Jaz pa ne uporabljam teh zadev.Najbolj?i so ?oldi v ?epu dvignjeni na okencu v banki.
Tudi bankomatov se izogibam-sleparji in to.
Old fashioned guy....zdej te bodo pa obiskali
Hyponet je tud zelo zelo uporaben in interaktiven, se posebej odkar so dadali spremljanje kreditov, vseh kreditnih kartic, sms odobritev in vse druzinske racune pod eno streho.
Pa vsec mi je ker nima password ampak kalkulatorcek, da lahko s seboj jemljes + izgubis ga lahko ce hoces - pin je na njem, pri kliku prej si moral vedno met certifikat s seboj na usb klucu pa importirat...bla bla (sem mobilen clovk)
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Aja to ni s plasti?nim drajsal dol led ampak se ga je lotil s kovinskim rezilom. Sorry, ker vrtam samo ni mi jasno kako lahko s plastiko sesuje? ?ipo, ker ?e je to mo?no pol moram sam oreng merkat, ko se lotim zaledenele ?ipe :ne vem:
plastika, bom su pol slikat, ker moram poslat na carglass, svak je odfr?al na malto, sestra mu pa vsaki? ho?e prodat xsaro ker samo stoji pred bajto.......
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Seveda je drago, ker se noben ne upa kamionarjev preve? dirat in zato tudi za kamionarsko dejavnost pla?ujemo fizi?ne osebe - pa? davek, da nam kamionarji dostavljajo blago.
Danes lahko kamionar uporablja kar precej AC-jev ?isto zastonj zraven se pa kurci ?e bunijo kolk je cestnina draga pa proti stro?kom goriva, rezervnih delov, registracije, zavarovanja, gum, olja je cestnina samo zelo majhen del vseh stro?kov ukvarjanja z prevozni?kim poslom.
Zato njihova izjava, da dvig cestnin zmanj?uje njihovo konkuren?nost je toliko bolj butasta, ker edina prava konkurenca so si le prevozniki med seboj in ?e se cestnina dvigne vsem nima nih?e noben konkuren?ne prednosti pri tem, da bi nam bogato polnili blagajno tranzitarji iz drugih dr?av s katerimi imamo danes ve?ino samo stro?ke.
Me pa resno zanima kak?en bo letos vinjetni izplen saj govorijo o le 11m? dodatnega denarja, kar je za tak drasti?en dvig cene leten vinjete stra?no malo in resni?no vpra?ljivo v primerjavi s tem, da kamionarjem uvedemo elektronsko cestninjenje vseh kilometrov za kar je izra?un, da bi se "izplen" samo teh cestnin pove?al za skoraj 100m?.
Jaz se vozim skoraj pol manj kot pred parimi leti, ko sem letno dal za ABC cestnine cca 1000? pa ?e vedno samo, da pridem v slu?bo in nazaj po Lj obvoznici pokrijem vinjeto v 4-ih mesecih.
jaz v cca 3h mesecih, so pa tudi taki, ki jo bodo v 3h letih na primer....
Statisti?no gledano imajo avstrijci tudi dvakrat ali ?e ve?krat ve?jo pla?o kot mi.
Gleda se,koliko % pla?e mora? od?teti za vinjeto in dobi? realno sliko kaj je za koga drago in kaj ni.
Ko meni prete?e 31.1 bom zelo premislil,?e kupim novo.?e vedno trdim,da nas odirajo na vseh podro?jih.
In to na ra?un predrago narejenih avtocest mora nekdo pokrit pa? luknjo brez dna.
Problem j da nimas vmesne variante vec. 4x, 5x kupis tedensko pa si ze tam tam....vsekakor bom letos veliko na motorju poleti po starih cestah, uzivas in prisparas.
Meni sicer sluzbeno krijejo vinjeto, a se mi vseeno zdi drago se posebej z evropskimi primerjavami.
Italijani so carji, pobirajo drago cestnino in jih BK....
pa dobro,no.Ti nas primerja? z avstrijci.To ni primerjava.
