Tokrat pa ne bom hvalil sebe ampak.....božička😀...kot da je vedel,katere "gedorce" rabim😁...sicer ene stare 1/2" imam...pa posodil račno in nekaj nastavkov,in je tip izgubil al kaj....še sam ne ve...pa sva kolega....in k je vsaka slaba stvar tudi za nekaj dobra...in k sem bil "priden" je božiček tudi name pomislil😂
Če koga zanima-osnovni "avto-set z 1/2" in 1/4" račno"
Za 69,74€ z ptt vred (-5€ kupon) na "črni petek"...za mojo "zelooo redko rabo" več kot dovolj👍
Še bolj presenetljivo stvar pa je prinesel "sinov božiček"😀...je imel problem,k "foter že vse ima,in mu je težko kaj kupiti"...pa sva z ženo pred kratkim bila v Mi-Store-u...in ona mene vpraša,kaj je to za ena ključavnica🤣...in sem ji razložil...možno,da pozna sinovega božička🤔😁...bo mogoče še koga zanimalo...😉
Moram priznati...res imam tudi malce boljši "manjši-profi" kompresor...a ker je garaža trenutno skladišče🙄...za "dofilanje" pnevmatik res presenetljivo dobro dela ta Xiaomi...sem res pozitivno presenečen.
Nisem mesec in pol preverjal tlaka pri Fordu in Mazdi...pa je skoraj pri vsakem kolesu padlo za 1-3PSI (sem pustil na PSI,k je tako preciznejši izklop)...in za oba avta 10min. dela🧐
Veš, kadarkoli je kakšna debata, vedno jaz udarim po mizi in rečem:
- "Dokler sem jaz gospodar v tej hiši, bo vse tako, kot bo žena rekla!"
In veš, da je res. In nihče ne ugovarja. Najbrž zato, ker vedo, da imam doma kar pester izbor lopat, ki jih znam uporabit tudi za to, da komu kaj dopovem...
Zelo podoben,kot prvi vic iz tega linka...zadnji pa je aktualen,da ne moreš verjeti🙄...mladina in ostali folk,k je volil goloba tega sicer še ne ve,ker tega ni doživel,a mi "otroci socializma" se teh časov še predobro spomnimo..."oooo-ne,še veliko huje bo..."
Ne vem kako je s tabo, ampak jaz res ne rabim nobenega alfa samca in tudi nimam nobene potrebe komurkoli slediti. Kdor pa rabi neke alfa samce in ima potrebo po sledenju... no ja, kaj naj rečem, da ne bo nesramno izpadlo.
Hmm🤔...kako naj ti razložim,da ne bo izpadlo žaljivo....ma,ok-ti si začel....pa je g.Wankel nekaj pisal o inteligenci...ma čisto nič ne kaže tako.
O čem se tukaj pogovarjamo?
Jaz tudi ne rabim alfa samca,si ga pa želim za mandatarja,ker mandatarjeve odločitve moram prenašati!
Gre za ministrsko ekipo!!!-oni mu morajo slediti,in oni potrebujejo nekoga ki bo dejansko še pametnejši in kateri ima avtoriteto.
Bivša ministrica je...bom se po Rugljevo izrazil-"pizdeka" spregledala.
In če je baba alfa,se od bete ne bo pustila "jebati"...in k je mentalno in inteligenčno pod njo,je vsaka nadaljna debata nesmiselna...in je seveda raje šla,k pa da se z njim ubada.
Jo je škoda🙄
Pred eno uro je Shrek napisal:
Ne vem.
Daj ZS
Dobiš popoldne...so takšne informacije,da ne smem tukaj...
Pa ne me napačno razumeti-vsi levi mandatarji zmeraj reagirajo z dnem ali več zakasnitve...če še nisi pogruntal,malo usmeri pozornost na časovnico dogodkov in mandatarjevo reagiranje...vsi so bili takšni-Rop,Bratuškova,Cerar,Šarec...Drnovšek je malo po svoje,je zmeraj "miril",in na koncu ni nič naredil,odločil ali ukrepal...zmeraj je pustil Status-Quo,in karavana je šla naprej....
In za kaj zmeraj zakasnitev pri levih mandatarjih...ker v ozadju zmeraj poteka odobritev Kučana.
Ko pa bo Golob postal vodja,oz. mu bodo zrasla krila,bo "letel kot raketa",in nastavili bodo drugega.
