva mesta za prste proti "kipanju"
-kompatibilnost z večino opreme velikih Bosch rezkarjev (revolversko vpetje za kopirne puše,paše na FSN RA32 vodilo za sistem 32...)
-že zmore gredi 8mm😍,ker če tega nebi zmogel,bi definitivno "izpadel"
-zelo precizno izdelan-za ceno TOP
Negativne/nevtralne:
-plehnati stranski naslon👎...a kot rečeno,zame to ni problem,ker ga ne rabim
-nima elektronike (ima le zaščito proti vklopu po izgubi napetosti).To je po eni strani dobro,ker če česar ni,se to tudi ne more pokvariti. Pri moči le 600W konstantna elektronika nima smisla-tu je potrebno pravilno rokovanje,torej bolje da elektronike nima in "gas do konca"
Sem nekaj drugega naročal,pa za isto poštnino je šel še ta v košaro...da vidimo če je za kaj.🙄
Dovolj nakladanja...samo še en zanimiv video obeh rezkarjev...kogar pač zanima...in seveda nekaj slik.
Tegale Boscha ful uporabljajo izdelovalci kitar. Imel sem sposojenega a sem se na koncu odločil za Makito. Tudi ta se množično uporablja. V bistvu je 50-50. Jaz sem zelo zadovoljen s tem rezkarjem. Edino, kar me malo moti je, da ko "zakleneš" ročko za višino, se včasih ročka od tresljajev sama malo odpusti. Ampak to se dogaja edino, če jo res ne zategneš dovolj.
Lignji 18eur, s tem da te konobar verjetno komaj postreže, vsaj tak je njihov odnos (v večini v Istri).....a so bili pozlačeni....in sem skoraj prepričan, da ti lignji kaj veliko morja niso videli🤭😉
Mogoče pa so jih splahnili v morju, da dobijo malo" jadranskega okusa". 😉
Se pravi je pol kemična zasvojenost s čiki alkotom ali drogami boljša izbira? Men je recimo bolj kritična zasvojenost z družabnimi omrežji tipa FB, TikTok, Twiter, Instagram ipd, kjer ljudje ves čas mislijo, da nekaj zamujajo če niso gor. To mora bit grozn občutek, ker kaj takega pri igrah nisem doživel. Sej ne rečem me je katera igra potegnila, ampak vedno omejeni čas potem pa je padalo navdušenje. Ni pa nikoli bilo recimo abstinenčne krize, je pa fajn občasno kej odigrat. Ja recimo tud košarko je boljš igrat v živo kot na kompu, po drugi strani je pa dirkat veliko varneje na kompu kot v živo in tud vojna je bolje da ostane igra kot pa da gre zares.
Se strinjam, da je igranje igric veliko manj škodljivo kot kajenje ali recimo alkohol. Da ne govorimo o drogah.
Pač sem bil na par predavanjih mojega dobrega kolega Aleksandra Zadela in sva pozneje debatirala o tem.
Res je, pravi tudi, da so razna omrežja (FB, tik tok) še večje zlo, kajti otroci (in odrasli) visijo cel dan gor. Ta občutek, da boš kaj zamudil, žene ljudi v odvisnost. Prav tako pri igricah,po moje.
Eni igrajo igrice, drugi kolesarijo, tretji visijo po ostarijah, cetrti brenkajo po strunah, peti laufajo, sesti potujejo… Pac vsak ima svoja opravila, ki jih rad pocne… in prav je tako… Ni pa prav, da nekateri mislijo, da ce sami nekaj ne pocnejo, da je to nekaj grdega, groznega in da je odvisnost…
Saj nisem rekel, da ni prav, da igrajo igrice je pa dejstvo, da je veliko, vedno več zasvojenih z igricami. To je dejstvo, tega se nisem izmislil sam. Jaz lahko kitaro vedno odložim in ne obstaja zasvojenost z igranjem kitare... Vsaj jaz nisem slišal za tak primer. 🤗
Ja neki takega. Problem je ko začneš igro postavljati na prvo mesto. Greš na sprehod pa razmišljaš kako boš upgrejdal robota, pa kaj se ti bolj izplača. Med špilom ti žena neki razlaga, ti se pogovarjaš ampak pojma nimaš kaj sta se pogovarjala. Potem si na wcju namesto 5min, 30min pa se delaš da imaš prebavne motje, itd.
Najhuje so mobilne igre ker imaš telefon skoz pri sebi, razvijalci imajo pa posebej agresivno denarno politiko in hitro začneš zapravljati.
Samo zna bit problem taka komunikacija. Žena ti kaj važnega pove, a kaj, ko si osredotočen na igrico in pozneje ne veš pravzaprav, kaj ti je povedala. Mislim, da dolgoročno ni v redu. Res zna preiti v odvisnost. 🤔
Ma igrice so problem tud za odrasle. Me je parkrat fajn notr potegnilo, tud neki denarja sem vrgu stran, zdej se jih pa rajši izogibam, je svet veliko lepši brez njih.
Mislim, da, je to že kar zasvojenost po svoje. Kako funkcionira vse skupaj, ko imaš družino, je vprašanje. 🤔
Žena: "Wankel, kosilo je na mizi. Takoj nehaj igrati igrice in pridi za mizo".
Wankel:"samo še to moram do konca odigrati. Ne morem pustiti soigralcev na cedilu"
Žena že malo jezno: "'Wankel, goveja župca bo mrzla. A ti nisem že tisočkrat rekla, da nehaj igrati te igrice. Si hujši kot naš sinko Josip.. ." In tako gre kosilo v maloro, a igriva se odigra do konca. 🤗
Od tistega koronanatega in cepljenja si ratal čist divji in drugačen kot smo te poznali prej. Ne vem no, od vseh forumašev, ki jih poznam dlje časa imam občutek da si ti najbolj spremenjen. Sej vem, da boš to zanikal ampak mislim, da to ni samo moje opažanje. 🤔
Jaz pa mislim, da, se tej ta novi člani bolj mehkužne sorte. 😉 Ti si pa ostal enak s svojimi teorijami zarot. 🙂 Ni sprememb. 😉
Ko se pogovarjam s starimi forumskimi borci se vsi strinjajo, da se je forum spremenil. A ne na bolje.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Slabše kot zdajšnji Golobnjak enostavno ne more bit. Ko sem mislil, da je šarec dno, ti uletijo tek pajaci. 😊
Povezava za deljenje
Deli na druge strani