Sej ve?, da sem na ?isto popizdil nad obrtnikinin njihovimi cenami, predvsem nad temi, k majo zaklju?na dela v gradbeni?tvu. Tko, da zdej sam delam s pomo?jo doma?ih. Tokrat je bla na vrsti vsa elektrika za novo dnevno sobo in novo spalnico.
Po?temal sem vse zidove, cevi in kable na nov potegnil. Iz trofazne napeljave naredu posami?ne vezave na vti?nice. ?e koksialca potegnem, naredim izmenjevalna stikala za lu?i, nazaj za?olam doze in zaprem zareze, kjer so kabli in smo fertik.
?e en popoldne dela pa bo OK - sem bl po?asen ker nimam izku?enj in ustreznega orodja, ampak je vse po PS-u narjen - kabli v ceveh, mo?nej?i za vti?nice, ?ibkej?i za lu?i, ozemlitev je taka kot mora bit, nobenih neumnosti z ni?enjem ipd.
Moram orng pomislt kdaj je biv nazaenje Mek tok hitr, d je pri?u do izhodi??a za prehtet Fetla!
A si ti sploh gledal dirko? :ne vem:
Gume so ?isti crap - kera budala je izbrala opremljevalca gum? ?e lani so lahko z eno menjavo opeljali celo dirko, letos je pa o?itno optimum pri treh menjavah.
Ferrari in RB sta ?ist zamo?ila s taktiko tako, da se je povpre?ni Mercedes celo vme?al v dogajanje. ampak to je bila le posledica dovolj zgodnjih menjav ne pa realne mo?i avtomobilov, kjer se je na ravninah videlo kot bi imeli 50-60KM manj od konkurence.
?e se zgodi da moram prtegnt bremzo, jo moram tudi takoj spustiti saj se teza preseli na kljuko in je avto nevodljiv - sprednji konec se dviga in bremze hitreje blokirajo zaradi manj?ega upora te?e na avtu.
Preberi kaj si napisal... a si res 100% ziher, da se tako dogajanje ne dogaja ravno zaradi tega, ker ma? zani? gume :ne vem:
Prikolica bi morala s svojimi zavorami ustavljati samo sebe in nikakor slab?ati vozne lastnosti avta, do te mere, da je nevodljiv. Kot si rekel, ti prikolca ?e tako al tako blokira pri hudem zaviranju - to se tolk la?je dogaja, ?e gume slabo prijemljejo... pri dobrih je namre? prag blokiranja precej vi?ji. In kot ve? je sila trenja manj?a kot sila lepljenja. In najbolj u?inkovito zaviranje je takrat, ko je tik pred tem, da kolesa blokirajo.
Upam, da razume? kako kaj ho?em povedat se pa sploh ne strinjam s tem, da so gume na prikolici samo za nosilnost in za premik. Ker ?e bi to bilo res potem ne vem zakaj sploh ima? naletno zavoro :ne vem: verjetno ne samo zarad tega, ker tako dolo?a zakon?
?e vedno se ne razumeva... ampak ni? ne de. Ti pa govorim iz lastnih izku?enj, ko sem kak?nih 16-17 let nazaj vlekel 10-12 let staro tovorno prikolico z originalnimi gumami (ki so verjetno prej bile ?e bohvedi kolk ?asa na kak?nem avtomobilu) nalo?eno s cca 200-300kg peska. Na enem ovinku sem samo za?util kako je avto rahlo cuknilo, prikolica je pa ?e "driftala" zadaj pa kljub temu, da je bil avto ?e dale? od zdrsa.
Vse se je sicer sre?no iz?lo ampak prvo kar smo naredili po tem dogodku (sre?a je bil fotr zraven v avtu in je bil pri?a, da nisem naredil ni? nenavadnega), da smo zamenjali gume in se podoben dogodek ni ve? ponovil pa je nato ta prikolica vozila med drugim tudi ?portno jadrnico.
Tko, da trditvi, da je za prikolico OK ?ist vsaka guma ne morem verjeti - bi blo pa dobro, da to ?e kdo drug pove, ki ima lastne izku?nje s prevozom prikolic.
Edino ?e avta sploh nima? je to ra?unica. ?e pa avto ima? mora? registracijo in zavarovanje pla?at neglede a se vozi? veliko ali pa skoraj ni?, servis se v vsakem primeru dela vsaj (priporo?ljivo) 1x letno. ?e ti gume zdr?ijo cca 50.000km (tako kot meni divjaku ) pomeni, da si za to relacijo prera?unano porabil na u? okoli 0,8? pri kompletu gum, ki stane 450?.
naletna zavora zablokira gume prikolice...NO ABS only
Ja to?no tako... in ?e so gume slabe ne ustavljajo prikolice tako kot bi morale zato ?e bolj pritisne na kljuko in posku?a poriniti avto, kar rezultira v dalj?i zavorni. ?e bi bila masa prikolice nalo?ena na avtu (se pravi bi sila te?e kazala pravokotno navzdol na gume) se to ne bi poznalo tako pa sila pri zaviranju rine vzporedno brez sile te?e in ma? dalj?o zavorno saj gume na avtu ne uspejo opraviti naloge.
Ne vem Jures sam v avtu ima? otroke, prikolica je te?ka, avto precej la?ji od Mazde in to se vse pozna. Raj se odpovejte enega izleta pa kupi ?e letos bolj?e gume pa bo? veliko bolj miren predvsem pa varen.
