Skoči na vsebino
Pohvalite se,...
Napisano
8 hours ago, Z M A J said:

Bo balkonski pridelek za malico :)

Lenovo_A1000_IMG_20200921_163935.jpg

Haha hudo. Pri meni so se lani jagode v loncih na balkonu tako razrastle, da sem imel letos že 2 koriti. 3 runde so že bile letos (imam večrodne) in sedaj cvetijo že 4-tič. Definitivno je že bilo za dobro kilo. :D Eko bio brez gnojil na čistem ljubljanskem luftu. :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
On 9/19/2020 at 6:52 AM, Alex said:

Burja je morje ohladila  na 21°C, tako, da mislim, da je s kopanjem za letos konec. Je pa bila kopalna sezona zelo dolga in plavalno zame zelo uspešna. V morju nisem bil od 17. junija pa do včeraj samo tri dni, ko sem bil na vavčer holidays. In to ne glede na vreme. Sedaj bo pa nastopilo  pravo vreme za tek. Komaj čakam. 🤗

Čaki mal, ti si bil dobesedno vsak dan v vodi? :o 

Jaz sem bil v celem poletju 2 dni na morju (in posledično 2 dni v vodi). :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
6 hours ago, Slivka said:

Da se zadeva prikaže samo na našem računalniku. In po možnosti, ko zapre, da zadeva izgine. Samo toliko, da se čenče malo podpiha, da se bom bolj smejal, ko ugotovijo, da jih ... ... ... Saj veš, kaj...

Statičen html?

Bi prosil še za podnapise...

Okej, razlaga s "podnapisi":

Z enim od zgornjih orodji pripraviš novičko, ki jo želiš. Potem tisto novičko shraniš na svoj računalnik in spremeniš izvorno kodo te novičke, da je recimo angleški tekst v slovenščini. Potem z brskalnikom (npr Chrome) odpreš to spremenjeno izvorno kodo in stran se prikaže normalno, kot da bi bila na spletu. Edina razlika je, da pač to potem dela samo na tistem računalniku, kjer je shranjeno; zgoraj v url vrstici namesto recimo mazda.si.net piše C:/Users/slivka/documents/spremenjena-shran.html in pa da katerikoli link na strani verjetno ne dela (oziroma te preusmeri na angleško verzijo strani).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
On 9/11/2020 at 11:19 PM, Nejc1986 said:

Ampak označeno je pa katastrofalno. Iz Viške ko zaviješ levo na tržaško , moraš 3x pogledati kam sploh zapeljati , nikjer znakov za "vožnjo mimo", omejitev ostaja 60kmh, ceprav je luknja ob cesti globoka vsaj meter in pol in "zaščitena" oziroma označena je z štorasto postavljenimi plastičnimi količki... 

Tako so ponavadi označena delovišča , kjer dela trajajo par dni, ne pa par mesecev.

Haha ja, ko sem šel prvič odkar so zaprli je bila noč in je blo res vprašanje, a se vozim po pravi strani haha. Pred šolo je ena boga rumena puščica v kontra smer, ostalo pa isti šmorn ko prej haha.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

A more bit stran taka, da ima dejansko link in si jo lahko med seboj pošiljajo? 

Ker če je dovolj, da se prikaže samo na tistem računalniku, potem se tam shrani statičen html pa je to to. :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano
2 hours ago, Slivka said:

A bo to zdaj stalna praksa, da se bo vsaka tekma F1 začela dvakrat? Vsaj dvakrat.

Pa dobro, se vsaj nekaj dogaja. Sem hotel imet popoldanski počitek pa je blo lih prou dogajanja, da nisem zaspal haha.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 9 urami je 50keda napisal:

Ko smo ravno pri tem, nosilnostni in hitrostni razred sta lahko za najvec dve kategoriji vecja, kot je zapisano v homologaciji.

