Skoči na vsebino
Tole je pa kr smeh
Napisano

10.5 vs. 10.6 je po standardu ozna?evanja le izbolj?ava - zdej ?e pri Applu mislijo druga?e pa? nej (njihove logike itak ?ist ni? ne razumem) ampak velja pa v ra?unalni?kem svetu nekako v tem stilu http://en.wikipedia.org/wiki/Software_version

Ko smo ?e pri razlikah - pri Applu, dajejo "kao" nov SW na manj kot dveh letih in za njih to pomeni sprememba in "colaj miki". Se pravi po tej logiki bo ?e letos na voljo nov MacOS 10.7 :ne vem:

Pri MS-u pa je logika malce druga?na WIN XP je iz?el 2001 in se obdr?al, do leta 2007, ko je na trg pri?la Vista. Se pravi je isti OS "zdr?al" celih 6 let, dobil tri zastonjske SP, ki so vsak zase kar velika sprememba glede na osnovno izdajo iz 2001. ?e primerja? WinXP brez SP in WinXP z SP3 je razen grafi?ne podobe ogromna razlika.

Se pa strinjam , da tud pri MS-u je treba biti previden, in da se ne nafuka? z "vmesnimi" razli?icami, kot je recimo WinMe, Win2000 in Win Vista, ki so ponavadi kratkega daha, ?eprav je Vista "zdr?ala" skoraj leto dlje kot je sprememba med posameznimi MacOS-i.

Aja, Mac userji... kolk od vas ima na svojem Macu ?e kak?en SW za virtualizacijo drugih OS-ov - Recimo Parallels in VMware ipd pa gor nalo?ene winse? Zanimivo kako pri uporabi Winsov uporabniki te potrebe nimajo, da bi kdo nalagal MacOS razen v namene testiranje. Pri poslovni uporabi MacOS pri nas v Slo pa je virtualizacija skoraj "must have", da lahko uporabniki zaganjajo raznorazne namenske windows based programe, kot so ra?unovodsko knjigovodski programi, programi e-banke ipd.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Boss je in prevelik in prete?ak, mene pa samo kila?a ba?e! :P

Cm bom ?e zgulfal (mal se bom bolj sklju?eno dr?al), kile bodo problem (20 jih moram dol dat - kil namre? :blush: ) ampak je pa ena spodbuda, ker kej tazga bi pa prec sprobal.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Na ta je pa lepa, na coni 30 me je golobradec prehitel z Aixam-om (z moped tablico)... mislim halo. Pismo kje je Lojz, da bo tole pokomentiral, ker men ni ni? ve? jasno kako je to mo?no, ker sem itak nepobolj?ljiv divjak pa gre nekdo mim s ?tirikolesnim mopedom.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Glede na to, da si mel te?ave z name??anjem gum bi rekel, da tukaj neke dimenzije ne ?timajo.

Razen, ?e si takoj po gasu ruknu, ko si pri?el od vulkanizerja pa je gume zavrtelo v feltni, ker se tista montirna "mast" ?e ni posu?ila.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Sej to vem, da je tako, ampak je zanimivo, ker ne jem ni? ve? kot obi?ajno pa sem kar nekaj kilc prdobu. Po moje je to ?e kr mal psiholo?ke fore. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave pri vleki prikolice
Napisano

Kolikor sem tehni?nega tipa ne samo da je prikolica z avtom v vinklu, tudi gume lahko pobira (radira!!)

Gum ti ne bo rediralo, ker prikolica ne stoji v vinklu samo ?pure, ki jih vle?e prikolica bodo zamaknjene v eno stran glede na ?pure, ki jih vle?e avto. OK, ja ?e smo ?ist natan?ni je zato, ker ne prijemlje ?isto v sredini lahko minimalno vpliva tudi na obrabo gum ?e zdale? pa ne tolk kot, ?e ma? raz?telano optiko oziroma geometrijo koles.