Mi smo se vozil na original Tigarcih ?e leta 2000, pa je ki?ta letnik 1983. Potems mo kupil druge, ki so pokale po teko?em traku. Sedaj se vozimo na 5 let starih z oznako C in je mir. Tukaj jaz neb tok kompliciral na temo ,3 leta stara guma je ?e fu?, kot nekater radi govorijo......
Pa? zavedat se je treba gajbe za seboj. Jaz ?e nisem nikoli sli?al ali do?ivel da bi prikolca zdrsnila iz kakega ovinka ali podobno, po mojem se prej prekucne.
To ni ?ist res... prikolica z neustreznimi gumami lahko zelo hitro "pomete", hitreje kot si kdo misli. Recimo drse? (lahko tudi vla?en) asfalt, avto ima dobre gume, ki lepo prjemljejo skozi ovinek. Ker je ob?utek dober, hitrost relativno nizka se ti niti ne sanja, da bodo slabe gume na prikolici popustile in bodo zdrsnile.
Sploh je pa problem pri bo?nem vetru, kjer je obvezno, da gume dobro dr?ijo. Ne vem sam jaz osebno se s plasti?nimi gumami ne bi glih zajebaval, ker ?kode je lahko bistveno ve? kot je vrednih tistih 110? za druge gume.
Aja pa ne pozabit na zaviranje... zaradi slabih gum na prikolici se lahko zavorna pot bistveno podalj?a saj morajo gume avtomobila prevzeti te?o zaviranja cele prikolice. In hitro je lahko razlike tudi 5-6m ali ve? to pa vemo kaj pomeni, ?e je krizna situacija.
Od solate pa vode bom sam skup padel pa ?e mulci me bodo nalomil in premlatil na basketu
Kaj si pa jedu v teh 5ih obrokih. Verjetno si ?el ?ez tvojo dnevno kcal porabo. Druge variante ni.
Sicer je kr pogost pojav, da na za?etku, ko za?ne? pravilno jest in migat, da dobi? ka?en kg gor, ampak gre potem hitr dol to. Zdj teh 5kg je pa ?udnih.
Pa sorry za zadol?itev jutr, ampak nose?nicam je treba ugodit
Ja sej ... zadnje cajte mi kar pestro delegira naloge upam, da bom mel ?as, ker slu?ba je tud na 110%
Se ne spomnim ampak ni bla lo?evalna ipd. Recimo sadje za zajtrk, sadje za malco, za kosilo iz restavracije, za malco kruh pa ?e kak?na neumnost, za zve?er pa recimo spet sadje al pa kej od mle?nih izdelkov. Pa je kr ?lauf rastu, je pa res, da sem takrat imel po?kodovano koleno in da nisem mogel kaj dost migat razen mal hodit.
Sem probal male obroke ve?krat na dan pa sem dosegel sam to, da je blo na konc meseca 5kg ve? in me je panika zagrabla pa sem nehal.
Sej sem pol poslu?al, da bi moral nadaljevati in da bo ?lo dol jaz pa hla? nisem mogel ve? zapet. Kaj a nej bi testiral a bo al ne bo pa novo garderobo kupu pol bi mel pa ?e ve? te?av nazaj spravt? Ne vem, nisem ve? pameten okol tega in sem ?el nazaj na mal hrane pa ?port. Tko vsaj nekje vzdr?ujem tistih 108-112kg.
OK, zdej mi pa razsvetlite opzorja, ker pri Macu sem bolj teoretik kot praktik, ker ga nimam - a progy, ki so danes pisani za MacOS X delujejo na starej?ih razli?icah - recimo na razli?ici MacOS izpred 10 let recimo tako kot danes vzame? SW za Winse in sigurno deluje na WinXP
Vpra?anje je ?ist resno, ker me zanima zaradi zdru?ljivosti, da nam lolek izpadu.
?e ?e to itak razumem kako gre, sam to drugo ?tevilko menjajo prej kot v dveh letih in jo colajo ?eprav po standardih ozna?evanja ne gre za menjavo SW-ja ampak za popravke. Po logiki ostalih proizvajlacev SW-ja se cola prehod na vi?jo ?tevilko pri prvi ?tevilki. Se praqvi recimo corel draw si moral kupi recimo verzijo 13 ne pa update na 13.1, ki je bil zastonj.
Pri Macu bi torej morali iti na verzijo 11, da bi lahko rekli za spremembo OS-a, ker vse ostalo so samo update, service packi ipd, ki se naj ne bi ra?unali... zato pa je pri tistem vicu tolk sme?no in popolnoma dr?i. Govori samo o updajtih ne pa menjavah OS-ov.
O my god Stroker (hmm nick upam, da je naklju?en ) ti pa tole zlo ameri?ko ?ivi? oziroma je?.
Jaz imam preve? kil pa sem dopoldne sam na sadju, popoldne pa kosilo in ni? ve? pa mam ?e preve? kilc, kljub temu, da se 3x tedensko po 1,5 ure ?portam in to na polno. ?e bi jedu tko k ti bi mel po moje vsaj 250kg.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ne ga ?untat, ni v javni upravi, da si lohk kr takole privo??i frej zarad fusbala.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani