Skoči na vsebino

Nejc, jaz sem po centralni Evropi prevozil vse, zato gledam sedaj najvi?jo enosmerno cesto v EU 3500m ?e se ne motim Pico de La Valeta

ima? kako literaturo za to oz priporo?a?, to je sicer Sierra Nevada, ampak seveda bi ?el Pireneji - Sierra Nevada. Thx

Cesta je cesta, ampak ?e za okoli

Druga?e pa ti dam izziv za mountina v Franciji, samo ?e trije taki prelazi so odprti v EU (stari voja?ki), 2 v ITA in tale:

https://www.dangerousroads.org/europe/france/225-col-du-parpaillon-france.html

2780m :)

sicer je bolj za endura?e, a se tudi mi cestarji vozimo tam

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

CAT ne dela samo model 25... ?e pogleda? npr S41 ali S61?

?e pogleda? na primer ceno za ta skorajda osnovni smartphjone? To so namenski telefoni

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

O?itno res zgolj nima? sre?e. Jaz imam CATa. Pa je izpostavljen prahu, tresenju, padcem, pozimi je pri -10 stopinjah ostal v gara?i na avtu, ki ga je naslednji dan ?ena odpeljala in ni niti opazila, da je telefon na strehi. In je telefon med vo?njo padel na cesto. Ko se je vra?ala, ga je pa ?e povozila... In ?e vedno dela. In ?e vedno je vodotesen. Preverjeno. Le signal izgubi, kadar pade v 1 meter globoko vodo... Ja, preko rentgena ga pa res nisem po?iljal... Pa je CAT dale? od premium izdelka...

Cat je odli?en za klic, sms, viber recimo. Jaz rabim mail, voip itd. Saj pravim nimam ga zaradi znamke. Kolega steklar ima Cat-a ?e 10 let...prah itd...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Ni tako enostavno :) ... Jaz sem ze nekajkrat probal it na Android, Windows Phone,... in sem se vedno vrnil nazaj na japko :) ... 

Res pa je, da se nikoli nisem imel nekih resnih problemov z japko... No... tudi z drugimi nisem imel nekih problemov... Se takrat dvakrat ali trikrat, ko sem dal japko na servis, sem vedno dobil nov aparat ... Enkrat v Italiji, ker pri nas se niso uradno prodajali iPhone... dvakrat pa preko EPL v Ljubljani ... Pri ostalih znamkah pa so vedno popravljali ... vcasih uspesno, vcasih tudi ne in sem moral nosit nazaj ... 

Vcasih se vprasam, ali sem res tak uporabnik, ki veliko daje telefon preko RTG na letaliscih, ga veliko prekladam, je na vlagi (motor, ampak v torbi) itd itd itd....

ampak govorimo o premium izdelku z IP vodotesnostjo, od katere pri?akuje? da vzdr? take zadeve. nimam sre?e

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Heh, te ni? ne izu?i.?e te stvar zafrkava, zamenja? znamko in je. :)

Dejankso nisem na znamki, ampak na zadevi ki jo uporabljam (potrebujem)

Mam za backup nokio 6210 :) Tisto s foruma tukaj (Canyon ce se ne motim iz BMWja )

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Jao jao jao, nisem ?e imel jabuka da ni rabil servisa.

V?eraj your face ID has been disabled.....nekaj da je kamera disabled itd.

Danes zjutraj pa pride update 12.0.1, super mogo?e bo re?ilo zadevo, apdejtam....telefon se na novo pri?ge, face ID ?e vedno disabled....nato pa 5 min in kljoc....adijo telefon, samo bel jabuk utripa gor.....

sre?a v nesre?i, kupljen 29.11.2017 - imajo samo leto garancije, gremo na servis (spet)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO KOTIČEK
Napisano

Aaaaaa odgovarjal kolegu iz zagreba na vstrom hr forumu pa zgleda falil okence. Mea culpa

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO KOTIČEK
Napisano

P.S. Dolomiti su pali u 7. mjesecu, a Apenini u 9. mjesecu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO KOTIČEK
Napisano

Album dopolnjen, sledili so:

?etrtek:

Col l'Iseran

Col du Mont Cenis

Col du Glandon

Col de la Croix de fer

Col du Mollard

Col du Telegraphe

Col du Galibier

Col du Lautaret

vsi zgornji so legende Tour de France-a

petek dan za ?iht V Grenoblu

+ nazaj ?ez Col du Lautaret v Briancon

sobota

Col d' Izoard

Col de Vars

Col du Restefond

Cime de la Bonnnet 2802m najvi?ja kro?na pot v EU

Col de la Lombarde

in pi?i domov

v soboto 966km

skupaj 3034km

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO KOTIČEK
Napisano

Meni najboljsa cesta v Evropi. 50 km brezhibnega asfalta, ovinki dinamicni in hitri, vse do 2802m

post-2637-0-25508000-1538906626_thumb.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Noro? fous sem ?

