Traktorji so zakon...tale pa stoji pri nas na vikendu, ampak dejansko res bolj ali manj stoji in je pri nas zato ker na dolenjskem more bit ob bajti traktor ..je pa fino po?timan.
hud!
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
no meni je vse skupaj crknilo in jutri grem na servis da vidmo kaj je..sam ne vem a naj jim povem kaj sem naredu ali raje ne..pa ne vem kak strosek me caka..kaj bi lahko slo..mogoce kdo ve kok stane stikalo za zmigavce?hvala
Sporo?i kaj je bilo, ker pri tebi gre za ?udno zadevo - totalen mrk...upam da ni ob napeljavi bil kak ?us, ker tvoja ?katlica dela (sprobal vceraj vsi trije...)
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Tudi za ustavljanje deluje. Vzporedni semafor za pe?ce in kolesarje (seveda ?e obstaja) ima prej rde?o kot za avtomobile.
Priznam pa, da velikokrat na ta ra?un zavestno prevozim rumeno ker "doma?i" semafor ?e poznam. Da bi pa spregledal in po nesre?i zapeljal v rumeno ali celo rde?o pa k sre?i ?e nisem. Mogo?e spet ravno zaradi semaforja za pe?ce? Boss ne bom te pa posku?al prepri?ati v "moj prav" ker te poznam, da ?e si ti prepri?an v "svoj prav" se ne prestavi? za milimeter pa ?e je ve?ino foruma proti.
In to je smisel? bedarija...pa ?e dioptrijo -2 mam
Hvala Jo?a sem imel ob?utek, da je samo meni bolj v?e? sistem z utripajo?o zeleno in to?no zarad razlogov, ki si jih navedel.
Danes je pa tako, da rumena gori 3 sekunde in je rde?a. Se pravi se mora? v treh sekundah odlo?it kaj bo? naredil glede na pozicijo, kjer se nahaja tvoje vozilo v trenutku pri?iga rumene. ?e v tistem trenutku nisi ravno zjal v semafor si lahko takoj zgubil sekundo, reakcijski ?as za nenevarne situacije strokovnjaki ocenjujejo s sekundo in ostane samo ?e ena sekunda za odlo?itev a bo? bremzal al bo? peljal in zato vo?nja v rde?o ni tako osamljen problem.
?e enkrat ponavljam, to ne delajo samo objestne?i ampak tudi ljudje, ki so na?eloma ?isto normalni vozniki samo s slabo percepcijo in predvidevanjem ter reakcijam (jebat ga, ?e dajo vsem izpit, ki pregurajo izpitno vo?njo magari po sre?i).
Pri utripajo?i zeleni si imel tri utripe kar je samo za zeleno bilo tri sekunde nato pa ?e dve sekundi rumene, da se je prikazala rde?a. Se pravi 5 sekund za odlo?itev in izvedbo dejanja. Zdej mi pa nej en pove kaj je manj stresno in bolj varno? Jaz pravim, da 5 sekund za manever je veliko bolje kot samo tri. Pri tem pa ni nobene nervoze in napetosti ter buljenja v semafor kdaj se bo spremenil ali pa celo zjanje po drugih znakih, ki bi napovedali, da bo pri?lo do spremembe stanja na semaforju.
Semafor za pe?ce je namenjen pe?cem, voznikom pa drug semafor in zana?anje na to, da gleda? semafor za pe?ce (?e ta sploh obstaja v kri?i??u) je v bistvu lahko tudi zavajujo?e saj je razlika v ?asu med rde?o za pe?ce in rde?o za avte od kri?i??a do kri?i??a razli?no.
jo?a al jures hec....
Glede monta?e - danes smo z uporabnikoma Jest in Icemann22 na akomulatorju sprobal funcionalnost in dela lepo.
Vendar smo tudi ugotovili, da je po navodilih - spodaj v ?opu kablov tezje montirati kot na primer v motornem delu.
Zato priporo?am da se dobimo za monta?o - kdor to ?eli, seveda sam ni te?ko.
Va?no je le eno
rde?a od napravce na +
?rna na maso
?i?ko avta ki gre na ?migovce prere?e? in priklopi?:
vhod - del prerezane ?ice ki gre od releja na rumeno/?rno oz oran?no/?rno
izhod - del prerezane ?ice na strani ?arnic pa na rumeno oz oran?no
Zato je veliko bolj priporo?ljivo to narediti v motornem delu pred ?arnico - v delu po navodilih pri nogah je zme?njava in preklaplja tudi maso. V CX-7 ne preklaplja mase....
Skratka posvet z monterjem je priporo?ljiv....
Ne vem kako lahko vme?avate tukaj glej semafor za pe?ce....mogo?e za speljevanje ampak debata ni v speljevanju ampak ustavljanju, preden se ustavi? je semafor za pe?ce rde? in ostane rde?....!!!!
Vsekakor podpiram utripajo?o zeleno iz ve?ih razlogov:
- kot normalen voznik se lahko pravo?asno ustavi? pred semaforjem
- veliko v naprej lahko bremza? z ma?ino tudi ?e nisi prvi v koloni, na primer na celov?ki vidi? semafor tudi po nekaj 100m v naprej, in lahko upo?asni? ?e utripa, in ko si pri njemu si lahko na zeleni ze.
- V kri?i??ih, ki jih ni malo v prometnih konicah folk ?e tako ali tako rine ob zastojih v krizisce in nastajajo kolone, ?e bi utripala bi lahko malo v naprej predvideval in se ustavil pravo?asno
Sedaj pri rumeni si ve?krat primoran:
- enostavno bremza in sklopka....tudi ce ne gres hitro
- kreten za tabo s kakim telefonom ali podobno spregleda preklop v sekundi
- ve?krat mora? tudi gledati okoli sebe (iskanje, menjava pasov itd itd) pa ko pogleda? naprej je ze rde?a
Nasploh sem će do?ivel na cesti razvit sistem, ki bi ga takoj 'pla?al' in sicer zakaj sploh rumena lu???? Samo zato da daje potuho in dvom.
zelena utripajo?a in nato rde?a. PIKA!
V ?asu utripajo?e se mora? ustaviti, ?asa je dovolj brez izgovorov - ?e si ravno pred semaforjem je dovolj ?asa da prepelje? druga?e si v rde?i, rde?a pa je rde?a.
Nikoli pa ne uganete kje sem ta sistem izkusil....
No takole - ?ez teden jaz imam bore malo cajta, pa ?e ta kur?eva tema je takoj tle. V soboto se da zmenit, fajn je da smo na kupu, kar se pa ti?e instalacije je to otro?je lahko - samo potreben je strom za spajkalnik....
Predlogi?
Kaalman ti dobis po posti jutr poslem
?e sam se morm pohvalt, da sem koristno porabu CELO soboto in to da sem prvi? v lajfu montiral venbasto v katerikoli avto. Seved je bil jure odli?en asistent, ?eprav se parkrat nisva razumela ampak sva hitro pokapirala kaj je narobe.
Je pa to projekt za od 9:30 do 23 ure.
Za nas amaterje ?ala mala .
Hvala Bossu + 1 za "malco", obisk in dvig morale.
Naslednja pohvala pa bi bla za v temo KHVM.
in ta webasto sedaj dela tudi ze z vso elektrifikacijo - jutri ob 07:10 se vzge in gremo s toplim avtom takoj na plin proti vrtcu
P.S. sem pa skuru akomulator med testi - v CX-7 so dali 48 ah akomulator!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pol si pa predstavljajte to vziganje z dnevnimi xenonkami, Bose ozvo?enjem....revca!
Sedaj ima 70Ah in sam vzig je brez ka?lanja - prej je kr rabila kh kh brum....zdej pa sam brum
?e dokon?anje hvaljenja - zjutraj sem se vsedel v topel avto , v drugi prestavi je dal ?e v plin....
Reporta?a:
predpriprava
predpriprava 2
na odbija?u je 9 konektorjev!!!!
plastika
edino mesto v avtu s ?e mal placa
tega ne rabim ve?...
Final touch
No takole se moram pohvalit da imam vgrajen Webasto - ?e bolj pa majstorja ki je v ta namen umaknil traktor in reskiral oddih s svojo drago v toplicah.
Hvala ajvarju, mojstru kladiva in fleksarice ter Bossu in P. za malico (ve?erjo sva ?akala do polno?i)
Zadeva je 85% kon?ana, va?no da dela in so HW zadeve kon?ane - poigrati se je treba samo z elektriko, vezicami in benz napeljavo kot se ?ika. Uparjalnik za plin topel v 15 min , kabina pa ?e ene 15...
upgrade - 97% koncano samo se kable v notranjost speljat in priklopit na ventilacijo, Webasto pa ze dela lepo huuuuuuuuuuuu
No takole se moram pohvalit da imam vgrajen Webasto - ?e bolj pa majstorja ki je v ta namen umaknil traktor in reskiral oddih s svojo drago v toplicah.
Hvala ajvarju, mojstru kladiva in fleksarice ter Bossu in P. za malico (ve?erjo sva ?akala do polno?i)
Zadeva je 85% kon?ana, va?no da dela in so HW zadeve kon?ane - poigrati se je treba samo z elektriko, vezicami in benz napeljavo kot se ?ika. Uparjalnik za plin topel v 15 min , kabina pa ?e ene 15...
Bojazni, da bi nedeljski nogometni spektakel vseh spektaklov na Nou Campu minil brez najve?jih imen, ni ve?. Ronaldo (Real Madrid) je nared, Messi in Ibrahimović (Barcelona) skorajda.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
tudi tele smrekice niso ne vem kaj...na samem avtu se zgleda v kromu, sam logo je pa grd....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani