Pa da se "pohvalim",za koliko me državi ni ratalo "nategniti"
Ima žena te številke bolj v spominu,in pravi da samo iz naslova otroškega dodatka( k bi bil manjši)+višji razred (od osmih takrat,ce se prav spomnim🤔) za placilo vrtca samo za enega otroka,in če bi avto bil uradno moj,bi na mesec moral plačevati dodatnih 100€... In to pred 12 leti!!!...dejansko po lestvici glede na ceno avta,če gledamo najnižjo vrednost,od katere te že "strafajo", ti v celem obdobju,ko otrok hodi v vrtec "čapnejo" praktično cel avto😳🤨👎 (takrat cca.8 jurjev)...danes pa,kot sem napisal zgoraj.
Se mi zdi,da sedaj marsikdo doma išče plačne izpiske,kalkulator....
Pol pa "keširaj"👎
Vrtec je ca. 400-500€, čez palec. Lahko grem googlat, če bi rad točen izračun. Pa nima smisla, ker ima vsaka občina svojega.
En razred je na lestvici plačila vrtca od oka 10%. Torej si moral z avtom 2 razreda preskočit. Vauuu.
Da ne bo ponote...z "kakšnimi" sem mislil tiste ki jih poznam,ne izrecno tebe.
..večinoma sodelavci...je kar nekaj takih,k govorijo koliko je stal avto...a koliko bodo na koncu banki plačali,pa nihče ne govori...vsi omenjajo le ceno po ceniku,nihce pa ne omenja,kako so nakup financirali.
To je rak rana v današnji družbi...samo,da je avto,in da so sosedje nevoščljivi...pol pa nima za ene spodobne gume...pa vidiš na parkingih neke Audije,BMWje,Mercedes (itak vse rabljeno kupljeno)...gor pa Sailun,Nankang in kaj so že vse tiste najcenejše znamke...in najbrž ima doma tudi prazen hladilnik😂🤣
Ja taki tudi jaz poznam kar zelo zelo dosti.
Če bi bil sam taki, bi vzel 280 Focusa. Samo začneš študirat, če rabiš. Ker pač denarja ni nesko čno in so še druge želje v življenju, kot pa pleh.
Sem že pisal o tem...sem fiksno imel namen 2021ega naročiti Ford Focus ST (karavana) z bencinskim motorjem...2,3L turbo-280konjev in z turbom,k dejansko nima turbo luknje..in rocnim menjalnikom z t.i. flat shift-om😃
In mi v salonu reče,da ni šanse,k jih je Ford v EU nehal prodajati...
In kaj bošckupil,da bo za celo familijo in vseeno malce "športnik"...da ni diesel,da ni nenormalno pribita cena (Audi,BMW,Volvo,Alfa itd...),da ni francoz al italian (soloh ne gledam-to lahko drugi kupujejo),VW,Škoda pozabi-ima sodelavec Tiguana-grd k smrt...pa še srebrnega ima...k za kmeta (pa nocem,da bi izpadlo,kot da kmete žalim),drug pa Kodiaka...not sam plastika in vse oglato...res nikakršen okus designerjev...
In tudi ce pogledaš z cenovne strani...sem šel na konfiguratorjek jaz gledam le nove avtomobile...Audi,Volvo (63k€+), Mercedes (74k€+),pa pozabi tak pogon,motor-kubaturo in usnje z ventilacijo itd,itd...pa je to ze dve leti nazaj.
Na koncu pa se to-da je res lep design avta...išči in najdi...vse zgoraj nastete firme so tukaj "poden"...mogoče še tukaj najbolj izstopa Stelvio...tudi kar se lege tiče...a če hočeš tukaj kaj res dobrega,je cena "dupla".
In tudi drugače gledano...BMWja ima že "vsak cigo",bilokaterega VWja "vsak bosanc",enako Volvo in Mercedes....to ima vsak
Črnega CX-5, pa zelooo težko vidiš...Revolution-Top pa sploh.
Je pa res,da sem zmeraj govoril,da če bom kdaj imel "terenca" ali SUWja,da bom pljunil se toliko,da bo "spodoben",in da bo zmogel "štirikolesni pogon".
Seveda so tukaj bila vodilna tudi dolocena spoNzmanja kar se tice vzdrzljivosti in dolgozivosti motorja in memjalnika...in konkretno tudi pristop Mazde k menjalniku,in kako ta deluje...to me je zelo pritegnilo.
Na koncu pa še "sanjsko financiranje"-t.i.Mazda brezobrestni leasing...o tudi če bi imel gotovino,se mi ga nebi izplačalo skeširati.
Skratka,lep,eleganten,črn😍,za vso familijo,zna biti tudi malce športnik,malce terenc,je dokaj klasičen znotraj (brez touch screenov) in z stikali+gumbi...
Edino,kar mu malce zamerim,je kufer,k je cca.60L manjši...a do sedaj tukaj še nisem imel problema.
Poglej prvo sliko...v 9 mesecih3 sem naredil slabih 8000km😇
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Ahhh, ti predsodki.
V vseh mojih letih je curilo pri Alfi samo od klime.
---------------------------
Povezava za deljenje
Deli na druge strani