Ampak samo pri zimskih?? Jaz vedno kupim kar je v kartončku, 10 eur gor/dol.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 19 urami je Alex napisal:

Mah, kupit prave gume pa res ni neka znanost. Pogledaš dimenzijo, hitrostni razred,nosilnost je itak prava za skoraj vse gume. In se odločiš, koliko denarja in varnosti na cesti hočeš. In jih naročiš pri mehaniku ali prek spleta. Tu moraš paziti še na datum izdelave, da so čim bolj sveže. 

Meni se še ni nikoli zgodilo, da bi bi dostavili ali naročili narobe gume.

To je meni jasno, ampak marsikateremu "lokalcu" ni :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ma teh prigod imaš kolikor hočeš. Jaz se grem stavit, da ima 1/3 ljudi na cesti napačne dimenzije, če pa že ne napačnih dimenzij pa vsaj hitrostni razred in nosilnost.. Ker pač tisto tk al tk ni važno ane. :D In ja, jaz grem z na listek napisano specifikacijo (!!) teh petih parametrov do vulkanizerja oz trgovine, da se ja točno vidi, kaj rabim in se potem doma, ko primerjam ceno s spletom odločim kje bom kupil.

In ista zgodba verjemi se dogaja tudi za olja pri teh lokalnih mehankarjih. Ma važno da je 5w30, ostalo je nepomembno kaj piše poleg. :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
pred 2 urama je Z M A J napisal:

Yamaha je groza od motorja, podobno kot Ferrari v F1 tekmovanju. Veliko ime, a stalno jih nekaj matra in pomanjkanje moči. 

Hja meni ni jasno kako kar "naenkrat" sedaj problemi z zavorami in gumami (nepotrjeno). Če zadeva dela, je pač ne pipaš. Mislim, da je tu nekaj drugega v ozadju.

Čestitke Oliveiri..čeprav mi je totalno antipatičen od zadnjič, ko je tako jezno brcal po boxu. Pol E je pa na začetku dirke lepo pokazal, da ima še hujši ego kot MM in ne popusti za milimeter.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
pred 24 minutami je Alex napisal:

Kdo bi si mislil lani, da bo KTM letos tako raztural. Sem pa nekje zasledil, da naj bi bili kopije Honde z boljšim vzmetenjem (izkušnje iz moto krosa). Me pa prav zanimajo tej njihovi  rezultati v primerjavi z MM. 🤗

Jah glede na lani ni niti eden do kolen času MM-ja. :D In mislim, da je to tudi razlog, da je prvenstvo trenutno polno presenečenj. Ker so ostali pobje dosti bolj izenačeni med seboj.

Also :) 

e-3080_0.big.jpg
WWW.MOTOGP.COM

Repsol Honda and Marquez have decided not to rush his return to action

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano (urejeno)

Evo miller "zmaga" fp1. 

646155cb5158ff835a9c_62439501.jpg?v=f327
WWW.24UR.COM

V Spielbergu bo v nedeljo na sporedu druga zaporedna motociklistična dirka, po VN Avstrije se bodo dirkači merili na VN Štajerske. Zadnja dirka je...

Lahko ta vikend preseneti in pride pred Dovija? Ampak bo težka, KTM-ovci in Suzuki-jevci so lačni :D 

Popravljeno od NevLado
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
pred 4 urami je Alex napisal:

Ko gledaš te slike izgleda vse skupaj bolj kot kak PS in igrica ne pa kot prava dirka. Res sta imela neverjetno srečo. Sicer pa ne vem, kaj je narobe s tem dirkališčem, da so bile nesreče videti naravnost grozljive. Ponavadi dirkači zdrsijo in se ustavijo v pesku. Tukaj pa so leteli in dirkači in motorji po zraku. 😬

Na tem odseku kjer sta trčila mobidelli in zarco sta bila oba dobro čez 300 kmh. In tam pri moto2 je bila nesreča na isti ravnini samo, da takoj pri pospeševanju namesto na sredini ravnine. Upam, da bo drug vikend minil bolj mirno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

Ja Rossiju verjetno ni bilo nič jasno, ko je tist motor švignil pred njim. Verjetno lahko nekaj zmoli, ker je bil pol metra stran od potencialno zelo hude poškodbe. Upam da je vse ok z udeleženci. 

Bravo Dovi, bravo Suzuki! Pa tudi Rossi na 5to, top!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
pred 1 uro je Aless napisal:

OMG, kaka drama je ratal ta MotoGP,  na današnjih kvalifikacijah Yamaha raztura sceno na progi ki jim ne leži, hmh... 

Sezona 2020 je res polna presenečenj, si sploh ne upam več nič napovedovat. 

Aja, pa za Dovija in Ducati sem se očitno zmotil, so objavili zdaj da ne prihodnjo sezono ne bodo več sodelovali. 

Jst sm večkrat probou gledat Moto2, pa mi ni sedlo, ravno zaradi tega, ker je ratalo vse skp preveč naključno. In letos se je točno to začelo dogajat v MotoGP.. <_<

Je pa tko ane, glede na lanski čas od MM, so krepko zadaj. :D 

Ja to za Dovija sem lih nate pomislu ko je Gaber razložu info. :D Škoda res. Upam, da pride nazaj Lorenzo pa bo res 2020 posebno leto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
Pred eno uro je Z M A J napisal:

Jaz napovedujem, da bo zmagal Pol Espargaro :)

Hja prvi prosti trening, thumbs up. Ampak imajo še sekundo fore na krog :D MM lani 1:23.027

Do sobote govorimo v prazno, ampak jaz stavim na Rinsa :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano (urejeno)

No, a si upa kdo stavit na binderja ta vikend? :D Ker lani je na tej stezi zmagal v Moto 2.

Jaz upam, da se ta vikend prebudita še Dovi in Miller in da se Ducati izkaže na njim ugodni progi. Ker če sem si lani še posebaj zapomnil katero dirko, je bila to ta na tej stezi. No pa tudi 2018, ko jih je pošolal Lorenzo.

EDIT: res škoda, da je Lorenzo šel iz Ducatija lani. Mislim, da bi mu šlo bolje kot na Hondi, glede na vse razmere v Hondi.

Popravljeno od NevLado
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano
pred 3 urami je Z M A J napisal:

Začenja se nov F1 dirkaški wikend. Kaj si od njega obetate, v rezultatskem smislu? :)

No idea, verjetno bom prižgal po dogajanju v moto gp in v miru spil nedeljski kafe do konca. :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano
pred 17 urami je Alex napisal:

Kaj pa današnja dirka? Mislim, da ima MM še velike šanse letos glede na videno. Karte so se malo premešale😁 

Ima pa današnji zmagovalec Brad Binder res  podoben stil vožnje kot MM. Pa še številko na hitro (33-93). Res dober in pogumen dirkač.Pa zmaga z KTM motorjem. Res, neverjetno. 👍

Včeraj se je lepo vidlo, da so drugi precej izenačeni (in je MM res klasa zase), po drugi strani pa kaže tudi na to, da niso konstantni. Fabio kot edini resen kaže pomanjkanje "race-pace" in živcev. Aja pa Zarco je res po nepotrebnem dobil tisto kazen... Čist lepo je vozu po svoji liniji. Je očitno Mir mislu da je MM in da se mu bodo drugi kar umikali. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je Nejc1986 napisal:

Sam bi sicer odsvetoval nakup v hervisih ipd, sploh zato ker tu ni govora o povsem osnovnih kolesih.

Če bi bil budget 400eur, potem kaj drugega nebi prišlo v poštev,ker se pa gleda kolesa ,ki stanejo več, imaš pa tudi drugje ze kaj pametnega.

Cube; imajo dober price /performans, meni sicer geometrija njihove specialke sploh ni potegnila, pa tudi ... No.... Ni mi bila všeč :)

Pa čist tko; o kakšni vožnji se pogovarjamo? 1x na teden umirjeno  po 2h -3h ali parkrat na teden po 2h? Na koncu so razlike med kolesi v istem cenovnem rangu manjše, kot si priznamo. Važno da je velikost okvirja prava in da se uživa...

a je opcija parkrat na teden po 1h? :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.