Pa od kot ideja da so SUV-i udobnej?i za vstopanje, to sploh ne dr?i. Udobno vstopanje je v avte z nizkim pragom, ne z visokim. ?e je ato koli?kaj, mu pa lahko tud zic dvigne? na SUVine vi?ine, edino pri visokoraslih voznikih lahko rata problem.
Drga? pa, mene je v kri?u prvi? u??ipnilo tako da sem po vseh ?tirih hodil pri 15ih letih starosti. Alex ti si kak?no leto starej?i in da te je sedaj prvi? u??ipnilo, pa ti si ful zdrav. Take rabimo da bodo lahko do 75 in ve? leta hodili na ?iht.
The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Tipi?en dogodek. Voznik (ali voznica) prepozno opazi ovinek ker ga zaradi drsanja po telefonu pa? ne more opazit. Sledi izlet s ceste. V policijski zapisnik se ne napi?e vzrok nesre?e drsanje po telefonu pa? pa neprilagojena hitrost.
Ko bo s po predlagani novi zakonodaji prepovedanih 02promila voznik (ali voznica) prepozno opazil ovinek ker ga zaradi drsanja po telefonu pa? ne more opaziti in bo zletel s ceste, v zapisniku ne bo pisalo drsanje po telefonu ali neprilagojena hitrost, pa? pa alkohol.
Tako je pri?akovati da bo predlagani ukrep imel za posledico bistveno pove?anje ?tevila prometnih nesre? katerim bo botroval alkohol.
Pri nas smo mulca vozili najprej s chariotom cx1, potem obadva (dve leti razlike v starosti) s cx2, nato pa spet s cx1 ko je mulc pri 3letih ?e vozil bicikel - takrat je on bil vle?en z followmetandemom.
Je pa tako, vle?enje mulca na kolesu pomeni precej?nje obremenitve za sklepe, tako da priporo?am elektri?no kolo. Jaz ga takrat nisem imel in mi je sedaj ?al.
Druga?e je mamica kar zadela ?ebljico na glavico. Edino tisto o klicanju policije ?e se nekdo vinjen ba?e v vozilo, tega ne bom ve? naredil ker me je ?e izu?ilo, bom drugi? raje pogledal vstran. Mi je varnost moje familije vseeno pomembnej?a.
Sicer je ?e precej let. Soseda je imela invalidski pildek v avtu da je lahko parkirala kjerkoli, pa se je lahko ?e celo z biciklom okoli vozila. Medtem ko sem imel vedno cele kolobocije kako izvesti prevoz moje mame do dohtarja, po slu?ni aparat, ortopedske pripomo?ke... ker ni imela statusa invalida in se ni dalo parkirat dovolj blizu.
Nima veze s parkiranjem na invalidskih placih. Enkraten dogodek. Farsa je bila kako mamo dobiti ven iz bolni?nice. Takrat za?asno ni bila pokretna - bila je na invalidskem vozi?ku. Edino skozi slu?beni izhod bi jo lahko normalno dobil ven, vendar mi ga niso hoteli odpreti - kao ni po predpisih. Druga varianta bi bila vhod na urgenco kamor bi se edino dalo priti z avtom dovolj blizu. Tja mame nisem mogel odpeljat, ker invalidski vozi?ek ne sme iti z enega oddelka na drugega. Po ene dveh urah intenzivnega iskanja re?itev, kako mamo spraviti ven, je ena du?a od medicinskih sester kr?ila predpise in zapustila oddelek ter z invalidskim vozi?kom (ki sicer ne sme z oddelka) skupaj z menoj odpeljala mamo na vozi?ku skozi klini?ni center v gara?no hi?o na vogalu Zalo?ke in Njego?eve (tisto tadrago)
Na?e zdravstvo je to?no toliko v kur.., kolikor je v kur... na?a dr?ava. Se pravi, kar precej.
Ah dejno, zdaj si pa Ono vzel za referenco. Kaj pa ?e avtorica tak ?lanek napi?e zaradi potrebe po katarzi zaradi moralnega ma?ka ker po kozar?ku ali dveh prehitro da.