Je kej kolesarjev gor?

2

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

4.10. Najvisji asfaltiran prelaz v EU, 24C

Narobe svet

post-2637-0-74812100-1538676298_thumb.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO KOTIČEK
Napisano

?e ena moto fantazija, ki pa bo ?e trajala, album se bo dopolnjeval

https://drive.google.com/drive/folders/1r58DEtPqPs2ACMwSMuomipMPfBwHRWa2?usp=sharing

In order of apperance:

470km - sreda

Sustenpass

Grimselpass

Furkapass

San Gothardo pass

Gothard pass

Neufenpass

Grand Saint Bernard

Petit Saint Bernard

jutri prvi del francoskih prest

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO KOTIČEK
Napisano

Jaz sem na izhodiscu :) vesel ko burek v peci

https://goo.gl/maps/dyiJ3NyQU512

Na dosegu 30km so Furka, Grimsel, Susten, Gothard, Neuffen, San Bernardino, Oberalp......pa se bi lahko nasteval.....

Ce je Iseran kralj Alp je zame Furka kraljica. Med drugim se pojavijo njene znamenite serpentine na stebrih v igrici Gran Turismo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

A je tud kaj zvito? Ker na prvi pogled bi se dalo celo samo spolirat.

peljem k anzetu da vse zrihta kot se mora, itak je zavarovano se ne sekiram

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Joj ta Lublana.....ok se zgodi da zadanes drug avto. Sam da ga pa porajsas po celi dolzini moras biti pa ze umetnik. In to zgoeaj s speglom in spodaj z odbijacem

post-2637-0-40361800-1538323975_thumb.jpeg

post-2637-0-01358200-1538323995_thumb.jpeg

post-2637-0-19693800-1538324009_thumb.jpeg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Nekaj podobnega je pred kar nekaj leti na cesti do uvoza Brdo na AC v Lj. izvedla ena tetica, ki je nekako uspela zajahati ograjo (in to na ravnem delu ceste), nakar je avto gor obstal na ograji. Tetica nekako izko?i in v tistem trenutku je avto pri?el iz ravnote?ja in se zakotali iz ograje po strmem hribu navzdol kakih 10 metrov pod cesto. Potem se je postavljalo vpra?anje kaj bi bilo, ?e bi tetica obsedela notri in "dr?ala" ravnote?je. Avto namre? na ograji ?e ni bil snoraj ni? po?kodovan potem pa na dnu hriba totalka.

Italian Job varianta z busom :)

P.S. Za mladino - govorim o originaluniz 1969

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Ka si ja nor....5. Na startu ima skorajda 2 sekundi zaostanka, desetinpa skorajda 4!!!!!!!!

A je bil dez?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni zanimivi posnetki in članki
Napisano

Sem ravnokar prebral tale ?lanek:

http://www.rtvslo.si/lokalne-novice/ob-prenovi-aljazevega-stolpa-odkrili-koscek-zgodovine-odtis-prvotnega-napisa/466871

?alostno, kako je kvaliteta padla. Pa se imamo za tako napredne in se hvalimo, ?esa vse smo sposobni, da zmoremo stvari, ki jih pred 100 leti niti sanjali niso...

Na primer tole:

"Bili smo presene?eni, da je stolp tako dobro ohranjen, da je rje zelo malo, do pregnitja sploh ni pri?lo nikjer, to pa pripisujemo zelo dobri in premi?ljeni izbiri materiala Antona Belca, ki je stolp naredil, nanos cinka je izredno debel, to pa je ohranilo plo?evino v tako dobrem stanju" 123 let na de?ju, vetru, snegu, soncu,... in ni pregnilo. Mi imamo pa ob bolnici v ?empetru dve ?elezni konstrukciji, ki sta stari 42 let, pa ?e vse povarjeno in popravljano...

Pa tudi to, kar je pojasnil g. Kav?i? v ?lanku: da sodobni postopki pocinkanja tako debelih nanosov ne dose?ejo. Se pravi so v?asih lahko bolje za??itili plo?evino... ?e sem prav ujel, je plast cinka debela 72 mikrometra...

In ko novinar povpra?a, ?e bo "novi" stolp zdr?al naslednjih 100, 200 let, hitro dobi odgovor, da ne ve? kot 50... Se pravi so v starih, zastarelih kova?ijah izdelali bolj?e in trpe?nej?e izdelke kot pa jih lahko danes, ko ob stolpu stojijo z prenosnim ra?unalnikom...

a polnilce za telefone so montirali?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Se prav je bolje bit neporocen....sam saj ne saltas z levo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MOTO GP
Napisano

verjetno nekdo v ozdju ze malo vlece strene, ces da bosta 'kolega' kmalu. To bo se zanimivo, mogoce ne prvo leto, ker vsak rabi da se navadi nove masine, ampak potem....ce bosta skupaj ne bo milosti

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.