Pa ne verjamem,da bi golob lahko kdaj postal vodja,ker za vodjo moraš biti "alfa"...nihče ti pa ne bo sledil,če nisi alfa.
In kaj je problem levice?...to da Janša je alfa,sami pa nikjer nimajo niti enega "dedca" kateri bi bil alfa...so same bete....še Jankovič,pa naj bo še takšni "šerif Ljubljane" ni alfa...vprašaj "farmacevtko",ti bo povedala kaj je "fehtal"😂🤣
....temno glavo......črnega ali pa sivega nemca (delavno linijo)...
To je pa tako težko najti....smo imeli še srečo z barvo in masko...sam nepodrtega je res težko🙄....pa ne vem kaj vzrediteljem skoraj zraven "prihaja",ko vidijo podrtega....smo imeli tudi tu kar srečo...mal ima padajoče,pa ne zelo...se pa avtomtsko postavi v to stojo za na razstavo🤨
Zmeraj,ko sem sproti pošiljal slike,vzrediteljici,kako pes raste itd...zmeraj je fehtala za slike z podrto stojo...ma folk je "bolan"
Mu genetiko usmerjati v lepotni ideal,pes je pa pol čist "krumplast",tako da ne more normalno hoditi...
Naša ima kolke ok,je zdrava...moram potrkati...futramo jo samo z taboljsimi-drazjimi stvarmi...upam,da bo še en čas v redu🙄
Aja...za kaj spet pes pri nas doma...k smo že imeili NO iz psarne Kovačič izpod Šmarne Gore...pa je sin bil alergičen na pasjo dlako,in ko je psica poginila nismo več vzeli psa....
In nam je pred leti ena drogerašica vlomila im vso zlatnino pokradla...leto za tem pa dva tudi vlomila...za cca.3500€ robe nakradla...še čas sta si vzela odmontiraati digitalno termostatsko glavo ventila na radiatorju....pa sem enega dobil,k sem spal iz nočne...glavobol,jaz po tableto in ga slucajno ujamem,in ga drzal,dokler ni prišla policija....
Tadrugi pa je ušel...z ukradenim ključem vhodnih vrat.....
In je padla odlocitev se komplet zaprti (graja okoli cele bajte) in pes,da je lahjo skoz spuščen.
In lahko pohvalim našo Oxy😃👍...zelo dobro zna oceniti kakšen folk okoli hodi...in privkakšnih se ji dobesedno "odpuli"....kakšne pa tudi not spusti...a zmeraj zraven in na očeh...res noro-nič več ne rabim paziti-res idealen čuvaj🧐👍
Jaz verjemem v cepljenja, ne verjamem pa v netestirane zvarke in podoben šit. Tudi drog ne jemljem, si ničesar ne vbrizgavam v telo al pa skoz nos ipd. Pač verjamem v to, da smo zelo dobro opremljeni za borbo proti raznoraznim koronavirusom pa naj bodo stari al pa novi in da dodatno prekomerno obremenjevanje in utrujanje imunskega sistema ni ne dobro še manj pa koristno. Sploh, ko gre za nove ne preverjene tehnologije, ki so šle skozi le zato, ker naj bi se baje ful mudilo.
Sva že dva z identičnim mnenjem...sem dal tudi hčerko cepiti za HPV...sem za cepiva,a kot pišeš le za preverjena.
A veste,koliko let potrebuje eno cepivo,da gre skozi vse redne postopke in testiranja...a tole bo pa po 2-3 mesecih "čist ok"....
Lahko opišem naš primer,ko smo Novembra fasali delto...jaz necepljen (pa če je kdo za Janšo,pol sem to jaz...a znam z lastno glavo razmišljati,in se nisem cepil...samo toliko,da ne bo kdo čez SDSovce pribijal)...žena necepljena,hčerka necepljena...le sin cepljen z Aastra zeneko...in je "moral" na en Rave-parti...in je domov prinesel delto...in smo padali kot domine🤨
In,a se spomnite,kaj so govorili:..."cepite se,da zaščitite sebe in svoje bližnje..."....ja pa ja...pol pa svizec zavije čokolado....
Pa smo "orng" fasali...je žena dva dni gledala,če še diham....pol je pa še ona fasal,pa hčerka ....skratka k domine.
Januarja pa v podčetrtku fasali Omicron...skratka vse smo imeli,in z temi cepivi,si jih sami lahko nekam vtaknejo.
In še zanimivost...3 mesece po delti sem izgubil cca. 2/3 vseh las....žena tudi kar veliko-mogoče cca. 1/3...hčerha tudi nekaj....