Aja pa ?e to ... a si preveril, da ti kak?na zavora na prikolici ne "dr?i" enega izmed koles pa lahko tudi zato vle?e oziroma, ko prikolica zavira, da kak?no od koles bolj prime kot drugo in lahko zelo vpliva na smer vo?nje.

Tole zadnje mi je padlo na misel, ko si rekel, da se bolj pozna, ko vozi? navzdol in zelo malo ko vozi? navzgor.

Kako je blo pa lani, ko si vozil prikolico gor in dol - a se je to tud dogajalo?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Mam prakti?no ?e ?ist ravn trebuh in me samo ?e 3 kg lo?i od dvomestne cifre, kar bi bilo prvi? po ene 6-ih letih! :danzoman::P

Kaj pa dela?, ker bom jaz tud moral mal za?et kile zbijat, ker za 191cm je 110kg pa? preve? :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave pri vleki prikolice
Napisano

Tako kot prav Mazda6Combi mora biti kljuka popolnoma centrirana in tudi pribli?no ne zamaknjena v levo ali desno. Ker ?e je zamaknjena recimo v levo bo avto pri pospe?evanju potegnilo (lahko zelo rahlo) v levo smer, kar bo? kompenziral z volanom v desno a takoj ko bo prikolica "porinila" bo avto za?elo vle?i v desno. Ker je volan ?e tako malo v desno se bo to ?e dodatno poznalo pol bo? pa samo ?e pometal levo desno po cesti.

Druga?e pa je velika razlika med CX-7 in Exeom v prid Mazde, ker je cca 300kg te?ja, 11cm dalj?a medosna pri skoraj isti dol?ini, kar po meni manj?e previse preko koles in s tem ve?jo stabilnost in pa tudi 4 kolesni pogon ter tr?e vzmetenje se kar lepo poznajo. ?e pa vse skupaj se?teje? pa je prednost res velika.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Res si delajo slabo reklamo oziroma predvsem za Mercedes. Odgovorni pri Mercedesu prav dolgo ne bodo trpeli tega - dirka?a sta tuki ?e najmanj kriva. :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

?voh sm spav - tamala je Pono?njak! :closedeyes:

hhhmmmm... bi rekel, da je ćist po atiju pa se ne bi dost zmotu :hudicek:

:D mala kazen,glede na to s cim se vozis,ampak zakaj se vozite ce nimate stvari homologirane zdaj pa kazen plus homologacija in bo skoraj 1000eur ze to pa vem da bo zaj za tebe dosti,za te xenone pa bi jaz vsem dal kazen keri majo nadknadno noter samo da bi bil en dan policaj pa mam tu pri nas skoraj 50 avtov ki jih takoj ustavim sem pristas spojlerjev in vse navlake razen xenonk ker te ful slepijo

Sam kaj bo? pa rekel za Opel Insignio. O?itno je, da so naredili homologacijo lu?i, ko avto stoji medtem, ko pa vozi z ve?jo hitrostjo pa lu?i dvigne in te slepi za popizdit.

Zdej ne vem al so pri Oplu namensko zaob?li vsa pravila in homologacijske predpise al so pa oplovi serviserji tolk nesposobni, da ne znajo tega nastavit. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Formula 1
Napisano

Ampak kakorkoli ?e, tale Pirreli je pa res en crap od gum... upm, da so tiste za normalno cestno uporabo bolj?e :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Proti majstrom gradbeni?tva se lohk vsi avtomehankarji skrijejo glede cen. ?e ti ho?e ra?unat za 38m2 knaufa na popolnoma raven strop 1200? pri tem, da je materiala za cca 350? pol mislim, da je vsem jasn kolk je ura :angry::angry::angry::angry:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

V?eraj podpisal 'novo' pogodbo za nakup hi?e na Vrhniki v 3gf. :ouje:

P.S. tista v Vodicah ni imela po?timanih papirjev, tko da smo razdrli pogodbo.

Sej bi ti ?istital ampak glede na to kot zadnje ?ase vidim, kolk stanejo vsa zaklju?na dela ti bom raj rekel "velik sre?e pa ?ivcev" :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

neki mal kilometrov delas...

jaz letno dam vsaj 3000 eur za gorivo

in kot sem napisal, dvomim da bo letna cestnina vec kot 300 eur...

bomo vidli, znajo tud presenetit, sam v vsakem primeru noben se ne bo manj vozil zarad tega, kot tudi se ne ker je bencin vsak dan drazji...

To sem napisal sam za prihod v slu?bo in nazaj oziroma sem dal primerjavo samo za tisti del cest, ki so se cetninili za ?asa ABC. ?e pa ra?unam ?e vse ostale hitre ceste, LJ obvoznico pa pridem na bistveno vi?jo cifro, ?e bodo nastavli ceno na km kot je bila takrat. Druga? je pa tud moj stro?ek za gorivo v letu okoli 2500?, ker delam vsaj 2/3km po AC-jih je treba zraven pri?tet torej ?e okol 1000? AC cestnin.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

dvomim, da bo neki ekstremno drago...

zanimivo pa je to, da popizdevate ce bo cestnina draga, medtem pa bencin je na vsaka dva tedna drazji pa se noben ne vozi manj zarad tega...

ce pa primerjas kok das letno za bencin in kok za cestnino, je cena cestnine bistveno manjsa

Pa kje ti ?vi? v ?asu ABC so ra?unal za 27km (Logatec-Lj) 1,35? - a to ni veliko?

Sej ravno to primerjamo - ?e vzamemo ceno cestnin na AC pred uvedbo vinjet se stro?ek pri dieslu s porabo 6,5l/100km dvigne tolk kot, ?e bi se liter goriva na AC naenkrat podra?u za cca 0,77?. Ne vem, kako ma? ti pla?o, da ti je tole sitni? vem pa da meni ne bo vseeno :(

Ne vem sam, ?e ra?unam, da se vozim vsak dan iz Logatca v Lj in nazaj me po ABC cenah letno cestnina pride ve? kot 700?, gorivo pa 1150? po dana?njih cenah.

Labi, ja res je 450? ve? za gorivo samo vseeno kako lahko re?e?, da je cena za cestnino bistveno manj?a no, ?e smo pa v ?asu ABC to videli, da ni res.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

?e je treba kje referendum je potreben tukaj.

Vsi, ki ste navdu?eni nad sat. cestninjenjem upam, da niste navdu?eni sam zato, ker ?ivite po principu "da ja ne bi sosed, kaj ve? koristu kot jaz".

Po zadnji informaciji, kje pri?la od dokaj zanesljivega vira razmi?ljajo o ceni km AC okoli 10-12 centov. Se pravi od Lj do morja in nazaj bi nekje zara?unali okoli 25?. 4x taka pot bo cena letne vinjete.

Tenko bomo piskali in se o?itno spet selili na stare ceste, kjer bodo ljudje umirali v takih ?tevilkah kot pred uvedbo vinjet nakar se bodo vsi ?udili zakaj je tako.

AC-smo gradili zato, da zve?amo varnost in omogo?imo ljudem da v normalnem ?asu pridejo do svoje destinacije.

?e pa govorimo o pravi?nem sistemu pa imam ?isto enostavno re?itev. Elektronska vinjeta, ki sicer zara?unava prevo?ene kilometre vendar v letnem merilu samo do dolo?enega zneska. Recimo 100? je maks.

Kako bi to zgledalo: recimo da bi po cenah iz zgornjega odstavka ?el v enem letu 2x na morje bi pla?al 50? elektronske vinjete, ?e bi ?el 3x 75?, ?e pa 4x ali vs?krat pa je cena kon?nih 100?.

S tem bi prepre?ili beg vozil na stranske ceste in ?e vedno bi bilo za tiste redke uporabnike sistem lahko dokaj pravi?en.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano

Sem se nasmejal - dobri podnapisi :bravo:

So pa to mokre sanje SDS kompanjonov - hehe, va?n da se zabavajo in nas zabavajo, ker druga? bi bil ?iv dolg?as. :jupiii:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.