Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Boss napisal:

... pa še spod curi neki od nje.

Ahhh, ti predsodki.

V vseh mojih letih je curilo pri Alfi samo od klime.

---------------------------

IMG-99b4cc2848c0f03c4a98b0f2dc514ddf-V.jpg

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano (urejeno)
pred 23 urami je Alex napisal:

Definitivno. Te bombardino  lepo pogreje, ko je mraz. Sicer pa, sam med smučanjem nikoli ne pojem alkohola. 

Edino kako pivo. 😊

A bejž.

Pivo al pa kuhano ima od oka isto alkohola. Če ga nima kuhano še majn. Pa še toplo ti je na roke, ne pa hladna flaša.

Drži pa to, da se pri enem ustavim. 🙂

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano

Bombardino sem videl na Rogli napisano. Pa nisem vzel.

Samo kak je blo kuhano v riti, bi bil 100% boljša izbira.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano (urejeno)
dne 4. 3. 2023 ob 14:16 je Bini napisal:

Kava zjutraj,sedaj pa že kanarček paše.....👌😉

IMG_20230303_142239.jpg

Kaj za vraga je kanarček?

Ptiča si zmiksal pa smetano gor? Mogoče meringo?

Barve je kot škropivo za poljščine.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Evo ob naslednji priliki bo mash...

Samo primarni je bil prestar in je blo treba tega menjat, ker ni podpiral mesha.

Mel pa ne bom cel kup običnih repeaterjev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Scr3am napisal:

Zakaj točno pa potrebuješ tako "hudo" zadevo ?

Domet, cel kup naprav, wifi6.

Do prvega Synology-ja, so mi po letu dveh začeli štekat. Asus-i, TPlinki, ...., vse kar sem mel.

To pa preprosto dela.

Pa poklicna deformacija 🤫

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 2 urama je g.Wankel napisal:

Kam? :)

Bil lani in razmišljam, da bi šel spet :D

Mi smo dosti v Italiji, v Črni gori pa še nismo bli.

Plan je 2-3 dni Sarajevo, 10 dni Črne gore, avtovlak do Beograda in 3 dni Beograda. Tak u izi road trip.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 9 urami je SeekK napisal:

Verjetno meni najljubši pir. Če bi si mogu enega izbrat do konca lajfa, bi bil verjetno ta..

Če pa tak hvalite, bom pa kupil....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Hahaha.

Nove mašine majo klime, tak da je čist ok, če si na njih.

30 let nazaj so bli sami zapitki.

Celo poznam enga, ki je šiht zgubil zaradi tega.

Zdaj pa jih kr strogo držijo. Vsaj te ki poznam, si strogo ne upajo nič.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Pozabljam Da si ajznponar.

Je blo kr "zanimivo" it od Hodoša do Kopra. 14h Hodoš, 1x po polnoči Koper.

Maš lep šiht, delovnik pa je kaki je. Pa tudi plače so lepe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Saj to ti pravim.

Če si povprečen, ti avto v najslabšem primeru 1 rszred premakne, če si na meji. Večinoma ne.

Drugače pa se strinjam. Avstrijci majo tudi enotne otroške....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Saj samo to sem htel dokazat z izračunom, da avto malo doprinese, nikoli pa skok za dva razreda.

Se pa mi je zgodilo enkrat, da sem na meji odletel.

Otroškega sem bil drugi razred kot vrtec. To sem bil tak na meji, da mi je v izračun za vrtec, otroški dodatek dvignil razred.

Na srečo sem mel čez 3 mesce novi izračun.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 9 urami je skritikrt napisal:

Pa da se "pohvalim",za koliko me državi ni ratalo "nategniti"

Ima žena te številke bolj v spominu,in pravi da samo iz naslova otroškega dodatka( k bi bil manjši)+višji razred (od osmih takrat,ce se prav spomnim🤔) za placilo vrtca samo za enega otroka,in če bi avto bil uradno moj,bi na mesec moral plačevati dodatnih 100€... In to pred 12 leti!!!...dejansko po lestvici glede na ceno avta,če gledamo najnižjo vrednost,od katere te že "strafajo", ti v celem obdobju,ko otrok hodi v vrtec "čapnejo" praktično cel avto😳🤨👎 (takrat cca.8 jurjev)...danes pa,kot sem napisal zgoraj.

Se mi zdi,da sedaj marsikdo doma išče plačne izpiske,kalkulator....

Pol pa "keširaj"👎

Vrtec je ca. 400-500€, čez palec. Lahko grem googlat, če bi rad točen izračun. Pa nima smisla, ker ima vsaka občina svojega.

En razred je na lestvici plačila vrtca od oka 10%. Torej si moral z avtom 2 razreda preskočit. Vauuu.

https://www.gov.si/teme/znizano-placilo-vrtca/

Grema naprej....

Od oka po tej tabeli je skok med razredom 130€. Torej je bil tvoj skok med 140€ in 250€.

Torej za tak najbolj grdi scenarij je upoštevan fiktivni dohodek:

140€ x 12 mescev x 3 število članov: 5 040€

Fiktivni dohodek je po trenutni obrestni(2016 je to bilo 0,96% in to sem vzel za lažji izračun, danes je 0.17%) vrednosti:

5 040€ x 100(1%) = 504 000€.

Lep avtič, ni kaj 😉 Kaj šele, če ste štirje.

Pa sem računal najmanjši možni skok, kaj šele, če bi kakih 200€ vzel v izračun.

12 let nazaj ne morem, lahko po potegnem papirje za 6 let nazaj. Tako da moj izračun temelji na teh zadnjih 6-ih letih.

Da me ne boste na zid pribili, dopuščam, da so se kriteriji toliko spremenili in da imaš prav 🙂

----------------------------------------------

Realen podatek je pa tak, da je moj Focus stal novi 34k€ list price.

2 leti starega, so mi ga ocenili za otroški dodatek 17 833€.

Z vsemi prihranki na bankah in z vsem imetjem, ti od tega odbijejo 20 250€

Tako da še lahko imam 3 jurje slabe na banki in je nula.

Tudi če imam na banki 100 000€ ali pa avto za ta dnar => je to 170€

170€ /12 / s člani recimo 4 = 3,54€ fiktivnega dohodka na člana.

Tako da se razred prevaga, samo če si hudo hudo na meji.

A se plača za to met leasing? Mislim da ne.

Pa če nimaš denarja na kajmanskih, se isto upošteva kot vozilo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 8 urami je skritikrt napisal:

Da ne bo ponote...z "kakšnimi" sem mislil tiste ki jih poznam,ne izrecno tebe.

..večinoma sodelavci...je kar nekaj takih,k govorijo koliko je stal avto...a koliko bodo na koncu banki plačali,pa nihče ne govori...vsi omenjajo le ceno po ceniku,nihce pa ne omenja,kako so nakup financirali.

To je rak rana v današnji družbi...samo,da je avto,in da so sosedje nevoščljivi...pol pa nima za ene spodobne gume...pa vidiš na parkingih neke Audije,BMWje,Mercedes (itak vse rabljeno kupljeno)...gor pa Sailun,Nankang in kaj so že vse tiste najcenejše znamke...in najbrž ima doma tudi prazen hladilnik😂🤣

Ja taki tudi jaz poznam kar zelo zelo dosti.

Če bi bil sam taki, bi vzel 280 Focusa. Samo začneš študirat, če rabiš. Ker pač denarja ni nesko čno in so še druge želje v življenju, kot pa pleh.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)

Čak. Jaz imam skoraj vse. In z isto opremo je bil 2019 ST 280. Ker dizl ni ST, tudi če piše gor za 38-39k.

Evo. Sem naredil zdaj konfigurator, 43k€.

Pa takrat sem računal na moj popust ceno. Tak da od oka je šlo gor ca. 2k€.

ST je zdaj zelo zelo bolj opremljen v osnovnem paketu in maš malo možnih doplačil.

Moji avti so vsi na keš, tak da o financiranju nimam pojma. 😊

edit:

Drugače pa verjamem, da je bila Mazda za tebe v danem trenutku najboljša odločitev glede na ponudbo in super da si zadovoljen z njo.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
dne 23. 2. 2023 ob 18:12 je skritikrt napisal:

Sem že pisal o tem...sem fiksno imel namen 2021ega naročiti Ford Focus ST (karavana) z bencinskim motorjem...2,3L turbo-280konjev in z turbom,k dejansko nima turbo luknje..in rocnim menjalnikom z t.i. flat shift-om😃

In mi v salonu reče,da ni šanse,k jih je Ford v EU nehal prodajati...

In kaj bošckupil,da bo za celo familijo in vseeno malce "športnik"...da ni diesel,da ni nenormalno pribita cena (Audi,BMW,Volvo,Alfa itd...),da ni francoz al italian (soloh ne gledam-to lahko drugi kupujejo),VW,Škoda pozabi-ima sodelavec Tiguana-grd k smrt...pa še srebrnega ima...k za kmeta (pa nocem,da bi izpadlo,kot da kmete žalim),drug pa Kodiaka...not sam plastika in vse oglato...res nikakršen okus designerjev...

In tudi ce pogledaš z cenovne strani...sem šel na konfiguratorjek jaz gledam le nove avtomobile...Audi,Volvo (63k€+), Mercedes (74k€+),pa pozabi tak pogon,motor-kubaturo in usnje z ventilacijo itd,itd...pa je to ze dve leti nazaj.

Na koncu pa se to-da je res lep design avta...išči in najdi...vse zgoraj nastete firme so tukaj "poden"...mogoče še tukaj najbolj izstopa Stelvio...tudi kar se lege tiče...a če hočeš tukaj kaj res dobrega,je cena "dupla".

In tudi drugače gledano...BMWja ima že "vsak cigo",bilokaterega VWja "vsak bosanc",enako Volvo in Mercedes....to ima vsak

Črnega CX-5, pa zelooo težko vidiš...Revolution-Top pa sploh.

Je pa res,da sem zmeraj govoril,da če bom kdaj imel "terenca" ali SUWja,da bom pljunil se toliko,da bo "spodoben",in da bo zmogel "štirikolesni pogon".

Seveda so tukaj bila vodilna tudi dolocena spoNzmanja kar se tice vzdrzljivosti in dolgozivosti motorja in memjalnika...in konkretno tudi pristop Mazde k menjalniku,in kako ta deluje...to me je zelo pritegnilo.

Na koncu pa še "sanjsko financiranje"-t.i.Mazda brezobrestni leasing...o tudi če bi imel gotovino,se mi ga nebi izplačalo skeširati.

Skratka,lep,eleganten,črn😍,za vso familijo,zna biti tudi malce športnik,malce terenc,je dokaj klasičen znotraj (brez touch screenov) in z stikali+gumbi...

Edino,kar mu malce zamerim,je kufer,k je cca.60L manjši...a do sedaj tukaj še nisem imel problema.

Poglej prvo sliko...v 9 mesecih3 sem naredil slabih 8000km😇

Pa veš da je od FL-ja spet v prodaji.

Si mel grozno nesrečo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.