Je bila prav panika,k nismo vedeli od česa...al je rak al kaj...pol pa začneš raziskovati,in ugotoviš,da je tega fuuuuul🧐😕
Je pa sedaj že v redu-sem jemal le pripravljene mešanice vitaminov za rast las in Alpecin šampon...pač ne moreš si pomagati,da nebi nič ukrepal....je izgledalo zares "bolano",k sem zmeraj imel daljše lase,pol pa isto dolge,samo napol plešast😕
Sedaj pa zanimivo,spet gosti lasje(enako pri ženi),in imam bolj skodrane lase...pa skodranih nikoli nisem imel🤔-zmeraj ravne....je žena prav navdušena😀😂🤣👍...bo že držalo,da je vsaka slaba stvar tudi za nekaj dobra.
Naša za 6.let; moja kalkulacija za hrano je na hitro:
- hrana 20kg briketov za cca.3.mesece (fish4dog riba) = cca.150€ (torej je to 50€/mesec)
- mesar sveže goveje obreznine = kupujem po cca.3kg, kar zadostuje za 14.dni (cca.5€/kg) = cca. 30€ / mesec
- konzerv ji ne dajemo.....
torej z še nekaj priboljški je to takoj 100€ mesec....brez VET (cepljenja, ampule klopi/bolhe), da ne govorim o opremi (žogice, povodci, oprsnica, aporti, box avto, pesjak, itd....)
Aja zavarovanje imam pa jaz pokrito v sklopu zavarovanja hiše, pred tem sem imel ločeno, sedaj to SavaRe omogoča v sklopu bajte, kar je OK (vsaj 50€ manj na leto)
nanese, ampak kot je že @skritikrt rekel, jaz sem se s tem sprijaznil, še preden smo šli v ta šport (smo se tega skupaj zavedali, da to ne bo poceni šport....)
p.s. smo kar dog/cat family, pred tem smo imeli mačka, in nekaj časa oba skupaj, kar pa je pomenilo x2, ker tudi maček ni nič kaj bistveno cenejši kot pes, samo zvset ni tako kot pes, ker so pač mački egoisti
😍 o,ho,ho...tudi "nemški lepotec"👍...lačen pa tudi ni😃😋
Tole z 250-300€ vsak mesec si malo mim brcnu to je 3000-3600€ na leto, razen če mu daješ surovo hrano, js se gibam okol 150€ v povprečju na mesec za srednje velikega psa. Cca 70€ za brikete (acana 11,4kg), ostalo so pa priboljški, zavarovanje, cepljenja,... Je pa tudi odvisno od pasme in legla. veliko ljudi prodaja ''čistokrvne'' pse brez rodovnika.... kupiš psa z rodovnikom, iz dobrega legla in priznane psarne in imaš takoj manj možnosti, da ti pes zboli ali pa da ima kake zdravstvene težave.
Pri nas gre samo za konzerve cca. 120-130€/mesec...pa še briketi za zraven zmešati...ostalo kot pišeš priboljški (zna veliko nanesti,k enkrat,k je dobro hrano,ne bo več vsakega dreka vzela),zavarovanje,oprema,igrače itd,itd...temu ni konca😬
Po drugi pa opažam,da je predvsem kar se zdravja tiče največ odvisno od tega,kaj daješ psu za jesti!!!
Pa mu da hrenovko...pes z veseljem poje,človk pa misli,kaj finega mu je dal....
Pa ne bom začel z tem,z kakšno najcenejšo "žvarovino" eni psa futrajo...pa briketi,k že od daleč smrdijo...vse "pomije iz kuhinje" itd...
Sem opazil,da se npr. pri dlaki takoj pozna...pes je brez energije ves "poklapan",da se o kakih driskah ipd. sploh ne menimo.
Da bo jasno...če nisi pripravljen dati min. cca.250-300€ na mesec za psa,je bolje,da ga nimaš...tako za psa,kot za tvojo denarnico,ker boš drugače živinozdravnikom znosil.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Ja...kaj vse smo bili🙄...neumni,ignorantski,osovraženi,kužni,izobčeni,vsega krivi...
...in glej,glej,kdo je sedaj neumen itd......sicer pa-najlažje je okriviti druge in z prstom kazati na njih...stare zgodbe se ponavljajo.
Zeloooo dober kanal-priporočam👍
Popravljeno od skritikrtPovezava za deljenje
Deli na druge strani