S kom pa? S ?vicarji ki so ?e cenej?i? :ne vem:
Saj ne da bi koga hotel braniti samo na?eloma je isti drek al ima? malo AC-jev ali veliko saj v istem ?asu lahko prevozi? enako km-jev kot jih prevozi Avstrijec in ali jih to ve?krat na istem odseku ali na razli?nih pa? ni po moje glih neka poanta, kolk visoka mora bit cestnina.
Je pa zelo pomemben podatek, da v Slo imamo trenutno mre?o 513km (do leta 2013 je plan 660km) AC in HC, avstrija pa cca 1.700km. To je 3,3x ve? kot pri nas.
Ampak Slo ima 4,25x manj prebivalcev kot Aut se pravi, da je na 100.000 prebivalcev v Slo 25,65km AC-jev v Avstriji pa "le" 20km.
?e pa gledamo povr?ino pa je avstrija (156,987 km²) skoraj 8x ve?ja kot slovenija (20,273 km²) in bi pa logiki torej morala imeti ?e bistveno ve? AC-jev.
Se pravi, da na 1000km² je v Avstriji 10,8km AC-jev v Slo pa 25,7km².
Upam, da nisem zamoril preve? s to statistiko ampak na vse to dokaj neosnovano skupinsko bentenje ?ez na?e AC-je treba povedati tudi kak?en plus in mogo?e povedati, da slika ni ?rno bela in da v Aut ni vse samo belo pri nas pa vsa ?rno.
Zracunaj za hrvasko - veliko vec avtocest, tako da bi bilo letna vinjeta po moje veliko drazja, se posebej pa kaka kratkotrajna, ker pri njih je letni tranzit zlata vreden.
No pa bi bili slovenci v luftu, da bi za en dopust dali 50-70? za kratko vinjeto
matr jest ne vem al so vse ?enske po porodu katastrofa, al mam sam jz tako sre?o; namre? ?e neki nardim ni okej, ?e ne nardim jasno spet ni okej, skratka obup!!!
P.S. hvala qrcu mamo jamralnik!
Bom spet napisal nasvet mojega pokojnega dedka:
Zenska ima vedno prav, tudi ce ves da nima, ima prav, in mir bo v hi?i.
Haug
Kerga ?e? ?e govori? o Karavan?kem je to slovensko-avstriski tunel, vsi slovenski so brezpla?ni in ni jih tako malo. Na ?tajerski AC jih je osem, na Dolenjki so trenutno trije + eden v gradnji, na Gorenjki eden + ?entvi?ki, na primorki dva.
?e nekaj jih je na vipavski hitri cesti pa nekaj na prekmurski HC.
Ker vem, da bo? zdajle rekel, da karavan?ki je najdalj?i, kar je deloma res samo ne pozabit, da vsi ostali so dvocevni in da slovenskega dela karavan?kega je "samo" 3.500m. ?e gledamo dol?ino luknje je skoraj toliko dolg predor Jasovnik 3.300m, dalj?i pa so Dekani 4.400m, Kastelec 4.500m in seveda Trojane s 5.800m skupne dol?ine obeh cevi.
Za nobenega od teh pa ni treba pla?ati posebej.
pravi tunel se sele zacne pri 4000m...
pa brez skrbi da smo vse ze pla?ali in prepla?ali.......
Pelji se od Celovca do dunaja - cca 15 po?tenih cevi, od Celovca do Beljaka, cca 20 cevi, od linza do dunaja konkretni tuneli, vse zastonj...........
Danes sem brez problema skidal, oz poteptal s CX-7 celo parkirisce, dovoz v garazo in vhod. Cca 40cm celca.
Avto lepo dela, res pa da se morajo prve gume skorajda v prazno zavrteti da zadaj prime, kot je treba, pogresam staro dobro stikalo ali celo ro?ko z napisom 4L ali 4H...
Vceraj sem se ganjal in je res presenetljiv za smekerski avto, le gume Nokian M+S * imajo celo malo prevelik dezen, ker na celem snegu se lahko zabase in guma v ovinku pre?no izgubi grip, tega pa elektronika ne zazna kot zdrs
update: zgoraj napisano je bilo ob 09:00, sedaj ob 11:00 pa spet mede kot pri norcih, blizamo se meterski znamki
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
dobra fora
Povezava za deljenje
Deli na druge strani