Nejc, samo ?e zdravljeni alkoholiki zganjajo huj?o gonjo proti alkoholu kot to po?ne? ti. A pa si kdaj ?e pomislil na pozitivne u?inke alkohola?
Prav na dan vsesplo?ne akcije - takozvanega radarskega maratona, ko naj bi bili mili?niki na vsakem vogalu, sem po dolgem in po?ez prevozil na?o dr?avo. Nikjer nobenega policaja. Tako da Boss, ne vem ?e se sploh lahko sklicuje? na neke podatke objavljene s strani policije, ker je vzorec premajhen da bi bil lahko reprezentativen.
Pri hitrostnih omejitvah je situacija pokrita preko ob?in preko redarstev z namenom polnjenja ob?inskih prora?unov. Pri preverjanju opojnih substanc je povsem druga?e. Prakti?no nima? ?anse da bi napihal, ker mili?nikov enostavno ni. Da ne govorimo o tem da eni jejo momilje s ?licu. Tester (?e ga sploh imajo) za 7 razli?nih drog, v svetu se pa na novo vsak teden toliko novih sinteti?nih drog izumi.
Kot titov mladinec nikoli nisem ?el iz diskoteke s pirom v riti, takrat so te do doma polcaji vsaj 2x ustavili. Da pa se danes nekaj grejo ene represivne zakonodaje okol alkota je pa totalni nesmisel z vidika da je verjetnost da ti dajo pihat enaka ni?li, razen v primeru nesre?e.
Na dan OF se je dru?inski kolesarski izlet zaklju?il z nekajkilometrskim ?printom. Zmagali smo za las - v trenutku ko smo zapeljali v doma?o gara?o se je razvilo neurje s to?o.
Je slabo vreme in so izgovori zakaj ni dobro da nas doleti- na?a 5letnica ima 15 kil in bi se v trenutku podhladila ?e bi jo zmo?ilo.
?elada bi verjetno pomagala ene toliko kot kolesarski izpit. Obstaja majhna verjetnost da mogo?e nekaj.
?e pogledam okolico, na?a mulca sta edina na vasi s ?elado na biciklu. ?e poizku?am razmi?ljati z glavami mulcev brez ?elad, zakaj bi jo nosili, ?e jo nih?e ne - ne starej?i vrstniki, ne odrasli ljudje, pa ne mislim samo njihovih star?ev.
Zakaj imajo pri na?ih civiliziranih severnih sosedih omejitve 70 na odsekih, na kakr?nih so pri nas 50? Odgovor je preprost - inkasantstvo. Tudi zgodba o zni?anju dovoljene stopnje alkohola ima enak namen.
Da se ?e pohvalim, v?eraj zve?er sem se ?el z biciklom zgubljat v temo in to po gmajnah na pobo?je kjer ?e nikoli nisem vozil. Pri zgubljanju sem bil tako uspe?en, da sem v dolini pri prvi hi?i moral posvetit v hi?no ?tevilko, da sem izvedel v katero vas sem sploh pri?el.
Sem pa dobro sprobal nove pakne - prej?nje sranje od metalik paken sem samo po 100km vrgel ven, nevem kdo me je nasral da so pa metalika pakne tabol .
Saj bo saj bo. Takoj po letu 2040 ko je predvidena izgradnja tretjih pasov na ?e zdaj preobremenjenih delih avtocest, bodo pa za?eli s postopkom ume??anja kolesarskih poti v prostor in razgrnitvijo dr?avnega plana.
Iskra je bila neko? pojem kvalitete, so se razni blackndejkeri in podobna sr...lahko samo skrili. Ampak to je izhajalo iz enih drugih gnilih ?asov tako da pustmo stat.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ti se kar oglasi. Bova med sprobavanjem lampe kak?en pir?ek spila, bo? videl kako se bo ?ajnala. In to sredi belega dne.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani